Abrir o menú principal

Lista de concellos galegos por poboación

artigo de listas de Wikimedia

Combinación das listas de concellos das catro provincias galegas (A Coruña, Lugo, Ourense e Pontevedra) a efectos comparativos (v. tamén Concellos de Galicia#Lista de concellos:

Concello Latitude Lonxitude[1] Superficie km² Habitantes 2016 [2] Comarca Parroquias Eleccións municipais Imaxes
Abegondo 43,227211 -8,288981 83,9 5.586 A Coruña 19 parroquias datos Ver
Ames 42,859451 -8,650103 80 30.267 Santiago 11 parroquias datos Ver
Aranga 43,234057 -8,016050 119,6 1.997 Betanzos 6 parroquias datos Ver
Ares 43,425953 -8,245060 18,3 5.743 Ferrol 3 parroquias datos Ver
Arteixo 43,304866 -8,505092 93,4 30.950 A Coruña 13 parroquias datos Ver
Arzúa 42,926954 -8,164408 155,4 6.219 Arzúa 22 parroquias datos Ver
A Baña 42,961887 -8,757992 98 3.698 A Barcala 15 parroquias datos Ver
Bergondo 43,319620 -8,234468 32,7 6.700 A Coruña 9 parroquias datos Ver
Betanzos 43,281042 -8,211315 24,2 13.202 Betanzos 7 parroquias datos Ver
Boimorto 43,007370 -8,127007 82,4 2.125 Arzúa 13 parroquias datos Ver
Boiro 42,646987 -8,882613 86,6 18.950 Barbanza 8 parroquias datos Ver
Boqueixón 42,827167 -8,417287 73,2 4.321 Santiago 14 parroquias datos Ver
Brión 42,871954 -8,677493 74,9 7.564 Santiago 9 parroquias datos Ver
Cabana de Bergantiños 43,219282 -8,929707 100,3 4.552 Bergantiños 10 parroquias datos Ver
Cabanas 43,473306 -8,161300 30,3 3.299 Eume 7 parroquias datos Ver
Camariñas 43,130254 -9,180665 51,9 5.577 Terra de Soneira 4 parroquias datos Ver
Cambre 43,292505 -8,344728 40,7 24.076 A Coruña 12 parroquias datos Ver
A Capela 43,435649 -8,068889 58 1.334 Eume 3 parroquias datos Ver
Carballo 43,213500 -8,689295 186,8 31.283 Bergantiños 18 parroquias datos Ver
Cariño 43,740433 -7,868555 46,8 4.167 Ortegal 5 parroquias datos Ver
Carnota 42,821029 -9,087587 70,9 4.284 Muros 5 parroquias datos Ver
Carral 43,229148 -8,357806 48 6.180 A Coruña 8 parroquias datos Ver
Cedeira 43,658721 -8,052882 85,4 7.062 Ferrol 8 parroquias datos Ver
Cee 42,956124 -9,189608 57,5 7.723 Fisterra 6 parroquias datos Ver
Cerceda 43,188798 -8,470845 110,9 5.076 Ordes 6 parroquias datos Ver
Cerdido 43,607455 -7,952401 52,7 1.233 Ortegal 3 parroquias datos Ver
Coirós 43,249954 -8,165374 33,9 1.757 Betanzos 6 parroquias datos Ver
Corcubión 42,944349 -9,194339 6,5 1.655 Fisterra 2 parroquias datos Ver
Coristanco 43,187312 -8,736942 141,1 6.551 Bergantiños 15 parroquias datos Ver
A Coruña 43,371334 -8,395829 37,6 243.870 A Coruña 5 parroquias datos Ver
Culleredo 43,288288 -8,389354 62,3 29.593 A Coruña 11 parroquias datos Ver
Curtis 43,139172 -8,035174 116,6 4.015 Betanzos 4 parroquias datos Ver
Dodro 42,715749 -8,704197 36,1 2.882 O Sar 3 parroquias datos Ver
Dumbría 43,009080 -9,116710 124,7 3.077 Fisterra 7 parroquias datos Ver
Fene 43,473489 -8,162724 26,3 13.385 Ferrol 8 parroquias datos Ver
Ferrol 43,484699 -8,233046 82,6 69.452 Ferrol 13 parroquias datos Ver
Fisterra 42,909052 -9,262344 29,4 4.775 Fisterra 4 parroquias datos Ver
Frades 43,050184 -8,293712 81,7 2.460 Ordes 12 parroquias datos Ver
Irixoa 43,284094 -8,064737 68,6 1.389 Betanzos 7 parroquias datos Ver
A Laracha 43,248544 -8,582200 125,8 11.402 Bergantiños 13 parroquias datos Ver
Laxe 43,217316 -9,004197 36,9 3.185 Bergantiños 6 parroquias datos Ver
Lousame 42,776755 -8,828309 93,6 3.463 Noia 7 parroquias datos Ver
Malpica de Bergantiños 43,322813 -8,811191 61,4 5.666 Bergantiños 8 parroquias datos Ver
Mañón 43,735856 -7,705531 82,2 1.454 Ortegal 5 parroquias datos Ver
Mazaricos 42,936746 -8,990942 187,3 4.173 Xallas 12 parroquias datos Ver
Melide 42,915260 -8,016565 101,3 7.538 Terra de Melide 26 parroquias datos Ver
Mesía 43,113343 -8,273606 106,8 2.734 Ordes 12 parroquias datos Ver
Miño 43,347326 -8,205156 33 5.859 Betanzos 8 parroquias datos Ver
Moeche 43,561774 -8,015417 48,5 1.246 Ferrol 5 parroquias datos Ver
Monfero 43,335027 -8,055686 171,7 2.037 Eume 7 parroquias datos Ver
Mugardos 43,460462 -8,255035 12,8 5.362 Ferrol 4 parroquias datos Ver
Muros 42,774609 -9,057546 72,9 8.960 Muros 8 parroquias datos Ver
Muxía 43,104443 -9,216800 121,3 5.025 Fisterra 14 parroquias datos Ver
Narón 43,500177 -8,191922 67 39.565 Ferrol 8 parroquias datos Ver
Neda 43,501011 -8,156767 23,8 5.261 Ferrol 4 parroquias datos Ver
Negreira 42,909771 -8,736019 115,1 6.936 A Barcala 18 parroquias datos Ver
Noia 42,785000 -8,887741 37,2 14.472 Noia 6 parroquias datos Ver
Oleiros 43,333119 -8,317066 43,8 34.693 A Coruña 9 parroquias datos Ver
Ordes 43,076737 -8,407797 157,3 12.776 Ordes 13 parroquias datos Ver
Oroso 42,968802 -8,441743 72,1 7.413 Ordes 11 parroquias datos Ver
Ortigueira 43,684681 -7,855048 210 6.136 Ortegal 22 parroquias datos Ver
Outes 42,842815 -8,908324 99,7 6.691 Noia 10 parroquias datos Ver
Oza-Cesuras 43,173918 -8,199492 151,8 5.253 Betanzos 25 parroquias datos Ver
Paderne 43,287408 -8,175239 39,8 2.467 Betanzos 9 parroquias datos Ver
Padrón 42,738146 -8,660772 48,4 8.643 O Sar 5 parroquias datos Ver
O Pino 42,904922 -8,362538 131,9 4.706 Arzúa 13 parroquias datos Ver
A Pobra do Caramiñal 42,603357 -8,939017 32,4 9.623 Barbanza 5 parroquias datos Ver
Ponteceso 43,243179 -8,900685 91,9 5.789 Bergantiños 14 parroquias datos Ver
Pontedeume 43,406474 -8,170878 29,3 8.011 Eume 8 parroquias datos Ver
As Pontes de García Rodríguez 43,449305 -7,853057 249,4 10.503 Eume 13 parroquias datos Ver
Porto do Son 42,724735 -9,005986 94,6 9.436 Noia 10 parroquias datos Ver
Rianxo 42,651915 -8,818532 58,8 11.386 Barbanza 6 parroquias datos Ver
Ribeira 42,554866 -8,993254 69 27.372 Barbanza 9 parroquias datos Ver
Rois 42,761003 -8,690455 92,8 4.710 O Sar 12 parroquias datos Ver
Sada 43,351654 -8,253458 27,4 15.080 A Coruña 8 parroquias datos Ver
San Sadurniño 43,531631 -8,071833 99,7 3.009 Ferrol 7 parroquias datos Ver
Santa Comba 43,036556 -8,820262 203,7 9.635 Xallas 17 parroquias datos Ver
Santiago de Compostela 42,880355 -8,546226 220,6 95.612 Santiago 29 parroquias datos Ver
Santiso 42,846080 -8,038688 67,4 1.709 Terra de Melide 17 parroquias datos Ver
Sobrado 43,040218 -8,022160 120,6 1.911 Terra de Melide 10 parroquias datos Ver
As Somozas 43,533202 -7,944719 70,9 1.191 Ferrol 4 parroquias datos Ver
Teo 42,795117 -8,548865 79,3 18.505 Santiago 13 parroquias datos Ver
Toques 42,967218 -7,973349 77,9 1.213 Terra de Melide 10 parroquias datos Ver
Tordoia 43,090015 -8,550764 124,5 3.591 Ordes 10 parroquias datos Ver
Touro 42,867244 -8,303717 115,3 3.778 Arzúa 19 parroquias datos Ver
Trazo 43,027592 -8,515949 101,4 3.263 Ordes 11 parroquias datos Ver
Val do Dubra 43,026569 -8,656207 108,7 4.033 Santiago 12 parroquias datos Ver
Valdoviño 43,606872 -8,143573 88,2 6.753 Ferrol 8 parroquias datos Ver
Vedra 42,776602 -8,482116 52,8 5.059 Santiago 12 parroquias datos Ver
Vilarmaior 43,355389 -8,129333 30,3 1.233 Betanzos 6 parroquias datos Ver
Vilasantar 43,072571 -8,121879 59,2 1.280 Betanzos 7 parroquias datos Ver
Vimianzo 43,110281 -9,034324 187,4 7.520 Terra de Soneira 14 parroquias datos Ver
Zas 43,099726 -8,916197 133,2 4.846 Terra de Soneira 16 parroquias datos Ver
TOTAL A Coruña: 93 concellos - - 7.950 km2 1 127 196 hab. 18 comarcas 936 parroquias - -


Abadín 43,363741 -7,475437 196 2.612 Terra Chá 19 parroquias datos Ver
Alfoz 43,527392 -7,416519 77,5 1.846 A Mariña Central 9 parroquias datos Ver
Antas de Ulla 42,782661 -7,890329 103,6 2.109 A Ulloa 28 parroquias datos Ver
Baleira 43,016478 -7,246138 168,8 1.380 A Fonsagrada 12 parroquias datos Ver
Baralla 42,893845 -7,251089 141,2 2.724 Os Ancares 28 parroquias datos Ver
Barreiros 43,540783 -7,233328 72,4 3.021 A Mariña Oriental 8 parroquias datos Ver
Becerreá 42,853322 -7,161839 172,1 2.987 Os Ancares 26 parroquias datos Ver
Begonte 43,149806 -7,685956 126,8 3.160 Terra Chá 19 parroquias datos Ver
Bóveda 42,623649 -7,484543 91,1 1.545 Terra de Lemos 14 parroquias datos Ver
Burela 43,660758 -7,356082 7,3 9.580 A Mariña Central 1 parroquia datos Ver
Carballedo 42,538655 -7,813489 138,8 2.351 Chantada 23 parroquias datos Ver
Castro de Rei 43,207326 -7,398981 177,0 5.153 Terra Chá 25 parroquias datos Ver
Castroverde 43,029630 -7,325698 174,2 2.802 Lugo 37 parroquias datos Ver
Cervantes 42,867647 -7,058909 277,6 1.487 Os Ancares 21 parroquias datos Ver
Cervo 43,671655 -7,411003 78,3 4.336 A Mariña Occidental 6 parroquias datos Ver
O Corgo 42,948083 -7,447082 157,3 3.646 Lugo 38 parroquias datos Ver
Cospeito 43,236449 -7,557617 144,8 4.827 Terra Chá 20 parroquias datos Ver
Chantada 42,609276 -7,768782 176,7 8.493 Chantada 36 parroquias datos Ver
Folgoso do Courel 42,587852 -7,196257 192,8 1.089 Quiroga 9 parroquias datos Ver
A Fonsagrada 43,126276 -7,067315 438,4 3.838 A Fonsagrada 29 parroquias datos Ver
Foz 43,568314 -7,259552 100,3 9.891 A Mariña Central 9 parroquias datos Ver
Friol 43,028922 -7,791587 292,3 3.942 Lugo 32 parroquias datos Ver
Guitiriz 43,181632 -7,892207 293,7 5.520 Terra Chá 18 parroquias datos Ver
Guntín 42,890793 -7,697988 154,8 2.881 Lugo 31 parroquias datos Ver
O Incio 42,656442 -7,363957 146,2 1.777 Sarria 28 parroquias datos Ver
Láncara 42,865038 -7,443833 121,7 2.764 Sarria 26 parroquias datos Ver
Lourenzá 43,470435 -7,297577 62,6 2.301 A Mariña Central 4 parroquias datos Ver
Lugo 43,010084 -7,556448 329,8 98.134 Lugo 55 parroquias datos Ver
Meira 43,213363 -7,294418 46,5 1.749 Meira 2 parroquias datos Ver
Mondoñedo 43,425692 -7,357380 142,7 3.876 A Mariña Central 15 parroquias datos Ver
Monforte de Lemos 42,522898 -7,516408 199,5 19.061 Terra de Lemos 27 parroquias datos Ver
Monterroso 42,792960 -7,836632 114,6 3.778 A Ulloa 28 parroquias datos Ver
Muras 43,467077 -7,723091 163,8 684 Terra Chá 8 parroquias datos Ver
Navia de Suarna 42,964329 -7,006236 242,6 1.211 Os Ancares 19 parroquias datos Ver
Negueira de Muñiz 43,134373 -6,893889 72,3 214 A Fonsagrada 6 parroquias datos Ver
As Nogais 42,809103 -7,109251 110,3 1.191 Os Ancares 9 parroquias datos Ver
Ourol 43,564701 -7,642198 142,1 1.055 A Mariña Occidental 8 parroquias datos Ver
Outeiro de Rei 43,101899 -7,613638 134,2 5.068 Lugo 27 parroquias datos Ver
Palas de Rei 42,873185 -7,869161 199,7 3.588 A Ulloa 43 parroquias datos Ver
Pantón 42,505859 -7,623487 143,2 2.674 Terra de Lemos 26 parroquias datos Ver
Paradela 42,762090 -7,562628 121,1 1.934 Sarria 18 parroquias datos Ver
O Páramo 42,950219 -7,294300 74,8 1.474 Sarria 18 parroquias datos Ver
A Pastoriza 43,300193 -7,351747 175,0 3.274 Terra Chá 19 parroquias datos Ver
Pedrafita do Cebreiro 42,726756 -7,021707 104,9 1.119 Os Ancares 12 parroquias datos Ver
A Pobra do Brollón 42,557237 -7,393330 176,7 1.794 Terra de Lemos 22 parroquias datos Ver
Pol 43,129945 -7,353727 125,9 1.732 Meira 19 parroquias datos Ver
A Pontenova 43,347542 -7,192467 135,8 2.470 A Mariña Oriental 11 parroquias datos Ver
Portomarín 42,807663 -7,616057 115,1 1.557 Lugo 20 parroquias datos Ver
Quiroga 42,476101 -7,272686 317,4 3.424 Quiroga 22 parroquias datos Ver
Rábade 43,120834 -7,622312 5,2 1.549 Lugo 1 parroquia datos Ver
Ribadeo 43,536222 -7,039480 108,9 9.929 A Mariña Oriental 12 parroquias datos Ver
Ribas de Sil 42,466292 -7,287133 67,8 1.001 Quiroga 7 parroquias datos Ver
Ribeira de Piquín 43,200867 -7,203630 73,0 580 Meira 5 parroquias datos Ver
Riotorto 43,342096 -7,261083 66,3 1.364 Meira 8 parroquias datos Ver
Samos 42,730780 -7,326545 136,6 1.425 Sarria 24 parroquias datos Ver
Sarria 42,777011 -7,416142 184,6 13.393 Sarria 48 parroquias datos Ver
O Saviñao 42,586139 -7,640144 196,6 4.056 Terra de Lemos 29 parroquias datos Ver
Sober 42,461862 -7,587178 133,3 2.400 Terra de Lemos 22 parroquias datos Ver
Taboada 42,716435 -7,762277 146,7 3.032 Chantada 27 parroquias datos Ver
Trabada 43,447085 -7,194411 82,7 1.178 A Mariña Oriental 8 parroquias datos Ver
Triacastela 42,754493 -7,243072 51,2 699 Sarria 8 parroquias datos Ver
O Valadouro 43,549186 -7,437782 110,5 2.048 A Mariña Central 10 parroquias datos Ver
O Vicedo 43,732879 -7,672321 76,0 1.820 A Mariña Occidental 7 parroquias datos Ver
Vilalba 43,297526 -7,680758 379,0 14.645 Terra Chá 30 parroquias datos Ver
Viveiro 43,662210 -7,595278 109,3 15.735 A Mariña Occidental 12 parroquias datos Ver
Xermade 43,354739 -7,813473 166,6 1.985 Terra Chá 10 parroquias datos Ver
Xove 43,685591 -7,509104 89,1 3.424 A Mariña Occidental 8 parroquias datos Ver
TOTAL Lugo: 67 concellos - - 9.856,1 km² 339 386 hab. 13 comarcas 1.266 parroquias - -


Allariz 42,190130 -7,801661 86 6.049 Allariz-Maceda 16 parroquias datos Ver
Amoeiro 42,415192 -7,947305 39,7 2.245 Ourense 8 parroquias datos Ver
A Arnoia 42,252759 -8,135719 20,8 1.040 O Ribeiro 1 parroquia datos Ver
Avión 42,375737 -8,251988 120,5 1.962 O Ribeiro 9 parroquias datos Ver
Baltar 41,952086 -7,715213 94 1.002 A Limia 7 parroquias datos Ver
Bande 42,031532 -7,975248 99 1.735 Baixa Limia 12 parroquias datos Ver
Baños de Molgas 42,244760 -7,668438 67,6 1.658 Allariz-Maceda 13 parroquias datos Ver
Barbadás 42,298020 -7,886126 30,2 10.463 Ourense 6 parroquias datos Ver
O Barco de Valdeorras 42,416851 -6,984107 85,7 13.785 Valdeorras 14 parroquias datos Ver
Beade 42,325571 -8,123220 6,4 451 O Ribeiro 2 parroquias datos Ver
Beariz 42,466779 -8,273070 56,0 1.016 O Carballiño 3 parroquias datos Ver
Os Blancos 41,997224 -7,752410 47,6 878 A Limia 7 parroquias datos Ver
Boborás 42,432279 -8,143262 87,8 2.510 O Carballiño 14 parroquias datos Ver
A Bola 42,156380 -7,911966 34,9 1.339 Terra de Celanova 8 parroquias datos Ver
O Bolo 42,307449 -7,098844 91,2 988 Valdeorras 18 parroquias datos Ver
Calvos de Randín 41,944783 -7,895675 97,7 922 A Limia 9 parroquias datos Ver
Carballeda de Avia 42,320203 -8,165441 47,0 1.400 O Ribeiro 8 parroquias datos Ver
Carballeda de Valdeorras 42,415912 -6,910610 222,7 1.698 Valdeorras 17 parroquias datos Ver
O Carballiño 42,429673 -8,077574 54,4 13.999 O Carballiño 16 parroquias datos Ver
Cartelle 42,224932 -8,019572 94,3 2.852 Terra de Celanova 12 parroquias datos Ver
Castrelo de Miño 42,295739 -8,096432 39,7 1.556 O Ribeiro 7 parroquias datos Ver
Castrelo do Val 41,988337 -7,421737 122,0 1.079 Verín 9 parroquias datos Ver
Castro Caldelas 42,374196 -7,415530 87,6 1.351 Terra de Caldelas 16 parroquias datos Ver
Celanova 42,151726 -7,957865 67,3 5.536 Terra de Celanova 19 parroquias datos Ver
Cenlle 42,324703 -8,072095 29,0 1.189 O Ribeiro 10 parroquias datos Ver
Chandrexa de Queixa 42,260112 -7,378859 171,80 528 Terra de Trives 18 parroquias datos Ver
Coles 42,411720 -7,839893 38,1 3.168 Ourense 11 parroquias datos Ver
Cortegada 42,206579 -8,171790 26,9 1.184 O Ribeiro 7 parroquias datos Ver
Cualedro 41,988153 -7,594058 117,6 1.840 Verín 10 parroquias datos Ver
Entrimo 41,932738 -8,118462 84,5 1.251 Baixa Limia 5 parroquias datos Ver
Esgos 42,325515 -7,697425 37,8 1.220 Ourense 7 parroquias datos Ver
Gomesende 42,190222 -8,094099 28,3 829 Terra de Celanova 6 parroquias datos Ver
A Gudiña 42,060756 -7,138131 171,4 1.392 Viana 8 parroquias datos Ver
O Irixo 42,513026 -8,119792 121,0 1.600 O Carballiño 12 parroquias datos Ver
Larouco 42,346786 -7,163279 23,7 526 Valdeorras 4 parroquias datos Ver
Laza 42,061310 -7,461026 215,9 1.424 Verín 10 parroquias datos Ver
Leiro 42,369472 -8,125138 38,3 1.630 O Ribeiro 9 parroquias datos Ver
Lobeira 41,986738 -8,039734 68,9 813 Baixa Limia 8 parroquias datos Ver
Lobios 41,903615 -8,083175 168,4 1.988 Baixa Limia 10 parroquias datos Ver
Maceda 42,270442 -7,653522 101,9 2.957 Allariz-Maceda 12 parroquias datos Ver
Manzaneda 42,309486 -7,234244 114,6 975 Terra de Trives 10 parroquias datos Ver
Maside 42,411674 -8,025451 40,0 2.879 O Carballiño 9 parroquias datos Ver
Melón 42,257395 -8,216088 53,4 1.293 O Ribeiro 2 parroquias datos Ver
A Merca 42,219013 -7,908461 51,0 2.021 Terra de Celanova 12 parroquias datos Ver
A Mezquita 42,013669 -7,045345 104,30 1.109 Viana 9 parroquias datos Ver
Montederramo 42,275205 -7,502697 135,6 807 Terra de Caldelas 13 parroquias datos Ver
Monterrei 41,952795 -7,495734 119,1 2.758 Verín 11 parroquias datos Ver
Muíños 41,957892 -7,971712 109,7 1.622 Baixa Limia 12 parroquias datos Ver
Nogueira de Ramuín 42,411870 -7,727520 98,3 2.124 Ourense 12 parroquias datos Ver
Oímbra 41,884998 -7,476561 71,9 2.020 Verín 7 parroquias datos Ver
Ourense 42,335549 -7,863896 84,5 106.231 Ourense 21 parroquias datos Ver
Paderne de Allariz 42,272776 -7,750554 38,8 1.486 Allariz-Maceda 10 parroquias datos Ver
Padrenda 42,138666 -8,158558 57,0 1.912 Terra de Celanova 6 parroquias datos Ver
Parada de Sil 42,382482 -7,571061 62,4 605 Terra de Caldelas 6 parroquias datos Ver
O Pereiro de Aguiar 42,346488 -7,801049 60,9 6.319 Ourense 13 parroquias datos Ver
A Peroxa 42,440256 -7,793947 54,5 2.038 Ourense 14 parroquias datos Ver
Petín 42,382490 -7,126007 30,5 953 Valdeorras 6 parroquias datos Ver
Piñor 42,499626 -8,007319 52,7 1.232 O Carballiño 7 parroquias datos Ver
A Pobra de Trives 42,340749 -7,251864 84,2 2.245 Terra de Trives 19 parroquias datos Ver
Pontedeva 42,167280 -8,138589 9,9 600 Terra de Celanova 2 parroquias datos Ver
Porqueira 42,018724 -7,847307 43,3 901 A Limia 6 parroquias datos Ver
Punxín 42,371661 -7,999713 17,1 760 O Carballiño 6 parroquias datos Ver
Quintela de Leirado 42,130121 -8,090460 31,3 629 Terra de Celanova 5 parroquias datos Ver
Rairiz de Veiga 42,081422 -7,831306 72,1 1.430 A Limia 8 parroquias datos Ver
Ramirás 42,186664 -8,023067 40,7 1.607 Terra de Celanova 10 parroquias datos Ver
Ribadavia 42,287475 -8,143345 25,2 5.112 O Ribeiro 8 parroquias datos Ver
Riós 41,974575 -7,282734 114,4 1.683 Verín 8 parroquias datos Ver
A Rúa 42,395053 -7,114096 35,9 4.595 Valdeorras 3 parroquias datos Ver
Rubiá 42,447820 -6,946359 100,7 1.473 Valdeorras 10 parroquias datos Ver
San Amaro 42,374909 -8,072650 28,9 1.170 O Carballiño 8 parroquias datos Ver
San Cibrao das Viñas 42,298066 -7,873850 39,5 5.036 Ourense 7 parroquias datos Ver
San Cristovo de Cea 42,474886 -7,984856 94,4 2.346 O Carballiño 13 parroquias datos Ver
San Xoán de Río 42,370142 -7,299289 61,1 600 Terra de Trives 9 parroquias datos Ver
Sandiás 42,111165 -7,757796 52,8 1.307 A Limia 3 parroquias datos Ver
Sarreaus 42,087900 -7,604609 77,3 1.283 A Limia 9 parroquias datos Ver
Taboadela 42,255141 -7,817760 25,2 1.514 Ourense 6 parroquias datos Ver
A Teixeira 42,391254 -7,472425 27,6 378 Terra de Caldelas 8 parroquias datos Ver
Toén 42,314473 -7,955743 58,3 2.426 Ourense 8 parroquias datos Ver
Trasmiras 42,025392 -7,617915 56,7 1.410 A Limia 9 parroquias datos Ver
A Veiga 42,250037 -7,026140 290,5 946 Valdeorras 29 parroquias datos Ver
Verea 42,098863 -7,951564 94,2 1.042 Terra de Celanova 11 parroquias datos Ver
Verín 41,938332 -7,437055 94,1 14.107 Verín 15 parroquias datos Ver
Viana do Bolo 42,180153 -7,114881 270,4 3.037 Viana 35 parroquias datos Ver
Vilamarín 42,465077 -7,891367 56,1 2.026 Ourense 9 parroquias datos Ver
Vilamartín de Valdeorras 42,415094 -7,063105 88,3 1.798 Valdeorras 11 parroquias datos Ver
Vilar de Barrio 42,161133 -7,610500 106,7 1.455 A Limia 9 parroquias datos Ver
Vilar de Santos 42,087156 -7,794199 20,7 894 A Limia 2 parroquias datos Ver
Vilardevós 41,906270 -7,311348 152,1 2.170 Verín 12 parroquias datos Ver
Vilariño de Conso 42,165949 -7,182016 200,2 615 Viana 10 parroquias datos Ver
Xinzo de Limia 42,063528 -7,724800 132,7 10.043 A Limia 20 parroquias datos Ver
Xunqueira de Ambía 42,204092 -7,735255 60,2 1.498 Allariz-Maceda 6 parroquias datos Ver
Xunqueira de Espadanedo 42,318481 -7,629073 27,6 818 Allariz-Maceda 4 parroquias datos Ver
TOTAL Ourense: 92 concellos - - 7.273,40 km2 318.391 hab. 12 comarcas 916 parroquias - -


Agolada 42,763161 -8,019078 147,8 2.507 Deza 24 parroquias datos Ver
Arbo 42,110679 -8,312838 42,9 2.770 A Paradanta 6 parroquias datos Ver
Baiona 42,119349 -8,849594 34,5 12.119 Vigo 5 parroquias datos Ver
Barro 42,523578 -8,638022 37,6 3.746 Pontevedra 6 parroquias datos Ver
Bueu 42,326407 -8,784873 30,8 12.189 O Morrazo 6 parroquias datos Ver
Caldas de Reis 42,602558 -8,642313 68,2 9.830 Caldas 9 parroquias datos Ver
Cambados 42,515366 -8,814597 23,4 13.977 O Salnés 5 parroquias datos Ver
Campo Lameiro 42,540358 -8,544040 63,8 1.894 Pontevedra 6 parroquias datos Ver
Cangas 42,263624 -8,780360 38,1 26.584 O Morrazo 5 parroquias datos Ver
A Cañiza 42,212736 -8,273391 107,5 5.234 A Paradanta 9 parroquias datos Ver
Catoira 42,666158 -8,722673 29,4 3.376 Caldas 4 parroquias datos Ver
Cerdedo-Cotobade 42,532491 -8,393323 214,5 6.071 21 parroquias datos Ver
Covelo 42,231895 -8,363555 125,3 2.528 A Paradanta 14 parroquias datos Ver
Crecente 42,189978 -8,188495 57,5 2.131 A Paradanta 11 parroquias datos Ver
Cuntis 42,633130 -8,562898 79,8 4.794 Caldas 8 parroquias datos Ver
Dozón 42,566785 -8,046326 74,2 1.107 Deza 8 parroquias datos Ver
A Estrada 42,688413 -8,488972 280,8 20.891 Tabeirós - Terra de Montes 51 parroquias datos Ver
Forcarei 42,587824 -8,351156 168,4 3.621 Tabeirós - Terra de Montes 13 parroquias datos Ver
Fornelos de Montes 42,340160 -8,453105 83,1 1.748 Vigo 7 parroquias datos Ver
Gondomar 42,110539 -8,761575 74,5 14.192 Vigo 10 parroquias datos Ver
O Grove 42,496475 -8,865146 21,9 10.758 O Salnés 2 parroquias datos Ver
A Guarda 41,901103 -8,874159 20,5 10.133 O Baixo Miño 3 parroquias datos Ver
A Illa de Arousa 42,563830 -8,873841 7,0 4.909 O Salnés 1 parroquia datos Ver
Lalín 42,662258 -8,113559 326,8 20.044 Deza 48 parroquias datos Ver
A Lama 42,397577 -8,442746 111,8 2.587 Pontevedra 10 parroquias datos Ver
Marín 42,392705 -8,698999 36,7 24.878 O Morrazo 7 parroquias datos Ver
Meaño 42,444278 -8,781778 27,8 5.341 O Salnés 7 parroquias datos Ver
Meis 42,518383 -8,703656 52,4 5.844 O Salnés 7 parroquias datos Ver
Moaña 42,287143 -8,733637 35,1 19.458 O Morrazo 5 parroquias datos Ver
Mondariz 42,234426 -8,455398 85,1 4.647 O Condado 12 parroquias datos Ver
Mondariz-Balneario 42,225182 -8,470405 2,3 614 O Condado 1 parroquia datos Ver
Moraña 42,589189 -8,590798 41,3 4.313 Caldas 9 parroquias datos Ver
Mos 42,175999 -8,630238 53,2 15.240 Vigo 10 parroquias datos Ver
As Neves 42,088442 -8,415479 65,5 4.038 O Condado 13 parroquias datos Ver
Nigrán 42,141514 -8,806604 34,8 17.593 Vigo 7 parroquias datos Ver
Oia 42,002092 -8,873740 83,3 3.002 O Baixo Miño 6 parroquias datos Ver
Pazos de Borbén 42,293630 -8,528017 50,0 3.004 Vigo 8 parroquias datos Ver
Poio 42,446121 -8,685784 33,9 16.901 Pontevedra 5 parroquias datos Ver
Ponte Caldelas 42,390811 -8,503204 87,0 5.573 Pontevedra 9 parroquias datos Ver
Ponteareas 42,174514 -8,505405 125,6 22.963 O Condado 24 parroquias datos Ver
Pontecesures 42,721740 -8,651009 6,7 3.040 Caldas 1 parroquia datos Ver
Pontevedra 42,432019 -8,647815 118,3 82.549 Pontevedra 18 parroquias datos Ver
O Porriño 42,160874 -8,615277 61,2 19.567 Vigo 8 parroquias datos Ver
Portas 42,580539 -8,657189 22,6 3.056 Caldas 4 parroquias datos Ver
Redondela 42,283782 -8,609041 52,1 29.563 Vigo 13 parroquias datos Ver
Ribadumia 42,503081 -8,767743 19,7 5.105 O Salnés 6 parroquias datos Ver
Rodeiro 42,648457 -7,944167 154,9 2.644 Deza 20 parroquias datos Ver
O Rosal 41,936870 -8,837349 44,1 6.349 O Baixo Miño 4 parroquias datos Ver
Salceda de Caselas 42,102212 -8,557818 35,9 8.914 Vigo 7 parroquias datos Ver
Salvaterra de Miño 42,083279 -8,498225 62,5 9.566 O Condado 17 parroquias datos Ver
Sanxenxo 42,400196 -8,806760 45,1 17.314 O Salnés 9 parroquias datos Ver
Silleda 42,697553 -8,248115 168,0 8.734 Deza 33 parroquias datos Ver
Soutomaior 42,336814 -8,571930 25,0 7.251 Vigo 2 parroquias datos Ver
Tomiño 41,991323 -8,742945 106,6 13.548 O Baixo Miño 15 parroquias datos Ver
Tui 42,046504 -8,646483 68,3 16.966 O Baixo Miño 12 parroquias datos Ver
Valga 42,699605 -8,648566 40,6 6.047 Caldas 5 parroquias datos Ver
Vigo 42,235881 -8,726835 109,1 292.817 Vigo 23 parroquias datos Ver
Vila de Cruces 42,793862 -8,169831 155,0 5.435 Deza 28 parroquias datos Ver
Vilaboa 42,348217 -8,644532 36,9 6.043 Pontevedra 5 parroquias datos Ver
Vilagarcía de Arousa 42,597159 -8,763694 44,2 37.283 O Salnés 12 parroquias datos Ver
Vilanova de Arousa 42,562020 -8,826680 33,7 10.406 O Salnés 6 parroquias datos Ver
Total: 61 concellos - - 4.494,50 km2 944.346 h. 10 comarcas 670 parroquias - -

NotasEditar

  1. Datos abertos de gob.es Algúns concellos están denominados incorrectamente (Cabana de Bergantiños, A Pobra do Caramiñal e As Pontes de García Rodríguez). Para Oza-Cesuras dáse Cesuras, para Cerdedo-Cotobade dáse Cerdedo.
  2. Nomenclátor do IGE