Lista de xentilicios de concellos galegos

artigo de listas

Esta é unha lista dos xentilicios dos concellos de Galicia:

AEditar

  • Abadín: abadinés, abadinesa; o/a abadinense
  • Abegondo: abegondés, abegondesa; o/a abegondense
  • Agolada: agoladés, agoladesa; o/a aqualatense
  • Alfoz: alfocego, alfocega; alfocés, alfocesa
  • Allariz: o/a allaricense; allarizao, allarizá
  • Ames: amesán, amesá
  • Amoeiro: amoeirés, amoeiresa
  • Antas de Ulla: seoanés, seoanesa; ullán, ullá; ullao, ullá
  • Aranga: arangués, aranguesa
  • Arbo: arbés, arbesa; o/a arbense
  • Ares: aresán, aresá
  • A Arnoia: arnoiao, arnoiá
  • Arousa: arousán, arousá
  • Arteixo: arteixán, arteixá
  • Arzúa: arzuán, arzuá
  • Avión: avionés, avionesa

BEditar

  • Baiona: baionés, baionesa
  • Baleira: baleirés, baleiresa
  • Baltar: baltarés, baltaresa
  • Bande: bandés, bandesa
  • A Baña: bañés, bañesa; o/a bañense
  • Baños de Molgas: molgao, molgá; molgués, molguesa; o/a molguense
  • Baralla: barallés, barallesa
  • Barbadás: barbadés, barbadesa; o/a barbalatense
  • O Barco de Valdeorras: valdeorrés, valdeorresa
  • Barreiros: barreirego, barreirega; barreirés, barreiresa
  • Barro: barrés, barresa; barroso, barrosa
  • Beade: beadés, beadesa
  • Beariz: bearizao, bearizá; o/a bearicense
  • Becerreá: becerrego, becerrega; o/a becerreense
  • Begonte: begontés, begontesa; begontino, begontina
  • Bergondo: bergondés, bergondesa
  • Betanzos: betanceiro, betanceira; brigantino, brigantina
  • Boborás: boborao, boborá; boborés, boboresa
  • Os Blancos: blanqués, blanquesa; o/a blanquense
  • Boimorto: boimortés, boimortesa
  • Boiro: o/a boirense; boirés, boiresa
  • A Bola: bolés, bolesa
  • O Bolo: bolés, bolesa
  • Boqueixón: boqueixonés, boqueixonesa
  • Bóveda: bovedés, bovedesa; o/a bovedense
  • Brión: brionés, brionesa
  • Bueu: bueués, bueuesa
  • Burela: burelao, burelá; burelés, burelesa

CEditar

DEditar

  • Dodro: dodrés, dodresa; o/a dodrense
  • Dozón: castrexo, castrexa
  • Dumbría: dumbriés, dumbriesa

EEditar

  • A Estrada: o/a estradense; estradés, estradesa

FEditar

GEditar

  • Gomesende: gomesendeiro, gomesendeira; gomesendés, gomesendesa
  • Gondomar: gondomarés, gondomaresa; o/a gondomarense
  • O Grove: groveiro, groveira; o/a grovense
  • A Gudiña: gudiñao, gudiñá
  • A Guarda: guardés, guardesa
  • Guitiriz: o/a guitiricense; guitiricés, guitiricesa
  • Guntín: guntinés, guntinesa; pallarego, pallarega

IEditar

LEditar

  • Lalín: o/a lalinense; lalinés, lalinesa
  • A Lama: lameiro, lameira; lamoso, lamosa; o/a lamense
  • Láncara: lancarao, lancará
  • A Laracha: larachés, larachesa
  • Larouco: laroucao, laroucá
  • Laxe: laxés, laxesa; o/a laxense
  • Laza: lazao, lazá; o/a lacense
  • Leiro: leirao, leirá; o/a leirense
  • Lobeira: lobeirao, lobeirá
  • Lobios: lobián, lobiá; o/a lobiense
  • Lourenzá: valego, valega; laurentiniano, laurentiniana
  • Lousame: lousamán, lousamá
  • Lugo: lugués, luguesa; o/a lucense

MEditar

NEditar

OEditar

  • Oia: o/a oiense
  • Oímbra: oimbrao, oimbrá
  • Oleiros: oleirés, oleiresa; o/a oleirense
  • Ordes: o/a ordense
  • Oroso: orosán, orosá
  • Ortigueira: ortigueirés, ortigueiresa; o/a urticariense
  • Ourol: ourolés, ourolesa
  • Outes: outés, outesa; o/a outense
  • Ourense: ourensán, ourensá; o/a auriense

PEditar

QEditar

REditar

SEditar

TEditar

VEditar

XEditar

ZEditar

  • Zas: zaseiro, zaseira; o/a salense

NotasEditar

  1. Lado Lago, X. A. (2007): Libro de estilo do Concello de Santiago, páx. 166. Concellaría de Política Lingüística. Departamento de Lingua. C 1644-2007

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar