Abrir o menú principal

Lista de illas por superficie

artigo de listas da Wikimedia

Esta é unha lista de illas no mundo ordenadas por superficie. Inclúe todas as illas cunha superficie de máis de 1.000 km². Por comparación, amósanse tamén os continentes da Terra. Aínda que unha illa é, en xeral, calquera masa de terra que estea completamente rodeada de auga, normalmente adóitase excluír as masas de terra o suficientemente grandes como para ser consideradas continentes. Ao clasificar Australia como continente, aínda cando hai argumentos sobre se tecnicamente é un continente ou sinxelamente parte dun continente maior chamado Australasia, Groenlandia nesta listaxe é considerada a maior illa do mundo.

Masas de terra continentalEditar

Estas cifras son só aproximacións.

Fila Continente Área (km²) País/Países
1 África-Eurasia 84 400 000 Diversos
2 América 42 300 000 Diversos
3 Antártida 13 000 000 Ningún (  Arxentina,   Australia,   Chile,   Francia,   Nova Zelandia,   Noruega e o   Reino Unido teñen reivindicacións territoriais)
4 Australia1 7 600 000   Australia

1Australia, con 7 600 000 km², é considerada aquí unha masa continental en lugar dunha illa, sendo máis de tres veces o tamaño de Groenlandia, a illa máis grande, aínda que ás veces considérase "a Illa Continente".

Illas de máis de 250.000 km²Editar

Aínda que unha illa é, en xeral, calquera masa de terra que está completamente rodeada de auga, algunhas definicións exclúen as masas de terra o suficientemente grandes como para ser consideradas continentes. A colocación de Australia nesta categoría, fai de Groenlandia a illa máis grande. En prol da clasificación da lista de illas iniciarase con Groenlandia.

Fila Illa Área (km²) País/Países
1 Groenlandia 2 130 800[1]   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
2 Nova Guinea 785.753   Indonesia e   Papúa Nova Guinea
3 Borneo 748.168   Brunei,   Indonesia e   Malaisia
4 Madagascar 587.713   Madagascar
5 Baffin 507.451[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
6 Sumatra 443.066   Indonesia

Illas de 25.000 km² a 250.000 km²Editar

Fila Illa Área (km²) País/Países
7 Honshu 225.800   Xapón
8 Gran Bretaña 218.595[3]   Escocia,   Gales,   Inglaterra (Países constituíntes do   Reino Unido)
9 Victoria 217.291[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut e   Territorios do Noroeste)
10 Ellesmere 196.236[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
11 Sulawesi 180.681   Indonesia
12 Illa Sur 145.836   Nova Zelandia
13 Xava 138.794   Indonesia
14 Illa Norte 111.583   Nova Zelandia
15 Luzón 109.965   Filipinas
16 Terra Nova 108.860[2]   Canadá (Provincia de   Terra Nova e Labrador)
17 Cuba 105.806   Cuba
18 Islandia 101.826   Islandia
19 Mindanao 97.530   Filipinas
20 Irlanda 81.638   Irlanda e Irlanda do Norte (País constituínte do   Reino Unido)
21 Hokkaidoō 78.719   Xapón
22 A Española 73.929   República Dominicana e   Haití
23 Sakhalin 72.493   Rusia
24 Banks 70.028[2]   Canadá (Territorio Autónomo dos   Territorios do Noroeste)
25 Sri Lanka 65.268[1]   Sri Lanka
26 Tasmania 64.519[4]   Australia (Estado de   Tasmania)
27 Devon2 55.247[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
28 Alexandre I 49.070   Antártida
29 Illa Grande da Terra do Fogo 47.401   Arxentina e   Chile
30 Severny 47.079   Rusia
31 Berkner 43.873   Antártida
32 Axel Heiberg 43.178[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
33 Illa Melville 42.149[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut e   Territorios do Noroeste)
34 Illa Southampton 41.214[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
35 Marajó3 40.100[1]   Brasil
36 Spitsbergen 38.981[5]   Noruega (Territorio de Svalbard)
37 Kyūshū 37.437   Xapón
38 Taiwan 35.801   Taiwán
39 Nova Bretaña 35.145   Papúa Nova Guinea
40 Illa Prince of Wales 33.339[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
41 Illa Yuzhny 33.246   Rusia
42 Hainan 33.210   China
43 Illa de Vancouver 31.285[2]   Canadá (Provincia da   Columbia Británica)
44 Timor 28.418   Indonesia e   Timor Leste
45 Sicilia 25.662   Italia

2Illa deshabitada máis extensa do mundo.
3Illa litoral máis extensa do mundo.

Illas de 10.000 km² a 25.000 km²Editar

Fila Illa Área (km²) País/Países
46 Somerset 24.786[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
47 Kotelny / Faddeyesky 24.000   Rusia
48 Sardeña 23.949   Italia
49 Bananal4 20.000[1]   Brasil
50 Shikoku 18.545   Xapón
51 Halmahera 18.040   Indonesia
52 Ceram 17.454   Indonesia
53 Grande Terre 16.648   Nova Caledonia (Departamento de ultramar de   Francia)
54 Bathurst 16.042[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
55 Prince Patrick 15.848[2]   Canadá (Territorio Autónomo dos   Territorios do Noroeste)
56 Thurston 15.700[1]   Antártida
57 Sumbawa 14.386   Indonesia
58 Nordaustlandet 14.247   Noruega (Territorio de Svalbard)
59 Illa da Revolución de Outubro 14.204   Rusia
60 Flores 14.154   Indonesia
61 Illa King William 13.111[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
62 Negros 13.074   Filipinas
63 Samar 12.849   Filipinas
64 Palawan 12.189   Filipinas
65 Panay 12.011   Filipinas
66 Tupinambarana 11.850[1]   Brasil
67 Yos Sudarso 11.742   Indonesia
68 Bangka 11.413   Indonesia
69 Ellef Rignes 11.295[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
70 Bolxevique 11.206   Rusia
71 Xamaica 11.190   Xamaica
72 Bylot 11.067[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
73 Sumba 10.711   Indonesia
74 Mindoro 10.572   Filipinas
75 Viti Levu 10.531   Fidxi
76 Hawaii 10.434   Estados Unidos (Estado de   Hawaii)
77 Cape Breton 10.311[2]   Canadá (Provincia de   Nova Escocia)

4Illa fluvial máis extensa do mundo

Illas de 5.000 km² a 10.000 km²Editar

Fila Illa Área (km²) País/Países
78 Prince Charles 9.521[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
79 Bougainville 9.318   Papúa Nova Guinea
80 Kodiak 9.293   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
81 Chipre 9.234   Chipre,   Akrotiri e Dhekelia, Bases Aéreas Soberanas de   Reino Unido, e   República Turca do Norte de Chipre[Note 1]
82 Porto Rico 9.100   Porto Rico (Territorio non incorporado dos   Estados Unidos)
83 Komsomolets 8.812   Rusia
84 Córsega 8.741   Francia (Colectividade territorial de   Córsega)
85 Qeqertarsuaq 8.612   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
86 Carney 8.500[1]   Antártida
87 Chiloé 8.478   Chile
88 Buru 8.473   Indonesia
89 Creta 8.350   Grecia
90 Anticosti 7.941[2]   Canadá (Provincia de   Quebec)
91 Roosevelt 7.910   Antártida
92 Wrangel 7.866   Rusia
93 Nova Irlanda 7.404   Papúa Nova Guinea
94 Leyte 7.368   Filipinas
95 Selandia 7.180   Dinamarca
96 Cornwallis 6.995[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
97 Príncipe de Gales 6.675   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
98 Kerguelen 6.617   Terras Austrais e Antárticas Francesas (Departamento de ultramar de   Francia)
99 Soidade 6.605   Illas Malvinas (Territorio de Ultramar do   Reino Unido, reclamado por   Arxentina)
100 Siple 6.390   Antártida
101 Graham 6.361[2]   Canadá (Provincia da   Columbia Británica)
102 Nova Siberia 6.201   Rusia
103 Melville 5.765   Australia (Territorio do   Territorio Norte)
104 Príncipe Eduardo 5.620[2]   Canadá (Provincia da   Illa do Príncipe Eduardo)
105 Vanua Levu 5.587   Fidxi
106 Wellington 5.556   Chile
107 Coats 5.498   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
108 Balí 5.416   Indonesia
109 Chichagof 5.388   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
110 Guadalcanal 5.353   Illas Salomón
111 Amund Ringnes 5.255[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
112 Bolshoy Lyakhovsky 5.157   Rusia
113 St. Lawrence 5.135   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
114 Riesco 5.110[1]   Chile
115 Mackenzie King 5.048[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut e   Territorios do Noroeste)
116 Trinidad 5.009   Trinidad e Tobago

5Despois da independencia da illa en 1960, o Reino Unido retivo, por tratado internacional, a soberanía sobre Akrotiri e Dhekelia, coñecidas como "bases areas soberanas do Reino Unido"
6Os Turcos ocuparon o norte da illa e autoproclamouse como República Turca do Norte de Chipre, un estado de facto autogobernado, mais non recoñecido pola ONU.

Illas de 2.500 km² a 5.000 km²Editar

Fila Illa Área (km²) País/Países
117 Caviana 5.000[3]   Brasil
118 Kolguev 4.968   Rusia
119 Edgeøya 4.940   Noruega (Territorio de Svalbard)
120 Gurupá 4.864[3]   Brasil
121 Isabela 4.711   Ecuador
122 Vendsyssel-Thy7 4.685[3]   Dinamarca
123 Lombok 4.625   Indonesia
124 Gran Malvina 4.531   Illas Malvinas (Territorio de Ultramar do   Reino Unido, reclamado por   Arxentina)
125 Belitung 4.478   Indonesia
126 Cebú 4.468   Filipinas
127 Adelaide 4.463   Antártida
128 Stefansson 4.463[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
129 Madura 4.429   Indonesia
130 Buton 4.408   Indonesia
131 Kangaroo 4.374   Australia (Estado de   Australia Meridional)
132 Almirantado 4.362   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
133 Nunivak 4.209[1]   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
134 Unimak 4.119   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
135 Hoste 4.117[1]   Chile
136 Spaatz 4.100[3]   Antártida
137 Baranof 4.064   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
138 Nias 4.048   Indonesia
139 Espírito Santo 3.956   Vanuatu
140 Milne Land 3.913   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
141 Malaita 3.836   Illas Salomón
142 Siberut 3.828   Indonesia
143 Bohol 3.821   Filipinas
144 Xeorxia do Sur 3.718   Illas Xeorxia do Sur e Sandwich do Sur (Territorio de Ultramar do   Reino Unido, reclamado por   Arxentina)
145 Eubea 3.707   Grecia
146 Santa Inés 3.688   Chile
147 Mallorca 3.667   España
148 Santa Isabel 3.665   Illas Salomón
149 Long Island 3.629[1]   Estados Unidos (Estado de   Nova York)
150 Socotra 3.607   Iemen
151 Wetar 3.600   Indonesia
152 Traill 3.542   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
153 Bear 3.500[3]   Antártida
154 Andros Norte 3.439   Bahamas
155 Vaygach 3.329   Rusia
156 Masbate 3.268[3]   Filipinas
157 Iturup 3.238   Rusia (Illa reclamada por   Xapón)
158 Makira 3.190   Illas Salomón
159 Mansel 3.180[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
160 Waigeo 3.154   Indonesia
161 Yamdena 3.100[1]   Indonesia
162 Gotland 3.027   Suecia
163 Fionia 3.012   Dinamarca
164 Akimiski 3.001[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
165 Choiseul 2.971   Illas Salomón
166 Revillagigedo 2.965   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
167 Taliabu 2.913   Indonesia
168 Muna 2.889   Indonesia
169 Zemlya Georga 2.821   Rusia
170 illa Kupreanof 2.813   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
171 Broden 2.794[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut e   Territorios do Noroeste)
172 Andaman do Norte 2.781   India
173 Manitoulin8 2.766[2]   Canadá (Provincia de   Ontario)
174 Unalaska 2.722   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
175 Illa de Saaremaa 2.672   Estonia
176 Moresby 2.608[2]   Canadá (Provincia da   Columbia Británica)
177 James Ross 2.598   Antártida
178 Obira 2.542   Indonesia
179 Reunión 2.535   Francia (Departamento de ultramar de Reunión)

7Parte física da península de Xutlandia dende 1825.
8Illa máis extensa nun lago de auga doce.

Illas de 1.000 km² a 2.500 km²Editar

Esta sección da lista podería non estar completa, xa que aínda que abarca case totalidade das illas no mundo con máis de 1.000 km², na zona da Antártida a superficie dalgunhas illas é incerta.

Illa Área (km²) País/Países
Navarino 2.473   Chile
Paramushir 2.471   Rusia
Ross 2.460   Antártida
Ymer 2.437   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
Anvers 2.432   Antártida
Karaginsky 2.404   Rusia
Cornwall 2.358   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
Peleng 2.345   Indonesia
Groote Eylandt 2.285   Australia (Territorio do   Territorio Norte)
Yapen 2.278   Indonesia
Morotai 2.266   Indonesia
Princess Royal 2.251   Canadá (Provincia da   Columbia Británica)
Juventud 2.237   Cuba
Zemlya Vilcheka 2.203   Rusia
Hinnøya 2.198   Noruega
Nelson 2.183   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
Lewis e Harris 2.179   Escocia (País constituínte do   Reino Unido)
Richards 2.165   Canadá (Territorio Autónomo dos   Territorios do Noroeste)
Trangan 2.149   Indonesia
Alor 2.120   Indonesia
Margarita9 2.100   Colombia
Laut 2.062   Indonesia
Malakula 2.041   Vanuatu
Nova Xeorxia 2.037   Illas Salomón
Misool 2.034   Indonesia
Tenerife 2.034   España
Magdalena 2.025   Chile
René-Levasseur10 2.020   Canadá (Provincia de   Quebec)
Bioko 2.017   Guinea Ecuatorial
Aion 2.000   Rusia
Kuiu 1.962   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
Manus 1.940   Papúa Nova Guinea
Biak 1.904   Indonesia
Bacan 1.900   Indonesia
Maui 1.888   Estados Unidos (Estado de   Hawaii)
Bintan 1.866   Indonesia
Fraser11 1.840   Australia (Estado de   Queensland)
Mauricio 1.836   Mauricio
Jeju 1.825   Corea do Sur
Bely 1.810   Rusia
Afognak 1.809   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
Umnak 1.793   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
Bolshoy Shantar 1.766   Rusia
Bolshoy Bagichev 1.764   Rusia
Simeule 1.754   Indonesia
Stewart 1.746   Nova Zelandia
Kobroor 1.723   Indonesia
Air Force 1.720   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
Natuna Besar 1.720   Indonesia
Geographical Society 1.717   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
Savaii 1.708   Samoa
Bathurst 1.693   Australia (Territorio do   Territorio Norte)
Bering 1.660   Rusia
Fuerteventura 1.660   España
Zanzíbar 1.658   Tanzania
Skye 1.656   Escocia (País constituínte do   Reino Unido)
Soisalo12 1.638[6]   Finlandia
Lesbos 1.630   Grecia
Salawati 1.623   Indonesia
Kunashir 1.612   Rusia (Illa reclamada por   Xapón)
Joinville 1.607   Antártida
Tanahbesar 1.604   Indonesia
Oahu 1.600   Estados Unidos (Estado de   Hawaii)
Rantau 1.597   Indonesia
Senja 1.586   Noruega
Illa Flaherty 1.585   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
Gran Canaria 1.560   España
Graham Bell 1.557   Rusia
Gran Inagua 1.544   Bahamas
Eglinton 1.541   Canadá (Territorio Autónomo dos   Territorios do Noroeste)
Andaman do Medio 1.536   India
Clavering 1.535   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
Pioneer 1.527   Rusia
Karimun 1.524   Indonesia
Catanduanes 1.523   Filipinas
Charcot 1.500   Antártida
Qeshm 1.491   Irán
Rupat 1.490   Indonesia
Terra de Nares 1.466   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
Andros Sur 1.448   Bahamas
Kaua'i 1.446   Estados Unidos (Estado de   Hawaii)
Bhola 1.441   Bangladesh
Fergusson 1.437   Papúa Nova Guinea
Urup 1.436   Rusia
Rodas 1.398   Grecia
Rei Xurxo 1.384   (Territorio de Ultramar do   Reino Unido reclamado por   Arxentina e   Chile)
Graham 1.378   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
Pitt 1.375   Canadá (Provincia da   Columbia Británica)
Illa Nottingham 1.372   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
Illa Flinders 1.359   Australia (Estado de   Tasmania)
Desolación 1.352   Chile
Ramree 1.350   Myanmar
Öland 1.342   Suecia
Lougheed 1.308   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
São Luís 1.300   Brasil
Dawson 1.290   Chile
Illa Barents 1.288[7]   Noruega (Territorio de Svalbard)
Lembata 1.270   Indonesia
Basilán 1.265   Filipinas
Shannon 1.258   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
Mill 1.258   Antártida
Morfil 1.250   Senegal
Lolland 1.243   Dinamarca
Mangole 1.228   Indonesia
Lavongai 1.227   Papúa Nova Guinea
Roti 1.226   Indonesia
Andaman do Sur 1.211   India
Okinawa 1.206   Xapón
Tiburón 1.200   México
Oleny 1.197   Rusia
Campana 1.188   Chile
Aracena 1.164   Chile
Sherman 1.159   Antártida
Byam Martin 1.150   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
Ábaco Norte 1.146   Bahamas
Lifou 1.146   Nova Caledonia (Departamento de ultramar de   Francia)
Wales 1.137   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
Vanier 1.126   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
Upolu 1.125   Samoa
Clarence 1.111   Chile
Padang 1.109   Indonesia
Martinica 1.101   Martinica (Departamento de ultramar de   Francia)
Gran Bahama 1.096   Bahamas
Zemlya Aleksandry 1.095   Rusia
King 1.091   Australia (Estado de   Tasmania)
Rowley 1.090   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
Meighen 1.074   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
Illa de Margarita13 1.072   Venezuela
Sääminginsalo 1.069   Finlandia
Serrano 1.063   Chile
Atka 1.061   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
Cameron 1.059   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
Banks 1.054   Canadá (Territorio Autónomo dos   Territorios do Noroeste)
Hall (Gallya) 1.049   Rusia
Gran Nicobar 1.045   India
Madre de Dios 1.043   Chile
Tahití 1.042   Polinesia Francesa (Departamento de ultramar de   Francia)
Chongming 1.041   China
Normanby 1.040   Papúa Nova Guinea
Resolution 1.015   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
Gran Comora 1.012   Comores
Vansittart 1.010   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
Fasta Åland (Illa principal de Åland) 1.010   Åland (Provincia autónoma de   Finlandia)
Illa Mornington 1.002   Australia (Estado de   Queensland)
Smyley 1.000   Antártida

Illas de 500 km² a 999 km²Editar

Esta sección da lista podería non estar completa, xa que aínda deberían estar a totalidade das illas europeas con máis de 500 km², e a maioría das illas dos outros continentes.

Ranq Illa Area
(km2)[8]
País / Países
323 Illa Vansittart 997[2]   Canadá (Nunavut)
324 Maya Karimata 992   Indonesia (Kalimantan Occidental)
325 Santiago 991[Cómpre referencia]   Cabo Verde
326 Illa Banks 990[2]   Canadá (Columbia Británica)
327 Santa Cruz 979   Ecuador (Illas Galápagos)
328 Illa Brabante 977 Ningún   Antártida
329 Illa Maly Lyakhovsky 976   Rusia (República de Sakha)
330 Illa Livingston 974 Ningún   Antártida
331 Shetland Mainland 970[Cómpre referencia]   Reino Unido (Escocia)
332 Flevopolder 970[Cómpre referencia]   Países Baixos (Flevoland)
333 Illa Salisbury 960   Rusia (Óblast de Arkhanguelsk)
334 Illa de Margarita 957   Venezuela
335 Gran Nicobar 956   India (Andaman e Nicobar)
336 Illa Meighen 955[2]   Canadá (Nunavut)
337 Illa Ángel de la Guarda 945   México (Baja California)
338 Illa Russell 940[2]   Canadá (Nunavut)
339 Illa Umboi 930   Papúa Nova Guinea
340 Bengkalis 929   Indonesia (Riau)
341 Illa de Rügen 926[9]   Alemaña (Mecklemburgo-Antepomerania)
342 Illa Jens Munk 920[2]   Canadá (Nunavut)
343 Marinduque 916   Filipinas (MIMAROPA)
344 Rangsang 908   Indonesia (Riau)
345 Illa Akpatok 903[2]   Canadá (Nunavut)
346 Efaté 900   Vanuatu
347 Pagai do Sur 900   Indonesia (Sumatra Occidental)
348 Illa de Attu 896   Estados Unidos (Alasca)
349 Pemba 890   Tanzania (Zanzíbar)
350 Illa Busuanga 890[Cómpre referencia]   Filipinas (Palawan)
351 Illa Lingga 889   Indonesia (Riau)
352 Erromango 888   Vanuatu
353 Mull 886   Reino Unido (Escocia)
354 Illa de Basse-Terre 876   Francia (Guadalupe, Departamentos e territorios de ultramar de Francia)
355 Illa Woodlark (Muyua) 874   Papúa Nova Guinea
356 Kabaena 873   Indonesia (Célebes Suroriental)
357 Etolin 870   Estados Unidos (Alasca)
358 Joló 869   Filipinas (Mindanao Musulmán)
359 Vanatinai (Sueste) 866   Papúa Nova Guinea
360 Illa Melchor 864   Chile (Rexión de Aisén)
361 Illa Bubiyan 863[Cómpre referencia]   Kuwait
362 Langøya 860[5]   Noruega (Nordland)
363 Sado 855[Cómpre referencia]   Xapón (Rexión de Chūbu)
364 Illa de San Tomé 855   San Tomé e Príncipe
365 Illa Sibiryakov 847   Rusia (Krai de Krasnoyarsk)
366 Karakelong 846   Indonesia (Célebes Setentrional)
367 Illa Tablas 839[Cómpre referencia]   Filipinas (MIMAROPA)
368 Quíos 823   Grecia (Exeo Setentrional)
369 Sørøya 816[5]   Noruega (Finnmark)
370 Illa Hanover 812   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
371 Illa King 808[2]   Canadá (Columbia Británica)
372 Ambón 806   Indonesia (Molucas)
373 Illa Salisbury 804[2]   Canadá (Nunavut)
374 Sammisoq 803   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
375 Illa Big 803[2]   Canadá (Nunavut)
376 Lanzarote 791   España (Illas Canarias)
377 Illa White 789[2]   Canadá (Nunavut)
378 Santo Antão 787   Cabo Verde (Illas de Barlovento, Cabo Verde)
379 Dominica 787   Dominica
380 Caio Romano 777   Cuba
381 Cefalonia 775   Grecia (Illas Xónicas)
382 Illa Ammassalik 772   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
383 Illa Dinagat 769   Filipinas (Caraga)
384 Illa de São Miguel 769   Portugal (Azores)
385 Illa Grant 768 Ningún   Antártida
386 Illa Brock 764[2]   Canadá (Territorios do Noroeste)
387 Illa Prat 761   Chile (Rexión de Aisén)
388 Singkep 757   Indonesia (Riau)
389 Dahlak Kebir (Dehalak Deset) 755   Eritrea (Arquipélago Dahlak)
390 Illa de Madeira 749   Portugal (Madeira)
391 Illa Mezhdusharski 748[Cómpre referencia]   Rusia (Óblast de Arkhanguelsk)
392 Chatham 745   Nova Zelandia
393 La Gonâve 743[Cómpre referencia]   Haití
394 Kvaløya 737[5]   Noruega (Troms)
395 Olkhon 730[10]   Rusia (Óblast de Irkutsk)
396 Adak 725   Estados Unidos (Alasca)
397 Montague 722   Estados Unidos (Alasca)
398 Pantar 720   Indonesia (Nusa Tenggara Oriental)
399 Wowoni 715   Indonesia (Sulawesi Suroriental)
400 Amami Ōshima 712   Xapón (Rexión de Kyūshū)
401 Pequena Andaman 710   India (Andaman e Nicobar)
402 Pulau Ujong, Illa de Singapur 710[Cómpre referencia]   Singapur
403 Tsushima 709[Cómpre referencia]   Xapón (Rexión de Kyūshū)
404 Illa Latady 700[Cómpre referencia] Ningún   Antártida
405 Chatham 696   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
406 Komoran 695   Indonesia (Papua)
407 Illa Drygalski 694 Ningún   Antártida
408 Menorca 692   España (Illas Baleares)
409 La Palma 690   España (Illas Canarias)
410 Illa Bray 689[2]   Canadá (Nunavut)
411 Kolombangara 688   Illas Salomón
412 Illa Goodenough 687   Papúa Nova Guinea
413 Fasta Åland 685[6]   Finlandia (Åland)
414 Buka 682   Papúa Nova Guinea
415 Kvitøya 682[7]   Noruega (Svalbard)
416 Ambrym 678   Vanuatu
417 Molokai 678   Estados Unidos (Hawai)
418 Illa de Bahrain 673   Bahrain
419 Illa Selayar 666   Indonesia (Célebes Meridional)
420 Rennell 660   Illas Salomón
421 Supiori 659   Indonesia (Papua)
422 Maré 657   Nova Caledonia, colectividade especial de   Francia
423 Ringvassøy 656[5]   Noruega (Troms)
424 Alluttoq 655   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
425 Illa Dall 655   Estados Unidos (Alasca)
426 Anglesey (Ynys Môn) 654   Reino Unido (Gales)
427 Masirah 649[Cómpre referencia]   Omán
428 Illa King Christian 645[2]   Canadá (Nunavut)
429 Illa Londonderry 643   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
430 Santa Lucía 640   Santa Lucía
431 Grande-Terre 639   Francia (Guadalupe, Departamentos e territorios de ultramar de Francia)
432 Illa Foley 637[2]   Canadá (Nunavut)
433 Boa Vista 634   Cabo Verde
434 Illa Kuhn 634   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
435 Samosir 630[10]   Indonesia (Sumatra Norte) (a illa máis grande da illa de Sumatra)
436 Fernandina 629   Ecuador (Illas Galápagos)
437 Illa Polillo 629   Filipinas (Calabarzon)
438 Vella Lavella 629   Illas Salomón
439 Corfú (Kerkira) 626   Grecia (Illas Xónicas)
440 Illa Contreras 626   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
441 Illa Dirk Hartog 625   Australia (Australia Occidental)
442 Pagai do Norte 622   Indonesia (Sumatra Occidental)
443 Islay 620   Reino Unido (Escocia)
444 Salsette 619[Cómpre referencia]   India (Maharashtra)
445 Illa Benjamín 618   Chile (Rexión de Aisén)
446 Illa Renaud 618 Ningún   Antártida
447 Store Koldewey 616   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
448 Prins Karls Forland 615[7]   Noruega (Svalbard)
449 Illa MacKlintok 612[Cómpre referencia]   Rusia (Óblast de Arkhanguelsk)
450 Sipura 601   Indonesia (Sumatra Occidental)
451 Illa Sherbro 600   Serra Leoa
452 Illa de Awaji 592[Cómpre referencia]   Xapón (Rexión de Kansai)
453 Illa Gordon 591   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
454 Illa Kent do Norte 590[2]   Canadá (Nunavut)
455 Bornholm 588[11]   Dinamarca (Rexión da Capital)
456 Illa Masson 585 Ningún   Antártida
457 Illa Hendrik 583   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
458 Tawi-Tawi 581   Filipinas (Mindanao Musulmán)
459 Eivissa 577   España (Illas Baleares)
460 Santiago (San Salvador) 577   Ecuador (Illas Galápagos)
461 Illa de Man 573   Illa de Man,   Reino Unido Dependencia da Coroa británica
462 Hitra 572[5]   Noruega (Sør-Trøndelag)
463 Illa Patricio Lynch 561   Chile (Rexión de Aisén)
464 Illa Guimarás 560   Filipinas (Visayas Occidental)
465 Illa Wrangell 560   Estados Unidos (Alasca)
466 Seiland 559[5]   Noruega (Finnmark)
467 Illa Elefante 558 Ningún   Antártida
468 Sanana 558[Cómpre referencia]   Indonesia (Molucas Septentrionales)
469 Tanna 555   Vanuatu
470 Illa Sangir 552   Indonesia (Sulawesi Norte)
471 Kai Besar 550   Indonesia (Molucas)
472 Illa Esmeralda 549[2]   Canadá (Territorios do Noroeste)
473 Illa de San Cristóbal 547   Ecuador (Illas Galápagos)
474 Illa Mitkof 546   Estados Unidos (Alasca)
475 Phuket 543   Tailandia
476 Guam 541   Guam, territorio dos   Estados Unidos
477 Illa Upernivik 541   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
478 Isle Royale 541[10]   Estados Unidos (Michigan)
479 Orkney Mainland 540   Reino Unido (Escocia)
480 Illa Padre 540   Estados Unidos (Texas)
481 Cozumel 539   México (Quintana Roo)
482 Long Island 538   Bahamas
483 Illa Jorge Montt 537   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
484 Illa Belkovsky 535   Rusia (República de Sakha)
485 Illa Ukerewe 530[10]   Tanzania
486 Mornington 529   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
487 Illa Tanaga 529   Estados Unidos (Alasca)
488 Austvågøy 527[5]   Noruega (Nordland)
489 Kimitoön 524[6]   Finlandia (Finlandia Propia)
490 Cheduba 523[Cómpre referencia]   Myanmar
491 Xerba 523   Tunisia
492 Duque de York 522   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
493 Illa Porcher 521[2]   Canadá (Columbia Británica)
494 Illa Jackson (Dzheksona) 521   Rusia (Óblast de Arkhanguelsk)
495 Illa Traiguén 520   Chile (Rexión de Aisén)
496 Illa Esmeralda 515   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
497 Andøya 511   Noruega (Nordland)
498 Illa Nootka 510[2]   Canadá (Columbia Británica)
499 Adonara 509   Indonesia (East Nusa Tenggara)
500 Vangunu 509   Illas Salomón
501 Acklins 508   Bahamas
502 Nendo 506   Illas Salomón
503 Yakushima 505[Cómpre referencia]   Xapón (Kyūshū)
504 Coiba 503[Cómpre referencia]   Panamá
505 Illa Zhoushan 503[Cómpre referencia]   República Popular da China (Provincia de Zhejiang)
506 Biliran 501   Filipinas (Visayas orientais)
507 Illa dos Estados 501   Arxentina (Patagonia)
508 Long Island 500   Papúa Nova Guinea

9Illa interior fluvial no Río Magdalena, non confundir coa illa do Caribe venezolano homónima.
10Extensa illa artificial.
11Illa de area máis extensa.
12Non é unha auténtica illa xa que os lagos ca rodean teñen diferentes niveis.
12Illa do Caribe venezolano, non confundir coa illa interior fluvial colombiana homónima.

NotasEditar

  1. A República Turca do Norte de Chipre reclama e controla un terzo da illa de Chipre, aínda que non está recoñecida por ningún país agás Turquía.
Referencias
  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 Joshua Calder's World Island Info
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 2,21 2,22 2,23 2,24 2,25 2,26 2,27 2,28 2,29 2,30 2,31 2,32 2,33 2,34 2,35 2,36 2,37 2,38 2,39 2,40 2,41 2,42 2,43 2,44 2,45 2,46 2,47 2,48 Atlas of Canada
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 Unsourced / Wikipedia article
  4. "Australian Government Geoscience Australia". Arquivado dende o orixinal o 30 de xullo de 2008. Consultado o 03 de febreiro de 2008. 
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 5,5 5,6 5,7 "Statistisk årbok 2009: Geografisk oversikt" (en noruegués). Ssb.no. Consultado o 2010-08-01. 
  6. 6,0 6,1 6,2 "Suomen suurimmat saaret". Kauko Huotari. Arquivado dende o orixinal o 12 de abril de 2010. Consultado o 2010-08-01. 
  7. 7,0 7,1 7,2 "Svalbard Statistics 2005" (PDF) (en noruegués). Consultado o 2010-08-01. 
  8. "Islands By Land Area". Islands.unep.ch. Consultado o 2010-08-01. 
  9. Wurlitzer, Bernd (2006). Rügen (en German) (11 ed.). Mair Dumont Marco Polo. p. 15. ISBN 3-8297-0171-3. 
  10. 10,0 10,1 10,2 10,3 Largest Lake Islands
  11. "Kort & Matrikelstyrelsen - Střrste řer". 2003-09-23. Consultado o 2010-08-01. [Ligazón morta]