Lista de illas por superficie

artigo de listas da Wikimedia

Esta é unha lista de illas no mundo ordenadas por superficie. Inclúe todas as illas cunha superficie de máis de 1.000 km². Por comparación, amósanse tamén os continentes da Terra. Aínda que unha illa é, en xeral, calquera masa de terra que estea completamente rodeada de auga, normalmente adóitase excluír as masas de terra o suficientemente grandes como para ser consideradas continentes. Ao clasificar Australia como continente, aínda cando hai argumentos sobre se tecnicamente é un continente ou sinxelamente parte dun continente maior chamado Australasia, Groenlandia nesta listaxe é considerada a maior illa do mundo.

Masas de terra continentalEditar

Estas cifras son só aproximacións.

Fila Continente Área (km²) País/Países
1 África-Eurasia 84 400 000 Diversos
2 América 42 300 000 Diversos
3 Antártida 13 000 000 Ningún (  Arxentina,   Australia,   Chile,   Francia,   Nova Zelandia,   Noruega e o   Reino Unido teñen reivindicacións territoriais)
4 Australia1 7 600 000   Australia

1 Australia, con 7 600 000 km², é considerada aquí unha masa continental en lugar dunha illa, sendo máis de tres veces o tamaño de Groenlandia, a illa máis grande, aínda que ás veces considérase "a Illa Continente".

Illas de máis de 250.000 km²Editar

Aínda que unha illa é, en xeral, calquera masa de terra que está completamente rodeada de auga, algunhas definicións exclúen as masas de terra o suficientemente grandes como para ser consideradas continentes. A colocación de Australia nesta categoría, fai de Groenlandia a illa máis grande. En prol da clasificación da lista de illas iniciarase con Groenlandia.

Fila Illa Área (km²) País/Países
1 Groenlandia 2 130 800[1]   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
2 Nova Guinea 785.753   Indonesia e   Papúa Nova Guinea
3 Borneo 748.168   Brunei,   Indonesia e   Malaisia
4 Madagascar 587.713   Madagascar
5 Baffin 507.451[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
6 Sumatra 443.066   Indonesia

Illas de 25.000 km² a 250.000 km²Editar

Fila Illa Área (km²) País/Países
7 Honshu 225.800   Xapón
8 Gran Bretaña 218.595[3]   Escocia,   Gales,   Inglaterra (Países constituíntes do   Reino Unido)
9 Victoria 217.291[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut e   Territorios do Noroeste)
10 Ellesmere 196.236[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
11 Sulawesi 180.681   Indonesia
12 Illa Sur 145.836   Nova Zelandia
13 Xava 138.794   Indonesia
14 Illa Norte 111.583   Nova Zelandia
15 Luzón 109.965   Filipinas
16 Terra Nova 108.860[2]   Canadá (Provincia de   Terra Nova e Labrador)
17 Cuba 105.806   Cuba
18 Islandia 101.826   Islandia
19 Mindanao 97.530   Filipinas
20 Irlanda 81.638   Irlanda e Irlanda do Norte (País constituínte do   Reino Unido)
21 Hokkaidoō 78.719   Xapón
22 A Española 73.929   República Dominicana e   Haití
23 Sakhalin 72.493   Rusia
24 Banks 70.028[2]   Canadá (Territorio Autónomo dos   Territorios do Noroeste)
25 Sri Lanka 65.268[1]   Sri Lanka
26 Tasmania 64.519[4]   Australia (Estado de   Tasmania)
27 Devon2 55.247[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
28 Alexandre I 49.070   Antártida
29 Illa Grande da Terra do Fogo 47.401   Arxentina e   Chile
30 Severny 47.079   Rusia
31 Berkner 43.873   Antártida
32 Axel Heiberg 43.178[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
33 Illa Melville 42.149[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut e   Territorios do Noroeste)
34 Illa Southampton 41.214[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
35 Marajó3 40.100[1]   Brasil
36 Spitsbergen 38.981[5]   Noruega (Territorio de Svalbard)
37 Kyūshū 37.437   Xapón
38 Taiwan 35.801   Taiwán
39 Nova Bretaña 35.145   Papúa Nova Guinea
40 Illa Prince of Wales 33.339[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
41 Illa Yuzhny 33.246   Rusia
42 Hainan 33.210   China
43 Illa de Vancouver 31.285[2]   Canadá (Provincia da   Columbia Británica)
44 Timor 28.418   Indonesia e   Timor Leste
45 Sicilia 25.662   Italia

2 Illa deshabitada máis extensa do mundo.
3 Illa litoral máis extensa do mundo.

Illas de 10.000 km² a 25.000 km²Editar

Fila Illa Área (km²) País/Países
46 Somerset 24.786[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
47 Kotelny / Faddeyesky 24.000   Rusia
48 Sardeña 23.949   Italia
49 Bananal4 20.000[1]   Brasil
50 Shikoku 18.545   Xapón
51 Halmahera 18.040   Indonesia
52 Ceram 17.454   Indonesia
53 Grande Terre 16.648   Nova Caledonia (Departamento de ultramar de   Francia)
54 Bathurst 16.042[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
55 Prince Patrick 15.848[2]   Canadá (Territorio Autónomo dos   Territorios do Noroeste)
56 Thurston 15.700[1]   Antártida
57 Sumbawa 14.386   Indonesia
58 Nordaustlandet 14.247   Noruega (Territorio de Svalbard)
59 Illa da Revolución de Outubro 14.204   Rusia
60 Flores 14.154   Indonesia
61 Illa King William 13.111[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
62 Negros 13.074   Filipinas
63 Samar 12.849   Filipinas
64 Palawan 12.189   Filipinas
65 Panay 12.011   Filipinas
66 Tupinambarana 11.850[1]   Brasil
67 Yos Sudarso 11.742   Indonesia
68 Bangka 11.413   Indonesia
69 Ellef Rignes 11.295[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
70 Bolxevique 11.206   Rusia
71 Xamaica 11.190   Xamaica
72 Bylot 11.067[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
73 Sumba 10.711   Indonesia
74 Mindoro 10.572   Filipinas
75 Viti Levu 10.531   Fidxi
76 Hawaii 10.434   Estados Unidos (Estado de   Hawaii)
77 Cape Breton 10.311[2]   Canadá (Provincia de   Nova Escocia)

4 Illa fluvial máis extensa do mundo

Illas de 5.000 km² a 10.000 km²Editar

Fila Illa Área (km²) País/Países
78 Prince Charles 9.521[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
79 Bougainville 9.318   Papúa Nova Guinea
80 Kodiak 9.293   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
81 Chipre 9.234   Chipre,   Akrotiri e Dhekelia, Bases Aéreas Soberanas de   Reino Unido, e   República Turca do Norte de Chipre[Note 1]
82 Porto Rico 9.100   Porto Rico (Territorio non incorporado dos   Estados Unidos)
83 Komsomolets 8.812   Rusia
84 Córsega 8.741   Francia (Colectividade territorial de   Córsega)
85 Qeqertarsuaq 8.612   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
86 Carney 8.500[1]   Antártida
87 Chiloé 8.478   Chile
88 Buru 8.473   Indonesia
89 Creta 8.350   Grecia
90 Anticosti 7.941[2]   Canadá (Provincia de   Quebec)
91 Roosevelt 7.910   Antártida
92 Wrangel 7.866   Rusia
93 Nova Irlanda 7.404   Papúa Nova Guinea
94 Leyte 7.368   Filipinas
95 Selandia 7.180   Dinamarca
96 Cornwallis 6.995[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
97 Príncipe de Gales 6.675   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
98 Kerguelen 6.617   Terras Austrais e Antárticas Francesas (Departamento de ultramar de   Francia)
99 Soidade 6.605   Illas Malvinas (Territorio de Ultramar do   Reino Unido, reclamado por   Arxentina)
100 Siple 6.390   Antártida
101 Graham 6.361[2]   Canadá (Provincia da   Columbia Británica)
102 Nova Siberia 6.201   Rusia
103 Melville 5.765   Australia (Territorio do   Territorio Norte)
104 Príncipe Eduardo 5.620[2]   Canadá (Provincia da   Illa do Príncipe Eduardo)
105 Vanua Levu 5.587   Fidxi
106 Wellington 5.556   Chile
107 Coats 5.498   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
108 Balí 5.416   Indonesia
109 Chichagof 5.388   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
110 Guadalcanal 5.353   Illas Salomón
111 Amund Ringnes 5.255[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
112 Bolshoy Lyakhovsky 5.157   Rusia
113 St. Lawrence 5.135   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
114 Riesco 5.110[1]   Chile
115 Mackenzie King 5.048[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut e   Territorios do Noroeste)
116 Trinidad 5.009   Trinidad e Tobago

5 Despois da independencia da illa en 1960, o Reino Unido retivo, por tratado internacional, a soberanía sobre Akrotiri e Dhekelia, coñecidas como "bases areas soberanas do Reino Unido"
6 Os Turcos ocuparon o norte da illa e autoproclamouse como República Turca do Norte de Chipre, un estado de facto autogobernado, mais non recoñecido pola ONU.

Illas de 2.500 km² a 5.000 km²Editar

Fila Illa Área (km²) País/Países
117 Caviana 5.000[3]   Brasil
118 Kolguev 4.968   Rusia
119 Edgeøya 4.940   Noruega (Territorio de Svalbard)
120 Gurupá 4.864[3]   Brasil
121 Isabela 4.711   Ecuador
122 Vendsyssel-Thy7 4.685[3]   Dinamarca
123 Lombok 4.625   Indonesia
124 Gran Malvina 4.531   Illas Malvinas (Territorio de Ultramar do   Reino Unido, reclamado por   Arxentina)
125 Belitung 4.478   Indonesia
126 Cebú 4.468   Filipinas
127 Adelaide 4.463   Antártida
128 Stefansson 4.463[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
129 Madura 4.429   Indonesia
130 Buton 4.408   Indonesia
131 Kangaroo 4.374   Australia (Estado de   Australia Meridional)
132 Almirantado 4.362   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
133 Nunivak 4.209[1]   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
134 Unimak 4.119   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
135 Hoste 4.117[1]   Chile
136 Spaatz 4.100[3]   Antártida
137 Baranof 4.064   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
138 Nias 4.048   Indonesia
139 Espírito Santo 3.956   Vanuatu
140 Milne Land 3.913   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
141 Malaita 3.836   Illas Salomón
142 Siberut 3.828   Indonesia
143 Bohol 3.821   Filipinas
144 Xeorxia do Sur 3.718   Illas Xeorxia do Sur e Sandwich do Sur (Territorio de Ultramar do   Reino Unido, reclamado por   Arxentina)
145 Eubea 3.707   Grecia
146 Santa Inés 3.688   Chile
147 Mallorca 3.667   España
148 Santa Isabel 3.665   Illas Salomón
149 Long Island 3.629[1]   Estados Unidos (Estado de   Nova York)
150 Socotra 3.607   Iemen
151 Wetar 3.600   Indonesia
152 Traill 3.542   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
153 Bear 3.500[3]   Antártida
154 Andros Norte 3.439   Bahamas
155 Vaygach 3.329   Rusia
156 Masbate 3.268[3]   Filipinas
157 Iturup 3.238   Rusia (Illa reclamada por   Xapón)
158 Makira 3.190   Illas Salomón
159 Mansel 3.180[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
160 Waigeo 3.154   Indonesia
161 Yamdena 3.100[1]   Indonesia
162 Gotland 3.027   Suecia
163 Fionia 3.012   Dinamarca
164 Akimiski 3.001[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
165 Choiseul 2.971   Illas Salomón
166 Revillagigedo 2.965   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
167 Taliabu 2.913   Indonesia
168 Muna 2.889   Indonesia
169 Zemlya Georga 2.821   Rusia
170 illa Kupreanof 2.813   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
171 Broden 2.794[2]   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut e   Territorios do Noroeste)
172 Andaman do Norte 2.781   India
173 Manitoulin8 2.766[2]   Canadá (Provincia de   Ontario)
174 Unalaska 2.722   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
175 Illa de Saaremaa 2.672   Estonia
176 Moresby 2.608[2]   Canadá (Provincia da   Columbia Británica)
177 James Ross 2.598   Antártida
178 Obira 2.542   Indonesia
179 Reunión 2.535   Francia (Departamento de ultramar de Reunión)

7 Parte física da península de Xutlandia dende 1825.
8 Illa máis extensa nun lago de auga doce.

Illas de 1.000 km² a 2.500 km²Editar

Esta sección da lista podería non estar completa, xa que aínda que abarca case totalidade das illas no mundo con máis de 1.000 km², na zona da Antártida a superficie dalgunhas illas é incerta.

Illa Área (km²) País/Países
180 Navarino 2.473   Chile
181 Paramushir 2.471   Rusia
182 Ross 2.460   Antártida
183 Ymer 2.437   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
184 Anvers 2.432   Antártida
185 Karaginsky 2.404   Rusia
186 Cornwall 2.358   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
187 Peleng 2.345   Indonesia
188 Groote Eylandt 2.285   Australia (Territorio do   Territorio Norte)
189 Yapen 2.278   Indonesia
190 Morotai 2.266   Indonesia
191 Princess Royal 2.251   Canadá (Provincia da   Columbia Británica)
192 Juventud 2.237   Cuba
193 Zemlya Vilcheka 2.203   Rusia
194 Hinnøya 2.198   Noruega
195 Nelson 2.183   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
196 Lewis e Harris 2.179   Escocia (País constituínte do   Reino Unido)
197 Richards 2.165   Canadá (Territorio Autónomo dos   Territorios do Noroeste)
198 Trangan 2.149   Indonesia
199 Alor 2.120   Indonesia
200 Margarita9 2.100   Colombia
201 Laut 2.062   Indonesia
202 Malakula 2.041   Vanuatu
203 Nova Xeorxia 2.037   Illas Salomón
204 Misool 2.034   Indonesia
205 Tenerife 2.034   España
206 Magdalena 2.025   Chile
207 René-Levasseur10 2.020   Canadá (Provincia de   Quebec)
208 Bioko 2.017   Guinea Ecuatorial
209 Aion 2.000   Rusia
210 Kuiu 1.962   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
211 Manus 1.940   Papúa Nova Guinea
212 Biak 1.904   Indonesia
213 Bacan 1.900   Indonesia
214 Maui 1.888   Estados Unidos (Estado de   Hawaii)
215 Bintan 1.866   Indonesia
216 Fraser11 1.840   Australia (Estado de   Queensland)
217 Mauricio 1.836   Mauricio
218 Jeju 1.825   Corea do Sur
219 Bely 1.810   Rusia
220 Afognak 1.809   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
221 Umnak 1.793   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
222 Bolshoy Shantar 1.766   Rusia
223 Bolshoy Bagichev 1.764   Rusia
224 Simeule 1.754   Indonesia
225 Stewart 1.746   Nova Zelandia
226 Kobroor 1.723   Indonesia
227 Air Force 1.720   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
228 Natuna Besar 1.720   Indonesia
229 Geographical Society 1.717   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
230 Savaii 1.708   Samoa
231 Bathurst 1.693   Australia (Territorio do   Territorio Norte)
232 Bering 1.660   Rusia
233 Fuerteventura 1.660   España
234 Zanzíbar 1.658   Tanzania
235 Skye 1.656   Escocia (País constituínte do   Reino Unido)
236 Soisalo12 1.638[6]   Finlandia
237 Lesbos 1.630   Grecia
238 Salawati 1.623   Indonesia
239 Kunashir 1.612   Rusia (Illa reclamada por   Xapón)
240 Joinville 1.607   Antártida
241 Tanahbesar 1.604   Indonesia
242 Oahu 1.600   Estados Unidos (Estado de   Hawaii)
243 Rantau 1.597   Indonesia
244 Senja 1.586   Noruega
245 Illa Flaherty 1.585   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
246 Gran Canaria 1.560   España
247 Graham Bell 1.557   Rusia
248 Gran Inagua 1.544   Bahamas
249 Eglinton 1.541   Canadá (Territorio Autónomo dos   Territorios do Noroeste)
250 Andaman do Medio 1.536   India
251 Clavering 1.535   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
252 Pioneer 1.527   Rusia
253 Karimun 1.524   Indonesia
254 Catanduanes 1.523   Filipinas
255 Charcot 1.500   Antártida
256 Qeshm 1.491   Irán
257 Rupat 1.490   Indonesia
258 Terra de Nares 1.466   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
259 Andros Sur 1.448   Bahamas
260 Kaua'i 1.446   Estados Unidos (Estado de   Hawaii)
261 Bhola 1.441   Bangladesh
262 Fergusson 1.437   Papúa Nova Guinea
263 Urup 1.436   Rusia
264 Rodas 1.398   Grecia
265 Rei Xurxo 1.384   (Territorio de Ultramar do   Reino Unido reclamado por   Arxentina e   Chile)
266 Graham 1.378   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
267 Pitt 1.375   Canadá (Provincia da   Columbia Británica)
268 Illa Nottingham 1.372   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
269 Illa Flinders 1.359   Australia (Estado de   Tasmania)
270 Desolación 1.352   Chile
271 Ramree 1.350   Myanmar
272 Öland 1.342   Suecia
273 Lougheed 1.308   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
274 São Luís 1.300   Brasil
275 Dawson 1.290   Chile
276 Illa Barents 1.288[7]   Noruega (Territorio de Svalbard)
277 Lembata 1.270   Indonesia
278 Basilán 1.265   Filipinas
279 Shannon 1.258   Groenlandia (Territorio dependente de   Dinamarca)
280 Mill 1.258   Antártida
281 Morfil 1.250   Senegal
282 Lolland 1.243   Dinamarca
283 Mangole 1.228   Indonesia
284 Lavongai 1.227   Papúa Nova Guinea
285 Roti 1.226   Indonesia
286 Andaman do Sur 1.211   India
287 Okinawa 1.206   Xapón
288 Tiburón 1.200   México
289 Oleny 1.197   Rusia
290 Campana 1.188   Chile
291 Aracena 1.164   Chile
292 Sherman 1.159   Antártida
293 Byam Martin 1.150   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
294 Ábaco Norte 1.146   Bahamas
295 Lifou 1.146   Nova Caledonia (Departamento de ultramar de   Francia)
296 Wales 1.137   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
297 Vanier 1.126   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
298 Upolu 1.125   Samoa
299 Clarence 1.111   Chile
300 Padang 1.109   Indonesia
301 Martinica 1.101   Martinica (Departamento de ultramar de   Francia)
302 Gran Bahama 1.096   Bahamas
303 Zemlya Aleksandry 1.095   Rusia
304 King 1.091   Australia (Estado de   Tasmania)
305 Rowley 1.090   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
306 Meighen 1.074   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)307
307 Illa de Margarita13 1.072   Venezuela
308 Sääminginsalo 1.069   Finlandia
309 Serrano 1.063   Chile
310 Atka 1.061   Estados Unidos (Estado de   Alasca)
311 Cameron 1.059   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
312 Banks 1.054   Canadá (Territorio Autónomo dos   Territorios do Noroeste)
313 Hall (Gallya) 1.049   Rusia
314 Gran Nicobar 1.045   India
315 Madre de Dios 1.043   Chile
316 Tahití 1.042   Polinesia Francesa (Departamento de ultramar de   Francia)
317 Chongming 1.041   China
318 Normanby 1.040   Papúa Nova Guinea
319 Resolution 1.015   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
320 Gran Comora 1.012   Comores
321 Vansittart 1.010   Canadá (Territorio Autónomo de   Nunavut)
322 Fasta Åland (Illa principal de Åland) 1.010   Åland (Provincia autónoma de   Finlandia)
323 Illa Mornington 1.002   Australia (Estado de   Queensland)
324 Smyley 1.000   Antártida

Illas de 500 km² a 999 km²Editar

Esta sección da lista podería non estar completa, xa que aínda deberían estar a totalidade das illas europeas con máis de 500 km², e a maioría das illas dos outros continentes.

Ranq Illa Area
(km²)[8]
País / Países
325 Illa Vansittart 997[2]   Canadá (Nunavut)
326 Maya Karimata 992   Indonesia (Kalimantan Occidental)
327 Santiago 991[Cómpre referencia]   Cabo Verde
328 Illa Banks 990[2]   Canadá (Columbia Británica)
329 Santa Cruz 979   Ecuador (Illas Galápagos)
330 Illa Brabante 977 Ningún   Antártida
331 Illa Maly Lyakhovsky 976   Rusia (República de Sakha)
332 Illa Livingston 974 Ningún   Antártida
333 Shetland Mainland 970[Cómpre referencia]   Reino Unido (Escocia)
334 Flevopolder 970[Cómpre referencia]   Países Baixos (Flevoland)
335 Illa Salisbury 960   Rusia (Óblast de Arkhanguelsk)
336 Illa de Margarita 957   Venezuela
337 Gran Nicobar 956   India (Andaman e Nicobar)
338 Illa Meighen 955[2]   Canadá (Nunavut)
339 Illa Ángel de la Guarda 945   México (Baja California)
340 Illa Russell 940[2]   Canadá (Nunavut)
341 Illa Umboi 930   Papúa Nova Guinea
342 Bengkalis 929   Indonesia (Riau)
343 Illa de Rügen 926[9]   Alemaña (Mecklemburgo-Antepomerania)
344 Illa Jens Munk 920[2]   Canadá (Nunavut)
345 Marinduque 916   Filipinas (MIMAROPA)
346 Rangsang 908   Indonesia (Riau)
347 Illa Akpatok 903[2]   Canadá (Nunavut)
348 Efaté 900   Vanuatu
349 Pagai do Sur 900   Indonesia (Sumatra Occidental)
350 Illa de Attu 896   Estados Unidos (Alasca)
351 Pemba 890   Tanzania (Zanzíbar)
352 Illa Busuanga 890[Cómpre referencia]   Filipinas (Palawan)
353 Illa Lingga 889   Indonesia (Riau)
354 Erromango 888   Vanuatu
355 Mull 886   Reino Unido (Escocia)
356 Illa de Basse-Terre 876   Francia (Guadalupe, Departamentos e territorios de ultramar de Francia)
357 Illa Woodlark (Muyua) 874   Papúa Nova Guinea
358 Kabaena 873   Indonesia (Célebes Suroriental)
359 Etolin 870   Estados Unidos (Alasca)
360 Joló 869   Filipinas (Mindanao Musulmán)
361 Vanatinai (Sueste) 866   Papúa Nova Guinea
362 Illa Melchor 864   Chile (Rexión de Aisén)
363 Illa Bubiyan 863[Cómpre referencia]   Kuwait
364 Langøya 860[5]   Noruega (Nordland)
365 Sado 855[Cómpre referencia]   Xapón (Rexión de Chūbu)
366 Illa de San Tomé 855   San Tomé e Príncipe
367 Illa Sibiryakov 847   Rusia (Krai de Krasnoyarsk)
368 Karakelong 846   Indonesia (Célebes Setentrional)
369 Illa Tablas 839[Cómpre referencia]   Filipinas (MIMAROPA)
370 Quíos 823   Grecia (Exeo Setentrional)
371 Sørøya 816[5]   Noruega (Finnmark)
372 Illa Hanover 812   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
373 Illa King 808[2]   Canadá (Columbia Británica)
374 Ambón 806   Indonesia (Molucas)
375 Illa Salisbury 804[2]   Canadá (Nunavut)
376 Sammisoq 803   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
377 Illa Big 803[2]   Canadá (Nunavut)
378 Lanzarote 791   España (Illas Canarias)
379 Illa White 789[2]   Canadá (Nunavut)
380 Santo Antão 787   Cabo Verde (Illas de Barlovento, Cabo Verde)
381 Dominica 787   Dominica
382 Caio Romano 777   Cuba
383 Cefalonia 775   Grecia (Illas Xónicas)
384 Illa Ammassalik 772   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
385 Illa Dinagat 769   Filipinas (Caraga)
386 Illa de São Miguel 769   Portugal (Azores)
387 Illa Grant 768 Ningún   Antártida
388 Illa Brock 764[2]   Canadá (Territorios do Noroeste)
389 Illa Prat 761   Chile (Rexión de Aisén)
390 Singkep 757   Indonesia (Riau)
391 Dahlak Kebir (Dehalak Deset) 755   Eritrea (Arquipélago Dahlak)
392 Illa de Madeira 749   Portugal (Madeira)
393 Illa Mezhdusharski 748[Cómpre referencia]   Rusia (Óblast de Arkhanguelsk)
394 Chatham 745   Nova Zelandia
395 La Gonâve 743[Cómpre referencia]   Haití
396 Kvaløya 737[5]   Noruega (Troms)
397 Olkhon 730[10]   Rusia (Óblast de Irkutsk)
398 Adak 725   Estados Unidos (Alasca)
399 Montague 722   Estados Unidos (Alasca)
400 Pantar 720   Indonesia (Nusa Tenggara Oriental)
401 Wowoni 715   Indonesia (Sulawesi Suroriental)
402 Amami Ōshima 712   Xapón (Rexión de Kyūshū)
403 Pequena Andaman 710   India (Andaman e Nicobar)
404 Pulau Ujong, Illa de Singapur 710[Cómpre referencia]   Singapur
405 Tsushima 709[Cómpre referencia]   Xapón (Rexión de Kyūshū)
406 Illa Latady 700[Cómpre referencia] Ningún   Antártida
407 Chatham 696   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
408 Komoran 695   Indonesia (Papua)
409 Illa Drygalski 694 Ningún   Antártida
410 Menorca 692   España (Illas Baleares)
411 La Palma 690   España (Illas Canarias)
412 Illa Bray 689[2]   Canadá (Nunavut)
413 Kolombangara 688   Illas Salomón
414 Illa Goodenough 687   Papúa Nova Guinea
415 Fasta Åland 685[6]   Finlandia (Åland)
416 Buka 682   Papúa Nova Guinea
417 Kvitøya 682[7]   Noruega (Svalbard)
418 Ambrym 678   Vanuatu
419 Molokai 678   Estados Unidos (Hawai)
420 Illa de Bahrain 673   Bahrain
421 Illa Selayar 666   Indonesia (Célebes Meridional)
422 Rennell 660   Illas Salomón
423 Supiori 659   Indonesia (Papua)
424 Maré 657   Nova Caledonia, colectividade especial de   Francia
425 Ringvassøy 656[5]   Noruega (Troms)
426 Alluttoq 655   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
427 Illa Dall 655   Estados Unidos (Alasca)
428 Anglesey (Ynys Môn) 654   Reino Unido (Gales)
429 Masirah 649[Cómpre referencia]   Omán
430 Illa King Christian 645[2]   Canadá (Nunavut)
431 Illa Londonderry 643   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
432 Santa Lucía 640   Santa Lucía
433 Grande-Terre 639   Francia (Guadalupe, Departamentos e territorios de ultramar de Francia)
434 Illa Foley 637[2]   Canadá (Nunavut)
435 Boa Vista 634   Cabo Verde
436 Illa Kuhn 634   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
437 Samosir 630[10]   Indonesia (Sumatra Norte) (a illa máis grande da illa de Sumatra)
438 Fernandina 629   Ecuador (Illas Galápagos)
439 Illa Polillo 629   Filipinas (Calabarzon)
440 Vella Lavella 629   Illas Salomón
441 Corfú (Kerkira) 626   Grecia (Illas Xónicas)
442 Illa Contreras 626   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
443 Illa Dirk Hartog 625   Australia (Australia Occidental)
444 Pagai do Norte 622   Indonesia (Sumatra Occidental)
445 Islay 620   Reino Unido (Escocia)
446 Salsette 619[Cómpre referencia]   India (Maharashtra)
447 Illa Benjamín 618   Chile (Rexión de Aisén)
448 Illa Renaud 618 Ningún   Antártida
449 Store Koldewey 616   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
450 Prins Karls Forland 615[7]   Noruega (Svalbard)
451 Illa MacKlintok 612[Cómpre referencia]   Rusia (Óblast de Arkhanguelsk)
452 Sipura 601   Indonesia (Sumatra Occidental)
453 Illa Sherbro 600   Serra Leoa
454 Illa de Awaji 592[Cómpre referencia]   Xapón (Rexión de Kansai)
455 Illa Gordon 591   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
456 Illa Kent do Norte 590[2]   Canadá (Nunavut)
457 Bornholm 588[11]   Dinamarca (Rexión da Capital)
458 Illa Masson 585 Ningún   Antártida
459 Illa Hendrik 583   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
460 Tawi-Tawi 581   Filipinas (Mindanao Musulmán)
461 Eivissa 577   España (Illas Baleares)
462 Santiago (San Salvador) 577   Ecuador (Illas Galápagos)
463 Illa de Man 573   Illa de Man,   Reino Unido Dependencia da Coroa británica
464 Hitra 572[5]   Noruega (Sør-Trøndelag)
465 Illa Patricio Lynch 561   Chile (Rexión de Aisén)
466 Illa Guimarás 560   Filipinas (Visayas Occidental)
467 Illa Wrangell 560   Estados Unidos (Alasca)
468 Seiland 559[5]   Noruega (Finnmark)
469 Illa Elefante 558 Ningún   Antártida
470 Sanana 558[Cómpre referencia]   Indonesia (Molucas Septentrionales)
471 Tanna 555   Vanuatu
472 Illa Sangir 552   Indonesia (Sulawesi Norte)
473 Kai Besar 550   Indonesia (Molucas)
474 Illa Esmeralda 549[2]   Canadá (Territorios do Noroeste)
475 Illa de San Cristóbal 547   Ecuador (Illas Galápagos)
476 Illa Mitkof 546   Estados Unidos (Alasca)
477 Phuket 543   Tailandia
478 Guam 541   Guam, territorio dos   Estados Unidos
479 Illa Upernivik 541   Groenlandia, forma parte da Rigsfællesskabet (  Dinamarca)
480 Isle Royale 541[10]   Estados Unidos (Michigan)
481 Orkney Mainland 540   Reino Unido (Escocia)
482 Illa Padre 540   Estados Unidos (Texas)
483 Cozumel 539   México (Quintana Roo)
484 Long Island 538   Bahamas
485 Illa Jorge Montt 537   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
486 Illa Belkovsky 535   Rusia (República de Sakha)
487 Illa Ukerewe 530[10]   Tanzania
488 Mornington 529   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
489 Illa Tanaga 529   Estados Unidos (Alasca)
490 Austvågøy 527[5]   Noruega (Nordland)
491 Kimitoön 524[6]   Finlandia (Finlandia Propia)
492 Cheduba 523[Cómpre referencia]   Myanmar
493 Xerba 523   Tunisia
494 Duque de York 522   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
495 Illa Porcher 521[2]   Canadá (Columbia Británica)
496 Illa Jackson (Dzheksona) 521   Rusia (Óblast de Arkhanguelsk)
497 Illa Traiguén 520   Chile (Rexión de Aisén)
498 Illa Esmeralda 515   Chile (Rexión de Magallanes e da Antártica Chilena)
499 Andøya 511   Noruega (Nordland)
500 Illa Nootka 510[2]   Canadá (Columbia Británica)
501 Adonara 509   Indonesia (East Nusa Tenggara)
502 Vangunu 509   Illas Salomón
503 Acklins 508   Bahamas
504 Nendo 506   Illas Salomón
505 Yakushima 505[Cómpre referencia]   Xapón (Kyūshū)
506 Coiba 503[Cómpre referencia]   Panamá
507 Illa Zhoushan 503[Cómpre referencia]   República Popular da China (Provincia de Zhejiang)
508 Biliran 501   Filipinas (Visayas orientais)
509 Illa dos Estados 501   Arxentina (Patagonia)
510 Long Island 500   Papúa Nova Guinea

9 Illa interior fluvial no Río Magdalena, non confundir coa illa do Caribe venezolano homónima.
10 Extensa illa artificial.
11 Illa de area máis extensa.
12 Non é unha auténtica illa xa que os lagos que a rodean teñen diferentes niveis.
13 Illa do Caribe venezolano, non confundir coa illa interior fluvial colombiana homónima.

NotasEditar

  1. A República Turca do Norte de Chipre reclama e controla un terzo da illa de Chipre, aínda que non está recoñecida por ningún país agás Turquía.
Referencias
  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 Joshua Calder's World Island Info
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 2,21 2,22 2,23 2,24 2,25 2,26 2,27 2,28 2,29 2,30 2,31 2,32 2,33 2,34 2,35 2,36 2,37 2,38 2,39 2,40 2,41 2,42 2,43 2,44 2,45 2,46 2,47 2,48 Atlas of Canada
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 Unsourced / Wikipedia article
  4. "Australian Government Geoscience Australia". Arquivado dende o orixinal o 30 de xullo de 2008. Consultado o 03 de febreiro de 2008. 
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 5,5 5,6 5,7 "Statistisk årbok 2009: Geografisk oversikt" (en noruegués). Ssb.no. Consultado o 2010-08-01. 
  6. 6,0 6,1 6,2 "Suomen suurimmat saaret". Kauko Huotari. Arquivado dende o orixinal o 12 de abril de 2010. Consultado o 2010-08-01. 
  7. 7,0 7,1 7,2 "Svalbard Statistics 2005" (PDF) (en noruegués). Consultado o 2010-08-01. 
  8. "Islands By Land Area". Islands.unep.ch. Consultado o 2010-08-01. 
  9. Wurlitzer, Bernd (2006). Rügen (en German) (11 ed.). Mair Dumont Marco Polo. p. 15. ISBN 3-8297-0171-3. 
  10. 10,0 10,1 10,2 10,3 Largest Lake Islands
  11. "Kort & Matrikelstyrelsen - Střrste řer". 2003-09-23. Consultado o 2010-08-01. [Ligazón morta]