Abrir o menú principal

Lista de concellos de España por poboación

artigo de listas da Wikimedia
(Redirixido desde "Lista de cidades de España")
Mapa municipal de España.

En España, a 31 de decembro de 2016, existen 8.124 concellos, repartidos polas cincuenta provincias, Ceuta e Melilla e cuxos datos oficiais de poboación son recollidos polo Instituto Nacional de Estadística.[1].

Nos últimos anos houbo variacións no número de concellos: apareceron novos concellos segregados de outro anteriores e tamén fusións entre concellos previamente existentes.

Durante 2014:

  • Montecorto, segregado de Ronda, na provincia de Málaga[2].
  • Dehesas Viejas, segregado de Iznalloz, na provincia de Granada[3].
  • Serrato, segregado de Ronda, na provincia de Málaga[4].
  • Pueblonuevo de Miramontes, segregado de Talayuela, na provincia de Cáceres[5].

Durante 2015:

Durante 2016:

Concellos con máis de 20.000 habitantesEditar

Nas seguintes táboas recóllense os municipios españois de máis de 20.000 habitantes ordenados por poboación, segundo os datos oficiais do Instituto Nacional de Estadística a data de 1 de xaneiro de 2018. As capitais de provincia están marcadas en letra grosa.

Concellos con máis de 200.000 habitantesEditar

Nome Poboación
(2018)
Poboación
(2000)
Provincia Comunidade autónoma
1 Madrid 3 223 334 2 882 860 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
2 Barcelona 1 620 413 1 496 266 Barcelona   Cataluña
3 Valencia 791 413 739 014 Valencia   Comunidade Valenciana
4 Sevilla 688 711 700 716 Sevilla   Andalucía
5 Zaragoza 666 880 604 631 Zaragoza   Aragón
6 Málaga 571 026 531 565 Málaga   Andalucía
7 Murcia 447 182 357 166 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
8 Palma 409 661 333 925 Illas Baleares   Illas Baleares
9 As Palmas de Gran Canaria 378 517 358 518 As Palmas   Illas Canarias
10 Bilbao 345 821 354 271 Biscaia   País Vasco
11 Alacant 331 577 276 886 Alacant   Comunidade Valenciana
12 Córdoba 325 708 313 463 Córdoba   Andalucía
13 Valladolid 301 876 319 129 Valladolid   Castela e León
14 Vigo 295 323 285 526 Pontevedra   Galicia
15 Xixón 271 843 267 426 Principado de Asturias   Asturias
16 L'Hospitalet de Llobregat 261 068 241 782 Barcelona   Cataluña
17 Vitoria 249 176 217 358 Áraba   País Vasco
18 A Coruña 244 850 241 769 A Coruña   Galicia
19 Granada 232 208 244 486 Granada   Andalucía
20 Elx 230 625 195 791 Alacant   España
21 Oviedo 220 020 200 411 Principado de Asturias   Asturias
23 Terrasa 218 535 171 794 Barcelona   Cataluña
22 Badalona 217 741 208 944 Barcelona   Cataluña
24 Cartaxena 213 943 179 939 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
25 Xerez da Fronteira 212 879 183 677 Cádiz   Andalucía
26 Sabadell 211 734 183 727 Barcelona   Cataluña
27 Móstoles 211 095 196 289 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
28 Santa Cruz de Tenerife 204 856 215 132 S. C. de Tenerife   Illas Canarias

Concellos de entre 100.000 e 200.000 habitantesEditar

Nome Poboación

(2016)

Poboación
(2000)
Provincia Comunidade autónoma
30 Pamplona 199 066 182 666 Comunidade Foral de Navarra   Navarra
29 Alcalá de Henares 195 907 166 397 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
31 Almería 194 515 168 945 Almería   Andalucía
32 Fuenlabrada 194 171 173 788 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
33 Leganés 187 173 172 049 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
34 Donostia 186 064 180 277 Guipúscoa   País Vasco
35 Xetafe 176 659 146 310 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
36 Burgos 176 608 163 358 Burgos   Castela e León
37 Santander 172 656 184 264 Cantabria   Cantabria
38 Albacete 172 426 149 667 Albacete   Castela-A Mancha
39 Castelló de la Plana 170 990 142 285 Castelló   Comunidade Valenciana
40 Alcorcón 167 354 144 636 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
41 San Cristóbal de la Laguna 153 111 126 543 S. C. de Tenerife   Illas Canarias
42 Logroño 150 876 128 493 A Rioxa   A Rioxa
43 Badaxoz 149 946 136 136 Badaxoz   Estremadura
44 Huelva 145 468 140 985 Huelva   Andalucía
45 Salamanca 144 949 158 556 Salamanca   Castela e León
46 Marbella 140 744 105 910 Málaga   Andalucía
47 Lleida 138 144 112 194 Lleida   Cataluña
48 Dos Hermanas 131 855 97 324 Sevilla   Andalucía
49 Tarragona 131 094 114 097 Tarragona   Cataluña
50 Torrejón de Ardoz 126 981 94 161 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
51 León 126 192 138 006 León   Castela e León
52 Mataró 125 517 104 659 Barcelona   Cataluña
53 Parla 124 661 74 203 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
54 Alxeciras 120 601 104 087 Cádiz   Andalucía
55 Cádiz 118 919 140 061 Cádiz   Andalucía
56 Santa Coloma de Gramenet 117 153 117 127 Barcelona   Cataluña
57 Xaén 114 658 110 781 Xaén   Andalucía
58 Alcobendas 113 340 89 612 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
59 Ourense 105 893 108 647 Ourense   Galicia
60 Reus 103 615 89 179 Tarragona   Cataluña
61 Telde 102 164 88 110 As Palmas   Illas Canarias
62 Barakaldo 100 228 97 281 Biscaia   País Vasco

Concellos de entre 50.000 e 100.000 habitantesEditar

Cidade Poboación

(2016)

Poboación
(2000)
Provincia Comunidade autónoma
63 Lugo 98 268 88 235 Lugo   Galicia
64 Xirona 98 255 73 367 Xirona   Cataluña
65 Santiago de Compostela 95 966 93 903 A Coruña   Galicia
66 San Fernando 95 949 88 179 Cádiz   Andalucía
67 Cáceres 95 814 82 235 Cáceres   Estremadura
68 Las Rozas de Madrid 94 471 54 676 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
69 Roquetas de Mar 91 965 44 370 Almería   Andalucía
70 Lorca 91 730 72 000 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
71 Sant Cugat del Vallès 88 921 52 654 Barcelona   Cataluña
72 El Ejido 88 752 53 008 Almería   Andalucía
73 El Puerto de Santa María 88 184 78 478 Cádiz   Andalucía
74 San Sebastián de los Reyes 86 206 59 389 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
75 Cornellà de Llobregat 86 072 80 998 Barcelona   Cataluña
76 Melilla 86 026 66 263 Melilla   Melilla
77 Pozuelo de Alarcón 84 989 66 298 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
78 Coslada 84 533 77 057 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
79 Ceuta 84 519 75 241 Ceuta   Ceuta
80 Torrevieja 84 213 50 189 Alacant   Comunidade Valenciana
81 Talavera de la Reina 84 119 74 241 Toledo   Castela-A Mancha
82 Guadalaxara 83 633 66 103 Guadalaxara   Castela-A Mancha
83 Toledo 83 459 68 537 Toledo   Castela-A Mancha
84 Rivas-Vaciamadrid 82 715 29 092 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
85 Chiclana de la Frontera 82 645 59 857 Cádiz   Andalucía
86 Pontevedra 82 549 75 212 Pontevedra   Galicia
87 Sant Boi de Llobregat 82 402 79 337 Barcelona   Cataluña
88 Torrent 80 762 64 586 Valencia   Comunidade Valenciana
89 Orihuela 80 359 53 478 Alacant   Comunidade Valenciana
90 Avilés 80 114 83 930 Principado de Asturias   Asturias
91 Arona 79 172 38 416 S. C. de Tenerife   Illas Canarias
92 Palencia 79 137 80 613 Palencia   Castela e León
93 Vélez-Málaga 78 890 55 156 Málaga   Andalucía
94 Getxo 78 554 83 789 Biscaia   País Vasco
95 Mijas 77 769 41 912 Málaga   Andalucía
96 Fuengirola 77 486 47 914 Málaga   Andalucía
97 Rubí 75 167 58 646 Barcelona   Cataluña
98 Alcalá de Guadaíra 75 080 57 206 Sevilla   Andalucía
99 Gandia 74 814 59 123 Valencia   Comunidade Valenciana
100 Manresa 74 752 63 742 Barcelona   Cataluña
101 Cidade Real 74 054 60 243 Cidade Real   Castela-A Mancha
102 Valdemoro 72 988 28 243 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
103 Majadahonda 70 755 45 819 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
104 Molina de Segura 69 614 44 389 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
105 Santa Lucía de Tirajana 69 178 44 974 As Palmas   Illas Canarias
106 Ferrol 68 308 81 255 A Coruña   Galicia
107 Paterna 67 854 47 498 Valencia   Comunidade Valenciana
108 Torremolinos 67 786 41 281 Málaga   Andalucía
109 Sanlúcar de Barrameda 67 620 61 966 Cádiz   Andalucía
110 Benalmádena 67 245 31 964 Málaga   Andalucía
111 Estepona 66 683 42 157 Málaga   Andalucía
112 Benidorm 66 642 54 321 Alacant   Comunidade Valenciana
113 Ponferrada 66 447 62 642 León   Castela e León
114 Vilanova i la Geltrú 65 972 52 389 Barcelona   Cataluña
115 Viladecans 65 779 56 112 Barcelona   Cataluña
116 Castelldefels 64 892 45 091 Barcelona   Cataluña
117 Sagunt 64 439 56 756 Valencia   Comunidade Valenciana
118 El Prat de Llobregat 63 457 62 956 Barcelona   Cataluña
119 La Línea de la Concepción 63 278 59 993 Cádiz   Andalucía
120 Zamora 63 217 65 226 Zamora   Castela e León
121 Irún 61 608 56 515 Guipúscoa   País Vasco
122 Collado Villalba 61 597 42 238 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
123 Motril 60 368 50 172 Granada   Andalucía
124 Granollers 60 174 52 423 Barcelona   Cataluña
125 Alcoi 59 198 60 423 Alacant   Comunidade Valenciana
126 Mérida 59 174 50 478 Badaxoz   Estremadura
127 Linares 58 829 58 034 Xaén   Andalucía
128 Arrecife 58 537 43 711 As Palmas   Illas Canarias
129 Ávila 58 083 47 843 Ávila   Castela e León
130 Aranjuez 57 932 39 652 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
131 Cerdanyola del Vallès 57 543 52 778 Barcelona   Cataluña
132 Sant Vicent del Raspeig 56 715 37 883 Alacant   Comunidade Valenciana
133 Cuenca 55 102 45 707 Cuenca   Castela-A Mancha
134 Arganda del Rey 54 256 30 662 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
135 S. Bartolomé de Tirajana 53 829 39 939 As Palmas   Illas Canarias
136 Torrelavega 52 819 56 189 Cantabria   Cantabria
137 Elda 52 745 51 501 Alacant   Comunidade Valenciana
138 Utrera 52 674 46 084 Sevilla   Andalucía
139 Huesca 52 282 45 653 Huesca   Aragón
140 Segovia 52 257 54 034 Segovia   Castela e León
141 Siero 51 969 47 360 Principado de Asturias   Asturias
142 Mollet del Vallès 51 491 46 204 Barcelona   Cataluña
143 Vila-real 50 306 41 531 Castelló   Comunidade Valenciana

Concellos de entre 20.000 e 50.000 habitantesEditar

# Cidade Poboación

(2016)

Poboación
(2000)
Provincia Comunidade autónoma
144 Eivissa 49 549 33 223 Illas Baleares   Illas Baleares
145 Pinto 49 522 28 726 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
146 Puertollano 49 166 50 212 Cidade Real   Castela-A Mancha
147 Colmenar Viejo 48 020 32 459 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
148 Adeje 47 316 14 007 S. C. de Tenerife   Illas Canarias
149 Portugalete 46 375 52 681 Biscaia   País Vasco
150 Gavà 46 266 39 220 Barcelona   Cataluña
151 Santurtzi 46 043 47 999 Biscaia   País Vasco
152 Esplugues de Llobregat 45 733 45 668 Barcelona   Cataluña
153 Figueres 45 726 34 023 Xirona   Cataluña
154 Granadilla de Abona 45 332 20 323 S. C. de Tenerife   Illas Canarias
155 Mairena del Aljarafe 45 040 33 914 Sevilla   Andalucía
156 Tres Cantos 44 764 35 046 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
157 Alzira 44 488 40 658 Valencia   Comunidade Valenciana
158 Sant Feliu de Llobregat 44 086 38 435 Barcelona   Cataluña
159 Rincón de la Victoria 44 003 23 029 Málaga   Andalucía
160 Vic 43 287 31 533 Barcelona   Cataluña
161 Mislata 42 988 40 616 Valencia   Comunidade Valenciana
162 Lucena 42 615 36 445 Córdoba   Andalucía
163 Puerto Real 41 467 35 182 Cádiz   Andalucía
164 Dénia 41 465 30 693 Alacant   Comunidade Valenciana
165 La Orotava 41 294 38 348 S. C. de Tenerife   Illas Canarias
166 Langreu 41 199 48 886 Principado de Asturias   Asturias
167 Alcantarilla 41 155 33 453 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
168 Antequera 41 065 40 598 Málaga   Andalucía
169 Basauri 40 983 47 036 Biscaia   País Vasco
170 Plasencia 40 663 37 018 Cáceres   Estremadura
171 Manacor 40 279 30 923 Illas Baleares   Illas Baleares
172 Écija 40 270 37 652 Sevilla   Andalucía
173 San Fernando de Henares 40 095 32 364 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
174 Mieres 39 505 49 506 Principado de Asturias   Asturias
175 Narón 39 426 30 328 A Coruña   Galicia
176 Errentería 39 381 39 200 Guipúscoa   País Vasco
177 Vilafranca del Penedès 39 365 30 024 Barcelona   Cataluña
178 Soria 39 171 34 088 Soria   Castela e León
179 Blanes 39 060 30 441 Xirona   Cataluña
180 Igualada 38 987 32 516 Barcelona   Cataluña
181 Alhaurín de la Torre 38 794 17 021 Málaga   Andalucía
182 La Rinconada 38 277 28 487 Sevilla   Andalucía
183 Los Palacios y Villafranca 38 173 32 762 Sevilla   Andalucía
184 Puerto del Rosario 38 126 21 274 As Palmas   Illas Canarias
185 Andújar 37 975 37 621 Xaén   Andalucía
186 Ripollet 37 648 29 877 Barcelona   Cataluña
187 Burjassot 37 324 35 171 Valencia   Comunidade Valenciana
188 Arucas 37 299 31 973 As Palmas   Illas Canarias
189 Vilagarcía de Arousa 37 283 33 832 Pontevedra   Galicia
190 Lloret de Mar 37 042 20 045 Xirona   Cataluña
191 Don Benito 36 975 31 454 Badaxoz   Estremadura
192 Tomelloso 36 746 29 284 Cidade Real   Castela-A Mancha
193 Sant Adrià de Besòs 36 496 32 452 Barcelona   Cataluña
194 El Vendrell 36 482 22 542 Tarragona   Cataluña
195 Los Realejos 36 149 34 147 S. C. de Tenerife   Illas Canarias
196 Santa Eulària des Riu 36 119 21 991 Illas Baleares   Illas Baleares
197 Marratxí 36 001 20 924 Illas Baleares   Illas Baleares
198 Miranda de Ebro 35 922 35 631 Burgos   Castela e León
199 Teruel 35 564 31 506 Teruel   Aragón
200 Ontinyent 35 534 31 926 Valencia   Comunidade Valenciana
201 Tudela 35 170 27 819 Comunidade Foral de Navarra   Navarra
202 Cieza 35 134 32 128 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
203 Llucmajor 35 057 23 723 Illas Baleares   Illas Baleares
204 Oleiros 35 013 26 016 A Coruña   Galicia
205 Úbeda 34 835 32 456 Xaén   Andalucía
206 Montcada i Reixac 34 802 27 592 Barcelona   Cataluña
207 Águilas 34 706 27 559 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
208 Azuqueca de Henares 34 703 19 491 Guadalaxara   Castela-A Mancha
209 Borriana 34 643 26 499 Castelló   Comunidade Valenciana
210 Torre Pacheco 34 630 22 719 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
211 Almendralejo 34 543 27 610 Badaxoz   Estremadura
212 Petrer 34 533 28 765 Alacant   Comunidade Valenciana
213 Ronda 34 381 34 021 Málaga   Andalucía
214 Villena 34 163 31 760 Alacant   Comunidade Valenciana
215 Yecla 34 037 29 319 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
216 Olot 34 000 27 967 Xirona   Cataluña
217 Tortosa 33 743 29 481 Tarragona   Cataluña
218 La Vila Joiosa 33 580 23 704 Alacant   Comunidade Valenciana
219 Sant Joan Despí 33 502 27 627 Barcelona   Cataluña
220 Cambrils 33 273 19 942 Tarragona   Cataluña
221 Barberà del Vallès 32 832 26 681 Barcelona   Cataluña
222 Aranda de Duero 32 621 29 762 Burgos   Castela e León
223 Galapagar 32 404 21 807 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
224 Castro Urdiales 31 901 18 719 Cantabria   Cantabria
225 La Vall d'Uixó 31 819 29 152 Castelló   Comunidade Valenciana
226 San Javier 31 782 18 925 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
227 San Andrés del Rabanedo 31 470 24 212 León   Castela e León
228 Santa Pola 31 309 18 922 Alacant   Comunidade Valenciana
229 Carballo 31 256 28 271 A Coruña   Galicia
230 Aldaia 31 246 24 485 Valencia   Comunidade Valenciana
231 Arteixo 31 239 22 153 A Coruña   Galicia
232 Arcos de la Frontera 31 114 27 979 Cádiz   Andalucía
233 Totana 30 981 22 359 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
234 Alcázar de San Juan 30 967 26 150 Cidade Real   Castela-A Mancha
235 Inca 30 944 22 402 Illas Baleares   Illas Baleares
236 Leioa 30 857 27 925 Biscaia   País Vasco
237 Agüimes 30 742 20 692 As Palmas   Illas Canarias
238 Manises 30 704 26 939 Valencia   Comunidade Valenciana
239 Mazarrón 30 704 18 847 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
240 Camargo 30 611 22 749 Cantabria   Cantabria
241 Ames 30 544 16 549 A Coruña   Galicia
242 Hellín 30 419 26 581 Albacete   Castela-A Mancha
243 Coria del Río 30 418 23 935 Sevilla   Andalucía
244 Ingenio 30 340 24 616 As Palmas   Illas Canarias
245 Valdepeñas 30 277 26 395 Cidade Real   Castela-A Mancha
246 Puente Genil 30 072 27 909 Córdoba   Andalucía
247 Sant Pere de Ribes 29 842 21 976 Barcelona   Cataluña
248 Alaquàs 29 660 26 939 Valencia   Comunidade Valenciana
249 Culleredo 29 638 20 890 A Coruña   Galicia
250 San Roque 29 575 22 990 Cádiz   Andalucía
251 Redondela 29 563 29 108 Pontevedra   Galicia
252 Puerto de la Cruz 29 497 24 998 S. C. de Tenerife   Illas Canarias
253 Salt 29 404 22 017 Xirona   Cataluña
254 Galdakao 29 315 29 387 Biscaia   País Vasco
255 Durango 29 031 24 742 Biscaia   País Vasco
256 Rota 29 030 25 560 Cádiz   Andalucía
257 Xátiva 28 973 25 478 Valencia   Comunidade Valenciana
258 Xirivella 28 771 26 053 Valencia   Comunidade Valenciana
259 Crevillent 28 691 24 690 Alacant   Comunidade Valenciana
260 Ciutadella de Menorca 28 641 22 925 Illas Baleares   Illas Baleares
261 Carmona 28 595 25 723 Sevilla   Andalucía
262 Níjar 28 579 16 269 Almería   Andalucía
263 Sitges 28 478 19 448 Barcelona   Cataluña
264 Vinaròs 28 290 22 552 Castelló   Comunidade Valenciana
265 Maó 28 099 23 189 Illas Baleares   Illas Baleares
266 Sueca 28 090 25 406 Valencia   Comunidade Valenciana
267 Morón de la Frontera 28 073 28 000 Sevilla   Andalucía
268 Sant Vicenç dels Horts 27 961 24 438 Barcelona   Cataluña
269 Premiá de Mar 27 866 26 130 Barcelona   Cataluña
270 Sestao 27 841 32 852 Biscaia   País Vasco
271 Catarroja 27 728 20 616 Valencia   Comunidade Valenciana
272 Martorell 27 645 21 314 Barcelona   Cataluña
273 Algemesí 27 607 25 028 Valencia   Comunidade Valenciana
274 Sant Andreu de la Barca 27 434 20 140 Barcelona   Cataluña
275 Lepe 27 409 19 086 Huelva   Andalucía
276 Lebrija 27 398 24 172 Sevilla   Andalucía
277 Almuñécar 27 397 21 275 Granada   Andalucía
278 Campello 27 384 18 366 Alacant   Comunidade Valenciana
279 Éibar 27 380 28 942 Guipúscoa   País Vasco
280 Villaviciosa de Odón 27 276 19 393 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
281 Camas 27 258 25 333 Sevilla   Andalucía
282 Ribeira 27 249 26 478 A Coruña   Galicia
283 Xàbia 27 225 23 133 Alacant   Comunidade Valenciana
384 Navalcarnero 26 954 13 522 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
285 Candelaria 26 746 13 294 S.C. de Tenerife   Illas Canarias
386 Illescas 26 672 10 347 Toledo   Castela-A Mancha
287 Cangas do Morrazo 26 584 23 442 Pontevedra   Galicia
288 Benicarló 26 486 19 908 Castelló   Comunidade Valenciana
289 Salou 26 386 13 059 Tarragona   Cataluña
290 Pineda de Mar 26 240 20 057 Barcelona   Cataluña
291 Novelda 26 054 23 830 Alacant   Comunidade Valenciana
292 Villanueva de la Serena 25 992 23 875 Badaxoz   Estremadura
393 Sant Josep de sa Talaia 25 849 14 428 Illas Baleares   Illas Baleares
294 Oliva 25 789 21 001 Valencia   Comunidade Valenciana
295 Almassora 25 632 16 897 Castelló   Comunidade Valenciana
296 Caravaca de la Cruz 25 591 22 250 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
297 Villarrobledo 25 589 22 276 Albacete   Castela-A Mancha
298 Santa Perpètua de Mogoda 25 556 19 084 Barcelona   Cataluña
299 Jumilla 25 362 20 854 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
300 Molins de Rei 25 359 19 723 Barcelona   Cataluña
301 Paiporta 25 084 18 194 Valencia   Comunidade Valenciana
302 Vícar 24 957 15 940 Almería   Andalucía
303 Marín 24 878 25 482 Pontevedra   Galicia
304 Onda 24 856 19 303 Castelló   Comunidade Valenciana
305 Tomares 24 851 17 842 Sevilla   Andalucía
306 Cártama 24 824 13 188 Málaga   Andalucía
307 Almansa 24 800 23 775 Albacete   Castela-A Mancha
308 Quart de Poblet 24 776 26 131 Valencia   Comunidade Valenciana
309 Adra 24 713 21 505 Almería   Andalucía
310 San Pedro del Pinatar 24 660 15 583 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
311 Piélagos 24 574 11 862 Cantabria   Cantabria
312 La Oliva 24 508 10 578 As Palmas   Illas Canarias
313 Mutxamel 24 487 14 693 Alacant   Comunidade Valenciana
314 Sant Antoni de Portmany 24 478 15 775 Illas Baleares   Illas Baleares
315 Alhaurín el Grande 24 315 17 021 Málaga   Andalucía
316 Gáldar 24 296 22 291 As Palmas   Illas Canarias
317 Calafell 24 289 12 219 Tarragona   Cataluña
318 Valls 24 285 20 382 Tarragona   Cataluña
319 Erandio 24 240 22 853 Biscaia   País Vasco
320 Martos 24 240 22 732 Xaén   Andalucía
321 Cambre 24 141 17 805 A Coruña   Galicia
322 Armilla 23 901 14 030 Granada   Andalucía
323 Alboraia 23 837 16 943 Valencia   Comunidade Valenciana
324 Calahorra 23 827 18 924 A Rioxa   A Rioxa
325 Ciempozuelos 23 773 13 564 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
326 Tacoronte 23 772 20 800 S.C. de Tenerife   Illas Canarias
327 Olesa de Montserrat 23 645 17 151 Barcelona   Cataluña
328 Castellar del Vallès 23 633 17 444 Barcelona   Cataluña
329 La Pobla de Vallbona 23 403 11 757 Valencia   Comunidade Valenciana
330 Ibi 23 365 21 293 Alacant   Comunidade Valenciana
331 Montilla 23 365 22973 Córdoba   Andalucía
332 Los Barrios 23 316 16 825 Cádiz   Andalucía
333 Almonte 23 223 17 444 Huelva   Andalucía
334 Torrelodones 23 123 13 467 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
335 El Masnou 23 119 21 076 Barcelona   Cataluña
336 Paracuellos de Jarama 23 104 5 889 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
337 Mairena del Alcor 23 047 16 649 Sevilla   Andalucía
338 Zarautz 23 040 20 638 Guipúscoa   País Vasco
339 Ponteareas 22 963 18 322 Pontevedra   Galicia
340 Icod de los Vinos 22 913 19 977 S.C. de Tenerife   Illas Canarias
341 Mejorada del Campo 22 900 15 771 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
342 Sant Joan d'Alacant 22 897 16 895 Alacant   Comunidade Valenciana
343 Palafrugell 22 868 18 154 Xirona   Cataluña
344 Priego de Córdoba 22 855 22 053 Córdoba   Andalucía
345 Lliria 22 796 16 856 Valencia   Comunidade Valenciana
346 Barbate 22 720 22 020 Cádiz   Andalucía
347 Bétera 22 696 13 885 Valencia   Comunidade Valenciana
348 Laguna de Duero 22 696 16 977 Valladolid   Castela e León
349 Castrillón 22 626 22 593 Principado de Asturias   Asturias
350 Conil de la Frontera 22 297 17 773 Cádiz   Andalucía
351 Cullera 22 139 20 663 Valencia   Comunidade Valenciana
352 Maracena 22 059 14 651 Granada   Andalucía
353 Mondragón 21 987 23 718 Guipúscoa   País Vasco
354 Vila-seca 21 935 13 133 Tarragona   Cataluña
355 Esparreguera 21 766 17 060 Barcelona   Cataluña
356 Sant Felíu de Guíxols 21 760 18 403 Xirona   Cataluña
357 Alcalá la Real 21 758 21 599 Xaén   Andalucía
358 Altea 21 739 15 579 Alacant   Comunidade Valenciana
359 Teguise 21 724 12 184 As Palmas   Illas Canarias
360 Montcada 21 700 18 602 Valencia   Comunidade Valenciana
361 San Juan de Aznalfarache 21 556 20 187 Sevilla   Andalucía
362 Riba-roja de Túria 21 521 12 908 Valencia   Comunidade Valenciana
363 L'Alfàs del Pi  21 494 14 139 Alacant   Comunidade Valenciana
364 Coín 21 456 17 868 Málaga   Andalucía
365 Moguer 21 401 14 389 Huelva   Andalucía
366 Pilar de la Horadada 21 348 11 495 Alacant   Comunidade Valenciana
367 Las Torres de Cotillas 21 341 16 003 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
368 Alhama de Murcia 21 308 15 856 Rexión de Murcia   Rexión de Murcia
369 Palma del Río 21 241 19 266 Córdoba   Andalucía
370 Nerja 21 204 16 112 Málaga   Andalucía
371 Isla Cristina 21 165 18 236 Huelva   Andalucía
372 Mogán 21 049 13 136 As Palmas   Illas Canarias
373 A Estrada 20 891 22 317 Pontevedra   Galicia
374 Alfafar 20 777 18 878 Valencia   Comunidade Valenciana
375 Medina del Campo 20 774 20 047 Valladolid   Castela e León
376 Cabra 20 704 20 711 Córdoba   Andalucía
377 Baza 20 656 20 818 Granada   Andalucía
378 Amposta 20 654 16 372 Tarragona   Cataluña
379 Loja 20 641 19 701 Granada   Andalucía
380 Ayamonte 20 629 16 939 Huelva   Andalucía
381 Carcaixent 20 520 20 609 Valencia   Comunidade Valenciana
382 Requena 20 510 19 092 Valencia   Comunidade Valenciana
383 Picassent 20 498 16 005 Valencia   Comunidade Valenciana
384 Aspe 20 482 16 593 Alacant   Comunidade Valenciana
385 Guía de Isora 20 460 14 674 S.C. de Tenerife   Illas Canarias
386 Barañáin 20 325 20 871 Comunidade Foral de Navarra   Navarra
387 Algete 20 311 14 731 Comunidade de Madrid   Comunidade de Madrid
388 Calatayud 20 191 17 876 Zaragoza   Aragón
389 Manlleu 20 104 17 520 Barcelona   Cataluña
390 Lalín 20 044 20 169 Pontevedra   Galicia
391 Los Llanos de Aridane 20 043 18 190 S.C. de Tenerife   Illas Canarias
392 Tías 20 037 13 357 As Palmas   Illas Canarias

Distribución dos concellos por comunidade autónomaEditar

Concellos de máis de 20.000 habitantes (2016)Editar

Pos. Comunidade
autónoma
>500.000
hab.
Entre 200.000
e 500.000 hab.
Entre 100.000
e 200.000 hab.
Entre 50.000
e 100.000 hab.
Entre 20.000
e 50.000 hab.
Total
>20.000 hab.
1   Andalucía 2 3 7 17 52 81
2   Cataluña 1 4 5 13 41 64
3   Comunidade Valenciana 1 2 2 10 49 64
4   Comunidade de Madrid 1 2 7 10 12 32
5   Canarias - 2 2 4 19 27
6   Galicia - 2 1 4 15 22
7   País Vasco - 2 1 4 15 22
8   Rexión de Murcia - 2 - 2 13 17
9   Castela e León - 1 3 5 6 15
10   Castela-A Mancha - - 1 6 8 15
11   Illas Baleares - 1 - 1 10 12
12   Asturias - 2 - 2 3 7
13   Estremadura - - 1 2 4 7
14   Cantabria - - 1 1 3 5
15   Aragón 1 - - 1 2 4
16   Navarra - - 1 - 2 3
17   A Rioxa - - 1 - 1 2
18   Ceuta - - - 1 - 1
19   Melilla - - - 1 - 1

Concellos de menos de 20.000 habitantes (2016)Editar

Pos. Comunidade
autónoma
Entre 10.001
e 20.000 hab.
Entre 5.001
e 10.000 hab.
Entre 1.001
e 5.000 hab.
Menos de
1.000 hab.
Total
<20.000 hab.
1   Castela e León 10 34 213 1.976 2.233
2   Castela-A Mancha 23 37 222 622 904
3   Cataluña 57 88 259 479 883
4   Aragón 9 11 90 617 727
5   Andalucía 70 111 316 192 689
6   Comunidade Valenciana 38 56 166 218 478
7   Estremadura 7 26 144 201 378
8   Galicia 35 58 178 22 293
9   Navarra 7 11 64 187 269
10   País Vasco 23 28 82 100 233
11   A Rioxa 2 5 21 144 172
12   Comunidade de Madrid 15 31 52 49 147
13   Cantabria 6 9 52 30 97
14   Asturias 14 10 31 16 71
15   Canarias 15 25 20 1 61
16   Illas Baleares 10 18 21 6 55
17   Rexión de Murcia 13 6 7 2 28
18   Ceuta - - - - 0
19   Melilla - - - - 0

NotasEditar

  1. "INEbase / Demografía y población /Padrón. Población por municipios /Cifras oficiales de población de los municipios españoles: Revisión del Padrón Municipal / Resultados". www.ine.es (en castelán). Consultado o 2017-08-12. 
  2. "Decreto 135/2014, de 30 de septiembre, por el que se aprueba la segregación de la Entidad Local Autónoma de Montecorto, del término municipal de Ronda (Málaga), para su constitución como nuevo municipio". BOJA.Boletín número 203 de 17/10/2014. Consultado o 12-08-2017. 
  3. "Decreto 140/2014, de 7 de octubre, por el que se aprueba la creación del municipio de Dehesas Viejas por segregación del término municipal de Iznalloz (Granada).". BOJA.Boletín número 207 de 23/10/2014. Consultado o 12-08-2017. 
  4. "Decreto 167/2014, de 2 de diciembre, por el que se aprueba la creación del municipio de Serrato por segregación del término municipal de Ronda (Málaga).". BOJA.Boletín número 247 de 19/12/2014. Consultado o 12-08-2017. 
  5. "CORRECCIÓN de errores del Decreto 225/2013, de 3 de diciembre, por el que se aprueba la segregación de la entidad local menor de Pueblonuevo de Miramontes para su constitución en municipio independiente de Talayuela (Cáceres)." (PDF). DOE. Nº 233 (19 de novembro de 2014). Consultado o 12-08-2017. 
  6. "Decreto 105/2015, de 17 de marzo, por el que se aprueba la creación del municipio de Domingo Pérez de Granada, por segregación del término municipal de Iznalloz (Granada)." (PDF). BOJA. Nº 66 (8-abril-2015). Consultado o 12-08-2017. 
  7. "DECRETO 134/2016, do 22 de setembro, polo que se aproba a fusión voluntaria dos municipios de Cerdedo e Cotobade e se constitúe o municipio de Cerdedo-Cotobade". DOG nº 197 (17 de outubro de 2016). Consultado o 12-08-2017. 

Véxase taménEditar