Lista de deputados galegos no Congreso desde a Transición

Esta é unha lista de deputados galegos no Congreso dos Deputados de España desde a Transición. Segundo a Constitución española de 1978, ás provincias correspóndenlles cando menos dous deputados, e a partir de aí un número proporcional de deputados en función da súa poboación. Ao comezo da Transición, Galicia elixía 29 deputados, pero o progresivo decrecemento poboacional das provincias galegas levou a que en 2011 o número de deputados fose de 25, logo de iren perdendo un cadansúa provincia.

Congreso dos Deputados.

LexislaturasEditar

Lexislatura constituínte de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de 1977
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra
Unión de Centro Democrático José Luis Meilán Gil
Perfecto Yebra
Antonio Vázquez Guillén
José Manuel Piñeiro Amigo
José Manuel Couceiro Taboada
Nona Inés Vilariño
Antonio Díaz Fuentes
Luís González Vázquez
José María Pardo Montero
Antonio Rosón
Pío Cabanillas Gallas
Eulogio Gómez Franqueira
Estanislao Reverter
José Antonio Trillo Torres
José Antonio Gago
Elena María Moreno
Víctor Moro
Carlos Sueiro Pico
Jesús Sancho Rof
José Rivas Fontán
Partido Socialista Obrero Español Francisco Vázquez Vázquez
Andrés Eguíbar
Francisco Bustelo
Alianza Popular María Victoria Fernández-España Antonio Carro Miguel Riestra París Gonzalo Fernández de la Mora

I lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de 1979
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra
Unión de Centro Democrático José Luis Meilán Gil
Nona Inés Vilariño
Antonio Vázquez Guillén
Juan Ramón Quintás
Perfecto Yebra
José Manuel Piñeiro Amigo
José Manuel Otero Novas
Julio Ulloa Vence
Antonio Díaz Fuentes
Pío Cabanillas Gallas
Eulogio Gómez Franqueira
José Antonio Trillo Torres
Luis González Seara
Miguel Sanmartín
José María Pernas
Elena María Moreno
José Antonio Gago
Partido Socialista Obrero Español Francisco Vázquez Vázquez
Xosé Luís Rodríguez Pardo
Pablo Pardo Yáñez Antonio Rodríguez Rodríguez José Vázquez Fouz
Isidoro Gracia Plaza
Alianza Popular María Victoria Fernández-España Antonio Carro Jaime Tejada Rafael Portanet

II lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de 1982
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra
Alianza Popular María Victoria Fernández-España
José Manuel Romay Beccaría
José Antonio Trillo López-Mancisidor
Emilio Durán Corsanego
Antonio Carro
Antonio Pol
Aniceto Codesal
Jaime Tejada
Neftalí Prieto
Fernando Garrido Valenzuela
Manuel Costas Alonso
Antonio Pillado
Alberto Durán Núñez
PSdeG-PSOE Francisco Vázquez Vázquez
Salvador Fernández Moreda
Ángel Teijeiro Fraga
Abel Caballero
Pablo Pardo Yáñez Antonio Rodríguez Rodríguez José Vázquez Fouz
Isidoro Gracia Plaza
Jesús Bahillo
Unión de Centro Democrático Fernando García Agudín Antonio Díaz Fuentes Pío Cabanillas Gallas
Eulogio Gómez Franqueira
Jesús Sancho Rof

III lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de 1986
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra
Alianza Popular José Manuel Romay Beccaría
José Antonio Trillo
José Ignacio Wert
Manuel Eirís Cabeza
Antonio Pol
César Aja
José Antonio Vázquez Calviño
Sinforiano Rebolledo
Jesús Busto Salgado
Mariano Rajoy
Jesús Sancho Rof
Alberto Durán Núñez
José María Pardo Montero
PSdeG-PSOE Francisco Vázquez Vázquez
Salvador Fernández Moreda
Ángel Teijeiro Fraga
Jesús Díaz Fornas
Manuel Guillermo Varela Flores
Manuel Martínez Núñez
Antonio Rodríguez Rodríguez
María del Pilar Nóvoa Carcacía
Abel Caballero
Isidoro Gracia Plaza
Jesús Bahillo
Centro Democrático y Social José Manuel Rioboo Francisco Moldes Fontán
Coalición Galega Senén Bernárdez Álvarez

IV lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de 1989
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra
Partido Popular José Manuel Romay Beccaría
María Xesús Sáinz
Arsenio Fernández de Mesa
Manuel Eirís Cabeza
Mauro Varela
César Aja
Enrique Álvarez Paredes
Ángel Mario Carreño Mariano Rajoy
Antonio Pillado
Alberto Durán Núñez
José Castro Álvarez
PSdeG-PSOE Francisco Vázquez Vázquez
Salvador Fernández Moreda
Ángel Teijeiro Fraga
Jesús Díaz Fornas
Manuel Guillermo Varela Flores
Manuel Martínez Núñez
Antonio Rodríguez Rodríguez
María del Pilar Nóvoa Carcacía
Abel Caballero
Isidoro Gracia Plaza
José Manuel Castedo
Ana Bravo Doviso
Centro Democrático y Social José Antonio Souto Paz
Centristas de Galicia Vitorino Núñez
Jesús Busto Salgado

V lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de 1993
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra
Partido Popular Augusto César Lendoiro
María Xesús Sáinz
Arsenio Fernández de Mesa
Antonio Gómez Vázquez
Belén do Campo Piñeiro
Mauro Varela
Julio Padilla
Enrique Álvarez Paredes
Manuel Cabezas
Ángel Mario Carreño
Mariano Rajoy
Carlos Mantilla
Antonio Pillado
Elvira Fernández
Alberto Durán Núñez
PSdeG-PSOE Francisco Vázquez Vázquez
Salvador Fernández Moreda
Manuel Couce Pereiro
Xerardo Estévez
Ventura Pérez Mariño (indep.)
Manuel Guillermo Varela Flores
Antonio Rodríguez Rodríguez
María del Pilar Nóvoa Carcacía
Abel Caballero
Constantino Méndez Martínez
Enrique Curiel

VI lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de 1996
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra

VII lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de 2000
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra

VIII lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de 2004
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra

IX lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de 2008
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra

X lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de 2011
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra

XI lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de 2015
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra
Partido Popular Marta González Vázquez
Juan Juncal
Miguel Lorenzo
Joaquín García Díez
Jaime de Olano
Celso Delgado
Miguel Ángel Viso
Irene Garrido
Ana Pastor Julián
Pilar Rojo
PSdeG-PSOE Pilar Cancela
Ricardo García Mira
Margarita Pérez Herraiz Rocío de Frutos Dolores Galovart
Guillermo Meijón
Podemos-En Marea-Anova-EU Yolanda Díaz
Antón Gómez-Reino
Miguel Anxo Fernán-Vello David Bruzos Alexandra Fernández Gómez
Ángela Rodríguez Martínez
Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía Antonio Rodríguez Vázquez

XII lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de 2016
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra
Partido Popular Marta González Vázquez
Juan Juncal
Miguel Lorenzo
Tristana Moraleja
Joaquín García Díez
Jaime de Olano
Celso Delgado
Ana Belén Vázquez
Miguel Ángel Viso
Irene Garrido nota
Ana Pastor Julián
Pilar Rojo
PSdeG-PSOE Pilar Cancela
Ricardo García Mira
Margarita Pérez Herraiz Rocío de Frutos Dolores Galovart
Guillermo Meijón
Podemos-En Marea-Anova-EU Yolanda Díaz
Antón Gómez-Reino
Miguel Anxo Fernán-Vello Alexandra Fernández Gómez
Ángela Rodríguez Martínez

Nota: Irene Garrido renunciou tras ser nomeada secretaria de Estado de Economía e foi substituída por Tomás Fole en novembro de 2016.

XIII lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de abril de 2019
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra
PSdeG-PSOE Pablo Arangüena
Pilar Cancela
Montserrat García Chavarría
Sonsoles López Izquierdo
Ana Prieto
Marina Ortega
Adolfo Pérez Abellás
Olga Alonso
Ángeles Marra
Guillermo Meijón
Partido Popular Marta González Vázquez
Valentina Martínez Ferro
Tristana Moraleja
Joaquín García Díez
Jaime de Olano
Celso Delgado
Ana Belén Vázquez
Diego Gago
Ana Pastor Julián
En Común-Unidas Podemos Antón Gómez-Reino Yolanda Díaz
Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía Marta Rivera de la Cruz nota Beatriz Pino

Nota: Marta Rivera de la Cruz renunciou ao escano para ocupar o cargo de Conselleira de Cultura e Turismo da Comunidade de Madrid e foi substituída por María Vilas Liñares

XIV lexislatura de EspañaEditar

Eleccións xerais de España de novembro de 2019
Formación Provincia da Coruña Provincia de Lugo Provincia de Ourense Provincia de Pontevedra
Partido Popular Marta González Vázquez
Valentina Martínez Ferro
Tristana Moraleja
Joaquín García Díez
Jaime de Olano
Celso Delgado
Ana Belén Vázquez
Diego Gago
Javier Bas
María Ramallo
PSdeG-PSOE Pablo Arangüena
Pilar Cancela
Montserrat García Chavarría
Javier Cerqueiro González
Ana Prieto
Marina Ortega nota
Adolfo Pérez Abellás
Olga Alonso
Ángeles Marra
Guillermo Meijón
En Común-Unidas Podemos Antón Gómez-Reino Yolanda Díaz
Bloque Nacionalista Galego Néstor Rego

Nota: En marzo de 2020 Marina Ortega renunciou ao escano para presentarse ás Eleccións ao Parlamento de Galicia e foi substituída por Uxía Tizón Vázquez

Véxase taménEditar

Outros artigosEditar

Ligazóns externasEditar