Abrir o menú principal

Lista de senadores galegos desde a Transición

Esta é unha Lista de senadores galegos desde a Transición española. Segundo a Constitución española, ás provincias correspóndelles 4 senadores e as Comunidades Autónomas nomearán un senador, máis outro por cada millón de habitantes (así, se Galicia ten máis de dous millóns de habitantes, terá 1+2 senadores). Xa que logo, Galicia ten asignados 16 senadores por elección directa e 3 por designación autonómica, o que fan un total de 19.

Índice

Senadores por designación realEditar

Provincia da CoruñaEditar

Eleccións Xerais 1977 (Constituínte)
Senador Partido Votos
1 José María Suárez Núñez UCD 197.022
2 José Baldomero Fernández Calviño UCD 188.686
3 Juan Antonio Graíño Amarelle UCD 188.383
4 Manuel Iglesias Corral CDG 122.578
Eleccións Xerais 1979 (I Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Carlos Blanco-Rajoy UCD 190.329
2 Manuel Iglesias Corral UCD 187.032
3 José Baldomero Fernández Calviño UCD 186.462
4 Antonio Carro Fernández-Valmayor PSOE 81.520
Eleccións Xerais 1982 (II Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Xaime Barreiro Gil PSdeG-PSOE 181.269
2 Joaquín Campoamor PSdeG-PSOE 177.007
3 Carlos Blanco-Rajoy AP-PDP 171.065
4 José Luis Rodríguez Pardo PSdeG-PSOE 167.084
Eleccións Xerais 1986 (III Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Xaime Barreiro Gil PSdeG-PSOE 189.969
2 José Luis Rodríguez Pardo PSdeG-PSOE 184.554
3 Enrique Marfany AP-PDP-UL 182.519
4 Enrique Teijeiro Sanjuán PSdeG-PSOE 181.121
Eleccións Xerais 1989 (IV Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Augusto César Lendoiro PPdeG 185.409
2 Margarita López Pardo PPdeG 176.077
3 Xaime Barreiro Gil PSdeG-PSOE 175.505
4 Ricardo Pérez Queiruga PPdeG 174.297
Eleccións Xerais 1993 (V Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Juan Blanco Rouco PPdeG 268.461
2 José María Hernández Cochón PPdeG 262.853
3 Álvaro Someso Salvadores PPdeG 259.010
4 Manuel Xaime Barreiro Gil PSdeG-PSOE 222.884
Eleccións Xerais 1996 (VI Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Belén María do Campo Piñeiro PPdeG 307.947
2 Leopoldo Rubido Ramonde PPdeG 297.168
3 Álvaro Someso Salvadores PPdeG 295.244
4 Jesús Salvador Fernández Moreda PSdeG-PSOE 216.524 4
Eleccións Xerais 2000 (VII Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Belén María do Campo Piñeiro PPdeG 307.947
2 Miguel Ramón Pampín Rúa PPdeG 294.757
3 Ramón Rodríguez Ares PPdeG 289.510
4 Francisco Vázquez Vázquez PSdeG-PSOE 171.664
Eleccións Xerais 2004 (VIII Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Belén María do Campo Piñeiro PPdeG 290.886
2 Evaristo Nogueira Pol PPdeG 279.747
3 Miguel Ramón Pampín Rúa PPdeG 274.813
4 Francisco Vázquez Vázquez PSdeG-PSOE 265.110
Eleccións Xerais 2008 (IX Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Juan Juncal PPdeG 276.595
2 María Xesús Sáinz PPdeG 270.940
3 José Luis Torres Colomer PPdeG 269.097
4 Javier Losada PSdeG-PSOE 239.386
Eleccións Xerais 2011 (X Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Juan Juncal PPdeG
2 María Xesús Sáinz PPdeG
3 José Luis Torres Colomer PPdeG
4 Javier Losada PSdeG-PSOE
Eleccións xerais de España de 2015 (XI lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 [[]] [[]]
2 [[]] [[]]
3 [[]] [[]]
4 [[]] [[]]
Eleccións xerais de España de 2016 (XII lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 [[]] [[]]
2 [[]] [[]]
3 [[]] [[]]
4 [[]] [[]]
Eleccións xerais de España de 2019 (XIII lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 [[]] [[]]
2 [[]] [[]]
3 [[]] [[]]
4 [[]] [[]]

Provincia de LugoEditar

Eleccións Xerais 1977 (Constituínte)
Senador Partido Votos
1 Cándido Sánchez Castiñeiras UCD 81.048
2 Julio Ulloa Vence UCD 80.482
3 Gerardo Harguindey Banet UCD 78.465
4 Francisco Cacharro Pardo AP 39.018
Eleccións Xerais 1979 (I Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Cándido Sánchez Castiñeiras UCD 72.568
2 Antonio Rosón Pérez UCD 70.763
3 José María Pardo Montero UCD 70.042
4 Francisco Cacharro Pardo CD 33.419
Eleccións Xerais 1982 (II Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Francisco Cacharro Pardo AP-PDP 86.238
2 Julio Ulloa Vence AP-PDP 83.916
3 Fernando Pardo Gómez AP-PDP 76.226
4 Jacinto Calvo López PSdeG-PSOE 50.005
Eleccións Xerais 1986 (III Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Francisco Cacharro Pardo AP-PDP-UL 84.189
2 Aniceto Codesal AP-PDP-UL 82.004
3 Julio Ulloa Vence AP-PDP-UL 81.539
4 Jacinto Calvo López PSdeG-PSOE 50.759
Eleccións Xerais 1989 (IV Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Francisco Cacharro Pardo PPdeG 84.458
2 Aniceto Codesal PPdeG 86.086
3 Julio Manuel Yebra-Pimentel Blanco PPdeG 84.458
4 Xosé Blanco PSdeG-PSOE 56.982
Eleccións Xerais 1993 (V Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 César Aja Mariño PPdeG 114.954
2 Francisco Cacharro Pardo PPdeG 114.260
3 Julio Manuel Yebra-Pimentel Blanco PPdeG 112.764
4 Xosé Blanco PSdeG-PSOE 67.717
Eleccións Xerais 1996 (VI Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 César Aja Mariño PPdeG 123.163
2 Francisco Cacharro Pardo PPdeG 122.159
3 Julio Manuel Yebra-Pimentel Blanco PPdeG 121.079
4 Manuel Guillermo Varela Flores PSdeG-PSOE 72.879
Eleccións Xerais 2000 (VII Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 César Aja Mariño PPdeG 125.636
2 Francisco Cacharro Pardo PPdeG 123.697
3 Fernando Carlos Rodríguez Pérez PPdeG 122.918
4 Luis Ángel Lago Lage PSdeG-PSOE 51.670
Eleccións Xerais 2004 (VIII Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 César Aja Mariño PPdeG 113.902
2 Francisco Cacharro Pardo PPdeG 111.184
3 Fernando Carlos Rodríguez Pérez PPdeG 110.627
4 Luis Ángel Lago Lage PSdeG-PSOE 83.411
Eleccións Xerais 2008 (IX Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Xosé Manuel Barreiro PPdeG 99.260
2 Armando Castosa PPdeG 97.017
3 María Carmen Gueimunde González PPdeG 96.624
4 Luis Ángel Lago Lage PSdeG-PSOE 83.203
Eleccións Xerais de 2011 (X Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Xosé Manuel Barreiro PPdeG
2 Armando Castosa PPdeG
3 Julia Rodríguez Barreira PPdeG
4 Ricardo Varela PSdeG-PSOE
Eleccións xerais de España de 2015 (XI lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 [[]] [[]]
2 [[]] [[]]
3 [[]] [[]]
4 [[]] [[]]
Eleccións xerais de España de 2016 (XII lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 [[]] [[]]
2 [[]] [[]]
3 [[]] [[]]
4 [[]] [[]]
Eleccións xerais de España de 2019 (XIII lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 [[]] [[]]
2 [[]] [[]]
3 [[]] [[]]
4 [[]] [[]]

Provincia de OurenseEditar

Eleccións Xerais 1977 (Constituínte)
Senador Partido Votos
1 Luis González Seara UCD 94.855
2 José Rodríguez Reza UCD 90.136
3 José Quiroga Suárez UCD 89.250
4 Celso Montero Rodríguez CDG 26.925
Eleccións Xerais 1979 (I Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 José Quiroga Suárez UCD 67.860
2 Celestino Peleteiro Otero UCD 67.434
3 José Rodríguez Reza UCD 67.148
4 Celso Montero Rodríguez PSdeG-PSOE 25.440
Eleccións Xerais 1982 (II Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Julio Gurriarán Canalejas AP-PDP 62.075
2 Eduardo Olano Gurriarán AP-PDP 61.042
3 Ignacio Martín Amaro AP-PDP 61.038
4 José Quiroga Suárez UCD 53.046
Eleccións Xerais 1986 (III Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Victorino Núñez Rodríguez AP-PDP-UL 66.205
2 Manuel Antonio Martínez Randulfe AP-PDP-UL 66.124
3 Eduardo Olano Gurriarán AP-PDP-UL 64.246
4 Celso Montero Rodríguez PSdeG-PSOE 53.129
Eleccións Xerais 1989 (IV Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Manuel Antonio Martínez Randulfe PP-CdeG 74.724
2 Manuel Montero Gómez PP-CdeG 74.377
3 Isaac Vila PP-CdeG 73.839
4 Agustín Vega Fuente PSdeG-PSOE 60.629
Eleccións Xerais 1993 (V Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 José Luis Baltar Pumar PPdeG 103.843
2 Jorge Bermello Fernández PPdeG 102.191
3 Antonio Hervella Martínez PPdeG 100.631
4 Luis Milia Méndez PSdeG-PSOE 79.017
Eleccións Xerais 1996 (VI Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 José Luis Baltar Pumar PPdeG 107.682
2 Jorge Bermello Fernández PPdeG 105.194
3 Manuel Prado López PPdeG 104.519
4 Antonio Rodríguez Rodríguez PSdeG-PSOE 77.594
Eleccións Xerais 2000 (VII Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Jorge Bermello Fernández PPdeG 120.932
2 Manuel Prado López PPdeG 118.381
3 Amador Vázquez Vázquez PPdeG 117.990
4 María del Pilar Novoa Carcacía PSdeG-PSOE 49.755
Eleccións Xerais 2004 (VIII Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Mercedes Gallego Esperanza PPdeG 125.439
2 Amador Vázquez Vázquez PPdeG 122.781
3 Isaac Vila PPdeG 121.151
4 Cándido Rodríguez Losada PSdeG-PSOE 66.989
Eleccións Xerais 2008 (IX Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Carmen Leyte Coello PPdeG 95.146
2 Miguel Ángel Pérez de Juan PPdeG 94.095
3 Amador Vázquez Vázquez PPdeG 91.975
4 Miguel Fidalgo Areda PSdeG-PSOE 72.839
Eleccións Xerais 2011 (X Lexislatura)
Senador Partido Votos
1 Carmen Leyte Coello PPdeG
2 Miguel Ángel Pérez de Juan PPdeG
3 Francisco José Fernández Pérez PPdeG
4 Miguel Fidalgo Areda PSdeG-PSOE
Eleccións xerais de España de 2015 (XI lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 [[]] [[]]
2 [[]] [[]]
3 [[]] [[]]
4 [[]] [[]]
Eleccións xerais de España de 2016 (XII lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 [[]] [[]]
2 [[]] [[]]
3 [[]] [[]]
4 [[]] [[]]
Eleccións xerais de España de 2019 (XIII lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 [[]] [[]]
2 [[]] [[]]
3 [[]] [[]]
4 [[]] [[]]

Provincia de PontevedraEditar

Eleccións xerais de España de 1977 (Lexislatura constituínte de España)
Senador Partido Votos
1 Manuel Fontoira Surís UCD 187.534
2 José García García UCD 175.819
3 David Pérez Puga UCD 171.909
4 Valentín Paz-Andrade CDG 67.207
Eleccións xerais de España de 1979 (I lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 Daniel Casalderrey Castro UCD 147.143
2 David Pérez Puga UCD 144.195
3 José García García UCD 144.047
4 Francisco González Amadiós PSdeG-PSOE 47.087
Eleccións xerais de España de 1982 (II lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 Cástor Alonso Bar AP-PDP 150.311
2 Manuel Reigada Montoto AP-PDP 143.769
3 José Antonio Rueda Crespo AP-PDP 143.091
4 Manuel Cuña Novás PSdeG-PSOE 115.460
Eleccións xerais de España de 1986 (III lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 Antonio Pillado AP-PDP-UL 152.904
2 José Antonio Rueda Crespo AP-PDP-UL 151.444
3 Antonio Ramilo AP-PDP-UL 150.936
4 Manuel Cuña Novás PSdeG-PSOE 132.346
Eleccións xerais de España de 1989 (IV lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 Elvira Fernández PPdeG 162.602
2 Carlos Mantilla PPdeG 159.891
3 José Luis Rivera Mallo PPdeG 156.834
4 Manuel Cuña Novás PSdeG-PSOE 131.293
Eleccións xerais de España de 1993 (V lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 José Castro Álvarez PPdeG 227.593
2 César Mera PPdeG 222.553
3 José Luis Rivera Mallo PPdeG 220.927
4 Xaime Rei PSdeG-PSOE 164.001
Eleccións xerais de España de 1996 (VI lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 José Manuel Chapela Seijo PPdeG 241.635
2 César Mera PPdeG 236.101
3 Manuel Pérez Álvarez PPdeG 235.500
4 Carlos Príncipe PSdeG-PSOE 162.642
Eleccións xerais de España de 2000 (VII lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 José Manuel Cores Tourís PPdeG 259.300
2 César Mera PPdeG 252.842
3 Víctor Manuel Vázquez Portomeñe PPdeG 252.753
4 Carlos Príncipe PSdeG-PSOE 118.342
Eleccións xerais de España de 2004 (VIII lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 José Manuel Cores Tourís PPdeG 251.869
2 César Mera PPdeG 244.532
3 Víctor Manuel Vázquez Portomeñe PPdeG 242.149
4 Enrique Curiel PSdeG-PSOE 194.857
Eleccións xerais de España de 2008 (IX lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 José Manuel Cores Tourís PPdeG 235.345
2 Corina Porro PPdeG 233.929
3 Dolores Pan PPdeG 229.659
4 Carmela Silva PSdeG-PSOE 204.834
Eleccións xerais de España de 2011 (X lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 Elvira Larriba PPdeG
2 Dolores Pan PPdeG
3 José Luis Rivera Mallo PPdeG
4 Ángeles Marra PSdeG-PSOE
Eleccións xerais de España de 2015 (XI lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 [[]] [[]]
2 [[]] [[]]
3 [[]] [[]]
4 [[]] [[]]
Eleccións xerais de España de 2016 (XII lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 [[]] [[]]
2 [[]] [[]]
3 [[]] [[]]
4 [[]] [[]]
Eleccións xerais de España de 2019 (XIII lexislatura de España)
Senador Partido Votos
1 [[]] [[]]
2 [[]] [[]]
3 [[]] [[]]
4 [[]] [[]]

Senadores por designación autonómicaEditar

Eleccións xerais de España de 1977 (Lexislatura constituínte de España)

Non hai senadores de designación autonómica.

Eleccións xerais de España de 1979 (I lexislatura de España)

Non hai senadores de designación autonómica.

Eleccións xerais de España de 1982 (II lexislatura de España)
Senador Partido
1 Senén Bernárdez Álvarez Unión de Centro Democrático
2 Carmen Lovelle Partido Popular de Galicia
3 Celso Montero Partido dos Socialistas de Galicia
Eleccións xerais de España de 1986 (III lexislatura de España)
Senador Partido
1 Fernando González Laxe Partido dos Socialistas de Galicia
2 Manuel Iglesias Corral Partido Popular de Galicia
3 María Xesús Sáinz Partido Popular de Galicia
Eleccións xerais de España de 1989 (IV lexislatura de España)
Senador Partido
1 Tomás Pérez Vidal Partido Popular de Galicia
2 José María Hernández Cochón Partido Popular de Galicia
3 Fernando González Laxe Partido dos Socialistas de Galicia
Eleccións xerais de España de 1993 (V lexislatura de España)
Senador Partido
1 Marta Álvarez Partido Popular de Galicia
2 Luís Antonio Chao Gómez Partido Popular de Galicia
3 Fernando González Laxe Partido dos Socialistas de Galicia
Eleccións xerais de España de 1996 (VI lexislatura de España)
Senador Partido
1 Marta Álvarez Partido Popular de Galicia
2 Luís Antonio Chao Gómez Partido Popular de Galicia
3 Fernando González Laxe Partido dos Socialistas de Galicia
Eleccións xerais de España de 2000 (VII lexislatura de España)
Senador Partido
1 Juan Corral Partido Popular de Galicia
2 Vitorino Núñez Partido Popular de Galicia
3 Anxo Quintana Bloque Nacionalista Galego
Eleccións xerais de España de 2004 (VIII lexislatura de España)
Senador Partido
1 Manuel Cabezas Partido Popular de Galicia
2 Corina Porro Partido Popular de Galicia
3 Anxo Quintana Bloque Nacionalista Galego
Eleccións xerais de España de 2008 (IX lexislatura de España)
Senador Partido
1 Manuel Fraga Partido Popular de Galicia
2 Xavier Carro Garrote Partido dos Socialistas de Galicia
3 Xosé Manuel Pérez Bouza Bloque Nacionalista Galego
Eleccións xerais de España de 2011 (X lexislatura de España)
Senador Partido
1 José Manuel Romay Beccaría Partido Popular de Galicia
2 Xoán Manuel Jiménez Morán Partido Popular de Galicia
3 Pablo García Partido dos Socialistas de Galicia
Eleccións xerais de España de 2015 (XI lexislatura de España)
Senador Partido
1 Xoán Manuel Jiménez Morán Partido Popular de Galicia
2 Fernando Carlos Rodríguez Pérez Partido Popular de Galicia
3 Modesto Pose Partido dos Socialistas de Galicia
Eleccións xerais de España de 2016 (XII lexislatura de España)
Senador Partido
1 Xoán Manuel Jiménez Morán Partido Popular de Galicia
2 Fernando Carlos Rodríguez Pérez Partido Popular de Galicia
3 Modesto Pose Partido dos Socialistas de Galicia
Eleccións xerais de España de 2019 (XIII lexislatura de España)
Senador Partido
1 Helena Muñoz Partido Popular de Galicia
2 Xesús Vázquez Abad Partido Popular de Galicia
3 José Manuel Sande En Marea

Véxase taménEditar