Abrir o menú principal

Lista de dominios de Internet

Esta é unha lista dos dominios existentes en Internet:

Índice

Dominios xenéricosEditar

Dominio Descrición
.aero Industria do transporte aéreo
.asia Continente de Asia
.com Fins comerciais
.coop Cooperativas
.edu Educación
.gob Gobernos, Entidades Públicas (en español)
.gov Gobernos, Entidades Públicas (en inglés)
.info Información
.int Internacional, para organizacións como a ONU
.jobs Departamentos de emprego e recursos humanos en empresas
.mil Organizacións militares (Exército, Armada, Forza Aérea)
.mobi Dedicado a empresas da rama da telefonía móbil
.museum Museos
.name Nomes de persoas
.net Infraestrutura de rede
.org Organizacións
.post Servizos postais
.pro Profesionais
.tel Servizos de comunicación de internet
.travel Páxinas da industria de viaxes
.xxx Pornografía e erotismo

Dominios de primeiro nivel territoriaisEditar

ActivosEditar

Dominio País / Territorio dependente / Rexión Observacións
.ac   Illa de Ascensión  
.ad   Andorra  
.ae   Emiratos Árabes Unidos  
.af   Afganistán  
.ag   Antiga e Barbuda  
.ai   Anguila  
.al   Albania  
.am   Armenia  
.an   Antillas Neerlandesas  
.ao   Angola  
.aq   Antártida Definido polo Tratado Antártico
.ar   Arxentina  
.as   Samoa Americana  
.at   Austria  
.au   Australia Inclúe as Illas Ashmore e Cartier e as Illas do Mar do Coral
.aw   Aruba  
.ax   Åland  
.az   Acerbaixán  
.ba   Bosnia e Hercegovina  
.bb   Barbados  
.bd   Bangladesh  
.be   Bélxica  
.bf   Burkina Faso  
.bg   Bulgaria  
.bh   Bahrain  
.bi   Burundi  
.bj   Benín  
.bm   Bermudas  
.bn   Brunei  
.bo   Bolivia  
.br   Brasil  
.bs   Bahamas  
.bt   Bután  
.bw   Botswana  
.by   Belarús  
.bz   Belize  
.ca   Canadá  
.cat   Lingua catalá  
.cc   Illas Cocos Administrado por VeriSign
.cd   República do Congo Anteriormente Zaire (.zr)
.cf   República Centroafricana  
.cg   R.D. do Congo  
.ch   Suíza  
.ci   Costa do Marfil  
.ck   Illas Cook  
.cl   Chile  
.cm   Camerún  
.cn   China China continental: Hong Kong, Macao e Taiwán empregan dominios distintos
.co   Colombia  
.cr   Costa Rica  
.cu   Cuba  
.cv   Cabo Verde  
.cx   Illa de Nadal  
.cy   Chipre  
.cz   República Checa  
.de   Alemaña  
.dj   Djibuti  
.dk   Dinamarca  
.dm   Dominica  
.do   República Dominicana  
.dz   Alxeria Non dispoñible para uso privado
.ec   Ecuador  
.ee   Estonia  
.eg   Exipto  
.er   Eritrea  
.es   España  
.et   Etiopía  
.eu   Unión Europea  
.eus   Lingua vasca  
.fi   Finlandia  
.fj   Fidxi  
.fk   Illas Malvinas  
.fm   Micronesia Adminístrao BRS Media Inc e promociónase para radios FM
.fo   Illas Feroe  
.fr   Francia  
.ga   Gabón  
.gal   Lingua galega  
.gd   Granada  
.ge   Xeorxia  
.gf   Güiana Francesa  
.gg   Guernsey  
.gh   Ghana  
.gi   Xibraltar  
.gl   Groenlandia  
.gm   Gambia  
.gn   Guinea  
.gp   Guadalupe  
.gq   Guinea Ecuatorial  
.gr   Grecia  
.gs   Illas Xeorxia do Sur e Sandwich do Sur  
.gt   Guatemala  
.gu   Guam  
.gw   Guiné-Bissau  
.gy   Güiana  
.hk   Hong Kong Rexión Administrativa Especial da República Popular China
.hm   Illa Heard e Illas McDonald  
.hn   Honduras  
.hr   Croacia  
.ht   Haití  
.hu   Hungría  
.id   Indonesia  
.ie   Irlanda  
.il   Israel  
.im   Illa de Man  
.in   India  
.io   Territorio Británico do Océano Índico  
.iq   Iraq
.ir   Irán  
.is   Islandia  
.it   Italia Restrinxido a compañías e individuos da Unión Europea
.je   Illa de Jersey  
.jm   Xamaica  
.jo   Xordania  
.jp   Xapón  
.ke   Kenya  
.kg   Kirguizistán  
.kh   Camboxa  
.ki   Kiribati  
.km   Comores  
.kn   Saint Kitts e Nevis  
.kr   Corea do Sur  
.kw   Kuwait  
.ky   Illas Caimán  
.kz   Casaquistán  
.la   Laos  
.lb   Líbano  
.lc   Santa Lucía  
.li   Liechtenstein  
.lk   Sri Lanka  
.lr   Liberia  
.ls   Lesoto  
.lt   Lituania  
.lu   Luxemburgo  
.lv   Letonia  
.ly   Libia  
.ma   Marrocos  
.mc   Mónaco  
.md   Moldavia  
.mg   Madagascar  
.mh   Illas Marshall  
.mk   República de Macedonia  
.ml   Malí  
.mm   Myanmar  
.mn   Mongolia  
.mo   Macau Rexión Administrativa Especial da República Popular China
.mp   Illas Marianas do Norte  
.mq   Martinica  
.mr   Mauritania  
.ms   Montserrat  
.mt   Malta  
.mu   Mauricio  
.mv   Maldivas  
.mw   Malaui  
.mx   México  
.my   Malaisia  
.mz   Mozambique  
.na   Namibia  
.nc   Nova Caledonia  
.ne   Níxer  
.nf   Illa Norfolk  
.ng   Nixeria  
.ni   Nicaragua  
.nl   Países Baixos  
.no   Noruega  
.np   Nepal  
.nr   Nauru  
.nu   Niue  
.nz   Nova Zelandia  
.om   Omán  
.pa   Panamá  
.pe   Perú  
.pf   Polinesia Francesa Incluíndo a Illa Clipperton
.pg   Papúa Nova Guinea  
.ph   Filipinas  
.pk   Paquistán  
.pl   Polonia  
.pm   Saint-Pierre-et-Miquelon  
.pn   Illas Pitcairn  
.pr   Porto Rico  
.ps   Palestina Cisxordania e a Franxa de Gaza
.pt   Portugal  
.pw   Palau  
.py   Paraguai  
.qa   Qatar  
.re   Reunión  
.ro   Romanía  
.ru   Rusia  
.rw   Ruanda  
.sa   Arabia Saudita  
.sb   Illas Salomón  
.sc   Seychelles  
.sd   Sudán  
.se   Suecia  
.sg   Singapur  
.sh   Santa Helena  
.si   Eslovenia  
.sk   Eslovaquia  
.sl   Serra Leoa  
.sm   San Marino  
.sn   Senegal  
.so   Somalia  
.sr   Serbia  
.sr   Suriname  
.st   San Tomé e Príncipe  
.su   Unión Soviética Antiga Unión Soviética
.sv   O Salvador  
.sy   Siria  
.sz   Suacilandia  
.tc   Turks e Caicos  
.td   Chad  
.tf   Terras Austrais e Antárticas Francesas  
.tg   Togo  
.th   Tailandia  
.tj   Taxiquistán  
.tk   Tokelau Empregado coma servizo público gratuito de dominios, é administrado poa empresa Taloha Inc. e polo goberno de Tokelau
.tl   Timor Leste O antigo código .tp segue en uso, se ben xa non admite novos rexistros
.tm   Turcomenistán Ademais de satisfacer as necesidades do país promocionase coma abreviatura de trade mark
.tn   Tunisia  
.to   Tonga  
.tr   Turquía  
.tt   Trinidad e Tobago  
.tv   Tuvalu Administrado por VeriSign para canles de televisión
.tw   Taiwán Usado na zona baixo control efectivo do goberno da República de China, é dicir Taiwán, Illas Pescadores, Quemoy e Matsu
.tz   Tanzania  
.ua   Ucraína  
.ug   Uganda  
.uk   Reino Unido  
.um   Illas Ultramarinas de Estados Unidos  
.us   Estados Unidos  
.uy   Uruguai  
.uz   Uzbequistán  
.va   Cidade do Vaticano  
.vc   San Vicente e Granadinas  
.ve   Venezuela  
.vg   Illas Virxes Británicas  
.vi   Illas Virxes Estadounidenses  
.vn   Vietnam  
.vu   Vanuatu  
.wf   Wallis e Futuna  
.ws   Samoa Administrado por WorldSite, emprégase coma dominio alternativo có significado de web site
.ye   Iemen  
.yt   Mayotte  
.yu   R. Federal de Iugoslavia Actualmente Serbia e Montenegro; o código ISO mudou á CS; .cs está reservado pero aínda non se usa
.za   Suráfrica  
.zm   Zambia  
.zw   Cimbabue  

Asignados pero sen usoEditar

Dominio País / Territorio dependiente / Rexión Observacións
.bv   Illa Bouvet  
.gb   Reino Unido Emprégase .uk no seu lugar
.sj   Svalbard e Jan Mayen  

Reservados pero non asignadosEditar

Dominio País / Territorio dependiente / Rexión Observacións
.cs   Serbia e Montenegro Síguese empregando o da Antiga Iugoslavia (.yu); este foi o dominio de Checoslovaquia ata a súa escisión
.eh   Sáhara Occidental  
.kp   Corea do Norte  

Eliminados ou retiradosEditar

Dominio País / Territorio dependiente / Rexión Observacións
.bu   Myanmar Actualmente o país chámase Myanmar e usa o dominio .mm desde 1989
.tp   Timor Leste O novo dominio é .tl, pero este aínda funciona, se ben non admite novos rexistros
.cs   Checoslovaquia Trala escisión do país en 1993 foi substituído por .cz (República Checa) e .sk (Eslovaquia) ata a súa eliminación en xaneiro de 1995; actualmente está reservado (pero aínda non asignado) para Serbia e Montenegro
.dd   República Democrática Alemá Aínda que estivo reservado, nunca chegou a empregarse
.zr   Zaire Actualmente o país chámase República Democrática do Congo e usa o dominio .cd; este foi eliminado en 2001