Abrir o menú principal
Central hidroeléctrica do río Tambre

Esta é unha lista dos encoros existentes nos ríos galegos, ordenada por provincias e cos nomes dos ríos nos que se atopan.

Índice

Provincia da CoruñaEditar

Imaxe Nome Río Localización Potencia Empresa propietaria
  Encoro de Cecebre Mero Comarca da Coruña EMALCSA
Encoro do Anllóns Anllóns Ponteceso 520 kW Hidro Energía Xana, S.L.
Encoro de Corcoesto Anllóns Cabana de Bergantiños 1.150 kW Hidro Energía Xana, S.L.
Encoro de Cabalar Belelle A Capela 60 kW Electra de Cabalar Generación, S.L.
Encoro da Fervenza Belelle Fene 1.517 kW Gas Natural Fenosa
Encoro de Electra Batán Calvar Coristanco 240 kW C.H. Electra Batán, S.L.
Encoro de Barreiro Gambas Aranga 2.425 kW Norvento Hidráulica, S.A.
Encoro de Narahío Castro San Sadurniño 315 kW Hidroeléctrica Río Castro, S.L.
Encoro de Chimparra Condomiños Cedeira Gas Natural Fenosa
Encoro do Corzán Corzán Negreira Hidroeléctrica del Arnoya
Encoro de Currás Esmelle Esmelle Ferrol 20 kW Autogenerador de Curras-Esmelle Ferrol
  Encoro do Eume Eume Monfero 54.400 Kw Endesa
  Encoro da Ribeira Eume As Pontes 5.940 Kw Endesa
  Encoro de Ferrerías[1] Forcadas Valdoviño 1.967 kW Hidroeléctrica del Forcadas
Encoro de Portochao Furelos Melide Hidroeléctrica Lumymey
Encoro de Portodiz Furelos Santiso Hidroeléctrica Lumymey
Encoro de Foxo Grande Vimianzo Rosa Sousa Pérez e Fillos
  Encoro Presa do Rei Grande de Xuvia Neda 200 kW Galicia Textil
Encoro de Carantoña[2] Grande Puerto Vimianzo 5.000 kW FerroAtlántica
Encoro de Guimil Lambre Vilarmaior Gas Natural Fenosa
  Encoro da Castellana Mandeo Aranga 1.300 kW Navarro Generación
Encoro de Pombeiro Pombeiro Cerdido Hidroeléctrica Pombeiro
Encoro de San Bartolomé San Bartolomé Monfero Hidroeléctrica del Giesta
  Encoro de Fecha Tambre Santiago de Compostela Gas Natural Fenosa
Encoro de Mezondo Tambre Vilasantar Gas Natural Fenosa
  Encoro do Tambre Tambre Brión Gas Natural Fenosa
Encoro do Tambre I Tambre Noia Gas Natural Fenosa
Encoro do Tambre II Tambre Noia Gas Natural Fenosa
Encoro de Fervenzas Vexo Coirós Navarro Generación
Encoro de Vilacoba Vilacoba Lousame Saltos de Vilacoba
Encoro de Castrelo-Ézaro[3] Xallas Dumbría 28.700 kW FerroAtlántica
  Encoro da Fervenza[4] Xallas Dumbría 3.660 kW FerroAtlántica
Encoro de Pindo (Ézaro)[5] Xallas Dumbría / Carnota 9.800 kW FerroAtlántica
Encoro de Ponte Olveira[6] Xallas Dumbría 2.700 kW FerroAtlántica
Encoro de Santa Uxía[7] Xallas Dumbría 49.500 kW FerroAtlántica

Provincia de LugoEditar

Imaxe Nome Río Localización Empresa propietaria
Encoro de Santa Mariña As Balsadas Ourol Auxime
Encoro de Tarrio Asma Chantada Navarro Generacion
Encoro de Onza Beloi Alfoz Hidroeléctrica de la Onza
Encoro de Montefurado Bibei Ribas de Sil Iberdrola
Encoro de Bubal I Bubal Carballedo Minicentrales Hidroeléctricas de Galicia
Encoro de Moreda Covas Taboada Cortizo Hidroeléctricas
Encoro de Enviande Enviande Chantada Cortizo Hidroeléctricas
Encoro de Pé da Viña Eo Trabada Ibérica de Minicentrales
Encoro de Buron Esteleiro A Fonsagrada Alfredo Fernández González
Encoro de Chavin Landro Viveiro Barras Eléctricas Galaico-Asturianas
Encoro do Landro Landro Muras / Ourol Hidroeléctrica del Ourol
Encoro de Xerdiz Landro Ourol Barras Eléctricas Galaico-Asturianas
Encoro de Vilasouto Mao O Incio
Encoro de Pozo Capitán Masma Barras Eléctricas Galaico-Asturianas
  Encoro de Belesar Miño Chantada Unión Fenosa
  Encoro dos Peares Miño Carballedo Unión Fenosa
Encoro de Piago Miño Outeiro de Rei Barras Eléctricas Galaico-Asturianas
Encoro de Castro Navia Becerreá Unión Fenosa
Encoro de Horta Navia Becerreá Unión Fenosa
Encoro de Maseiriños Navia Navia de Suarna Central de Maseiriños
Encoro de San Xoán de Muro Neira Láncara Sodena
Encoro de Valdiz Neira Láncara Eléctrica de Valdriz Produción
Encoro de San Clodio Sil Ribas de Sil Iberdrola
Encoro de San Martiño Sil Quiroga Iberdrola
Encoro de Sequeiros Sil Ribas de Sil Iberdrola
Encoro de Fervencia Tronceda Mondoñedo Barras Eléctricas Galaico-Asturianas
Encoro de Tronceda Tronceda Mondoñedo Barras Eléctricas Galaico-Asturianas
Encoro de Xanceda Xanceda Ourol Hidroeléctrica del Ourol

Provincia de OurenseEditar

Imaxe Nome Río Localización Empresa propietaria
Encoro de Albarellos Avia Albarellos, Boborás Unión Fenosa
Encoro de Arnoia Arnoia A Arnoia Unión Fenosa
Encoro do Rexo Arnoia Allariz Allarluz S.A.
Encoro da Peneda Arnoia A Arnoia Unión Fenosa
Encoro de Barbantiño Barbantiño Amoeiro Energía de Galicia S.A.
Encoro de Ponte-Bibei Bibei A Pobra de Trives Iberdrola
Encoro de San Agustín Bibei Viana do Bolo Endesa
Encoro de Requeixo Búbal Oímbra Navarro Generación S.A.
Encoro de Cados Cados Bande Cados 99 S.A.
Encoro de Conso Camba Vilariño de Conso Iberdrola
  Encoro das Portas Camba Vilariño de Conso Iberdrola
Encoro de Soutelo Cenza Vilariño de Conso Iberdrola
Encoro de Cierves Cierves Ribadavia Hidroeléctrica del Giesta
Encoro de Deva Deva Quintela de Leirado Hidroeléctrica de San Miguel
Encoro de Castro Caldelas Edo Castro Caldelas Salto del Edo S.L.
Encoro de San Vicente de Leira Leira Vilamartín de Valdeorras Hidroeléctrica del Leira S.L.
  Encoro das Conchas Limia Lobios Unión Fenosa
Encoro de Ponteliñares Limia Bande Energía Orensana S.A.
Encoro de Castadon Loña O Pereiro de Aguiar Navarro Generación S.A.
  Encoro de Cachamuíña Loña O Pereiro de Aguiar
Encoro de Regueiro Mao Parada de Sil Unión Fenosa
  Encoro de Castrelo Miño Castrelo de Miño Unión Fenosa
  Encoro de Velle Miño Ourense Unión Fenosa
  Encoro de Frieira Miño Frieira Unión Fenosa
  Encoro de Chandrexa Navea Chandrexa de Queixa Iberdrola
  Encoro de Guístolas Navea San Xoán de Río Iberdrola
Encoro de San Cristovo Navea Chandrexa de Queixa Iberdrola
Encoro de Pontenova Navea A Pobra de Trives Iberdrola
Encoro de Salas Salas Muíños Unión Fenosa
Encoro de Cernado San Miguel Manzaneda Iberdrola
Encoro de San Miguel San Miguel San Miguel Iberdrola
Encoro de San Pedro Sil Carballedo Unión Fenosa
Encoro de Sobradelo Casoio Carballeda de Valdeorras Iberdrola
Encoro de Quereño Sil Rubiá Endesa
Encoro de Santiago Sil Vilamartín de Valdeorras Iberdrola
  Encoro de San Martiño Sil A Rúa Iberdrola
Encoro de Cornatel Sil Rubiá Endesa
  Encoro de Santo Estevo Sil Nogueira de Ramuín Fenosa
Encoro de Tuño I Tuño Celanova Aprovechamientos Hidr. Gallegos S.A.
Encoro de Tuño II Tuño Ramirás Aprovechamientos Hidr. Gallegos S.A.
Encoro de Tuño III Tuño Ramirás Aprovechamientos Hidr. Gallegos S.A.
Encoro de Santiago Xares Xares A Rúa
Encoro de Prada Xares A Rúa Endesa

Provincia de PontevedraEditar

NotasEditar

  1. Central de As Forcadas
  2. "Carantoña". Ferroglobe (en inglés). Arquivado dende o orixinal o 28 d emarzo de 2019. 
  3. "Castrelo" (en inglés). Arquivado dende o orixinal o 28 de marzo de 2019. 
  4. "Fervenza" (en inglés). Arquivado dende o orixinal o 28 de marzo de 2019. 
  5. "Nuevo Pindo" (en inglés). Arquivado dende o orixinal o 28 de marzo de 2019. 
  6. "Puente Olveira" (en inglés). Arquivado dende o orixinal o 28 de marzo de 2019. 
  7. "Santa Eugenia I-II" (en inglés). Arquivado dende o orixinal o 28 de marzo de 2019. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar