Abrir o menú principal

Lista de países por poboación

artigo de listas da Wikimedia
Mapa da poboación mundial por países en millóns de habitantes segundo datos do ano 2014.

A continuación amósase unha lista de países e terrritorios dependentes por poboación, cuxa inclusión na lista está baseada no estándar ISO 3166-1. Non se reflicten as diferenzas de poboación nos países que non contan nos seus censos aos habitantes que non posúen a nacionalidade. Algúns países como Tailandia non reportan a poboación total, xa que contan exclusivamente os cidadáns nacionalizados.

Nesta lista inclúense os estados soberanos, os terrritorios dependentes e, nalgúns casos as nacións constituíntes de estados soberanos. Por exemplo, o Reino Unido considérase como un estado soberano cunha entidade única na lista, mentres que os estados soberanos do Reino dos Países Baixos atópanse separados.

Tamén se dá a porcentaxe da poboación en comparanza coa poboación mundial, que a Oficina do Censo dos Estados Unidos estima en 7.230 millóns de persoas.[1] De acordo coa estimación realizada polas Nacións Unidas, a poboación mundial excedeu os 7 mil millóns en outubro de 2011.[2][3][4]

Índice

Países e dependencias por poboaciónEditar

Nota: Tódolos territorios dependentes amósanse en cursiva.

# País (ou territorio dependente) Poboación Data % da
poboación
mundial
Fonte
1   China[5] 1 368 640 000 10 de marzo de 2015 18,9% Contador de poboación oficial
2   India 1 268 030 000 10 de marzo de 2015 17,5% Contador de poboación oficial
3   Estados Unidos 320 556 000 10 de marzo de 2015 4,43% Contador de poboación oficial
4   Indonesia 255 461 700 1 de xullo de 2015 3,53% Estimación oficial
5   Brasil 203 994 000 10 de marzo de 2015 2,82% Contador de poboación oficial
6   Paquistán 189 187 000 10 de marzo de 2015 2,62% Contador de poboación oficial
7   Nixeria 183 523 000 1 de xullo de 2015 2,54% Proxección das Nacións Unidas
8   Bangladesh 157 964 000 10 de marzo de 2015 2,18% Contador de poboación oficial
9   Rusia[6] 146 270 033 1 de xaneiro de 2015 2,02% Estimación oficial
10   Xapón 126 970 000 1 de febreiro de 2015 1,76% Estimación oficial mensual
11   México 121 005 815 1 de xullo de 2015 1,67% Proxección oficial
12   Filipinas 101 118 100 10 de marzo de 2015 1,4% Contador de poboación oficial
13   Vietnam 90 730 000 1 de xullo de 2014 1,25% Estimación oficial anual
14   Etiopía 90 076 012 1 de xullo de 2015 1,25% Proxección oficial
15   Exipto 88 145 800 10 de marzo de 2015 1,22% Contador de poboación oficial
16   Alemaña 80 925 000 30 de xuño de 2014 1,12% Estimación oficial
17   Irán 78 175 000 10 de marzo de 2015 1,08% Contador de poboación oficial
18   Turquía 77 695 904 31 de decembro de 2014 1,07% Estimación oficial anual
19   R.D. do Congo 71 246 000 1 de xullo de 2015 0,99% Proxección das Nacións Unidas
20   Francia[7] 66 104 000 1 de febreiro de 2015 0,91% Estimación oficial mensual
21   Tailandia 64 871 000 1 de xullo de 2014 0,9% Proxección oficial anual
22   Reino Unido 64 105 654 1 de xullo de 2013 0,89% Estimación oficial anual
23   Italia 60 782 309 30 de setembro de 2014 0,84% Estimación oficial mensual
24   Suráfrica 54.002,000 1 de xullo de 2014 0,75% Estimación oficial
25   Myanmar 51 419 420 29 de marzo de 2014 0,71% Resultado preliminar do censo de 2014
26   Corea do Sur 51 342 881 1 de xaneiro de 2015 0,71% Proxección oficial
27   Colombia 48 031 300 10 de marzo de 2015 0,664% Contador de poboación oficial
28   Tanzania 47 421 786 1 de xullo de 2014 0,66% Proxección oficial
29   Kenya 46 749 000 1 de xullo de 2015 0,65% Proxección das Nacións Unidas
30   España 46 464 053 1 de xullo de 2014 0,64% Estimación oficial
31   Arxentina 43 131 966 1 de xullo de 2015 0,6% Proxección oficial anual
32   Ucraína[8] 42 928 900 1 de xaneiro de 2015 0,59% Estimación oficial mensual
33   Alxeria 39 500 000 1 de xaneiro de 2015 0,55% Estimación oficial
34   Polonia 38 484 000 31 de decembro de 2014 0,53% Estimación oficial
35   Sudán 38 435 252 1 de xullo de 2015 0,53% Proxección oficial anual
36   Iraq 36 004 552 1 de xullo de 2014 0,5% Proxección oficial anual
37   Canadá 35 675 834 1 de outubro de 2014 0,49% Estimación oficial
38   Uganda 34 856 813 28 de agosto de 2014 0,48% Resultado preliminar do censo de 2014
39   Marrocos 33 547 000 10 de marzo de 2015 0,464% Contador oficial de poboación
40   Arabia Saudita 31 521 418 1 de xullo de 2015 0,44% Proxección oficial anual
41   Perú 31 151 643 1 de xullo de 2015 0,43% Proxección oficial anual
42   Venezuela 30 620 404 1 de xullo de 2015 0,42% Proxección oficial anual
43   Malaisia 30 516 000 10 de marzo de 2015 0,422% Contador oficial de poboación
44   Uzbekistán 30 492 800 1 de xaneiro de 2014 0,42% Estimación oficial
45   Nepal 28 037 904 1 de xullo de 2015 0,39% Proxección oficial anual
46   Ghana 27 043 093 1 de xullo de 2014 0,37% Proxección oficial anual
47   Afganistán 26 556 800 1 de xullo de 2014 0,37% Estimación oficial
48   Iemen 25 956 000 1 de xullo de 2014 0,36% Estimación oficial
49   Mozambique 25 727 911 1 de xullo de 2015 0,36% Proxección oficial anual
50   Corea do Norte 25 155 000 1 de xullo de 2015 0,35% Proxección das Nacións Unidas
51   Angola 24 383 301 16 de maio de 2014 0,34% Resultado preliminar do censo de 2014
52   Australia 23 770 900 10 de marzo de 2015 0,329% Contador oficial de poboación
53   Taiwán[9] 23 440 278 31 de xaneiro de 2015 0,32% Estimación oficial mensual
54   Siria 23 093 439 10 de marzo de 2015 0,32% Contador oficial de poboación[10]
55   Costa do Marfil 22 671 331 15 de maio de 2014 0,31% Resultado preliminar do censo de 2014
56   Madagascar 21 842 167 1 de xullo de 2013 0,3% Estimación oficial anual
57   Camerún 21 143 237 1 de xullo de 2013 0,28% Estimación oficial
58   Sri Lanka 20 359 439 19 de marzo de 2012 0,28% Resultado final do censo de 2012
59   Romanía 19 942 642 1 de xaneiro de 2014 0,28% Estimación oficial anual
60   Níxer 19 268 000 1 de xullo de 2015 0,27% Proxección das Nacións Unidas
61   Burkina Faso 18 450 494 1 de xullo de 2015 0,26% Estimación oficial
62   Chile 18 006 407 1 de xullo de 2015 0,25% Proxección oficial anual
63   Casaquistán 17 417 500 1 de xaneiro de 2015 0,24% Estimación oficial mensual
64   Países Baixos 16 893 000 10 de marzo de 2015 0,234% Contador oficial de poboación
65   Malaui 16 310 431 1 de xullo de 2015 0,23% Proxección oficial anual
66   Malí 16 259 000 1 de xullo de 2015 0,22% Proxección das Nacións Unidas
67   Ecuador 15 948 000 10 de marzo de 2015 0,22% Contador oficial de poboación
68   Guatemala 15 806 675 1 de xullo de 2014 0,22% Estimación oficial
69   Zambia 15 473 905 1 de xullo de 2015 0,21% Proxección oficial anual
70   Camboxa 15 405 157 1 de xullo de 2015 0,21% Proxección oficial anual
71   Chad 13 606 000 1 de xullo de 2015 0,19% Proxección das Nacións Unidas
72   Senegal 13 508 715 19 de novembro de 2013 0,19% Resultado do censo de 2013
73   Cimbabue 13 061 239 17 de agosto de 2012 0,18% Resultado do censo de 2012
74   Sudán do Sur 11 892 934 1 de xullo de 2015 0,16% Proxección oficial anual
75   Bolivia 11 410 651 1 de xullo de 2015 0,16% Proxección oficial
76   Bélxica 11 237 160 1 de xaneiro de 2015 0,16% Estimación oficial mensual
77   Cuba 11 210 064 31 de decembro de 2013 0,16% Estimación oficial anual
78   Somalia[11] 11 123 000 1 de xullo de 2015 0,15% Proxección das Nacións Unidas
79   Ruanda 10 996 891 1 de xullo de 2014 0,15% Proxección oficial anual
80   Grecia 10 992 589 1 de xaneiro de 2014 0,15% Estimación oficial
81   Tunisia 10 982 754 23 de abril de 2014 0,15% Resultado preliminar do censo de 2014
82   Haití 10 911 819 1 de xullo de 2015 0,15% Proxección oficial
83   Guinea 10 628 972 2 de abril de 2014 0,15% Resultado preliminar do censo de 2014
84   República Checa 10 528 477 30 de setembro de 2014 0,15% Estimación oficial
85   Portugal 10 477 800 31 de decembro de 2013 0,15% Estimación oficial anual
86   República Dominicana 10 378 267 1 de xullo de 2014 0,14% Estimación oficial
87   Benín 10 315 244 1 de xullo de 2015 0,14% Proxección oficial
88   Hungría 9 849 000 31 de decembro de 2014 0,14% Estimación oficial anual
89   Burundi 9 823 827 1 de xullo de 2015 0,14% Proxección oficial anual
90   Suecia 9 753 627 1 de xaneiro de 2015 0,13% Estimación oficial mensual
91   Acerbaixán 9 593 000 1 de xaneiro de 2015 0,13% Estimación oficial
92   Emiratos Árabes Unidos 9 577 000 1 de xullo de 2015 0,13% Proxección das Nacións Unidas
93   Belarús 9 481 000 1 de xaneiro de 2015 0,13% Estimación oficial
94   Honduras 8 725 111 1 de xullo de 2014 0,12% Estimación oficial anual
95   Austria 8 579 747 1 de xaneiro de 2015 0,12% Estimación oficial
96   Taxiquistán 8 354 000 1 de xaneiro de 2015 0,12% Estimación oficial
97   Israel 8 309 400 31 de xaneiro de 2015 0,11% Estimación oficial mensual
98   Suíza 8 211 700 30 de setembro de 2014 0,11% Estimación oficial
99   Papúa Nova Guinea 7 398 500 1 de xullo de 2013 0,102% Estimación oficial anual
100   Hong Kong (China) 7 264 100 31 de decembro de 2014 0,1% Estimación oficial
101   Bulgaria 7 245 677 31 de decembro de 2013 0,1% Estimación oficial
102   Togo 7 171 000 1 de xullo de 2015 0,099% Proxección das Nacións Unidas
103   Serbia[12] 7 146 759 1 de xaneiro de 2014 0,099% Estimación oficial anual
104   Paraguai 7 003 406 2015 0,097% Estimación oficial
105   Laos 6 802 000 1 de xullo de 2015 0,094% Proxección oficial anual
106   Eritrea 6 738 000 1 de xullo de 2015 0,093% Proxección da Nacións Unidas
107   Xordania 6 699 860 10 de marzo de 2015 0,0927% Contador oficial de poboación
108   O Salvador 6 401 240 2014 0,089% Estimación oficial
109   Serra Leoa 6 319 000 1 de xullo de 2015 0,087% Proxección das Nacións Unidas
110   Libia 6 317 000 1 de xullo de 2015 0,087% Proxección das Nacións Unidas
111   Nicaragua 6 134 270 2013 0,085% Estimación oficial
112   Kirguizistán 5 895 100 1 de xaneiro de 2015 0,082% Estimación oficial
113   Dinamarca 5 659 715 1 de xaneiro de 2015 0,078% Estimación oficial
114   Finlandia 5 475 526 1 de febreiro de 2015 0,076% Contador oficial de poboación
115   Singapur 5 469 700 1 de xullo de 2014 0,076% Estimación oficial
116   Eslovaquia 5 421 034 30 de setembro de 2014 0,075% Estimación oficial
117   Noruega 5 165 802 1 de xaneiro de 2015 0,071% Estimación oficial
118   República Centroafricana 4 803 000 1 de xullo de 2015 0,066% Proxección das Nacións Unidas
119   Costa Rica 4 773 130 30 de xuño de 2014 0,066% Estimación oficial
120   Turkmenistán 4 751 120 27 de decembro de 2012 0,066% Resultado preliminar do censo de 2012
121   República do Congo 4 671 000 1 de xullo de 2015 0,065% Proxección das Nacións Unidas
122   Irlanda 4 609 600 1 de abril de 2014 0,064% Estimación oficial anual
123   Nova Zelandia 4 567 120 10 de marzo de 2015 0,0632% Contador oficial de poboación
124   Palestina 4 550 368 1 de xullo de 2014 0,063% Estimación oficial
125   Liberia 4 503 000 1 de xullo de 2015 0,062% Proxección das Nacións Unidas
126   Xeorxia[13] 4 490 500 1 de xaneiro de 2014 0,062% Estimación oficial anual
127   Croacia 4 267 558 1 de xullo de 2012 0,059% Estimación oficial anual
128   Omán 4 139 580 4 de marzo de 2015 0,057% Estimación oficial semanal
129   Líbano 4 104 000 1 de xullo de 2012 0,057% Estimación oficial
130   Bosnia e Hercegovina 3 791 622 15 de outubro de 2013 0,052% Resultado preliminar do censo de 2013
131   Panamá 3 764 166 1 de xullo de 2015 0,05% Estimación oficial
132   Mauritania 3 631 775 1 de xullo de 2015 0,05% Estimación oficial anual
133   Moldavia[14] 3 557 600 1 de xaneiro de 2014 0,049% Estimación oficial
134   Porto Rico (Estados Unidos) 3 548 397 1 de xullo de 2014 0,049% Estimación oficial
135   Uruguai 3 404 189 30 de xuño de 2014 0,047% Estimación oficial anual
136   Kuwait 3 268 431 1 de xullo de 2012 0,045% Estimación oficial
137   Armenia 3 013 900 30 de setembro de 2014 0,042% Estimación oficial
138   Mongolia 3 000 000 24 de xaneiro de 2015 0,041% Estimación oficial
139   Lituania 2 919 306 1 de febreiro de 2014 0,04% Estimación oficial mensual
140   Albania 2 893 005 1 de xaneiro de 2015 0,04% Estimación oficial anual
141   Xamaica 2 717 991 31 de decembro de 2013 0,038% Estimación oficial anual
142   Qatar 2 334 029 28 de febreiro de 2015 0,032% Estimación oficial mensual
143   Lesoto 2 120 000 1 de xullo de 2015 0,029% Proxección das Nacións Unidas
144   Namibia 2 113 077 28 de agosto de 2011 0,029% Resultado final do censo de 2011
145   Eslovenia 2,065,901 10 de marzo de 2015 0,029% Contador oficial de poboación
146   República de Macedonia 2 065 769 31 de decembro de 2013 0,029% Estimación oficial
147   Botswana 2 024 904 22 de agosto de 2011 0,028% Resultado final do censo de 2011
148   Letonia 1 986 700 1 de febreiro de 2015 0,027% Estimación oficial mensual
149   Gambia 1 882 450 15 de abril de 2013 0,026% Resultado preliminar do censo de 2013
150   Kosovo[15] 1 827 231 2015 0,025% Proxección oficial anual
151   Guiné-Bissau 1 788 000 1 de xullo de 2015 0,025% Proxección das Nacións Unidas
152   Gabón 1 751 000 1 de xullo de 2015 0,024% Proxección das Nacións Unidas
153   Guinea Ecuatorial 1 430 000 1 de xullo de 2013 0,02% Estimación oficial anual
154   Trinidad e Tobago 1 328 019 9 de xaneiro de 2011 0,018% Resultado do censo de 2011
155   Bahrain 1 316 500 1 de xullo de 2014 0,018% Proxección oficial anual
156   Estonia 1 312 252 1 de xaneiro de 2015 0,018% Estimación oficial
157   Mauricio 1 261 208 1 de xullo de 2014 0,017% Estimación oficial
158   Timor Leste 1 212 107 1 de xullo de 2014 0,017% Estimación oficial
159   Suacilandia 1 119 375 1 de xullo de 2015 0,015% Proxección oficial
160   Djibuti 900.000 1 de xullo de 2015 0,012% Proxección das Nacións Unidas
161   Fidxi 859.178 1 de xullo de 2013 0,0119% Estimación oficial anual
162   Chipre[16] 858.000 1 de xaneiro de 2014 0,012% Estimación oficial
163   Reunión (Francia) 844.994 1 de xaneiro de 2014 0,012% Estimación oficial anual
164   Comores 763.952 1 de xullo de 2014 0,011% Estimación oficial
165   Bután 758.090 10 de marzo de 2015 0,0105% Contador oficial de poboación
166   Güiana 746.900 1 de xullo de 2013 0,01% Estimación oficial
167   Macau (China) 636.200 31 de decembro de 2014 0,0088% Estimación oficial
168   Montenegro 620.029 1 de abril de 2011 0,0086% Resultado final do censo de 2011
169   Sáhara Occidental[17] 604.000 1 de xullo de 2015 0,0084% Proxección das Nacións Unidas
170   Illas Salomón 581.344 1 de xullo de 2013 0,008% Estimación oficial anual
171   Luxemburgo 549.700 31 de decembro de 2013 0,0074% Estimación oficial anual
172   Suriname 534.189 13 de agosto de 2012 0,0074% Resultado preliminar do censo de 2012
173   Cabo Verde 518.467 1 de xullo de 2014 0,0072% Proxección oficial anual
174   Transnistria [18] 505.153 1 de xaneiro de 2014 0,007% Estimación oficial
175   Malta 425.384 31 de decembro de 2013 0,0059% Estimación oficial anual
176   Guadalupe (Francia) 405.739 1 de xaneiro de 2013 0,0056% Estimación oficial anual
177   Brunei 393.372 20 de xuño de 2011 0,0054% Resultado preliminar do censo de 2011
178   Martinica (Francia) 381.326 1 de xaneiro de 2014 0,0053% Estimación oficial anual
179   Bahamas 368.390 1 de xullo de 2013 0,0051% Estimación oficial anual
180   Belize 358.899 1 de xullo de 2014 0,005% Estimación oficial
181   Maldivas 341.256 20 de setembro de 2014 0,0047% Resultado preliminar do censo de 2014
182   Islandia 329.040 31 de decembro de 2014 0,0046% Estimación oficial
183   República Turca do Norte de Chipre[19] 294.906 30 de abril de 2006 0,004% Censo oficial
184   Barbados 285.000 1 de xullo de 2013 0,0039% Estimación oficial
185   Nova Caledonia (Francia) 268.767 26 de agosto de 2014 0,0037% Resultado preliminar do censo de 2014
186   Polinesia Francesa (Francia) 268.270 22 de agosto de 2012 0,0037% Resultado preliminar do censo de 2012
187   Vanuatu 264.652 1 de xullo de 2013 0,0037% Estimación oficial anual
188   Abkhazia[20] 240.705 2011 0,0033% Censo oficial
189   Güiana Francesa (Francia) 239.648 1 de xaneiro de 2012 0,0033% Estimación oficial anual
190   Mayotte (Francia) 212.645 21 de agosto de 2012 0,0029% Resultado do censo de 2012
191   Samoa 187.820 7 de novembro de 2011 0,0026% Resultado final do censo de 2011
192   San Tomé e Príncipe 187.356 13 de maio de 2012 0,0026% Resultado do censo de 2012
193   Santa Lucía 185.000 1 de xullo de 2015 0,0026% Proxección das Nacións Unidas
194   Guam (Estados Unidos) 159.358 1 de abril de 2010 0,0022% Resultado final do censo de 2010
195   Curaçao (Países Baixos) 154.843 1 de xaneiro de 2014 0,0021% Estimación oficial anual
196   San Vicente e as Granadinas 109.000 1 de xullo de 2015 0,0015% Proxección das Nacións Unidas
197   Aruba (Países Baixos) 107.394 31 de outubro de 2014 0,0015% Estimación oficial
198   Kiribati 106.461 1 de xullo de 2013 0,0015% Estimación oficial anual
199   Illas Virxes Estadounidenses (Estados Unidos) 106.405 1 de abril de 2010 0,0015% Resultado final do censo de 2010
200   Granada 103.328 12 de maio de 2011 0,0014% Resultado do censo de 2011
201   Tonga 103.252 30 de novembro de 2011 0,0014% Resultado do censo de 2011
202   Micronesia 101.351 1 de xullo de 2013 0,0014% Estimación oficial anual
203   Jersey (Reino Unido) 99.000 31 de decembro de 2012 0,0014% Estimación oficial anual
204   Seychelles 89.949 1 de xullo de 2013 0,0012% Estimación oficial anual
205   Antiga e Barbuda 86.295 27 de maio de 2011 0,0012% Resultado preliminar do censo de 2011
206   Illa de Man (Reino Unido) 84.497 27 de marzo de 2011 0,0012% Resultado do censo de 2011
207   Andorra 76.949 1 de xullo de 2014 0,0011% Estimación oficial anual
208   Dominica 71.293 14 de maio de 2011 0,00099% Resultado preliminar do censo de 2011
209   Bermudas (Reino Unido) 64.237 20 de maio de 2010 0,00089% Resultado final do censo de 2010
210   Guernsey (Reino Unido) 63.085 31 de marzo de 2012 0,00087% Estimación oficial anual
211   Illas Marshall 56.086 1 de xullo de 2013 0,00078% Estimación oficial anual
212   Groenlandia (Dinamarca) 55.984 1 de xaneiro de 2015 0,00077% Estimación oficial anual
213   Illas Caimán (Reino Unido) 55.691 2013 0,00077% Estimación oficial
214   Samoa Americana (Estados Unidos) 55.519 1 de abril de 2010 0,00077% Resultado final do censo de 2010
215   Saint Kitts e Nevis 55.000 1 de xullo de 2015 0,00076% Proxección das Nacións Unidas
216   Illas Marianas do Norte (Estados Unidos) 53.883 1 de abril de 2010 0,00075% Resultado final do censo de 2010
217   Osetia do Sur[21] 51.547 xaneiro de 2013 0,00071% Estimación de 2013
218   Illas Feroe (Dinamarca) 48.679 1 de decembro de 2014 0,00067% Monthly official estimate
219   Sint Maarten (Países Baixos) 37.429 1 de xaneiro de 2010 0,00052% Estimación oficial
220   Liechtenstein 37.132 31 de decembro de 2013 0,00051% Estimación oficial semianual
221   Mónaco 36.950 31 de decembro de 2013 0,00051% Estimación oficial anual
222   Saint-Martin (Francia) 35.742 1 de xaneiro de 2012 0,00049% Estimación oficial anual
223   San Marino 32.789 31 de decembro de 2014 0,00045% Estimación oficial mensual
224   Turks e Caicos (Reino Unido) 31.458 25 de xaneiro de 2012 0,00044% Resultado do censo de 2012
225   Xibraltar (Reino Unido) 30.001 31 de decembro de 2012 0,0041% Estimación oficial anual
226   Åland (Finlandia) 28.875 30 de setembro de 2014 0,0004% Estimación oficial
227   Illas Virxes Británicas (Reino Unido) 28.054 12 de xullo de 2010 0,00039% Resultado do censo de 2010
228   Países Baixos Caribeños (Países Baixos) 23.296 1 de xaneiro de 2013 0,00032% Estimación oficial
229   Palau 20.901 1 de xullo de 2013 0,00029% Estimación oficial anual
230   Illas Cook (Nova Zelandia) 14.974 1 de decembro de 2011 0,00021% Resultado final do censo de 2011
231   Anguila (Reino Unido) 13.452 11 de maio de 2011 0,00019% Resultado preliminar do censo de 2011
232   Wallis e Futuna (Francia) 13.135 1 de xullo de 2013 0,00018% Estimación oficial anual
233   Tuvalu 11.323 1 de xullo de 2013 0,00016% Estimación oficial anual
234   Nauru 10.084 30 de outubro de 2011 0,00014% Resultado do censo de 2011
235   Saint-Barthélemy (Francia) 9.131 1 de xaneiro de 2012 0,00013% Estimación oficial anual
236   Saint-Pierre-et-Miquelon (Francia) 6.069 1 de xaneiro de 2012 0,000084% Estimación oficial anual
237   Montserrat (Reino Unido) 4.922 12 de maio de 2011 0,000068% Resultado do censo de 2011
238   Santa Helena, Ascensión e Tristan da Cunha (Reino Unido) 4.000 1 de xullo de 2015 0,000055% Proxección das Nacións Unidas
239   Illas Malvinas (Reino Unido) 3.000 1 de xullo de 2015 0,000041% Proxección das Nacións Unidas
240   Svalbard e Jan Mayen (Noruega) 2.562 1 de xullo de 2014 0,000037% Estimación oficial
241   Illa Norfolk (Australia) 2.302 9 de agosto de 2011 0,000032% Resultado do censo de 2011
242   Illa de Nadal (Australia) 2.072 9 de agosto de 2011 0,000029% Resultado do censo de 2011
243   Niue (Nova Zelandia) 1.613 10 de setembro de 2011 0,000022% Resultado final do censo de 2011
244   Tokelau (Nova Zelandia) 1.411 18 de outubro de 2011 0,000020% Resultado final do censo de 2011
245   Cidade do Vaticano 839 1 de xullo de 2012 0,000012% Estimación oficial
246   Illas Cocos (Australia) 550 9 de agosto de 2011 0,0000076% Resultado do censo de 2011
247   Illas Pitcairn (Reino Unido) 56 2013 0,00000077% Estimación oficial

NotasEditar

  1. Census.gov. "U.S. & World Population Clocks". Consultado o 9 de marzo de 2015. 
  2. "Population seven billion: UN sets out challenges". BBC. 26 de outubro de 2011. Consultado o 9 de marzo de 2015. 
  3. "World's 'seven billionth baby' is born". The Guardian. 31 de outubro de 2011. Consultado o 9 de marzo de 2015. 
  4. "7 billion people is a 'serious challenge'". UPI. 31 de outubro de 2011. Consultado o 10 de marzo de 2015. 
  5. Os datos do censo refírense só á China continental, excluíndo as Rexións Administrativas Especiais de Hong Kong e Macau. A primeira foi reincorporada á soberanía chinesa a mediados de 1997 e a segunda o 20 de decembro de 1999.
  6. A poboación de Rusia inclúe Crimea e Sebastopol; (véxase Rosstat – Estimación oficial).
  7. A estimación refírese á Francia metropolitana e aos catro departamentos de ultramar (Départements d'outre-mer, DOM): Güiana Francesa, Guadalupe, Martinica e Reunión, pero exclúe o departamento de ultramar de Mayotte, as colectividades de ultramar (Collectivités d'outre-mer, COM) da Polinesia Francesa, Saint-Barthélemy, Saint-Martin, Saint-Pierre-et-Miquelon e Wallis e Futuna, e a colectividade sui generis de Nova Caledonia. A poboación da Francia metropolitana era de 64 216 000 o 1 de febreiro de 2015, de acordo coa estimación oficial mensual.
  8. Non se inclúe Crimea nin Sebastopol, anexionados por Rusia.
  9. Estado parcialmente recoñecido, reclamado por China como unha das súas provincias. Taiwán tamén inclúe as pequenas illas de Kinmen, Matsu, Illas Pescadores etc.
  10. Proxección feita antes da guerra civil. Estímanse baixas por enriba de made before civil war. Casualties are estimated at well over 200.000 persoas até finais de novembro de 2014.
  11. Inclúe Puntlandia (con arredor de 3,900,000 habitantes) e Somalilandia (con 3,500,000 habitantes).
  12. Non se inclúe Kosovo.
  13. Non se inclúe Abkhazia (242,862 habitantes segundo o censo de 2011) nin Osetia do Sur (70,000 habitantes segundo datos do 2006).
  14. Non se inclúe (statistica.md.2010.pdf) Transnistria (555,347 habitantes segundo o censo de 2005).
  15. Kosovo é obxecto de disputas territoriais entre Serbia e a República de Kosovo. Kosovo declarou a súa independencia o 17 de febreiro de 2008, mais Serbia porfía en reclamalo como parte do seu territorio. A independencia de Kosovo foi recoñecida por 108 de 193 estados membros das Nacións Unidas.
  16. Non se inclúe a República Turca do Norte de Chipre (294.906 segundo os datos do censo de decembro de 2011 das Nacións Unidas, (Organización do estado do Norte de Chipre).
  17. A súa administración está dividida entre Marrocos e a República Árabe Saharauí Democrática, ámbolos dous reclaman todo o territorio.
  18. De facto independente, de jure parte de Moldavia.
  19. De facto independente, de jure parte de Chipre.
  20. O status político de Abkhazia Sur atópase en disputa. Considéranse como un estado independente, mais só está recoñecido por uns poucos países. O goberno xeorxiano e a meirande parte dos países do mundo consideran a Abkhazia como parte do territorio de Xeorxia.
  21. O status político de Osetia do Sur atópase en disputa. Considéranse como un estado independente, mais só está recoñecido por uns poucos países. O goberno xeorxiano e a meirande parte dos países do mundo consideran a Osetia do Sur como parte do territorio de Xeorxia.

Véxase taménEditar