Abrir o menú principal

Lista de grupos de post-punk

artigo de listas da Wikimedia

Bandas post-punk (1977 - 1984)Editar

0-9Editar

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
10,000 Maniacs   Jamestown, Nova York 1981 -
17 Pygmies   Os Ánxeles 1982 -
1919  Bradford, Inglaterra 1980 - Tamén chamados Heaven Seventeen. Parénteses de 1984 a 2004 e 2005 a 2014
23 Skidoo  Londres (Inglaterra) 1979 -
45 Grave   Os Ánxeles 1979 - Parénteses de 1985 a 1988 e 1990 a 2005

Outros signos ortográficosEditar

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Þeyr[nota 1]  Reiquiavik, Islandia 1980 2006 Paréntese de 1983 a 2006

A-CEditar

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
A Certain Ratio  Wythenshawe, Inglaterra 1977 -
A Flock of Seagulls  Liverpool, Inglaterra 1979 - Paréntese de 1986 a 1989
A Formal Sigh  Liverpool, Inglaterra 1980 1982
ABC  Sheffield, Inglaterra 1980 -
Abecedarians   Long Beach 1983 1995
Ad Infinitum  Manchester, Inglaterra 1984 circa 1984
Adam and the Ants  Londres, Inglaterra 1977 1982
Afraid of Mice  Liverpool, Inglaterra 1979 1986
The Alarm  Rhyl, Gales 1981 -
Alien Sex Fiend  Londres, Inglaterra 1982 -
Altered Images[nota 2]  Glasgow, Escocia 1979 2012 Paréntese de 1983 a 2012
Alternative TV  Londres, Inglaterra 1977 - Parénteses de 1979 a 1981, 1982 a 1985 e 2004 a 2014
And Also the Trees  Inkberrow, Inglaterra 1979 -
APB  Ellon, Aberdeenshire, Escocia 1979 -
The Arid Sea  Seattle, Washington 1994 2009
The Armoury Show  Edimburgo, Escocia 1983 1988
Artery  Sheffield, Inglaterra 1978 - Paréntese de 1985 a 2007
The Associates  Dundee, Escocia 1979 1993 Paréntese de 1990 a 1993
Au Pairs  Birmingham, Inglaterra 1978 1983
Ausgang  Birmingham, Inglaterra 1983 - Tamén chamados Ausgang-A-Go-Go. Paréntese de 1987 a 2003
Automatic Pilot  San Francisco 1980 1985
Autopsia  Londres, Inglaterra,  Ruma, Serbia e  Praga, República Checa 1978 -
Aztec Camera  East Kilbride, Escocia 1980 1995
The B-52's  Athens, Xeorxia 1976 -
B-Movie  Mansfield, Inglaterra 1979 - Parénteses de 1985 a 2006 e de 2007 a 2011
Bauhaus[nota 3]  Northampton, Inglaterra 1978 2008 Parénteses de 1983 a 1998 e 1999 a 2005
The Beat  Birmingham, Inglaterra 1978 - Tamén chamados The English Beat e The British Beat. Paréntese de 1983 a 2003 e 2003 a 2006
The Beloved[nota 4]  Londres, Inglaterra 1983 -
The Better Beatles  Omaha, Nebrasca 1981 1981
Big Audio Dynamite  Londres, Inglaterra 1984 - Paréntese de 1997 a 2011
Big Black  Evanston, Illinois 1981 1987
Big Country  Dunfermline, Escocia 1981 - Parénteses de 2000 a 2007 e 2008 a 2010
Big Flame  Manchester, Inglaterra 1983 1986
Big in Japan  Liverpool, Inglaterra 1977 1979 Paréntese de 1978 a 1979
Billy Idol  Nova York 1981 - É William Michael Albert Broad
Birdsongs of the Mesozoic  Boston, Massachusetts 1980 -
The Birthday Party  Melbourne, Australia 1978 1983 Ata 1978 eran The Boys Next Door
Blancmange  Harrow, Inglaterra 1979 - Paréntese de 1987 a 2006
Blitz[nota 5]  New Mills, Inglaterra 1980 2007
The Bloods  Nova York 1980 1981
The Blow Monkeys  Inglaterra 1981 - Paréntese de 1990 a 2007
Blue in Heaven  Churchtown, Dublín, Irlanda 1982 1989
Blue Orchids  Manchester, Inglaterra 1979 - Paréntese 2007 a 2012
Blurt  Stroud, Inglaterra 1979 -
The Bolshoi  Trowbridge, Inglaterra 1983 1988
The Bongos  Hoboken, Nova Jersey 1980 1987
The Boomtown Rats  Dublín, Irlanda 1975 - Paréntese de 1986 a 2013
Boots For Dancing  Edimburgo, Escocia 1979 1982
The Boys Next Door[nota 6]  Melbourne, Australia 1973 1978
Breathless  Londres, Inglaterra 1983 -
Bunnydrums  Filadelfia, Pensilvania 1980 1987 Paréntese de 1986 a 1987
Burning Image  Bakersfield 1982 - Paréntese de 1987 a 2004
Bush Tetras  Nova York 1979 - Parénteses de 1983 a 1995 e 1998 a 2005
Butthole Surfers  San Antonio, Texas 1981 2011
Buzzcocks  Bolton, Inglaterra 1976 - Paréntese de 1981 a 1989
Cabaret Voltaire[nota 7]  Sheffield, Inglaterra 1973 - Paréntese de 1994 a 2014
Capital Inicial  Brasilia, Brasil 1982 -
Cee Farrow  Frankfurt, Alemaña 1982 1991 Foi Christian Frede Kruzinski
Certain General  Nova York 1980 -
Chalk Circle  Newcastle, Ontario, Canadá 1982 2006 Paréntese de 1990 a 2006
The Chameleons  Middleton, Inglaterra 1981 - Desde 2009 fanse chamar ChameleonsVox. Parénteses de 1987 a 2000 e 2003 a 2009
The Chills   Dunedin, Nova Zelandia 1980 -
China Crisis  Kirkby, Merseyside, Inglaterra 1979 -
Choir Invisible   Pasadena (California) 1981 1984 Paréntese 1982 a 1984
Christian Death[nota 8]   Ánxeles 1979 -
Chrome  San Francisco 1975 -
Chumbawamba[nota 9]  Burnley, Inglaterra 1982 2012
The Church  Sidney, Australia 1980 -
Cindytalk  Edimburgo, Escocia e  Londres, Inglaterra 1982 -
Circus Mort  Nova York 1979 1981
Clan of Xymox  Ámsterdam, Países Baixos 1981 - Tamén chamados Xymox
The Clash  Londres, Inglaterra 1976 1986
Classix Nouveaux  Londres, Inglaterra 1979 1985
Clock DVA[nota 10]  Sheffield, Inglaterra 1978 - Parénteses de 1981 a 1982, 1984 a 1988 e 1994 a 2008
Cocteau Twins   EscociaGrangemouth, Escocia 1979 1997
Coil[nota 11]  Londres, Inglaterra 1982 1994 Tamén chamados Black Light District, ELpH, Sickness of Snakes, The Eskaton e Time Machines
Colourbox  Londres, Inglaterra 1982 1987
The Comsat Angels  Sheffield, Inglaterra 1978 2010 Paréntese de 1995 a 2009
Controlled Bleeding  Boston, Massachusetts 1978 - Tamén chamados Joined at the Head, In Blind Embrace e The Art Barbecue
Cool It Reba  Nova York 1981 1984
Cortex  Gotemburgo, Suecia 1980 1987
The Cramps  Sacramento 1976 2009
Crash Course in Science  Filadelfia, Pensilvania 1979 inicios dos 10
Crass  Epping, Inglaterra 1977 1984
The Cravats  Redditch, Inglaterra 1977 -
Crawling Chaos  Ashington, Inglaterra 1978 -
The Creatures  Londres, Inglaterra 1981 2005
Crime and the City Solution  Sidney, Australia 1977 - Parénteses de 1979 a 1985 e 1991 a 2012
Crispy Ambulance  Manchester, Inglaterra 1977 - Tamén chamados Ram Ram Kino. Parénteses de 1982 a 1999 e 2008 a 2014
Crucial Three  Liverpool, Inglaterra 1977 1977
The Cult  Bradford, Inglaterra 1984 - Previamente foron Southern Death Cult e Death Cult. Parénteses de 1995 a 1999 e 2002 a 2005
Cultural Amnesia  Inglaterra 1979 - Paréntese de 1983 a 1998
Culturcide  Houston, Texas 1980 - Paréntese de 1990 a 1993
The Cure  Crawley, Inglaterra 1976 - O seu primeiro nome foi The Easy Cure

D-GEditar

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
DA!  Chicago, Illinois 1978 2010 Paréntese de 1982 a 2010
Dado e o Reino Animal  Brasilia, Brasil 1981 1981
Dalek I Love You  Liverpool, Inglaterra 1977 1990 Paréntese de 1980 a 1981
The Dancing Did  Evesham, Inglaterra 1979 1983
Dangerous Birds[nota 12]  Boston, Massachusetts circa 1981 circa 1983
Danielle Dax  Londres, Inglaterra 1979 circa 1996
Danse Macabre[nota 13]   Auckland, Nova Zelandia 1981 1982
Danse Society  Barnsley, Inglaterra 1980 -
Datblygu  Aberteifi, Gales 1982 - Paréntese de 1995 a 2012
The dB's  Winston-Salern, Carolina do Norte 1978 - Paréntese de 1988 a 2005
De Press  Oslo, Noruega 1980 -
Dead Can Dance[nota 14]  Melbourne, Australia e  Londres, Inglaterra 1981 - Parénteses de 1998 a 2005 e 2006 a 2011
The Dead Daughters[nota 15]  Sheffield, Inglaterra 1977 1977
Dead or Alive[nota 16]  Liverpool, Inglaterra 1980 2011
Dead Kennedys[nota 17]  San Francisco 1978 - Paréntese de 1986 a 2001
Death Cult[nota 18]  Bradford, Inglaterra 1983 1984
Death in June[nota 19]  Inglaterra 1980 -
Décima Víctima  Madrid, España 1981 1984
Deja Voodoo  Montreal, Canadá 1981 1990
Delta 5  Leeds, Inglaterra 1979 1981
Department S  Inglaterra 1980 - Paréntese de 1982 a 2007
Depeche Mode  Basildon, Inglaterra 1980 -
Desperate Bicycles  Dalston, Hackney, Inglaterra 1977 1981
Deutsch Amerikanische Freundschaft[nota 20]  Düsseldorf, Alemaña 1978 - Tamén chamados D.A.F.
Devo[nota 21]  Kent, Ohio e Akron, Ohio 1973 - Paréntese de 1991 a 1996
Diaframma  Florencia, Italia 1979 -
The Diagram Brothers  Manchester, Inglaterra 1979 1982
Die Haut  Berlín (Alemaña) 1982 1997
Die Unbekannten  Manchester, Inglaterra 1981 -
Dif Juz  Londres, Inglaterra 1980 1986
Disciplina Kičme  Belgrado, Serbia e  Londres, Inglaterra 1981 - Tamén chamados Disciplin A Kitschme. Estiveron en Londres entre 1995 e 2003. Paréntese de 2003 a 2005
Dislocation Dance  Manchester, Inglaterra 1978 - Paréntese de 1986 a 2009
Divinyls  Sidney, Australia 1980 2009 Paréntese de 1996 a 2006
DNA  Nova York 1978 1982
Dobri Isak  Niš, Serbia 1983 1986
Doktor Spira i Ljudska Bića  Belgrado, Serbia 1980 2007 Paréntese de 1986 a 2007
Double  Zürich, Suíza 1983 1987
The Dream Syndicate   Ánxeles 1981 - Paréntese 1989 a 2012
Drowning Craze[nota 22]  Londres, Inglaterra 1980 1982
Du Du A  Belgrado, Serbia 1981 2013 Tamén chamados Du-Du-A e Du Du Ah
The Dunn Thing  Manchester, Inglaterra 1980 1985
Duran Duran  Birmingham, Inglaterra 1978 -
The Durutti Column  Manchester, Inglaterra 1978 -
Echo & the Bunnymen  Liverpool, Inglaterra 1978 - Paréntese de 1993 a 1996
Edith Nylon  París, Francia 1977 1983
Einstürzende Neubauten  Berlín, Alemaña 1980 -
Eight Living Legs   Auckland, Nova Zelandia 1981 1983
Ekatarina Velika  Belgrado, Serbia 1982 1994 Tamén coñecida polas siglas EKV e por Katarina II
Električni Orgazam[nota 23]  Belgrado, Serbia 1980 - Tamén chamados El. Org. e Elektryczny Orgazm. Paréntese de 1989 a 1991
Elvis Costello & the Attractions[nota 24]  Londres, Inglaterra 1978 1996 Tamén chamada simplemente The Attractions. Paréntese de 1986 a 1994
The Embarrassment  Wichita, Kansas 1979 1983
Empire[nota 25]  Londres, Inglaterra 1979 1983
ESG  South Bronx, Nova York 1978 - Parénteses de 1985 a 1991 e 2007 a 2008
Essendon Airport  Melbourne, Australia 1978 - Paréntese de 1983 a 2003
Essential Logic  Inglaterra 1978 - Paréntese de 1981 a 2001
Eurogliders  Perth, Australia 1980 - Parénteses de 1989 a 2005 e 2007 a 2013
Eurythmics[nota 26]  Inglaterra 1980 2005 Paréntese de 1990 a 1999
Everything but the Girl  Hull, Inglaterra 1982 2000 Tamén chamado EBTG
The Ex  Ámsterdam, Países Baixos 1979 -
Eyeless in Gaza   Nuneaton (Inglaterra) 1980 - Paréntese de 1987 a 1993
Factrix  San Francisco 1978 1982
Fad Gadget  Londres, Inglaterra 1979 2002 Foi Francis John Tovey. Paréntese de 1993 a 2001
Faith Global[nota 27]  Londres, Inglaterra circa 1982 circa 1983
Faith No More  San Francisco 1981 - Tamén chamados Faith No Man e Sharp Young Men. Paréntese de 1998 a 2009
The Fall[nota 28]  Prestwich, Inglaterra 1976 -
Family Fodder  Londres, Inglaterra 1979 -
Fàshiön  Birmingham, Inglaterra 1978 - Ata 1980 chamáronse Fàshiön Music e entre este ano e 1983, Fashiøn. Paréntese de 1983 a 2008
Fatal Microbes  Inglaterra 1978 1979
The Feelies  Haledon, Nova Jersey 1976 - Paréntese de 1992 a 2008
Felt  Birmingham, Inglaterra 1979 1989
The Fibonaccis   Ánxeles 1981 1992 Paréntese de 1988 a 1992
Fields of the Nephilim  Stevenage, Inglaterra 1984 - Paréntese de 1991 a 1997
Fifth Column  Toronto, Canadá 1981 1982
The Fire Engines  Edimburgo, Escocia 1979 2006 Paréntese de 1981 a 2004
Fischer-Z  Londres e Brighton, Inglaterra 1976 2002
The Flaming Lips  Oklahoma City, Oklahoma 1983 -
The Flesh Eaters   Ánxeles 1977 - Parénteses de 1983 a 1990 e 1993 a 1999
Flesh for Lulu  Brixton, Londres, Inglaterra 1982 2015 Parénteses de 1992 a 2007 e 2009 a 2013
The Fleshtones  Queens, Nova York 1976 -
Flipper  San Francisco 1979 - Parénteses de 1987 a 1990 e 1993 a 2005
Flying Lizards  Londres, Inglaterra 1976 1984
Flux of Pink Indians  Bishop's Stortford, Inglaterra 1980 1986
Foetus  Melbourne, Australia 1981 - Tamén chamados Foetus Under Glass, You've Got Foetus on Your Breath, Scraping Foetus off the Wheel e Foetus Interruptus, entre outros nomes
Fra Lippo Lippi  Nesodden, Noruega 1978 - Paréntese de 1992 a 2000
Fracture  Inglaterra circa 1982 circa 1982
Front 242  Aarschot, Bélxica 1981 -
Gang of Four  Leeds, Inglaterra 1977 - Parénteses de 1983 a 1987 e 1997 a 2004
Gene Loves Jezebel  Porthcawl, Gales e  Londres, Inglaterra 1980 - Tamén chamados Slav Aryan até 1981, en que marcharon a Londres
Get Smart!  Lawrence, Kansas 1980 1990
Ghenkhis Khan  Nova York É Han Dae-soo
Girls at Our Best!  Leeds, Inglaterra 1979 1982
The Gits  Seattle, Washington 1986 1993 Tamén chamados GIT
Glaxo Babies  Bristol, Inglaterra 1978 1990 Tamén chamados Gl*xo Babies . Paréntese de 1980 a 1985
The Glove  Londres, Inglaterra 1983 1983
God's Gift  Manchester, Inglaterra 1979 1984
Grauzone  Berna, Suíza 1980 1982
Guadalcanal Diary  Marietta, Xeorxia e Athens, Xeorxia 1981 2011 Parénteses de 1989 a 1997 e 2000 a 2011
The Gun Club   Ánxeles 1979 1994 Tamén chamados The Cyclones. Paréntese de 1985 a 1986

H-LEditar

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Half Japanese  Uniontown, Maryland 1975 -
Héroes del Silencio  Zaragoza, España 1984 2007 Paréntese de 1996 a 2007
The Higsons  Norwich, Inglaterra 1980 1986
The Homosexuals  Londres, Inglaterra 1978 -
The Human League[nota 29]  Sheffield, Inglaterra 1977 - Tamén chamados The Future (1977), The Men, The League e The League Unlimited Orchestra (1982)
Human Sexual Response  Boston, Massachusetts 1977 1982
Hüsker Dü  Saint Paul, Minnesota 1979 1988
Icehouse  Sidney, Australia 1977 - Tamén coñecidos como Flowers (ata 1981) e Iva Davies & Icehouse (desde 1990)
Icicle Works  Liverpool, Inglaterra 1980 - Paréntese de 1991 a 2006
The Id  Merseyside, Inglaterra 1977 1978
Idoli  Belgrado, Serbia 1980 1984 Tamén chamados VIS Idoli
I'm So Hollow  Sheffield, Inglaterra 1978 1981
In Camera  Londres, Inglaterra 1978 1981
In the Nursery  Sheffield, Inglaterra 1981 -
Inca Babies  Manchester, Inglaterra 1982 - Paréntese de 1988 a 2011
Indians in Moscow  Hull, Inglaterra 1981 -
The Individuals  Hoboken, Nova Jersey 1978 1983
INXS  Sidney, Australia 1977 2012 Tamén chamados The Farriss Brothers
Ira!  São Paulo, Brasil 1981 - Paréntese de 2007 a 2014
It's Immaterial  Liverpool, Inglaterra 1980 1990
The Insane Picnic  Inglaterra circa 1981 circa 1986
James  Manchester, Inglaterra 1982 - Paréntese de 2001 a 2007
James Chance and the Contortions  Nova York 1977 2010 Tamén chamados James White and the Blacks e Contortions. Paréntese de 1980 a 2010
Jane Siberry  Toronto, Canadá 1981 - É Jane Stewart. Tamen chamada Issa
Japan  Catford, Lewisham, Inglaterra 1974 1991 En 1990 chamáronse Rain Tree Crow. Paréntese de 1982 a 1989
The Jasmine Minks  Aberdeen, Escocia 1983 -
The Jazz Butcher  Oxford, Inglaterra 1982 2012 Tamén chamados The Jazz Butcher Conspiracy e The Jazz Butcher And His Sikkorskis From Hell. Paréntese de 2000 a 2012
The Jesus and Mary Chain  East Kilbride, Escocia 1983 - Paréntese de 1999 a 2007
Jilted John  Manchester, Inglaterra 1978 2008 É Graham David Fellows. Paréntese de 1978 a 2008
Johanna Went   Ánxeles 1979 -
John Foxx  Inglaterra 1970 - É Dennis Leigh
John Otway and Wild Willy Barrett  Aylesbury, Inglaterra 1977 1989
Josef K   Edimburgo (Escocia) 1979 1982
Joy Division[nota 30]  Salford, Manchester, Inglaterra 1976 1980 Tamén chamados Warsaw (ata 1978)
Judy Nylon and Crucial  Londres, Inglaterra circa 1982 circa 1984
Julian Cope  Tamworth, Inglaterra 1978 -
The June Brides  Londres, Inglaterra 1983 2012 Paréntese de 1986 a 2012
KaS Product  Nancy, Francia 1980 - Paréntese de 1990 a 2005
Killing Joke  Londres, Inglaterra 1978 - Paréntese de 1996 a 2002
Kino (Кино)  Leningrado, Unión Soviética 1981 1990
Kirlian Camera  Italia 1980 -
Klaus Nomi  Nova York 1977 1983 Foi Klaus Sperber
Kommunity FK   Ánxeles 1978 -
Konk  Nova York 1981 1988
Kozmetika  Belgrado, Serbia 1978 1983 Tamén chamados Dijamantski Psi e Spajalice
KUKL  Reiquiavik, Islandia 1983 1986
Kult  Varsovia, Polonia 1982 -
L-Seven  Detroit, Míchigan 1980 1983
La Strada  Novi Sad, Serbia 1979 1987 Paréntese de 1981 a 1984
Landscape  Inglaterra 1974 1983
The Laughing Clowns  Sidney, Australia 1979 2010 Paréntese de 1984 a 2009
The Leather Nun  Gotemburgo, Suecia 1978 - Tamén chamados Lädernunnan. Paréntese de 1995 a 2014
The Legendary Pink Dots  Londres, Inglaterra 1980 -
Legião Urbana  Brasilia, Brasil 1982 1996
The Lemon Kittens  Reading, Inglaterra 1977 1984
Let's Active  Winston-Salem, Carolina do Norte 1981 2014 Paréntese de 1990 a 2014
LiLiPUT  Zürich, Suíza 1978 1983 Tamén chamadas Kleenex (ata 1979)
Liquid Liquid  Nova York 1980 - Paréntese de 1983 a 2008
Little Nemo  Vallée de Chevreuse, Francia 1983 - Paréntese de 1992 a 2008
Live Skull  Nova York 1982 1990
Lizzy Mercier Descloux  Nova York,  París e Saint-Florent, Córsega, Francia 1978 1999
Lords of the New Church[nota 31]  Inglaterra e  Estados Unidos de América 1982 2007 Parénteses de 1989 a 2002 e 2002 a 2003
Lori and the Chameleons  Liverpool, Inglaterra 1979 1980
Lene Lovich  Detroit, Míchigan e  Londres, Inglaterra 1975 - É Lili-Marlene Premilovich
The Lucy Show  Londres, Inglaterra 1983 1988
Ludus  Manchester, Inglaterra 1978 1984
Luna  Novi Sad, Serbia 1981 2004 Parénteses de 1984 a 1992 e 1994 a 2004
Lydia Lunch  Rochester, Nova York 1976 - É Lydia Anne Koch

M-PEditar

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Magazine[nota 32]  Manchester, Inglaterra 1977 2011 Paréntese de 1981 a 2009
Malaria!  Berlín, Alemaña 1981 1983
Mão Morta  Braga, Portugal 1984 -
The March Violets  Leeds, Inglaterra 1981 - Parénteses de 1987 a 2007 e 2007 a 2010
Mars  Nova York 1975 1978
Martha And The Muffins  Toronto, Canadá 1977 - Tamén chamados M + M
Mass  Inglaterra 1980 1981
Maximum Joy  Bristol, Inglaterra 1979 -
Medium Medium  Nottingham, Inglaterra 1978 - Paréntese de 1983 a 2004
The Mekons  Leeds, Inglaterra 1977 -
The Membranes  Blackpool, Inglaterra 1977 - Paréntese de 1990 a 2009
Mercenárias  São Paulo, Brasil 1982 - Paréntese de 1988 a 2006
Métal Urbain  París, Francia 1976 - Paréntese de 1980a 2003
Midnight Oil  Sidney, Australia 1976 2009 Parénteses de 2002 a 2005 e 2005 a 2009
Miki González  España e  Perú 1984 - É Juan Manuel González Mascías
Minimal Compact  , Tel Aviv, Israel e  Bruselas, Bélxica 1981 2012 Parénteses de 1988 a 2004, 2004 a 2008 e 2008 a 2012
Ministry  Chicago, Illinois 1981 - Paréntese de 2008 a 2011
Minny Pops  Ámsterdam, Países Baixos 1978 2014 Parénteses de 1985 a 2012 e 2012 a 2014
Minutemen   Os Ánxeles 1980 1985
Miracle Legion   New Haven, Connecticut 1983 1996
Missing Persons   Os Ánxeles 1980 - Parénteses de 1986 a 2001 e 2003 a 2011
Mission of Burma  Boston, Massachusetts 1979 - Paréntese de 1983 a 2002
Mittageisen  Suíza 1981 1986
The Mob  Yeovil, Somerset, Inglaterra 1979 - Paréntese de 1983 a 2011
Modern English  Colchester, Inglaterra 1979 - Tamén chamados The Lepers. Parénteses de 1987 a 1989 e 1991 a 1995
Modern Eon  Liverpool, Inglaterra 1978 1982
Moev  Vancouver, Canadá 1981 - Paréntese de 1994 a 2007
The Monochrome Set  Hornsey, Inglaterra 1978 - Parénteses de 1985 a 1990 e 1998 a 2008
Monte Cazazza  Londres, Inglaterra 1979 -
Motels  Berkeley 1975 - Parénteses de 1977 a 1978 e 1987 a 1998
The Mothmen  Manchester, Inglaterra circa 1979 1982
Musta Paraati  Helsinqui, Finlandia 1982 2015 Paréntese de 1984 a 2015
My Bloody Valentine  Dublín, Irlanda 1983 - Paréntese de 1997 a 2007
Naked Raygun  Chicago, Illinois 1980 - Paréntese de 1992 a 2006
The Names  Bruselas, Bélxica 1977 - Ata 1979 chamáronse The Passengers. Paréntese de circa 1984 a 2007
Nautilus Pompilius  Ekaterimburgo, Rusia 1983 1997
Nervous Gender   Ánxeles 1978 - Parénteses de 1988 a 1990 e 1991 a 2007
Neu![nota 33]  Düsseldorf, Alemaña 1971 1986 Paréntese de 1975 a 1985
Neu Electrikk  Croydon, Inglaterra 1978 1981
New Model Army  Bradford, Inglaterra 1980 -
New Order[nota 34]  Manchester, Inglaterra 1980 - Parénteses de 1993 a 1998 e 2007 a 2011
Nick Cave and the Bad Seeds  Melbourne, Australia 1983 -
Nightmares in Wax  Liverpool, Inglaterra 1979 1980
The Nightingales  Birmingham, Inglaterra 1979 - Paréntese de 1986 a 2004
Nina Hagen  Berlín, Alemaña 1971 - É Catharina Hagen
Noir Désir  Bordeos, Francia 1983 2010
Norma Loy  Francia 1981 -
The Normal  Londres 1978 1979
The Nuns  San Francisco 1975 2007 Parénteses de 1979 a 1980, 1980 a 1986, 1994 a 1997
Obojeni Program  Novi Sad, Serbia 1980 - Tamén chamados Program, OP, Coloured Program e oBOYEni Program
Oingo Boingo   Ánxeles 1972 1995 Tamén chamados The Mystic Knights of the Oingo Boingo, Clowns of Death, Mosley & The B-Men e Boingo
Opera Multi Steel  Bourges, Francia 1982 -
The Opposition  Londres, Inglaterra 1980 -
Orange Juice  Glasgow, Escocia 1979 2008 Paréntese de 1985 a 2008
Orchestral Manoeuvres in the Dark  Meols, Península de Wirral, Inglaterra 1978 - Tamén chamados OMD. Paréntese de 1996 a 2005
The Pack  Londres, Inglaterra 1978 1980 Refundaron a banda en Theatre of Hate
Pale Fountains  Liverpool, Inglaterra 1981 1987
Paraf  Rijeka, Croacia 1977 2008 Tamén chamados Papak. Parénteses de 1986 a 1994, 1994 a 2003 e 2003 a 2008
Parálisis Permanente  Madrid, España 1981 1983
The Pastels  Glasgow, Escocia 1981 -
The Passage  Manchester, Inglaterra 1978 1983
The Passions  Shepherds Bush, Londres, Inglaterra 1978 1983
Patricio Rey y sus Redonditos de Ricota  La Plata, Arxentina 1976 2001
Pearl Harbour and the Explosions  San Francisco 1978 1982
Pekinška Patka[nota 35]  Novi Sad, Serbia 1978 - Parénteses de 1981 a 2008 e 2008 a 2010
Pel Mel  Newcastle, Nova Gales do Sur, Australia 1979 - Paréntese de 1984 a 2012
Pere Ubu  Cleveland, Ohio 1975 - Paréntese de 1982 a 1987
Pete Shelley  Leigh, Inglaterra 1974 - É Peter Campbell McNeish
Pigbag  Cheltenham e Birmingham, Inglaterra 1980 1983
Pink Military  Liverpool, Inglaterra 1978 1981 Tamén chamados Pink Military Stands Alone
Plastics  Toquio, Xapón 1976 2010 Parénteses de 1981 a 1989 e 1989 a 2010
Play Dead  Oxford, Inglaterra 1980 1986
Plebe Rude  Brasilia, Brasil 1981 - Paréntese de 1994 a 1999
Poison Girls  Brighton, Inglaterra 1976 1987
The Police  Londres, Inglaterra 1977 2008 Paréntese de 1986 a 2007
Polyrock  Nova York 1978 1982
The Pop Group  Bristol, Inglaterra 1977 - Paréntese de 1981 a 2010
Prefab Sprout  Witton Gilbert, Inglaterra 1978 -
The Prefects  Birmingham, Inglaterra 1977 2001 Paréntese de 1979 a 2001
The Pretenders  Hereford, Inglaterra 1978 -
Primitive Romance  Tampa, Florida e Boston, Massachusetts 1981 1987
Profili Profili  Belgrado, Serbia 1981 1987 Tamén chamados Kazimirov Kazneni Korpus e KKK. Paréntese de 1984 a 1987
Psi-Com   Ánxeles 1981 1985 Tamén chamados Psi Com
The Psychedelic Furs  Londres, Inglaterra 1977 -
Psychic TV  Londres, Inglaterra 1982 - Tamén chamados Psychic TV & Genesis P-Orridge, Psychick Television, Psychick TV, Deep Fry, ESsence, Griselda, Homeboy Posse, Jack The Tab, King Cut Groovers, The, Love In Life, M.E.S.H., Nobody Uninc, Over Thee Brink, Pearl Necklace, Safe, Too See Bee, White Dove, Wolves Of The Sun, Ecstasy Boys e PTV3. Paréntese de 1999 a 2003
Public Image Ltd[nota 36]  Londres, Inglaterra 1978 - Tamén chamados PiL, Public Image Limited e Public Image. Paréntese de 1992 a 2009
Pulp[nota 37]  Sheffield, Inglaterra 1978 2013 Paréntese de 2002 a 2011
Pylon  Athens, Xeorxia 1978 - Parénteses de 1983 a 1989 e 1991 a 2004

Q-TEditar

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
R.E.M.  Athens, Xeorxia 1980 2011 Tamén chamados Hornets Attack Victor Mature, Bingo Hand Job e It Crawled from the South
The Raincoats  Londres, Inglaterra 1977 - Paréntese de 1984 a 1993
Red Hot Chili Peppers   Ánxeles 1983 - Tamén chamados The Chili Peppers e RHCP
Red Lorry Yellow Lorry  Leeds, Inglaterra 1981 - Paréntese de 1991 a 2004
Red Noise  Inglaterra 1978 1979 Tamén chamados Bill Nelson's Red Noise
Red Rockers  Nova Orleáns, Louisiana 1979 1985
Red Zebra  Bruxas, Bélxica 1978 2013 Tamén chamados The Bungalows (ata 1980). Paréntese de 1986 a 1992
Redex  Nova York 1980 1982
Rema-Rema  Inglaterra circa 1979 circa 1980
The Replacements  Minneapolis, Minnesota 1979 2015 Parénteses de 1991 a 2006 e 2006 a 2012
The Residents  Shreveport, Louisiana 1976 -
Rikki And The Last Days Of Earth  Inglaterra 1976 circa 1978 Tamén chamados Rikki And The Last Days on Earth e Rikki And The Last Days
Rip Rig & Panic  Bristol, Inglaterra 1981 1983
Ritual  Harrow, Inglaterra 1981 1983
Ritual Tension  Nova York 1983 1989
Robert Hazard and the Heroes  Filadelfia, Pensilvania 1979 1991 Foi Robert Rimato
Robyn Hitchcock  Cambridge, Inglaterra 1981 - Paréntese de 1984 a 1990 e 1991 a 1995
Romeo Void  San Francisco 1979 1985
The Room   Liverpool, Inglaterra 1980 1985
Royal Family & the Poor   Liverpool, Inglaterra 1978 -
Saccharine Trust   Ánxeles 1980 - Paréntese de 1986 a 1996
Sad Lovers & Giants  Rickmansworth, Inglaterra 1980 - Parénteses de 1983 a 1986, 1991 a 2002 e 2003 a 2009
The Salvation Army   Ánxeles 1981 1985 Renomeáronse en 1985 como Befour Three O'Clock
Sardine v  Sidney, Australia 1980 1983
Šarlo Akrobata  Belgrado, Serbia 1980 1981
Savage Republic   Ánxeles 1980 - Tamén chamados Africa Corps. Paréntese de 1990 a 2002
Scars  Edimburgo, Escocia 1977 2011 Paréntese de 1982 a 2010
Scattered Order  Sidney, Australia 1979 - Paréntese de 2000 a 2011
The Scientists  Perth, Australia 1978 - Tamén chamados Exterminators e Invaders. Parénteses de 1987 a 1995 e 1995 a 2007
Scratch Acid  Austin, Texas 1982 2012 Parénteses de 1987 a 2006 e 2006 a 2012
The Screamers   Ánxeles 1975 1981 Tamén chamados The Tupperwares
Screamin'Sirens   Hollywood 1983 1987
Screen 3  Norwich, Inglaterra 1980 1992 Paréntese de 1984 a 1990
Scritti Politti[nota 38]  Leeds, Inglaterra 1977 -
Section 25  Blackpool, Inglaterra 1977 - Paréntese de 1988 a 2001
Severed Heads  Sidney, Australia 1979 - Tamén chamados Mr. and Mrs. No Smoking Sign (en 1979). Parénteses de 2008 a 2010, 2011 a 2013 e 2013 a 2015
Sex Gang Children  Brixton, Inglaterra 1981 - Paréntese de 1984 a 1992
Shock Headed Peters  Inglaterra 1983 1992
Shoes for Industry  Bristol, Inglaterra 1979 inicios dos 80
Shriekback  Kentish Town, Inglaterra 1981 - Parénteses de 1989 a 1992 e 1992 a 1999
Siekiera  Puławy, Polonia 1984 1988
Sigue Sigue Sputnik  Londres, Inglaterra 1982 2004 Parénteses de 1989 a 1995, 1995 a 1998 e 1998 a 2001
Siiiii  Sheffield, Inglaterra 1983 -
Silicon Teens  Londres, Inglaterra 1979 1980
Simple Minds  Glasgow, Escocia 1977 -
Siouxsie & the Banshees[nota 39]  Londres, Inglaterra 1976 2002 Tamén chamados Janet and the Icebergs. Paréntese de 1996 a 2002
The Sisters of Mercy  Leeds, Inglaterra 1977 - Parénteses de 1980 a 1981, 1985 a 1987 e 1993 a 1995
Skeletal Family  Keighley, Inglaterra 1982 - Paréntese de 1986 a 2002
Skinny Puppy  Vancouver, Canadá 1982 -
The Slits  Londres, Inglaterra 1976 2010 Paréntese de 1982 a 2005
The Smiths  Manchester, Inglaterra 1982 1987
Soda Stereo  Buenos Aires, Arxentina 1982 2007 Tamén chamados Soda. Paréntese de 1997 a 2007
The Soft Boys  Cambridge, Inglaterra 1976 2003 Parénteses de 1980 a 1994 e 1994 a 2001
Soft Cell  Leeds, Inglaterra 1978 - Paréntese de 1984 a 2001
Sonic Youth  Nova York 1981 2011
Sort Sol  Copenhague, Dinamarca 1977 - Tamén chamados Sods (ata 1981)
The Sound  Londres, Inglaterra 1979 1988
Southern Death Cult  Bradford, Inglaterra 1981 1983 En 1983 pasaron a ser Death Cult, e un ano despois The Cult
Spaceman 3  Rugby, Warwickshire, Inglaterra 1982 1991
Spasmodique  Rotterdam, Países Baixos 1981 1985
Spasmodic Caress  Inglaterra 1979 1984
Spear of Destiny  Londres, Inglaterra 1982 -
Spizzenergi  Knowle, Inglaterra 1979 - Tamén chamados Athletico Spizz 80, The Spizzles e Spizzenergi 2. Parénteses de 1982 a 1987 e 1988 a 2007
Split Enz   Auckland, Nova Zelandia 1972 2009 Parénteses de 1984 a 1986, 1986 a 1989, 1990 a 1992, 1993 a 1996, 1996 a 1999, 2000 a 2002, 2002 a 2005, 2005 a 2006 e 2007 a 2008
Squeeze  Londres, Inglaterra 1974 - Parénteses de 1982 a 1985 e 1999 a 2007
Stockholm Monsters  Manchester, Inglaterra 1980 1987
The Stone Roses  Manchester, Inglaterra 1983 - Paréntese de 1996 a 2011
Storm Bugs  Deptford, Inglaterra 1979 - Paréntese de 1982 a 2001
Stripey Zebras  Southend-on-Sea, Inglaterra 1980 1981
The Stranglers  Guildford, Inglaterra 1974 -
Strawberry Switchblade  Glasgow, Escocia 1981 1986
Suburban Lawns  Long Beach 1979 1983
Subway Sect  Londres, Inglaterra 1976 - Paréntese de 1982 a 2002
Suicide  Nova York 1970 -
Sumo  Cidade de Hurlingham, Arxentina 1981 1988
Swans  Nova York 1982 - Paréntese 1997 a 2010
Swell Maps  Birmingham, Inglaterra 1972 1980
Talk Talk  Londres, Inglaterra 1981 1982
Talking Heads  Nova York 1975 2002 Paréntese de 1991 a 2002
Tappi Tíkarrass  Reiquiavik, Islandia 1981 1983
Tav Falco's Panther Burns  Memphis, Tennessee 1979 -
The Teardrop Explodes  Liverpool, Inglaterra 1978 1982 Tamén chamados The Teardrops
The Teardrops  Prestwich, Inglaterra 1978 1981
Tears for Fears  Bath, Inglaterra 1981 -
Television  Nova York 1973 - Parénteses de 1978 a 1991 e 1993 a 2001
Television Personalities  Londres, Inglaterra 1978 -
Tenpole Tudor  Londres, Inglaterra 1977 -
That Petrol Emotion  Derry, Irlanda do Norte 1984 2010 Paréntese de 1994 a 2008
The The  Londres, Inglaterra 1979 -
Theatre of Hate  Londres, Inglaterra 1980 2012 Os compoñentes proceden da banda The Pack. Parénteses de 1983 a 1991, 1991 a 1993 e 1995 a 2005
Thelonious Monster   Ánxeles 1983 - Paréntese de 1994 a 2004
Theoretical Girls  Nova York 1977 1981
Thick Pigeon  Nova York 1982 1986
This Heat  Brixton, Inglaterra 1976 1982
This Mortal Coil  Londres, Inglaterra 1983 1991
Thompson Twins[nota 40]  Londres, Inglaterra 1977 1993
The Three Johns  Leeds, Inglaterra 1981 1990
Throbbing Gristle  Kingston upon Hull, Inglaterra 1975 2010 Paréntese de 1981 a 2004
Throwing Muses  Newport, Rhode Island 1981 - Parénteses de 1991 a 1992 e 1997 a 2003
The Tiller Boys[nota 41]  Manchester, Inglaterra 1979 1979
Timbuk 3  Madison, Wisconsin 1984 1995
Titãs[nota 42]  São Paulo, Brasil 1981 -
Toiling Midgets  San Francisco 1979 - Parénteses de 1983 a 1989 e 1997 a 2007
Tones on Tail[nota 43]  Northampton, Inglaterra 1982 1984
The Tourist  Londres, Inglaterra 1977 1980
Translator   San Francisco e Os Ánxeles 1979 - Paréntese de 1986 a 2012
The Triffids  Perth, Australia 1978 1989 Tamén chamados Lawson Square Infirmary
Trisomie 21  Lille, Francia 1980 -
Tubeway Army  Londres, Inglaterra 1976 1979
Tunnelvision  Blackpool, Inglaterra 1980 1982
Tupelo Soul  Rouen, Francia 1984 -
Tuxedomoon  San Francisco 1977 -
TV21  Edimburgo, Escocia circa 1979 1982

U-ZEditar

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
U Škripcu  Belgrado, Serbia 1980 2007 Parénteses de 1985 a 1986, 1987 a 1989 e 1991 a 2007
The U-Men  Seattle, Washington 1981 1989
U2[nota 44]  Dublín, Irlanda 1976 -
Uchoten  Toquio, Xapón 1982 1991
UHF  Costa da Caparica, Portugal 1978 -
UK Decay  Luton, Inglaterra 1978 - Parénteses de 1983 a 1993 e 1993 a 2005
Ultravox  Londres, Inglaterra 1974 - Tamén chamados Tiger Lily (ata 1975), The Zips (1975), Fire of London (1975), London Soundtrack (1976), The Damned e Ultravox! (de 1976 a 1978). Parénteses de 1987 a 1992 e 1996 a 2008
The Undertones  Derry, Irlanda do Norte 1975 - Paréntese de 1983 a 1999
The Units  San Francisco 1978 1984
Urbana Gerila  Belgrado, Serbia 1980 1984 Tamén chamados Punkreteni, Berliner Strasse e Berlinen Strasse
Ut  Nova York 1978 1990
Vietnam  Atlanta, Xeorxia 1980 -
Violent Femmes  Milwaukee, Wisconsin 1980 - Parénteses de 1987 a 1988 e 2009 a 2013
Virgin Prunes  Dublín, Irlanda 1977 1986
Visage  Londres, Inglaterra 1978 2015 Parénteses de 1985 a 2004 e 2010 a 2012
Von LMO  Brooklyn, Nova York 1974 - É Frankie Cavallo
Wah!  Liverpool, Inglaterra 1979 - Tamén chamados Wah!, Wah! Heat, Shambeko! Say Wah!, JF Wah!, The Mighty Wah! e Wah! The Mongrel
The Wake  Glasgow, Escocia 1982 - Paréntese de 1994 a 2009
Wall of Voodoo   Ánxeles 1977 2006 Paréntese de 1989 a 2006
The Waterboys   Edimburgo, Escocia 1983 -
Way of the West   Londres, Inglaterra 1980 1984
Whitehouse   Inglaterra 1980 2008 Paréntese de 1985 a 1988
The Wild Swans   Liverpool, Inglaterra 1980 - Parénteses de 1982 a 1988 e 1990 a 2009
Winston Tong   San Francisco 1977 -
The Wipers  Portland, Oregón 1977 1999 Tamén chamados Wipers. Paréntese de 1988 a 1993
Wire  Londres, Inglaterra 1976 - Tamén chamados Wir. Parénteses de 1980 a 1985, 1992 a 1999 e 2004 a 2006
Wire Train  San Francisco 1983 1992
Wolfgang Press  Londres, Inglaterra 1983 1995
The Woodentops  Londres, Inglaterra 1983 -
The Work  Inglaterra 1980 1994 Paréntese de 1982 a 1989
X   Ánxeles 1977 -
Xero   Brisbane, Australia 1978 1983
Xmal Deutschland  Hamburgo, Alemaña 1980 1990
XTC[nota 45]  Swindon, Inglaterra 1976 2006 Tamén chamados The Dukes of Stratosphear, Terry and the Lovemen e The Three Wise Men
Y Pants  Nova York 1979 1982
Yello  Zürich, Suíza 1979 -
Young Marble Giants  Cardiff, Gales 1978 2014 Parénteses de 1980 a 2003, 2003 a 2007, 2009 a 2012 e 2012 a 2014
The Young Snakes  Boston, Massachusetts 1980 circa 1982 Tamén chamados Aimee Mann & The Young Snakes
Zero Le Creche  Londres, Inglaterra 1983 1987 Tamén chamados Zero Le Crash, Zero Le Crêche e Zero LeCrêche
The Zones  Glasgow, Escocia 1977 1979
Zounds  Reading, Inglaterra 1977 - Paréntese de 1982 a 2001

Bandas influenciadas polo post-punk (1984 - mediados dos 90)Editar

Bandas que apareceron pouco despois do movemento inicial, coa mesma estética e influencias. Moitas delas crúzanse co rock alternativo, o shoegaze, o post-hardcore, o coldwave e o twee pop.

0-9Editar

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
365  São Paulo, Brasil 1985 -
The 5.6.7.8's  Toquio, Xapón 1986 -

A-GEditar

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Agata Kristi  Sverdlovsk, Rusia 1988 2010 Tamén chamados Agatha Christie
Aimless Device  Lovaina, Bélxica 1985 1989
Antarctica  Nova York 1995 1999
Antenna  Bloomington, Indiana 1991 1994
Antis  Kaunas, Lituania 1984 - Parénteses de 1990 a 1996, 1996 a 2003, 2003 a 2005 e 2005 a 2007
Asylum Party  Courbevoie, Francia 1985 1990
Audra  Mesa 1991 -
The Beastmaster Generals[nota 46]  Oxford, Inglaterra 1986 1986
Betty  Washington, D.C. 1986 -
Billy Talent  Streetsville, Ontario, Canadá 1993 - Tamén chamados Pezz (de 1993 a 1999)
BIX  Šiauliai, Lituania 1987 -
Blonde Redhead  Nova York 1993 -
Boredoms  Osaka, Xapón 1986 - Tamén chamados V∞redoms
Bowery Electric  Nova York 1993 2000
Caifanes  México D.F., México 1987 - Paréntese de 1995 a 2011
The Casualties  Nova York 1990 -
The Charlatans  Northwich, Inglaterra 1989 -
Ciccone Youth  Nova York 1986 1988
Close Lobsters  Paisley, Escocia 1985 - Tamén chamados Lobsters. Paréntese de 1989 a 2012
The Coolies  Atlanta, Xeorxia 1986 1989
Cop Shoot Cop  Nova York 1987 1996
The Cranberries  Limerick, Irlanda 1989 - Paréntese de 2003 a 2009
Cranes  Portsmouth, Inglaterra 1989 - Paréntese de 1997 a 2000
Curve  Londres, Inglaterra 1990 2005 Paréntese de 1994 a 1996
Dalis Car  Londres, Inglaterra 1984 2012 Paréntese de 1984 a 2010
Death of Samantha  Cleveland, Ohio 1984 2011 Parénteses de 1990 a 1992 e 1992 a 2011
Deception Bay  Cambridge, Massachusetts 1989 circa 1991
DeFalla  Porto Alegre, Brasil 1985 - Parénteses de 1995 a 2000, 2004 a 2005, 2005 a 2008 e 2008 a 2011
Disco Inferno  Essex, Inglaterra 1989 1995 Tamén chamados D.I.
The Dismemberment Plan  Washington, D.C. 1993 - Parénteses de 2003 a 2007 e 2007 a 2010
Dog Faced Hermans   Edimburgo, Escocia 1986 1995
Drive Like Jehu   San Diego 1990 - Paréntese de 1995 a 2014
Elastica  Londres, Inglaterra 1992 2001
Feeder  Newport, Gales 1992 2013 Tamén chamados Reel (1992 a 1995) e Renegades (2009 a 2010)
Fellini  São Paulo, Brasil 1985 2010
Fields of Aplomb   Baltimore, Maryland 1998 - Tamén chamados FoA
Firehose   Os Ánxeles 1986 2012 Paréntese de 1994 a 2012
For Against  Lincoln, Nebrasca 1984 -
Front Line Assembly  Vancouver, Canadá 1986 - Tamén chamados FLA
Galaxie 500  Cambridge, Massachusetts 1987 1991
Garten Kirkhof  Cleveland, Ohio 1988 circa 1994
Goldfinger   Ánxeles 1994 -
Goribor  Bor, Serbia 1988 - Tamén chamados Projekat. Paréntese de 1992 a 1996
Götterdämmerung  Países Baixos 1991 -
Grazhdanskaya Oborona   RusiaOmsk, Rusia 1984 2008 Tamén chamados GrOb, GO, Posev (de 1982 a 1985), P.O.G.O. (en 1988) e Vrag Naroda (en 1989). Parénteses de 1985 a 1986 e 1990 a 1993
Gumball  Nova York 1990 1994

H-MEditar

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Half Life Half Death  Pasay, Filipinas 1988 2003 Tamén chamados The Halves. Paréntese de 1992 a 1994
Half Man Half Biscuit  Birkenhead, Inglaterra 1984 - Tamén chamados HMHB. Paréntese de 1986 a 1990
His Name Is Alive  Livonia, Míchigan 1990 -
The Hives  Fagersta, Suecia 1993[nota 47] -
The House of Love  Londres, Inglaterra 1986 - Paréntese de 1993 a 2005
The Innocence Mission  Lancaster, Pensilvania 1985 -
The (International) Noise Conspirancy  Umeå, Suecia 1998 2009 Tamén chamados T(I)NC
The Invisibles  Londres, Inglaterra circa 1990 circa 1991
Jane's Addiction   Ánxeles 1985 - Parénteses de 1991 a 1997 e 2004 a 2008
Jarboli  Belgrado, Serbia 1991 - Tamén chamados Džo i Jarboli
Juno  Seattle, Washington 1995 2006 Paréntese de 2003 a 2006
Kill Hannah  Chicago, Illinois 1993 2015
Kitchens of Distinction  Tooting, Inglaterra 1986 - Tamén chamados KOD. Paréntese de 1996 a 2012
Kittens for Christian   Ánxeles 1991 2003
L'Arc-en-Ciel[nota 48]  Osaka, Xapón 1991 - Tamén chamados L'Arc~en~Ciel, P'unk~en~Ciel, The Zombies e D'ark~en~Ciel
Les Savy Fav  Providence, Rhode Island 1995 -
Lippy's Garden   Glendora (California) 1984 1987
Los Violadores   Buenos Aires, Arxentina 1990 2011 Paréntese de 1992 a 1995
Love and Rockets  Inglaterra 1985 2009 Paréntese de 1999 a 2007
Low Art Thrill  Birmingham, Inglaterra 1986 1992
Lowlife[nota 49]  Grangemouth, Escocia 1985 1997
Lowsunday  Pittsburgh, Pensilvania 1994 - Tamén chamados Low Sunday Ghost Machine
Lush  Londres, Inglaterra 1987 - Paréntese de 1998 a 2015
Mahogany  Míchigan, Chicago, Illinois, Filadelfia, Pensilvania, e Nova York 1995 -
The Make-Up  Washington, D.C. 1995 2013 Paréntese de 2000 a 2012
Man in the Wood  Melbourne, Australia 1986 1997 Tamén chamados Tlot Tlot (desde 1991)
Manic Street Preachers  Blackwood, Gales 1986 - Tamén chamados The Manics ou Manics
Mary Goes Round  París, Francia 1986 2000
Mazzy Star   Santa Monica 1988 2014 Parénteses de 1997 a 2000 e 2000 a 2010
Medicine   Ánxeles 1990 - Parénteses de 1995 a 2003 e 2003 a 2013
The Mighty Lemon Drops   Wolverhampton, Inglaterra 1985 1992 Tamén chamados Sherbet Monsters
The Mission   Leeds, Inglaterra 1986 - Parénteses de 1996 a 1999 e 2008 a 2011
Monaco   Manchester, Inglaterra 1995 2000

N-ZEditar

Nome Procedencia Ano formación Ano separación Observacións
Neptune  Boston, Massachusetts 1994 -
Nežni Dalibor  Vranje, Serbia 1995 - Paréntese de 1998 a 2000
Nine Inch Nails  Cleveland, Ohio 1988 - Tamén chamados NIN ou NIИ
The Ocean Blue  Hershey, Pensilvania 1986 -
Os Cascavelletes  Porto Alegre, Brasil 1987 2007 Paréntese de 1991 a 2007
Pink Turns Blue  Berlín, Alemaña 1985 - Paréntese de 1995 a 2003
Pixies  Boston, Massachusetts 1986 - Paréntese de 1993 a 2004
PJ Harvey  Bristol, Inglaterra 1993 - É Polly Jean Harvey
PJ Harvey Trio  Bristol, Inglaterra 1991 1993
The Presidents of the United States of America  Seattle, Washington 1993 - Tamén chamados PUSA, The Presidents e Pot USA. Parénteses de 1998 a 2000 e 2002 a 2003
Presing  Belgrado, Serbia 1990 - Parénteses de 1993 a 1996 e 2007 a 2011
The Primitives  Coventry, Inglaterra 1984 - Paréntese de 1992 a 2009
Radiohead  Abingdon, Oxfordshire, Inglaterra 1985 -
Red Temple Spirits   Ánxeles 1987 1998 Paréntese de 1992 a 1998
Revolting Cocks  Chicago, Illinois 1985 2010 Tamén chamados RevCo. Paréntese de 1993 a 2004
The Rub   Ánxeles circa 1987 circa 1999
Sandwich  Manila, Filipinas 1995 -
Season to Risk  Kansas City, Missouri 1989 -
Shades of Pale  Milwaukee, Wisconsin 1985 1988
Singer Vinger   Talín, Estonia 1986 -
Skryabin  Novoiavorivsk, Ucraína 1989 -
Slowdive  Reading, Inglaterra 1989 - Paréntese de 1995 a 2014
The Smashing Pumpkins  Chicago, Illinois 1988 - Paréntese de 2000 a 2006
The Snake Corps  Londres, Inglaterra 1984 - Paréntese de 1993 a 2010
Snow Patrol  Dundee, Escocia 1993 - Tamén chamados Shrug e Polar Bear
Spitz  Shizuoka, Xapón 1987 -
Spoon  Austin, Texas 1993 -
Springhouse  Nova York 1988 -
Starflyer 59   Estados Unidos Riverside (California) 1993 -
The Sugarcubes  Reiquiavik, Islandia 1986 2006 Paréntese de 1992 a 2006
Supernaut  Belgrado, Serbia 1989 - Tamén chamados DDT. Paréntese de 1992 a 1992
Tiger Army  Berkeley 1996 -
The Tossers  Chicago, Illinois 1993 -
The Travoltas  Dongen, Países Baixos 1990 2014 Paréntese de 2006 a 2014
Trembling Blue Stars  Londres, Inglaterra 1995 -
Trivalia  Niš, Serbia 1986 1994
Ultra Vivid Scene  Nova York 1987 1993
Uzi  Boston, Massachusetts 1984 1987
The Vines  Sidney, Australia 1994 - Tamén chamados Rishikesh, Joe Dirt, Foregone Conclusion e The Crimes
The Wedding Present  Leeds, Inglaterra 1985 - Paréntese de 1997 a 2004
World Party  Londres, Inglaterra 1986 -

Bandas de post-punk revival (finais dos 90 - anos 2000)Editar

NotasEditar

  1. Pronúnciase [ˈθeiːr̥].
  2. Os primeiros sinxelos e o seu primeiro LP eran post-punk; pouco despois comezaron a facer un estilo máis próximo ao new wave.
  3. Considerados pais e membros do subxénero do rock gótico.
  4. O seu primeiro traballo ten influencias post-punk.
  5. Comezaron coma unha banda de oi!, pero cambiaron cara o post-punk co seu álbum de 1983 Second Empire Justice.
  6. Evoluiron ata converterse en The Birthday Party.
  7. Pioneiros da música industrial.
  8. Pioneiros do deathrock.
  9. O seu primeiro LP, Pictures of Starving Children Sell Records, foi post-punk.
  10. Os seus primeiros álbums eran post-punk.
  11. Dúo de electrónica ecléctico, relacionado coa primeira escena industrial.
  12. Segunda banda de Thalia Zedek (White Woman, Uzi, Live Skull, Come).
  13. Unha das primeiras contribucións de Nova Zelandia ao post-punk.
  14. Os seus primeiros traballos mostran a influencia do post-punk.
  15. Primeira banda de Martyn Ware e Ian Craig Marsh, fundadores de The Human League.
  16. Influencia do post-punk nos seus primeiros sinxelos.
  17. Obsérvase este estilo dentro do seu terceiro traballo, Frankenchrist.
  18. Banda intermedia entre a primeira Southern Death Cult e a posterior The Cult.
  19. Despois de facer punk rock coa banda Crisis (grupo musical), os seus membros aproximáronse a un son máis experimental e fundaron Death in June, onde se ve a influencia post-punk nos seus primeiros traballos.
  20. Pioneiros do industrial.
  21. Precederon e coexistiron co movemento post-punk.
  22. Primeira banda de Simon Raymonde (Cocteau Twins).
  23. Foron post-punk os seus primeiros traballos.
  24. O seu traballo Imperial Bedroom (1982) ten influencias do post-punk nalgúns temas.
  25. Formado polo guitarrista Bob Andrews e o batería Mark Laff despois de deixar Generation X. Trala súa disolución, crearon New Empire.
  26. O seu primeiro álbum ten influencias do post-punk.
  27. No seu EP Earth Report.
  28. A súa música cambiou coincidindo co cambio dos seus membros, porén a través de toda a súa carreira non deixou de ter certa sonoridade post-punk.
  29. Influencia post-punk nos seus primeiros traballos.
  30. Recoñecidos por moitos coma o grupo fundador do movemento post-punk e influentes nunha grande cantidade de bandas posteriores e de xéneros derivados, especialmente no rock gótico.
  31. Antigos membros de The Damned e The Dead Boys.
  32. Fundada por Howard Devoto, á súa vez fundador de Buzzcocks.
  33. Precursores da música post-punk.
  34. Formada polos restantes membros de Joy Division despois da morte de Ian Curtis.
  35. A influencia post-punk advírtese nos seus derradeiros traballos.
  36. Formada por John Lydon, vocalista dos Sex Pistols.
  37. Influencia post-punk nos seus inicios.
  38. Os seus primeiros traballos foron post-punk, antes de irse cara o pop.
  39. Grupo moi influente no desenvolvemento do rock gótico.
  40. Influencia post-punk nos inicios da súa carreira.
  41. Proxecto paralelo dos Buzzcocks.
  42. Post-punk nos seus primeiros álbums.
  43. Proxecto paralelo de Bauhaus.
  44. Ten influencias post-punk nos seus primeiros traballos.
  45. Ten influencias post-punk nos seus primeiros álbums.
  46. Formada polos membros de Play Dead.
  47. Algunhas fontes afirman que se formaron en 1989 un nome distinto (sen dicir cal), aínda que eles mesmos afirman que foi catro anos despois.
  48. Ten influencias post-punk nos seus inicios.
  49. Banda formada por Will Heggie despois de deixar Cocteau Twins.