Dead Can Dance

Dead Can Dance foi unha banda australiana formada en Melbourne en agosto de 1981. Os seus piares foron Lisa Gerrard e Brendan Perry. A banda trasladouse a Londres en maio de 1982 e separouse en 1998, pero reuniuse temporalmente para unha xira mundial en 2005. O seu álbum de 1996 Spiritchaser acadou o número 1 na lista Billboard Top World Music Albums Chart. No 2011 voltaronse formar, editaron o seu disco Anastasia no 2012 e volveron os escenarios, mantendo por agora unha actividade ininterrompida por case que todo o planeta.

Dead Can Dance
DeadCanDance2005C.jpg
OrixeMelbourne, Australia Australia
Período1981 - 1998
2005
Xénero(s)world music, ambient, neoclásical, ethereal wave, rock gótico, post-punk
Selo(s) discográfico(s)4AD, Warner, Rhino, Atlantic, Rykodisc
MembrosPaul Erikson
Lisa Gerrard
Simon Monroe
Brendan Perry
James Pinker
Scott Rodger
Peter Ulrich
Artistas relacionadosThe Scavengers, The Marching Girls, Junk Logic, Microfilm, Heavenly Bodies, Pieter Bourke
Na rede
deadcandance.com
IMDB: nm0212596 Facebook: DeadCanDanceOfficial Twitter: DCDmusic Instagram: dcdofficial MySpace: deadcandance Youtube: UCZn4_LiKXOu-ArkS4sJTG5w Spotify: 6sq7prp0tj9Abn89khmfja iTunes: 7576985 Last fm: Dead+Can+Dance Musicbrainz: ccda046a-2674-4f7d-97e6-f23d6c156432 Songkick: 11333 Discogs: 12368 Allmusic: mn0000225948 Deezer: 605 Genius: Dead-can-dance Editar o valor em Wikidata

O son das súas músicas é atmosférico, recorrendo a melodías medievais, cantos gregorianos, o iso intensivo de sintetizadores e órganos. Alternan momentos moi tranquilos e relaxados con outros con fortes percusións. Parte da súa influencia vén das músicas autoctonas do nordeste da Australia, feita con didgeridoo. Son parte dos precursores do novo movemento das 'músicas do mundo', na que se mestura músicas de diferentes culturas e tempos indiscriminadamente.

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Dead Can Dance 1984 4AD, Warner Bros.
Spleen and Ideal 1986 4AD, Warner Bros.
Within the Realm of a Dying Sun 1987 4AD, Warner Bros.
The Serpent's Egg 1988 4AD, Warner Bros.
Aion 1990 4AD, Warner Bros.
Into the Labyrinth 1993 4AD, Warner Bros.
Spiritchaser 1996 4AD, Warner Bros.
Anastasia 2012 Pias Recordings
Dionysus 2018 Pias Recordings

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar