The Replacements

The Replacements é unha banda estadounidense de punk rock formada en Minneapolis, Minnesota en 1979, e consideradas unha das pioneiras do rock alternativo. O grupo estivo composto polo guitarrista e vocalista Paul Westerberg, o guitarrista Bob Stinson, o baixista Tommy Stinson e o batería Chris Mars durante a meirande parte da súa carreira. Tras varios álbums con moi boas críticas, como Let It Be e Tim, Bob Stinson deixou a banda en 1986 e esta experimentou varios cambios na súa formación; Slim Dunlap uníuse como guitarra solista e Steve Foley substituíu a Mars en 1990. Cara o final da carreira do grupo, Westerberg fíxose coa meirande parte do control creativo. The Replacements separouse en 1991, dedicándose os seus membros a outros proxectos. Porén, anunciouse unha reunión o 3 de outubro de 2012[1]. The Replacements nunca tiveron éxito comercial, pero foi unha grande influencia para varios artistas do rock alternativo.

The Replacements
The Replacements (band).jpg
OrixeMinneapolis, Minnesota, Flag of the United States.svg
Período1979 - 1991
2006
2012 - presente
Xénero(s)punk rock, college rock, post-punk, garage punk, rock alternativo, hardcore punk, jangle pop
Selo(s) discográfico(s)Twin/Tone, Sire
MembrosPaul Westerberg
Tommy Stinson
Antigos membrosBob Stinson
Chris Mars
Slim Dunlap
Steve Foley
Artistas relacionadosBash & Pop, Soul Asylum, Guns N' Roses, Golden Smog, Perfect, Static Taxi, Curtiss A
Páxina webthereplacements.com

A música de The Replacements estivo influenciada por artistas como The Rolling Stones, Faces, Big Star, Slade, Badfinger, Lou Reed e The Beatles, ademais de bandas de punk rock como The Ramones, Johnny Thunders, Dead Boys e The Clash.

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Sorry Ma, Forgot to Take Out the Trash 1981 Twin/Tone Records
Hootenanny 1983 Twin/Tone Records
Let It Be 1984 Twin/Tone Records
Tim 1985 Sire Records
Pleased to Meet Me 1987 Sire Records
Don't Tell a Soul 1989 Sire Records, Reprise Records
All Shook Down 1990 Sire Records

NotasEditar

  1. Billboard (ed.). "The Replacements Reuniting for Covers Set". Consultado o 20 de maio de 2014. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar