Einstürzende Neubauten

grupo alemán de música industrial

Einstürzende Neubauten é un grupo musical orixinado en Berlín que non deixou de evoluír desde o seu nacemento en 1980. A súa música acostuma clasificarse como industrial ou electrónica, pero estes termos non logran describir completamente o son da banda. Unha das características principais do conxunto é o uso de instrumentos e sons que eles mesmos fabrican, acompañados de instrumentos tradicionais. A banda pertenceu ó movemento Die Geniale Dilletanten, que tiña como obxectivo revolucionar a escena musical usando serras, trades e outras ferramentas como instrumentos.

Einstürzende Neubauten
EN 2000-05-19 Karlsruhe 1.jpg
OrixeBerlín, Alemaña Flag of Germany.svg
Período1980 - presente
Xénero(s)post-industrial
Selo(s) discográfico(s)Mute Records
MembrosBlixa Bargeld
Alexander Hacke
N.U. Unruh
Jochen Arbeit
Rudi Moser
Antigos membrosBeate Bartel
Gudrun Gut
F.M. Einheit
Mark Chung
Roland Wolf
Páxina webpáxina oficial
concerto en Oporto

CompoñentesEditar

Membros actuais

  • Blixa Bargeld: voz, guitarra, teclados (membro orixinal; nome real: Christian Emerich)
  • Alexander Hacke: baixo, guitarra, voz (desde 1980; tamén coñecido como Alexander von Borsig)
  • N.U. Unruh: instrumentos especiais, percusións, voz (membro orixinal; nome real: Andrew Chudy)
  • Jochen Arbeit: guitarra, voz (desde 1997)
  • Rudi Moser instrumentos especiais, percusións, voz (desde 1997)

Outros membros

Antigos membros

  • Beate Bartel: baixo (membro orixinal; estivo brevemente no 1980)
  • Gudrun Gut: teclados (membro orixinal; estivo brevemente no 1980)
  • F.M. Einheit: percusión, voz (nome real: Frank Martin Strauß; 1981-1995)
  • Mark Chung: baixo, voz (1981-1994)
  • Roland Wolf: teclado, baixo (reemplazado por Mark Chung en 1995, morreu pouco despois nun accidente de tráfico)

DiscografíaEditar

Álbums

  • Kollaps (1981)
  • Zeichnungen des Patienten O.T. (1983)
  • Halber Mensch (1995)
  • Fünf Auf der Nach Oben Offenen Richterskala (1987)
  • Haus der Lüge (1989)
  • Tabula Rasa (1993)
  • Ende Neu (1996)
  • Silence is Sexy (2000)
  • Perpetuum Mobile (2004)

Outros álbums Compilacións, álbums en vivo e copias limitadas.

  • Stahlmusik (1980)
  • Stahldubversions (1982)
  • Liveaufnahmen 07/81 bis 02/82 (1982)
  • Strategien gegen Architekturen 80-83 (1984)
  • 2X4 (1984)
  • Die Hamletmaschine (1991)
  • Strategies Against Architecture II (1991)
  • Faustmusik (1996)
  • Ende Neu Remixes (1997)
  • Berlin Babylon (2001)
  • Strategies Against Architecture III (2001)
  • 09-15-2000, Brussels (2001)
  • Gemini (2003)
  • Supporter Album No. 1 (2003)
  • Kalte Sterne -early recordings- (2004)
  • Grundstück (2005)
  • Musterhaus:Anarchitektur (2005)
  • Musterhaus:Unglaublicher Lärm (2005)
  • Musterhaus:Solo Bassfeder (2005)
  • Musterhaus:Redux Orchestra vs. Einstürzende Neubauten (2006)

EPEditar

  • Thirsty Animal, (Einstürzende Neubauten & Lydia Lunch), 1982

Vídeos

  • Halber Mensch (film) (1985)
  • Liebeslieder (1993)
  • Stella Maris (1996)
  • 20th Anniversary Concert (2000)
  • Phase II DVD (forthcoming) (2005)

Ligazóns externasEditar