Snow Patrol

Snow Patrol é unha banda de rock alternativo procedente de Bangor, Irlanda do Norte e formada no ano 1994 na Universidade de Dundee, en Escocia. Os seus tres primeiros discos, o EP Starfighter Pilot (1997), e os álbum de estudio Polarbears (1998) e When It's All Over We Still Have to Clear Up (2001), foron un éxito comercial, sendo editados polos selos independentes Electric Honey e Jeepster. Posteriormente o grupo asinou un contrato con Polydor Records en 2002.

Snow Patrol
Snow Patrol Band.jpg
OrixeDundee, Escocia Escocia
Período1994 - presente
Xénero(s)rock alternativo, power pop, post-britpop, indie rock
Selo(s) discográfico(s)Fiction, A&M, Polydor, Geffen, Interscope, Island, Jeepster, Electric Honey
MembrosGary Lightbody
Jonny Quinn
Nathan Connolly
Paul Wilson
Tom Simpson
Johnny McDaid
Antigos membrosMark McClelland
Michael Morrison
Artistas relacionadosShrug, Iain Archer, Belle & Sebastian, The Reindeer Section, Terra Diablo, The Cake Sale, Little Doses, Listen... Tanks!, Tired Pony
Páxina websnowpatrol.com

Snow Patrol acadou a fama en todo o país coa súa estrea con Polydor, Final Straw, publicado en 2003. O álbum foi certificado cinco veces platino no Reino Unido e chegou a vender máis de 3 millóns de copias en todo o mundo. Seu seguinte álbum de estudio, Eyes Open (2006), e o seu sinxelo "Chasing Cars", fixeron que a banda se fixese famosa a nivel internacional. Este traballo acadou o primeiro posto da lista británica de álbums e foi o disco máis vendido nese país ese ano, chegando as unidades vendidas aos 6 millóns en todo o mundo. No ano 2008 o grupo lanzou o seu quinto álbum de estudio, A Hundred Million Suns, e en 2009 o seu primeiro recompilatorio, Up to Now. En 2011 publicaron o seu íltimo traballo ata a data, Fallen Empires.

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Songs for Polarbears 1998 Jeepster Records, Never Records
When It's All Over We Still Have to Clear Up 2001 Jeepster Records
Final Straw 2003 Fiction Records, A&M Records
Eyes Open 2006 Fiction, Polydor, A&M
A Hundred Million Suns 2008 Fiction, Geffen Records
Fallen Empires 2011 Fiction, Interscope, Island
Wildness 2018 Polydor Records

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar