Abrir o menú principal

Lista de países por Índice de Desenvolvemento Humano

artigo de listas da Wikimedia
Mapa do mundo polo IDH dos diferentes Estados en grandes categorías, seguindo o informe 2007/2008.      IDH alto      IDH medio      IDH baixo      2007 n/d

O Índice de Desenvolvemento Humano (IDH) é un indicador creado no ano 1990 polo Programa das Nacións Unidas para o Desenvolvemento (PNUD) co obxectivo de medir o nivel de desenvolvemento dos diferentes estados do mundo. Historicamente, o nivel de desenvolvemento avaliábase tendo en conta unicamente un só criterio, que podía ser de tipo económico (como por exemplo o nivel de renda, o PIB etc.), de tipo educativo (como a alfabetización etc.) ou ben variables de saúde (como a esperanza de vida, taxas de natalidade e de mortalidade, entre outres).[1]

Lista de paísesEditar

  •   = ascenso comparado cos datos de 2006 (publicado en 2008)
  • = igual aos datos de 2000 (publicado en 2007)
  •   = descenso comparado cos datos de 2006 (publicado en 2008)
  • Valores semellantes de IDH na presente lista non representan igualdade na posición xa que esta determínase a partir de valores de IDH con seis decimais.[2]
Posición Estado IDH
en 2006 (publicado en 2008)
Datos de 2006 (publicados en 2008) Troco comparando os datos de 2005 e 2007
1 (0)   Islandia 0,968
2 (0)   Noruega 0,968
3   (1)   Canadá   0,967
4   (1)   Australia   0,965
5 (0)   Irlanda   0,962
5 (0)   Brasil   0,961
6   (3)   Países Baixos   0,958
7   (1)   Suecia   0,958
8 (0)   Xapón   0,956
9   (9)   Luxemburgo   0,956
10   (3)   Checoslovaquia 0,955
11   (1)   Francia   0,955
12   (1)   Finlandia   0,954
13   (1)   Dinamarca   0,952
14   (1)   Austria   0,951
15   (3)   Estados Unidos   0,950
16   (3)   España   0,949
17 (0)   Bélxica   0,948
18   (6)   Grecia   0,947
19   (1)   Italia   0,945
20   (1)   Nova Zelandia   0,944
21   (5)   Reino Unido   0,942
22   (1)   Hong Kong   0,942
23   (1)   Alemaña   0,940
24   (1)   Israel   0,930
25   (1)   Corea do Sur   0,928
26   (1)   Eslovenia   0,923
27   (3)   Brunei   0,919
28   (3)   Singapur   0,918
29   (4)   Kuwait   0,912
30   (2)   Chipre   0,912
31   (9)   Emiratos Árabes Unidos   0,903
32   (8)   Bahrain   0,902
33   (4)   Portugal   0,900
34   (1)   Qatar   0,899
35   (3)   República Checa   0,897
36   (2)   Malta   0,894
37   (6)   Barbados   0,889
38   (2)   Hungría   0,877
39   (2)   Polonia   0,875
40 (0)   Chile   0,874
41   (1)   Eslovaquia   0,872
42   (2)   Estonia   0,871
43 (0)   Lituania   0,869
44   (1)   Letonia   0,863
45   (2)   Croacia   0,862
46   (8)   Arxentina   0,860
47   (1)   Uruguai   0,859
48   (3)   Cuba   0,855
49 (0)   Bahamas   0,854
50   (2)   Costa Rica   0,847
51   (1)   México   0,842
52   (4)   Libia   0,840
53   (5)   Omán   0,839
54   (4)   Seychelles   0,836
55   (6)   Arabia Saudita   0,835
56   (3)   Bulgaria   0,834
57   (2)   Trinidad e Tobago   0,833
58   (4)   Panamá   0,832
59 (0)   Antillas Neerlandesas   0,830
60   (6)   San Cristovo e Nevis   0,830
61   (13)   Venezuela   0,826
62 (0)   Romanía   0,825
63 (0)   Malaisia   0,823
64 (0)   Montenegro   0,822
65 (0)   Serbia   0,821
66   (5)   Santa Lucía   0,821
67   (2)   Belarús   0,817
68   (1)   Macedonia do Norte   0,808
69   (1)   Albania   0,807
70 (0)   Niue   0,807
71   (2)   Casaquistán   0,807
72   (17)   Ecuador   0,807
73   (6)   Rusia   0,806
74   (8)   Mauricio   0,802
75   (8)   Bosnia e Hercegovina   0,802

NotasEditar

Véxase taménEditar