Lista de museos numismáticos

artigo de listas da Wikimedia

Un museo numismático, en sentido estrito, é aquel dedicado en exclusiva ás moedas, ás medallas e a outros diversos obxectos relacionados con elas (a súa cuñaxe, o coleccionismo, o seu estudo, etc.). No entanto, tamén é frecuente que os museos históricos, culturais, arqueolóxicos ou etnogáficos dispoñan de amplas coleccións numismáticas entre os seus fondos e, mesmo, con gabinetes ou departamentos específicos dedicados á numismática.

Museos numismáticos galegosEditar

Lugar Nome orixinal Comentarios Ligazón
  Lobios Inaugurado en 1966. Especializado en moeda feita e utilizada en Galicia. Web
  Pontevedra Integra os fondos da Sociedade Arqueolóxica de Pontevedra (1938) e outros posteriores de procedencia moi diversa. É a maior colección pública de moeda de Galicia. Web

Museos numismáticos por paísEditar

País Cidade Nome orixinal Nome en galego Ligazón
  Acerbaixán Bakú
  • Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi.
"Museo Nacional de Historia de Acerbaixán". Web
  Afganistán Cabul
  • موزیم ملی افغانستان / Mūzīyam-e mellī-ye Afghānestān.
"Museo Nacional de Afganistán" Web
  Alemaña Berlín "Gabinete Numismático de Berlín (Museo Bode)" Web
Dresden "Gabinete Numismático de Dresden". Web
Frankfurt
  • Münzkabinett Historisches Museum Frankfurt.
"Gabinete Numismático do Museo de Historia de Frankfurt". Web
Jena
  • Orientalisches Münzkabinett Jena.
"Gabinete de Moeda Oriental de Jena". Web
Múnic
  • Staatliche Münzsammlung München.
"Colección de Moedas do Estado de Múnic". Web
Münster
  • Münzkabinett - Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte.
"Gabinete Numismático - Museo Estatal de Westfalia de Arte e Historia da Cultura" Web
  Armenia Ieravan
  • ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԹԱՆԳԱՐԱՆ.
"Museo de Historia de Armenia". Web
  Aruba Aruba
  • Museo Numismatico Aruba.
"Museo Numismático de Aruba". Web
  Arxentina Buenos Aires "Museo da Casa de Moeda". Web
  • Museo Histórico y Numismático Héctor Carlos Janson.
"Museo Histórico e Numismático Héctor Carlos Janson". Web
  Australia Camberra "Colección Numismática Nacional - Real Casa da Moeda de Australia". Web
  Austria Viena
  • Kunsthistorisches Museum (Münzkabinett).
"Museo de Historia da Arte" (Gabinete Numismático"). Web
  Bahrain Manama
  • مصرف البحرين المركزي / متحف النقود
"Banco Central de Bahrain - Museo do Diñeiro". Web
  Bangladesh Dacca
  • বাংলাদেশ ব্যাংক - টাকা জাদুঘর
"Banco de Bangladesh - Museo do Diñeiro".
  Bélxica Bruxelas "Gabinete de Medallas da Biblioteca Real de Bélxica". Web
  • Musée - Banque Nationales de Belgique.
"Museo - Banco Nacional de Délxica". Web
  Brasil Brasilia
  • Museu de Valores - Banco Central do Brasil.
"Museo de Valores - Banco Central do Brasil". Web
Río de Xaneiro
  • Departamento de Numismática - Museu Histórico Nacional.
"Departamento de Numismática - Museu Histórico Nacional". Web
"Museo da Casa da Moeda do Brasil". Web
São Paulo "Museo da Sociedade Numismática Brasileira". Web
  Brunei Bandar Seri Begawan
  • Currence Gallery Brunei Darussalam.
"Galería do Diñeiro de Nrunei Daeussalam". Web
  Canadá Otava
  • Bank of Canada Museum - Musée de la Banque du Canada.
"Museo do Banco de Canadá". Web
  Chile Santiago de Chile
  • Museo Numismático - Banco Central de Chile.
"Museo Numismático - Banco Central de Chile". Web
  China Pequín "Museo Numismático da China". Web
Shanghai
  • 上海博物館 / Shànghǎi Bówùguǎn
"Museo de Shanghai". Web
  Colombia Daejeon "Museo Casa de Moeda". Web
  Corea do Sur Corea do Sur "Museo do Diñeiro de Corea" (KOMSCO) Web
  Costa Rica San Xosé
  • Museos - Banco Central de Costa Rica.
"Museos - Banco Central de Costa Rica". Web
  Cuba A Habana
  • Museo Numismático.
"Museo Numismático". Web
  Dinamarca Copenhague
  • Nationalmuseet.
"Museo Nacional". Web
  Ecuador Quito
  • Museo Numismático - Banco Central del Ecuador.
"Museo Numismático - Banco Central de Ecuador". Web
  Eslovaquia Košice
  • Východoslovenské Múzeum - Košický Zlatý Poklad.
"Museo do Leste de Eslovaquia - Tesouro de Ouro de Košice". Web
  España Madrid "Museo Casa da Moeda". Web
"Museo Arqueolóxico Nacional - Numismática e Medallística". Web
Nules
  • Museu de Medallística Enrique Giner.
"Museo de Medallística Enrique Giner". Web
Barcelona "Gabinete Numismático de Cataluña". Web
Segovia "Real Casa de Moeda de Segovia - Museo.". Web
  Estados Unidos Cleveland
  • Federal Reserve Bank of Cleveland - Money Museum.
"Banco da Reserva Federal de Cleveland - Museo do Diñeiro". Web
Colorado Springs "Asociación Numismática dos Estados Unidos - Museo do Diñeiro". Web
Kansas City / Denver
  • The Money Mueseum - Federal Reserve Bank of Kansas City.
"Museo do Diñeiro - Banco da Reserva Federal de Kansas City". Web
Manchester
  • America's Credit Union Museum.
"Museo America's Credit Union". Web
New Haven
  • Yale University Art Gallery Numismatic Collection.
"Colección Numismática da Galería de Arte da Universidade Yale" Web
Nova York "Museo da Sociedade Numismática dos EEUU". Web
"Museo das Finanzas dos EEUU". Web
Omaha
  • Durham Museum - Byron Reed Gallery.
"Museo Durham - Galería Byron Reed". Web
Princeton
  • Princeton University Library - Special Collections.
"Biblioteca da Universidade Princeton - Coleccións Especiais". Web
Washington "Colección Numismática Nacional dos EEUU" (Instituto Smithsoniano). Web
  Filipinas Manila
  • Museo ng Bangko Sentral ng Pilipinas.
"Museo do Banco Central de Filipinas". Web
  Francia París "Gabinete de Medallas da Biblioteca Nacional de Francia". Web
"Museo da Casa de Moeda de París". Web
Lión
  • Médaillier du musée des Beaux-Arts de Lyon.
"Medalleiro do Museo de Belas Artes de Lión". Web
Perpiñán
  • Musée des monnaies et médailles Joseph-Puig.
"Museo de Moedas e Medallas Joseph Puig". Web
  Grecia Atenas "Museo Numismático de Atenas". Web
  Guatemala Guatemala
  • Museo Numismático de Guatemala.
"Museo Numismático de Guatemala". Web
  Hungría Budapest
  • Penzmuzeum és látogatóközpont.
"Penzmuzeum e Centro de Visitantes". Web
  India Nova Deli
  • Numismatics & Epigraphy - National Museum. New Delhi.
"Numismática e Epigrafía - Museo Nacional. Nova Deli". Web
Bombai "Museo Monetario do Banco da Reserva da India". Web
  • Numismatic Museum - Alkesh Dinesh Mody Institute.
"Museo Numismático - Instituto Alkesh Dinesh Mody". Web
Chennai
  • Government Museum. Chennai.
"Museo do Goberno. Chennai". Web
Nashik
  • Indian Institute for Research in Numismatic Studies.
"Instituto Indio para a Investigación en Estudos Numismáticos". Web
Vadodara
  • Shri Mudra Nidhi Coin Museum.
"Museo da Moeda Shri Mudra Nidhi". Web
Udupi
  • Coin Museum Corp Bank.
"Museo da Moeda Corp Bank".
  Indonesia Iacarta
  • Koleksi Museum Bank Indonesia : Uang.
"Colección do Museo do Banco de Indonesia: Diñeiro". Web
Purbalingga
  • Museum Uang Purbalingga.
"Museo do Diñeiro de Purbalingga". Web
  Irán Teherán
  • کتابخانه و موزه ملی ملک - سکه و نشان / Ketabchane o Muse ye Melli ye Malek.
"Biblioteca Nacional e Museo Malek - Moedas e Medallas". Web
  • Bank Sepah Coin Museum.
"Colección de Moedas do Bank Sepah". Web
  • تماشاگه پول.
"Museo do Diñeiro". Web
Mashhad
  • Astan Quds Razavi Central Museum.
"Museo Central Astan Quds Razavi". Web
Kerman
  • Ganjali Khan Mint Museum.
"Museo da Casa da Moeda de Ganjali Khan".
  Israel Xerusalén
  • מוזיאון ישראל‎, Muze'on Yisrael.
"Museo de Israel" Web
  Italia Florencia
  • Museo Archeologico Nazionale di Firenze - Sezione Numismatica.
"Museo Arqueolóxico Nacional de Florencia - Sección Numismática". Web
Lucca
  • Museo della Zecca di Lucca.
"Museo da Casa da Moeda de Luca". Web
Nápoles
  • Museo Archeologico Nazionale di Napoli - Collezione Numismatica.
"Museo Arqueolóxico Nacional de Nápoles - Colección Numismática". Web
Roma
  • Museo Nazionale Romano: Il Medagliere.
"Museo Nacional Romano: O Medalleiro". Web
  • Museo della Moneta - Banca d'Italia.
"Museo da Moeda - Banco de Italia". Web
"Museo da Ceca de Roma" - (IPZS). Web
  Macedonia do Norte Skopje
  • Музеј hа Народна Банка hа Република Северна Македонија.
"Museo do Banco Nacional da República de Macedonia do Norte". Web
  Malaisia Kuala Lumpur
  • Muzium dan Galeri Seni Bank Negara Malaysia.
"Museo e Galería de Arte do Banco Negara Malaysia". Web
  México Cidade de México "Museo Numismático Nacional - Casa de Moeda de México". Web
  Mónaco Mónaco "Museo de Selos e Moedas de Mónaco". Web
  Nepal Katmandú
  • राष्ट्रिय संग्रहालय, छाउनी
"Museo Nacional de Nepal". Web
  Noruega Oslo "Gabinete de Moedas do Museo de Historia Cultural". Web
Kongsberg "Museo da Minaría de Noruega - Coleccións do museo da Real Casa da Moeda". Web
  Paquistán Karachi
  • بینک دَولتِ پاکِستان - میوزیم
"Museo do Banco Estatal de Paquistán". Web
  • قومی عجائب گھر پاکِستان ‎
"Museo Nacional de Paquistán". Web
Lahore
  • عجائب گھر لاہور
"Museo de Lahore - Colección de Moedas". Web
Peshawar
  • پشاور عجائب گھر
"Museo Peshawar Web
  Paraguai Asunción
  • Museo de Numismática y de Joyas del Banco Central de Paraguay.
"Museo de Numismática e de Xoias do Banco Central de Paraguai". Web
  Perú Lima
  • Museo Numismático del Perú.
"Museo Numismático de Perú". Web
  Polonia Varsovia
  • Gabinet Monet i Medali - Muzeum Narodowe.
"Gabinete de Moedas e Medallas - Museo Nacional". Web
"Gabinete Numismático da Casa da Moeda de Polonia" Web
  Portugal Lisboa "Museo Casa da Moeda". Web
Porto
  • Gabinete de Numismática.
"Gabinete de Numismática". Web
"Museo da Sociedade Portuguesa de Numismática". Web
  Qatar Doha
  • Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani Museum - Coins & Currency.
"Museo Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani - Moedas". Web
  Reino Unido Manchester "Museo Ashmolean - Sala de Moedas Heberden". Web
Londres "Departamento de Moedas e Medallas do Museo Británico". Web
"Mueso da Real Casa da Moeda". Web
Cambridge "Museo Fitzwilliam - Moedas e Medallas". Web
Glasgow
  • Hunterian Museum and Art Gallery - Coins and Medals.
"Museo e Galería de Arte Hunterian - Moedas e Medallas". Web
Manchester
  • Manchester Museum - Money.
"Museo de Manchester - Money". Web
  Romanía Bucarest
  • Muzeul Băncii Naţionale a României.
"Museo do Banco Nacional de Romanía". Web
  Rusia San Petersburgo "Ermitage - Numismática". Web
  Serbia Belgrado
  • Народна Банка Србије - Нумизматичка збирка.
"Banco Nacional de Serbia - Colección Numismática". Web
  Singapur Singapur
  • Singapore Coins and Notes Museum.
"Museo de Moedas e Billetes de Singapur". Web
  Suecia Estocolmo "Gabinete Real de Moedas". Web
Uppsala "Gabinete de Moedas da Universidade de Uppsala". Web
  Suíza Lausana "Museo Monetario Cantonal de Lausana". Web
Saillon
  • Musée de la fausse monnaie.
"Museo da Moeda Falsa". Web
Zürich
  • Money Museum.
"Museo do Diñeiro". Web
  Suráfrica Xohanesburgo
  • Absa Money Museum.
"Museo do Diñeiro Absa". Web
  Suriname Paramaribo
  • Numismatisch Museum van de Centrale Bank van Suriname.
"Museo Numismático do Banco Central de Suriname". Web
  Tailandia Bangkok
  • Pavilion of Regalia, Royal Decorations and Coins.
"Pavillón de Regalía, Condecoracións Reais e Moedas". Web
  Trinidad e Tobago Porto España
  • Central Bank of Trinidad and Tobago museum.
"Museo do Banco Central de Trinidad e Tobago". Web
  Turkmenistán Achkhabad
  • Türkmenistanyň Döwlet Muzeýi.
"Museo Estatal de Turkmenistán". Web
  Tunisia Tunes
  • Musée de la monnaie - متحف العملة.
"Museo da Moeda". Web
  Ucraína Odessa
  • Одеський музей нумізматики.
"Museo Numismático de Odessa". Web
Feodosia "Museo do Diñeiro de Feodosia". Web
  Uruguai Montevideo
  • Museo Numismático del Banco Central del Uruguay.
"Muso Numismático do Banco Central de Uruguai". Web
  Uzbekistán Bukhara
  • Асуюпяйхи Цнясдюпярбеммши Юпухрейрспмн-Усднфеярбеммши Лсгеи - Коллекция нумизматики.
"Museo de Arte Arquitectónica do Estado de Bukhara - Colección Numismática". Web
Tashkent
  • Ўзбекистон Республикаси Марказий банки - Музей экспозиция фонди.
"Banco Central de Uzbekistán - Exposición e Museo". Web
Shahrisabz
  • номидаги моддий маданият тарихи музейи - Нумизматика.
"Museo de Historia e Cultura Material - Colección Numismática". Web
  Cidade do Vaticano Cidade do Vaticano
  • Biblioteca Apostolica Vaticana - Monete e Medaglie.
"Biblioteca Apostólica Vaticana - Moedas e Medallas". Web
"Museo Filatélico e Numismático (Museos Vaticanos)". Web
  Xapón Toquio "Museo da Moeda do Banco do Xapón". Web
  Xeorxia Tbilisi
  • ფულის გამოფენა - საქართველოს ეროვნული ბანკი.
"Exposición de Diñeiro - Banco Nacional de Xeorxia". Web