Lista de aeroportos de España

artigo de listas da Wikimedia

Lista dos aeroportos de España.

Aeroportos de España

Aeroportos públicosEditar

Aeroporto Cidade Sobrenome Localización OACI IATA Pistas Operador Sitio web
Alacant-Elx Alacant L'Altet Elx LEAL ALC 1 Aena [1]
Albacete Albacete Los Llanos Albacete LEAB ABC 1 Aena [2]
Almería Almería - Almería LEAM LEI 1 Aena [3]
Asturias Asturias Santiago del Monte Castrillón LEAS OVD 1 Aena [4]
Badaxoz Badaxoz Talavera la Real Badaxoz LEBZ BJZ 1 Aena [5]
Barcelona-El Prat Barcelona El Prat/La Volatería El Prat de Llobregat LEBL BCN 3 Aena [6]
Bilbao Bilbao La Paloma/Loiu Loiu e Sondika LEBB BIO 2 Aena [7]
Burgos Burgos Villafría/Gamonal Burgos LEBG RGS 1 Aena [8]
Córdoba Córdoba - Córdoba LEBA ODB 1 Aena [9]
A Coruña A Coruña Alvedro Culleredo LECO LCG 1 Aena [10]
Donostia Donostia-Irún - Hondarribia LESO EAS 1 Aena [11]
Eivisa Eivisa Es Codolar Sant Josep de sa Talaia LEIB IBZ 1 Aena [12]
Federico García Lorca Granada-Xaén Granada Santa Fe/Granada Santa Fe e Chauchina LEGR GRX 1 Aena [13]
Gran Canaria Gran Canaria Gando, Las Palmas Ingenio e Telde GCLP LPA 2 Aena [14]
Fuerteventura Fuerteventura Puerto del Rosario, Los Matorrales Puerto del Rosario GCFV FUE 2 Aena [15]
La Gomera La Gomera - Alajeró GCGM GMZ 1 Aena []
El Hierro El Hierro Los Cangrejos Valverde GCHI VDE 1 Aena []
Huesca-Pireneos Huesca Huesca, Monflorite Alcalá del Obispo e Monflorite LEHC HSK 2 Aena [16]
Lanzarote Lanzarote Arrecife, Guacimeta, San Bartolomé San Bartolomé GCRR ACE 1 Aena [17]
León León Virgen del Camino San Andrés del Rabanedo e Valverde de la Virgen LELN LEN 1 Aena [18]
Logroño-Agoncillo Logroño Logroño/Agoncillo Agoncillo LERJ RJL 1 Aena [19]
Madrid-Barajas Madrid Barajas/Madrid Alcobendas, Madrid, Paracuellos de Jarama
e San Sebastián de los Reyes
LEMD MAD 4 Aena [20]
Madrid-Cuatro Vientos Madrid Cuatro Vientos Madrid LECU MCV 1 Aena [21]
Madrid-Torrejón Madrid Torrejón Torrejón de Ardoz LETO TOJ 1 Aena [22]
Málaga-Costa del Sol Málaga - Málaga LEMG AGP 1 Aena [23]
Mallorca-Son Bonet Palma - Es Pont d'Inca, Marratxí LESB - 1 Aena [?]
Melilla Melilla - Melilla GEML MLN 1 Aena []
Menorca Menorca - Maó LEMH MAH 1 Aena [24]
Murcia-San Javier Murcia - San Javier LELC MJV 1 Aena [25]
La Palma La Palma Mazo Villa de Mazo e Breña Baja GCLA SPC 1 Aena []
Palma Palma Son Sant Joan Pla de Sant Jordi LEPA PMI 2 Aena [26]
Pamplona Pamplona Noain Pamplona LEPP PNA 1 Aena [27]
Reus Reus - Reus LERS REU 1 Aena [28]
Sabadell Sabadell - Sabadell LELL QSA 1 Aena [29]
Salamanca Salamanca Matacán Machacón, Calvarrasa de Abajo
e Villagonzalo de Tormes
LESA SLM 1 Aena [30]
Santander Santander Parayas Camargo LEXJ SDR 1 Aena [31]
Santiago de Compostela Santiago de Compostela Lavacolla Santiago de Compostela LEST SCQ 1 Aena [32]
Sevilla Sevilla San Pablo Sevilla LEZL SVQ 1 Aena [33]
Tenerife Norte Tenerife Los Rodeos San Cristóbal de la Laguna GCXO TFN 1 Aena [34]
Tenerife Sur Tenerife - Granadilla de Abona e San Miguel de Abona GCTS TFS 1 Aena [35]
Valencia Valencia Manises Manises LEVC VLC 2 Aena [36]
Valladolid Valladolid Villanubla Villanubla LEVD VLL 2 Aena [37]
Vigo Vigo Peinador Vigo LEVX VGO 1 Aena [38]
Vitoria-Gasteiz Vitoria-Gasteiz Foronda Vitoria-Gasteiz LEVT VIT 1 Aena [39]
Xerez Xerez da Fronteira La Parra Xerez da Fronteira LEJR XRY 1 Aena [40]
Xirona-Costa Brava Xirona Girona Vilobí d'Onyar e Aiguaviva LEGE GRO 1 Aena [41]
Zaragoza Zaragoza Garrapinillos Zaragoza LEZG ZAZ 2 Aena [42]

Aeroportos privadosEditar

Aeroporto Cidade Sobrenome Localización ICAO IATA Pistas Operador Sitio web
Castelló-Costa Azahar Castelló de la Plana - Vilanova d'Alcolea ? ? 1 Aeroport Castelló [?]
Central Cidade Real Cidade Real Don Quijote ? LERL CQM 1 CR Aeropuertos [43]
Lleida Lleida Alguaire Alguaire LEDA ILD 1 Aeroports de Catalunya [44]
Murcia Murcia Corvera Murcia ? ? 1 [45]
Teruel Teruel Caudé Teruel ? ? 1 PLATA [?]

Bases aéreasEditar

Base Tipo Sobrenome Localización ICAO IATA Pistas Sitio web
Alcantarilla Base aérea Murcia-Alcantarilla Alcantarilla (Murcia) LERI - 1 [?]
Armilla Heliporto militar - Armilla (Granada) LEGA - - [?]
Colmenar Viejo Heliporto militar do Exército de Terra (tráfico civil restrinxido) Madrid-Colmenar Viejo Colmenar Viejo (Madrid) LECV - - [?]
El Copero Heliporto militar Sevilla-El Copero Dos Hermanas (Sevilla) ? - 1 [?]
Gando Base aérea - Ingenio e Telde (As Palmas) GCLP LPA 2 [?]
Logroño Base aérea Agoncillo Agoncillo (A Rioxa) ? - 1 [?]
Getafe Base aérea (tráfico civil restrinxido) Madrid-Getafe Xetafe (Madrid) LEGT - 1 [?]
Morón Base aérea Sevilla-Morón Morón de la Frontera (Sevilla) LEMO OZP 1 [?]
Pollença Base militar de hidroavións Pollença Pollença (Mallorca) ? - 1 [?]
Rota Base naval con pista Cádiz-Rota Rota (Cádiz) LERT - 1 [?]
Valencia-Bétera Heliporto militar Bétera Bétera (Valencia) ? - 1 [?]

Outros aeroportosEditar

Os seguintes aeroportos atópanse dentro da publicación de información aeronáutica (AIP) de España, a pesar de que están situados en zonas que non están baixo a soberanía efectiva de España. Correspóndense a aeródromos situados no espazo aéreo cuxo control foi asignado a España pola OACI.

Aeroporto Cidade Sobrenome Localización ICAO IATA Pistas Sitio web
Dakhla Dakhla - Dakhla GSVO ? ? [?]
O Aaiún O Aaiún - O Aaiún GSAI ? ? [?]
Xibraltar Xibraltar - Xibraltar e La Línea de la Concepción LXGB ? 1 [?]

Aeródromos privadosEditar

Aeródromo Propietario Localización Provincia ICAO IATA Pistas Sitio web
Alfés Generalitat de Cataluña Alfés Lleida ? ? ? [?]
Alhama de Murcia Campo de Vuelo S.L. Alhama de Murcia Murcia ? ? ? [?]
Almansa Agustín Medina Cuenca Almansa Albacete ? ? ? [?]
Altarejos-Gudalcanal José Carlos March Guadalcanal Sevilla ? ? 1 [?]
Beas de Segura Concello de Beas de Segura Beas de Segura Xaén LEBE ? 2 [?]
Benabarre Concello de Benabarre Benabarre Huesca ? ? ? [?]
Calaf-Sallavinera Juan Lladó Casanovas Calaf Barcelona ? ? ? [?]
Campolara José María Muro Lara Muñopedro Segovia ? ? ? [?]
Casarrubios del Monte Aerohobby Aviación Deportiva Casarrubios del Monte Toledo ? ? ? [?]
Casas de los Pinos Aviomancha Casas de los Pinos Cuenca ? ? ? [?]
Castejón de Monegros Pilar de Wenetz y Llopis Castejón de Monegros Huesca ? ? ? [?]
Castelló Concello de Castelló Castelló de la Plana Castelló ? ? ? [?]
Castellanos-Villacastín Rafael Gómez Cordobés Villacastín Segovia ? ? ? [?]
El Berriel Aero Club de Gran Canaria San Bartolomé de Tirajana As Palmas ? ? ? [?]
El Carrascal Agro Aro, S.A Villalba de los Alcores Valladolid ? ? ? [?]
El Castaño Agropecuaria El Castaño Luciana Cidade Real ? ? ? [?]
El Manantío Trabajos Aéreos Extremeños, S.A. Badaxoz Badaxoz ? ? ? [?]
El Tiétar Aeronáutica del Tietar La Iglesuela Toledo ? ? ? [?]
El Viso del Marqués Jaime Botín Sanz Sautuola Viso del Marqués Cidade Real ? ? ? [?]
Empuriabrava JIP Aviació Empuriabrava Xirona ? ? ? [?]
Fuentemilanos Aeronáutica del Guadarrama Segovia Segovia ? ? ? [?]
Garray Excelentísima Diputación Provincial de Soria Garray Soria ? ? ? [?]
Guadalupe José Plaza Fernández Alía Cáceres ? ? ? [?]
Igualada-Ódena Consorcio Concello Igualada-Ódena Ódena Barcelona ? ? ? [?]
La Axarquía-Leoni Benabu Real Aeroclub de Málaga Vélez-Málaga Málaga ? ? 1 [?]
La Calderera Cacerías Azor, S.A. Valdepeñas Cidade Real ? ? 1 [?]
La Cerdanya Consorcio Paritario Generalitat/Consell Comarcal de la Cerdanya Fontanals de Cerdanya e Das Xirona ? ? ? [?]
La Juliana Luis Iglesias Moñino Bollullos de la Mitación Sevilla ? ? ? [?]
La Mancha Tomás Fuertes Velero Villacañas e Quero Toledo ? ? ? [?]
La Morgal Principado de Asturias Llanera Asturias ? ? ? [?]
La Nava-Corral de Ayllón Fundación Laureado Coronel Carlos Martínez Vara de Rey Corral de Ayllón Segovia ? ? ? [?]
La Perdiz-Torre de Juan Abad Navalaumbría, S.A. Torre de Juan Abad Cidade Real ? ? 1 [?]
Lillo Concello de Lillo Lillo Toledo ? ? ? [?]
Linares José García Ortiz Linares Xaén LELI ? ? [?]
Los Martínez del Puerto Aeroclub Cierva Codorníu de Murcia Murcia Murcia LEMP ? ? [?]
Madrigalejo del Monte Jesús Corral Millares Madrigalejo del Monte Burgos ? ? ? [?]
Mafé-Gibraleón Agrícola del Pintado, S.A. Gibraleón Huelva LEMF ? ? [?]
Manresa Ramón Pujol Roca e Manuel Pujol Roca Sant Fructuós de Bages Barcelona ? ? ? [?]
Matilla de los Caños Manuel Pérez Martínez e Pascual Cantos Romero Matilla de los Caños Valladolid ? ? ? [?]
Morante José Moreno García Badaxoz Badaxoz LETE - 1 [?]
Mutxamel Promociones Deportivas Alicante S.A. Mutxamel Alacant LEMU - 1 [?]
Ocaña SENASA Ocaña Toledo ? ? ? [?]
Ontur Concello de Ontur Ontur Albacete ? ? ? [?]
Palma del Río Sebastián Almagro Castellanos Palma del Río Córdoba ? ? ? [?]
Pireneos/Andorra Aeroports de Catalunya Montferrer i Castellbò e Ribera d'Urgellet Lleida ? ? ? [?]
Pozuelos de Calatrava Avelino Antolín Toledano Los Pozuelos de Calatrava Cidade Real ? ? ? [?]
Requena Mercantil Centro de Vuelos La Fundación S.L. Requena Valencia ? ? ? [?]
Robledillo de Mohernando Aeroclub de Guadalajara Robledillo de Mohernando Guadalaxara ? ? ? [?]
Rozas Aeroclub de Lugo (xestión) Castro de Rei Lugo LERO ? ? [?]
San Enrique Gubel, S.A. Almodóvar del Campo Cidade Real ? ? ? [?]
San Luis Aeroclub de Menorca (xestión) Maó e Sant Lluís Baleares LESL ? ? [?]
Sangüesa Matías Guash Juliá Sangüesa Navarra ? ? ? [?]
Santa Cilia de Jaca Dirección General de Turismo de la Diputación General de Aragón Santa Cilia de Jaca Huesca ? ? ? [?]
Santo Tomé del Puerto SENASA Santo Tomé del Puerto Segovia ? ? ? [?]
Sotos Aeroclub de Cuenca Sotos Cuenca ? ? ? [?]
Tomás Fernández Espada Thomás Huster y Asociados, S.L. Villamartín Cádiz LETF 1 AeroClub Volar
Torozos Salvador Martín de la Concha Valladolid Valladolid ? ? 1 [?]
Vilaframil Club Aéreo de Ribadeo Ribadeo Lugo LEVF ? 1 [?]