Lista de publicacións impresas da provincia de Pontevedra

Esta é unha lista, moi incompleta, dos xornais e outras publicacións periódicas impresas que hai ou houbo na Provincia de Pontevedra.

Publicacións impresas da provincia de Pontevedra editar

Título Data de
inicio
Data
de fin
Localidade Fundador ou promotor
Faro de Vigo 1853 [1] Vigo Ángel de Lema Marina
La Oliva 1856 1857 Vigo José Ramón Fernández
El Miño 1857 1868 Vigo
El Gallego 1862 1863 Pontevedra
El Mirlo 1872 1872 Vigo
La Concordia 1873 1924 Vigo
Diario de Pontevedra 1879 1879 Pontevedra Claudio Cuveiro
Diario de Pontevedra 1881 1881 Pontevedra
El Chismoso 1881 1881 Pontevedra
O Galiciano 1884 1888 Pontevedra Rufino Rivera Losada
El Microbio 1884 1884 Vigo Florencio Iglesias
El Barrendero 1886 1886 A Estrada
El Miñoto 1886 1886 Tui
El Paladín 1887 1906 Vilagarcía de Arousa Ladislao Rodríguez,
O Novo Galiciano 1888 1889 Pontevedra Juan Manuel Rodríguez de Cea
A Tía Catuxa 1889 1891 Pontevedra Rufino Rivera Losada
Diario de Pontevedra 1889 1939 Pontevedra Familia Landín
La Correspondencia Gallega 1889 1917 Pontevedra Marqués de Riestra
El Abejorro 1889 1889 Tui
El Ariete 1893 1908 Vilagarcía de Arousa
El Profesorado Gallego 1894 1900 Pontevedra Ramón Tovar Méndez
El Pájaro 1895 1896 Vilagarcía de Arousa
El Pueblo 1895 1901 Redondela
El Áncora 1897 1905 Pontevedra Fernando Olmedo Reguera
El Heraldo de Villagarcía 1897 1898 Vilagarcía de Arousa Hermenegildo Carrete
El Proletariado 1898 1898 Pontevedra
El Bien 1902 1904 Marín
El Estradense 1906... 1935 Pontevedra
La Opinión 1909 1916 Redondela
El Disparate 1910 1914 A Lama
El Louro 1913 1913 O Porriño
El Pueblo [a] 1914 1932 Pontevedra Juan Manuel Rodríguez de Cea
El Morrazo 1914 1914 Cangas
El Cañón 1915 Ponte Caldelas
El Barbero Municipal 1917 1917 Vigo
El Emigrado 1920 1940 A Estrada Xosé Otero Abelleira
Verdad y Justicia 1922 1924 Lalín Máximo López Carral e Jesús Iglesias Surribas
Galicia. Diario de Vigo 1922 1926 Vigo Valentín Paz-Andrade
El Pueblo Gallego 1924 1979 Vigo Ramón Fernández Mato
El País 1932 1936 Pontevedra Maximiliano Pérez Prego
Razón 1933 1934 Lalín Jesús Iglesias Surribas
Diario de Pontevedra 1963 1967 Pontevedra Emilio González de Hoz
Grial 1963 [2] Vigo Editorial Galaxia
Diario de Pontevedra [b] 1968 [3] Pontevedra Pedro Rivas Fontenla
Nordés 1975 1993 Vigo Isidro Conde, Luz Pozo Garza e Tomás Barros
A Nosa Terra 1977 2011 Vigo
Atlántico Diario 1986 [4] Vigo Juan Mosquera Luengo
Diario de Galicia 1988 1989 Vigo
Golfiño 1999 2004 Vigo Edicións Xerais de Galicia

Notas editar

  1. Republicano.
  2. Grupo El Progreso.

Véxase tamén editar

Bibliografía editar

Outros artigos editar