Abrir o menú principal

Lista de artigos de Antón Fraguas

Antón Fraguas en 1925.

Esta é unha lista de artigos de Antón Fraguas publicados en xornais e revistas especializadas.[1][a] Antón Fraguas publicou máis de 1.300 artigos en xornais e revistas como A Nosa Terra, Logos, Lar, Vida Gallega, Dorna, Outeiro, La Voz de Galicia, Faro de Vigo, El Correo Gallego, O Correo Galego etc.[2]

Índice

1929Editar

1930Editar

  • "O Entroido nas terras do Sul de Cotobade", Nós 77. p. 84-94.[3]

1931Editar

  • "O culto ós mortos", Nós, nº 87 (15 marzal), pp. 42-46.[4]
  • "Do folk-lore de Armeses-Listanco", Nós, nº 96 (15 Nadal), pp. 221–227.[5]
  • "O Culto ós mortos: retallo dunha conferencia pronunciada no Ateneo de Vigo o día 9 de maio de 1931", Nós. Suplemento, Vol.2.[4]

1932Editar

  • "As lêndas da Fonte Pormás", Nós 108, pp. 218–221.[6]

1933Editar

1935Editar

1944Editar

  • "Juegos infantiles de Loureiro de Cotobad", Boletín de la Comisión Provincial de Monumentos Históricos y Artísticos de Orense, t. XIV, pp. 95-102[2]

1945Editar

  • "El lobo en las tierras de Cotovad", Boletín de la Comisión Provincial de Monumentos Históricos y Artísticos de Orense,t. XV, fasc. II (xullo-decembro), pp. 129-137 (Versión en galego, 2018, Concello de Cerdedo-Cotobade).[2]
  • "Tristezas románticas", Gelmírez: hojas de otoño a primavera, nº 1. Santiago. pp. 25-26.[1]

1946Editar

  • "Dous romances de Galicia", Revista de Guimarães.[2]
  • "Máscaras y sermones del carnaval en Cotobad", RDTP t. II, p. 435-457.[1]
  • "Notas de azabachería compostelana", El Museo de Pontevedra t. IV, p. 61-68.[2]
  • "El Garotiño", Revista de Guimarães, nº 3-4, pp. 309-314.[2][8]

1947Editar

  • "Contribución al estudio de la Navidad en Galicia", Revista de Dialectología y Tradiciones Populares t. III. p. 401-446, Madrid.[2][9]

1948Editar

  • "Notas del Folklor de boda en Galicia", Trabalhos de Estudos de Etnologia Peninsular, vol. XI, Porto.[2]
  • "Contribución al estudio del columpio en Galicia", Revista Portuguesa de Filologia, v.1, t.II, Coimbra.[2][10]
  • "Colaboradores gallegos de Madoz", El Museo de Pontevedra, t V, p. 173-174.[2][4]

1949Editar

  • "Don Alonso de Fonseca", La Noche: suplemento del sábado, Nº 9, p.5.[4]

1950Editar

  • "Pastor Díaz en el Colegio de Fonseca", Boletín de la Comisión provincial de Monumentos Históricos y Artísticos de Lugo, t. IV,nº 34, pp. 69-72.[2]

1951Editar

  • "La iglesia de Santa María de Janza", El Museo de Pontevedra, t VI, p. 119-135.[2][4]
  • "Apuntes para la historia del Hospital de Ribadiso da Ponte", Lar (Buenos Aires) 213, p. 61-62.[1]
  • "Tradición jacobea en Lugo", Bol. de la Archicofradía del Glorioso Apóstol Santiago, nº [22]. Santiago. pp. 5-6.[1]

1952Editar

  • "Aportación al estudio de la dote", Lar (Buenos Aires) 224-225, pp. 63–64.[1]

1953Editar

  • "Una impresión del viaje de los Reyes Católicos a Galicia", Boletín de la Comisión provincial de Monumentos Históricos y Artísticos de Lugo, t. V,nº 37-38, pp. 3-10 .[2]
  • "Notas sobre el fuego en Galicia. La Farsa de Dulcinea o la Quema de la Pascua", Homenaje a César Morán Bardón. Separata de Zephyrus: crónica del Seminario de Prehistoria y Arqueología de la Sección Arqueológica del Centro de Estudios, vol. IV, Salamanca, pp.401-415. ISSN 0514-7336.[2][11]
  • "Espera en rumbosa puente", Lar (Buenos Aires) 236-237, p. 16.[1]
  • "La danza popular", Galicia, Rev. Centro Gallego, nº 7. Caracas. p. 18.[1]

1954Editar

  • "Músicos y cantores populares", Lar (Buenos Aires) 248-250, p. 11-12.[1]
  • "El tizón de Navidad", Airiños 13, p. 14.[1]
  • "Apuntes para la historia de Primera Enseñanza en el Valle de Quiroga (Lugo)", Boletín de la Comisión provincial de Monumentos Históricos y Artísticos de Lugo, t. VI,nº 41-44, pp. 8-14.[2]

1955Editar

  • "El molino de Paula", Lar (Buenos Aires) 260-262, pp. 35–36.[1]
  • "La Madamita de Castro Pedro", Vida Gallega 670/4, p. 43.[1]
  • "El Colegio de Santiago Alfeo", Vida Gallega 671/5, p. 24.[1]
  • "El nacimiento del Miño y sus leyendas", Vida Gallega 674/8, p. 12.[1]
  • "Recuerdos de Navidad", Vida Gallega 676/10, p. 16.[1]

1956Editar

  • "Un mapa en relieve de Galicia del Dr. Salvador Parga Pondal", Estudios Geográficos, nº 62. Madrid. pp. 85-87.[1]
  • "La farsa de Casadenaya", Boletín de la Real Academia Gallega nº 309-320, p. 162-166.[12]
  • "Siempre los caminos", Lar (Buenos Aires) 272-274, p. 25 e 28.[1]
  • "Motivos del Carballino", Vida Gallega 716/20, p. 11.[1]

1957Editar

  • "Aportación al estudio folklórico del castaño, la castaña y el magosto", Revista de Guimarães.[2]
  • "El funeral por Carlos II en la catedral de Lugo", Boletín de la Comisión P. de M. de Orense.[2]
  • "El aguinaldo de Reyes", Vida Gallega 718/22, p. 17.[1]
  • "El sermón de Duarria", Vida Gallega 721/25, p. 18.[1]
  • "La noche de San Juan", Vida Gallega 723/27, p. 35.[1]
  • "Fiesta Real en Lugo", Vida Gallega 727/ 31, p. 4-5.[1]
  • "El paisaje del Ribero", Vida Gallega 728/32, p. 4-5.[1]
  • "Costumbres de fin de año", Vida Gallega 729/33, p. 4.[1]
  • "Tres hombres de la feria", Lar (Buenos Aires) 284-286, p. 36 e 38.[1]

1958Editar

  • "El Belén", Asociación de Belenistas de Lugo. Lugo. p. 3.[1]
  • "Posibilidades del paisaje gallego: El paisaje en el cine", Vida Gallega 730/34, p. 20-21.[1]
  • "El traje tradicional en la artesanía gallega", Vida Gallega 731/35, p. 12-13.[1]
  • "La perla de la ría", Vida Gallega 732/36, p. 16-17.[1]
  • "Tradición y recuerdo de la Semana Santa campesina", Vida Gallega 733/37, p. 22-23.[1]
  • "El libro y la enseñanza", Vida Gallega 734/38, p. 29.[1]
  • "El Miño y Orense", Vida Gallega 735/39, p. 16-17.[1]
  • "De Lugo a Vigo por Lalín", Vida Gallega 736/40, p. 23.[1]
  • "En torno a las rías de Ferrol, Ares y La Coruña", Vida Gallega 737/41, p. 8-11.[1]
  • "Caminos de Pontevedra", Vida Gallega 738/42, p. 9-11.[1]
  • "La ronda por la muralla", Vida Gallega 739/43, p. 8-9.[1]
  • "Algunos dichos del vino", Vida Gallega 740/44, p. 26-27.[1]
  • "Cementerios campesinos", Vida Gallega 741/45, p. 26-27.[1]

1959Editar

Eu traballei sempre por e para Galicia. Unhas veces acertei, outras non; pero en todo canto levo feito puxen sempre toda a miña ilusión, todo o pouco que sei, sen esperar nunca nada a cambio.
—Antón Fraguas
  • "La mutación del paisaje", Vida Gallega 742-743/46-47, p. 38-39.[1]
  • "Al comienzo de la Ría", Vida Gallega 744/48, p. 20-21.[1]
  • "Paisaje de valle y de ribera", Vida Gallega 745/49, p. 16-17.[1]
  • "De Bayona a Tuy por la Guardia", Vida Gallega 746/50, p. 7-9.[1]
  • "Hacia el paisaje de las cumbres orensanas", Vida Gallega 747/51, p. 7-9.[1]
  • "Viejos estudios compostelanos", Vida Gallega 748/52, p. 24-25.[1]
  • "En torno a la Costa de la Muerte", Vida Gallega 749/53, p. 15-17.[1]
  • "Fiestas pontevedresas", Vida Gallega 750/54, p. 16-17.[1]
  • "Sobre el recuerdo lucense", Vida Gallega 751/55, p. 19-20.[1]
  • "Tierras de Portugal", Vida Gallega 752-753/ 56-57, p. 42-43.[1]
  • "El conde de Covelo", Lar (Buenos Aires) 302, p. 17-18.[1]

1960Editar

  • "La virgen en el cancionero popular gallego", El Museo de Pontevedra, t XIV, p. 67-88.[2]
  • "Apuntes sobre la iglesia de Santiago de Loureiro", Boletín de la Comisión P. de M. de Orense.[2]
  • "Predicción del tiempo y cosechas en el saber popular", Vida Gallega 754/58. p. 21-22.[1]
  • "El litoral lucense", Vida Gallega 757/61. p. 4-5.[1]
  • "De Orense a Viana por Verín y la Gudiña", Vida Gallega 758/62. p. 9-11.[1]
  • "Arte en Compostela: Mª del C. Mariño Taboada", Vida Gallega 758/62. p. 42.[1]
  • "En el noroeste galaico", 1960, Vida Gallega 760/64. p. 20-21.[1]
  • "Arte en Compostela: Exposición de pintura", Vida Gallega 760/64. p. 61.[1]
  • "Arte en Compostela: exposición Suárez Ferreiro…", Vida Gallega 761/65. p. 15.[1]
  • "Arte en Compostela: Fernández Sánchez…", Vida Gallega 762-763/66-67. p. 5.[1]
  • "La pintura en los museos y colecciones particulares", Vida Gallega 764-765/68-69. p. 11.[1]
  • "El crucero de Barreiros", Lar (Buenos Aires) 304, p. 37-38.[1]

1961Editar

  • "Notas sobre el recibimiento del Arzobispo Don Maximiliano de Austria", Compostellanum v. VI, nº 2, p. 333/157-343/167.[2]
  • "Arte en Compostela: Gonzalo R. de la Cuesta…", Vida Gallega 766/70, p. 61.[1]
  • "Arte en Compostela: Roberto González del Blanco…", Vida Gallega 768/72, p. 13-15.[1]
  • "Los antiguos gremios del mar", Vida Gallega 771-772/75-76, p. 23-25 e 28.[1]
  • "Arte en Compostela: Antonio Moragón…", Vida Gallega 771-772/75-76, p. 109.[1]

1963Editar

  • "Decir de historiadores", El Eco Franciscano 1383, p. 327-331.[1]
  • "Tres temas relacionados con Santiago en el Congreso Etnográfico de Santo Tirso (Portugal)", Compostellanum, Santiago.[2]

1964Editar

  • "Sangüesa y la peregrinación a Compostela", Compostellanum v. IX, nº 2. p. 329-330/161-162.[2]

1965Editar

  • "Origen de la Universidad compostelana", Dios lo quiere Nº 109, Vitoria, p. 7-9.[1]

1966Editar

  • "El milagro del ahorcado", Revista de Etnografia, Porto.[2]
  • "Manuel Murgía en Valladolid", Abrente (Valladolid), p. 37.[1]

1967Editar

  • "Emoción y recuerdo de la Ribera Sagrada", Revista Bracara Augusta. VOL. XXI, FASC. 47-48 (59-62) XIII Centenário S. Frutuoso, Braga.[2]

1968Editar

  • "Sebastián González García-Paz: Notas da súa vida e do seu tempo", Grial 21, p. 334-357.[2]
  • "Caminos de peregrinación", Bol. de la Archicofradía del Glorioso Apóstol Santiago, nº 72. Santiago. pp. 5-7 e 13.[1]
  • "Vida y obra de Lago González", Bol. de la Archicofradía del Glorioso Apóstol Santiago, nº 73. Santiago. pp. 3-8.[1]

1969Editar

  • "Algunos seres fantásticos de nuestra Tierra", Revista de Etnografia, Porto.[2]
  • "Centenario de un sabio", Bol. de la Archicofradía del Glorioso Apóstol Santiago, nº 74. Santiago. pp. 4-6.[1]

1970Editar

  • "Lembranza de unha xeneración", Cincuentenario Nós, Boletín Mensual de Cultura Galega, Santiago, p. 37-38.[2][1]
  • "Aquilino Iglesias Alvariño", Boletín de la Real Academia Gallega nº 352, p. 454-460.[12]
  • "La Puerta Santa de la catedral de Santiago", Revista de Etnografía, Porto.[2]
  • "Don José Couselo Bouzas", Bol. de la Archicofradía del Glorioso Apóstol Santiago, nº 75, Santiago. pp. 8-10.[1]

1971Editar

  • "Perfeutiño de Rebordelo: peregrino del cielo", Mundo Gallego, nº 29. Madrid. pp. 11-12.[1]

1973Editar

  • "Galicia, semblante de una tierra", Atenea, nº 1-2. Mayagüez (Puerto Rico). pp. 21-34.[1][4]
  • "Un libro de historias", Bol. de la Archicofradía del Glorioso Apóstol Santiago, nº 76. Santiago. pp. 142-145.[1]

1974Editar

  • "La sociedad Amigos del Arte de Santiago de Compostela", Abrente (Santiago de Compostela) 6, p. 39-61.[13]
  • "A Exposición", Instituto Padre Sarmiento de Estudios Gallegos. Exposición (27ª. 1973. Santiago de Compostela). Seminario de Estudos Galegos : (1923-1973) : cincuentenario da súa creación : 27ª exposición, Santiago de Compostela, julio de 1973, Santiago de Compostela : Instituto Padre Sarmiento de Estudios Gallegos pp 19-28 [14][2]

1975Editar

  • "La Condesa de Pardo Bazán y el folklore", Revista do Instituto J. Cornide de Estudios Coruñeses, nº 10-11, A Coruña. pp. 55-96.[2][1]
  • "Preocupación polo tempo e os astros na creencia popular", Boletín Auriense.[2]
  • "Castelao en Cotobade", Boletín de la Real Academia Gallega nº 357, p. 54-59.[12]
  • "La vida colegial compostelana: Los hombres y las instituciones", El Liceo Franciscano, nº 82-84. Santiago. pp. 189-214.[2][1]

1976Editar

  • "Literatura popular en torno al casamiento, embarazo y parto", Revista de Dialectología y Tradiciones populares, Madrid.[2]
  • "Galicia: esquemas de historia incompleta I.", Oscus, nº 30. Madrid. pp. 8-11.[1]

1977Editar

  • "Lembrando a Paulino Pedret Casado", Boletín de la Real Academia Gallega nº 359, p. 321-334.[12]
  • "Castelao", A Nosa Terra, (extra 5-6). Vigo. pp. 65-74.[1]

1978Editar

  • "Algunas creencias sobre el mar", Boletín da Biblioteca P. Municipal de Matosinhos.[2]
  • "Don Antonio López Ferreiro: un home de letras", Follas e papeles, nº esp. Betanzos.[1]

1979Editar

  • "Algunas cantigas del mar", Boletín da Biblioteca P. Municipal de Matosinhos.[2]
  • "Unha sociedade agraria", Revista de Estudios Agrarios.[2]

1980Editar

  • "O M.I. Sr. Dr. Salustiano Portela Pazos", Boletín de la Real Academia Gallega nº 360, p. 490-496.[12]

1981Editar

  • "D. Roberto González del Blanco: apuntes sobre su vida y obra", "Homenaje a pintores compostelanos", D. P. da Coruña, pp. 51-74, A Coruña.[2][15]
  • "Os nadales", Outeiro, nº 3. A Coruña. pp. 21-22.[1]
  • "Vicente Risco: o viaxeiro", Rev. da D.P. de Ourense, Ourense, pp. 25-28.[1]

1982Editar

  • "Homes de letras da Ría de Arousa", Ría de Arousa, nº 0. Santiago. pp. 39-41.[2][1]
  • "Tres festas na provincia da Coruña", Outeiro, nº 5. A Coruña. p. 24.[1]
  • "O mes das benditas almas", Outeiro, nº 6. A Coruña. p. 37.[1]
  • "Don Ramón Otero Pedrayo: o xeógrafo", Dorna , nº 4. Santiago. p. 17-21.[1]

1983Editar

  • "El santuario de la Peregrina en Compostela", El Museo de Pontevedra, t 37, p. 331-354.[2][4]
  • "A 'Pena Cadeira' e dúas pedras máis", Brigantium, A Coruña.[2]
  • "Letras galegas", Outeiro, nº 8. A Coruña. p. 21.[1]

1984Editar

  • "Os maios", Outeiro, nº 12. A Coruña. pp. 30-31.[1]
  • "Castelao na súa xeneración", Outeiro, nº 13. A Coruña. pp. 19-20.[1]
  • "Larear con Don Vicente Risco", Outeiro, nº 14. A Coruña. pp. 41-42.[1]
  • "Don Antonio Losada Diéguez", Outeiro, nº 15. A Coruña. pp. 59-60.[1]
  • "O río Almofrei", Tiempo de Ocio, nº 1. Pontevedra. p. 61.[1]

1985Editar

  • "Diversións de tempos pasados", Outeiro, nº 16. A Coruña. pp. 38-39.[1]
  • "Victorino García Martí: o cabaleiro da Pobla", Outeiro, nº 17. A Coruña. pp. 66-67.[1]
  • "Curiosas costumes na poesía de Rosalia", Galicia: Revista del Centro Gallego de Buenos Aires, nº 637. pp. 28-29.[1]

1986Editar

  • "As almas do Purgatorio", Encrucillada. Revista Galega de Pensamento Cristián, Vigo.[2]
  • "O inquedo proceder de Freire Castrillón", Memoria Anual de la Real Sociedad Económica de Amigos del País, nº 1. Santiago.[1]
  • "Aquilino Iglesia Alvariño: o poeta de Seivane", Outeiro, nº 20. A Coruña. pp. 65-66.[1]
  • "Anxel Fole", Outeiro, nº 21. A Coruña. pp. 53-55.[1]
  • "Repaso ós “queixumes” de Pondal", Outeiro, nº 22. A Coruña. pp. 59-61.[1]
  • "Don Florentino López Alonso Cuevillas", Outeiro, nº 23. A Coruña. pp. 61-63.[1]
  • "As almas do Purgatorio", Encrucillada, vol. X, nº 49. Vigo. pp. 5-22.[1]
  • "A primeira emigración de Castelao", Anduriña, nº 4. Santiago. pp. 19-20.[1]

1987Editar

  • "El culto a las animas en Loureiro de Cotobade", Gallaecia, nº 9-10, Santiago.pp. 271-278.[2][1]
  • "Francisca Herrera y Garrido (1869-1950)", Outeiro, nº 24. A Coruña. pp. 59-62.[1]
  • "A festa do Carmen", Outeiro, nº 25. A Coruña. pp. 31-32.[1]
  • "A vendimia", Outeiro, nº 26. A Coruña. pp. 66-67.[1]
  • "A Navidade", Outeiro, nº 27. A Coruña. pp. 80-82.[1]

1988Editar

  • "Don Ramón, o xeógrafo das paisaxes", Outeiro, nº 28, A Coruña. pp. 34-36.[1]
  • "Don Xosé Filgueira Valverde, un pontevedrés ilustre", Galicia en Madrid , nº 26. Madrid. pp. 14-17.[1]
  • "Otero Pedrayo en Compostela", Asoc. xuv. Bosco, nº 6, Santiago. pp. 3-5.[1]

1989Editar

  • "Comentarios de antropoloxía na obra de Xosé Mª Castroviejo", Galicia en Madrid, nº 31. Madrid. pp. 17-21.[1]
  • "Abrir camiños fluviais", Memoria Anual da Real Sociedade Económica do País (1987-1988). Santiago. pp. 97-99.[1]
  • "Don Francisco Asorey", Arte Galicia, nº 21. Ferrol. p. 102.[1]
  • "O vilancico na noite campesiña", Santa Susana/El Pilar: Bol. Parroquial, nº 11. Santiago.[1]

1990Editar

  • "A Sociedade Económica informa da emigración", Memoria anual de la Real Sociedad Económica de Amigos del País (1988-1989), Santiago, pp. 125-129.[2]

1991Editar

  • "En percura do galeguismo silencioso", Galicia en Madrid, nº 38. Madrid. pp.13-20.[1]

1992Editar

  • "O que eu sabía das serpes", Boletín Auriense, T. XXII. Ourense. pp. 87-97.[2]

1993Editar

  • "Alberto Vieira Braga: ilustre antropólogo", Revista de Guimarães, vol. 103. Guimarâes, pp. 35-43.[2][16]
  • "Variantes de algúns contos", Revista de Guimarães, vol. 103. Guimarês, pp. 131-140.[2][17]

1995Editar

  • "O pantalón chamado cirolas", Raigame, Ourense, pp. 7-10.[2]
  • "Dos Maios e dos San Xoáns", Federación Galega de Municipios e Provincias, nº 9. Santiago. pp. 19-25.[1]

1996Editar

  • "Discurso de Benvida a Camilo José Cela como novo membro da Real Academia Galega de Ciencias", Acto de ingreso do Excmo. Prof. Dr. D. Camilo José Cela na Real Academia Galega de Ciencias, Santiago.[1]
  • "O madrugar de don Pedro", Glaucopis: Bol. I.E.V., nº 2. Vigo. pp. 37-39.[1]
  • "Un nome padronés: Herbón", Pascoa, p. 23-25.[4]

1997Editar

  • "O traxe tradicional", Galicia Antropoloxía, XXV, A Coruña.[2]
  • "A emoción poética ó redor de Vigo", Glaucopis: Bol. I.E.V., nº 3. Vigo. pp. 227-230.[1]
  • "O Galo", Gaiteiro de Lugo, p.6.[4]
  • "A Santa Compaña", Gaiteiro de Lugo, p.52.[4]

1998Editar

Busto feito por Camilo Seira, na avda. de Antón Fraguas, en Compostela.
  • "Lembrando a Manuel Fabeiro", Día das letras galegas, Sociedad Liceo, Grupo filatélico, Noia, p. 13-14.[1]
  • "Antropólogos de comenzos de século: Don Manuel Vidal Rodríguez e Don Francisco Potel Pardal", El Museo de Pontevedra, Pontevedra, T. LII, p. 135-162.[1]
  • "Ángel Ilarri un amante de Vigo e do seu mar", Rev. Castrelos, Nº 11, p. 13-14.[1]
  • "Terra de Montes e terras veciñas", Cotaredo, Nº 1, Forcarei. p. 8-10.[18]
  • "Recuerdo del molino y moler: algo de las “muiñadas” de Antonio de Insuela", Molinum Nº 1, p. 5-7.[1]

1999Editar

  • "O lugar e a casa onde nacín", Grial, T 37, nº 144, p. 621-629.[19][2]

2000Editar

Tumba en Boisaca, Santiago de Compostela.

2007Editar

NotasEditar

  1. Non se inclúen limiares e presentacións, recensións bibliográficas, nin os catálogos de exposicións.
  2. Foi nas Ruínas de San Domingos, en Pontevedra. Véxase o reverso manuscrito por Fermín Bouza-Brey en 1955.
Referencias
  1. 1,000 1,001 1,002 1,003 1,004 1,005 1,006 1,007 1,008 1,009 1,010 1,011 1,012 1,013 1,014 1,015 1,016 1,017 1,018 1,019 1,020 1,021 1,022 1,023 1,024 1,025 1,026 1,027 1,028 1,029 1,030 1,031 1,032 1,033 1,034 1,035 1,036 1,037 1,038 1,039 1,040 1,041 1,042 1,043 1,044 1,045 1,046 1,047 1,048 1,049 1,050 1,051 1,052 1,053 1,054 1,055 1,056 1,057 1,058 1,059 1,060 1,061 1,062 1,063 1,064 1,065 1,066 1,067 1,068 1,069 1,070 1,071 1,072 1,073 1,074 1,075 1,076 1,077 1,078 1,079 1,080 1,081 1,082 1,083 1,084 1,085 1,086 1,087 1,088 1,089 1,090 1,091 1,092 1,093 1,094 1,095 1,096 1,097 1,098 1,099 1,100 1,101 1,102 1,103 1,104 1,105 1,106 1,107 1,108 1,109 1,110 1,111 1,112 1,113 1,114 1,115 1,116 1,117 1,118 1,119 1,120 1,121 1,122 1,123 1,124 1,125 Méndez García 2006, p. 256-267.
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 2,21 2,22 2,23 2,24 2,25 2,26 2,27 2,28 2,29 2,30 2,31 2,32 2,33 2,34 2,35 2,36 2,37 2,38 2,39 2,40 2,41 2,42 2,43 2,44 2,45 2,46 2,47 2,48 Real Academia Galega (ed.). "Libros, folletos, relatorios, homenaxes e artigos en revistas especializadas". Consultado o 10 de abril de 2019. 
  3. "O Entroido nas terras do Sul de Cotobade" en Galiciana.
  4. 4,00 4,01 4,02 4,03 4,04 4,05 4,06 4,07 4,08 4,09 4,10 4,11 Novas Penzol, Nº20, xaneiro de 2019
  5. "Do folk-lore de Armeses-Listanco" en Galiciana.
  6. "As lêndas da Fonte Pormás" en Galiciana.
  7. Nos 1 e 2 de Universitarios facsímiles, na Cervantes virtual.
  8. Loureiro Lamas, Celso (1991). "Rescate etnográfico y estrategias de animación sociocultural sobre juegos tradicionales de Galicia". Cuadernos de etnología y etnografía de Navarra (nº 57): 57. 
  9. "Contribución al estudio de la Navidad en Galicia". Galiciana. 
  10. Contribución al estudio del columpio en Galicia. Galiciana. 
  11. "Notas sobre el fuego en Galicia". Galiciana. 
  12. 12,0 12,1 12,2 12,3 12,4 12,5 12,6 Artigos de A. Fraguas Boletín da RAG.
  13. "La sociedad Amigos del Arte de Santiago de Compostela"
  14. "Antón Fraguas: Compromiso co saber popular" (PDF). Novas Penzol (Fundación Penzol) (20). xaneiro de 2019. Arquivado (PDF) dende o orixinal o 20 de marzo de 2019. 
  15. Imaxe en Todocolección.com (Catálogo de exposición)
  16. Fraguas, Antonio Fraguas (1993). "Alberto Vieira Braga, ilustre antropólog". Revista de Guimaraes (103): 33–43. ISSN 0871-0759. 
  17. Fraguas, Antonio Fraguas (1993). "Variantes de alguns contos". Revista de Guimaraes (103): 129–140. ISSN 0871-0759. 
  18. Revista Cotaredo, n.º 1, 1998 en tabeirosmontes.com
  19. "O lugar e a casa onde nacín" en Grial 144 (vía Google Books).

Véxase taménEditar