Abrir o menú principal

Lista de marcas de automóbiles

artigo de listas da Wikimedia

Esta é unha lista das principais marcas de automóbiles xunto ao seu país de orixe:

EspañolasEditar

EuropeasEditar

EstadounidensesEditar

XaponesasEditar

Resto de AsiaEditar

Antigas marcasEditar

Marcas que xa cesaron ou suspenderon a súa actividade.

Nome Nacionalidade Inicio de produción
de automóbiles
Fin de produción
de automóbiles
Notas
Abadal   España 1912 1930
Abbott   Estados Unidos 1909 1918
AC Cars   Reino Unido 1904 2008
Adami   Italia 1901 1906
Adler   Alemaña 1900 1939
Aero   República Checa 1928 1949
Ajax   Suíza 1906 1910
Allard   Reino Unido 1936 1966 Produción de serie de 1946 a 1957
Alpine   Francia 1954 1995 Absorbida por Renault
Alvis   Reino Unido 1920 1967
Amilcar   Francia 1921 1939 Absorbida por Hotchkiss
Anglada   España 1902 1905
Ansaldo   Italia 1919 1929
Aquila Italiana   Italia 1905 1917 Absorbida por SPA
Ariel   Reino Unido 1900 1925
Armstrong-Siddley   Reino Unido 1925 1960
ATS   Italia 1963 1964
Auburn   Estados Unidos 1900 1937
Ausonia   Italia 1903 1906
Austin   Reino Unido 1905 1952 British Motor Corporation
Austin Rover Group   Reino Unido 1981 2000 MG Rover
Austin-Healey   Reino Unido 1953 1971
Austro-Daimler   Australia 1899 1934
Autoar   Arxentina 1949 1963
Autobianchi   Italia 1955 1995 Grupo Fiat
Bandini   Italia 1946 1992
Bantam   Estados Unidos 1935 1956
Barreiros   España 1954 1978 PSA Peugeot Citroën
Belsize   Reino Unido 1901 1925
Benz   Alemaña 1883 1926 Daimler-Benz
Berliet   Francia 1894 1939
Bitter   Alemaña 1973 1992
Borgward   Alemaña 1929 1961
Bricklin   Canadá 1974 1976
British Leyland   Reino Unido 1968 1987 Austin Rover Group
British Motor Corporation   Reino Unido 1952 1968 British Leyland
Carrozzeria Fissore   Italia 1921 1984
Ceirano   Italia 1904 1909 FIAT
CEMSA   Italia 1925 1948
Cisitalia   Italia 1944 1964
Cizeta   Italia 1988 1993
Cobra   Estados Unidos 1962 1968
Cord   Estados Unidos 1929 1937
DAF   Países Baixos 1958 1976 Volvo
Daimler-Motoren-Gesellschaft   Alemaña 1890 1926 Daimler-Benz
Daimler   Reino Unido 1896 2002 Jaguar
Darracq   Francia 1896 1920
Datsun   Xapón 1932 1984 Nissan
De Dion-Bouton   Francia 1883 1932
De la Cuadra   España 1898 1901 J. Castro
De Marçay   Francia 1920 1922
De Vecchi & C.   Italia 1909 1917
De Vecchi & Strada   Italia 1903 1909
Delage   Francia 1905 1953
Delahaye   Francia 1894 1954
DeLorean   Estados Unidos 1981 1983
DKW   Alemaña 1916 1966 Volkswagen
Diatto   Italia 1905 1955
Dobelli   Italia 1903 1904
Duesenberg   Estados Unidos 1913 1937
Duryea   Estados Unidos 1893 1917
Elva   Reino Unido 1958 1968
Emanuel   Italia 1899 1904
EMW   Alemaña 1945 1956
Enzmann   Suíza 1958 1968
Excalibur   Estados Unidos 1965 1989
Epocar   San Marino 1986 1992
Facel Vega   Francia 1954 1964
FN   Bélxica 1899 1935
Fafnir   Alemaña 1902 1926
FAST   Italia 1919 1922
FIAL   Italia 1906 1909
FIAM   Italia 1924 1927
F.I.V. Edoardo Bianchi   Italia 1899 1958 Autobianchi
Florentia   Italia 1903 1910
Frazer Nash   Reino Unido 1924 1957
FSM   Polonia 1972 1992
Ghia   Italia 1915 1973 Ford
Ginetta   Reino Unido 1955 1998
Glas   Alemaña 1951 1968 BMW
Hansa   Alemaña 1906 1961
Hermes   Italia 1906 1908
Hillman   Reino Unido 1907 1976 Rootes
Hispano-Suiza   España 1904 1946
Horch   Alemaña 1899 1939
Hotchkiss   Francia 1903 1955
Hudson   Estados Unidos 1909 1957 American Motors
Humber   Reino Unido 1896 1976 Rootes
IKA   Arxentina 1955 1970
Imperia   Bélxica 1905 1958 Triumph
Innocenti   Italia 1961 1992 Grupo Fiat
Iso   Italia 1953 1975
Isotta Fraschini   Italia 1900 1949
Itala   Italia 1904 1935
J. Castro   España 1902 1904 Hispano-Suiza
Jawa   República Checa 1934 1945
Jensen   Reino Unido 1931 2001
Kaiser   Estados Unidos 1946 1955
Lagonda   Reino Unido 1906 1965 Aston Martin
Lanchester   Reino Unido 1895 1956
LaSalle   Estados Unidos 1927 1940
Lea-Francis   Reino Unido 1895 1963
Lorraine Dietrich   Francia 1896 1935
Maico   Alemaña 1955 1958
Marino   Italia 1923 1928
Marmon   Estados Unidos 1902 1933
Matford   Francia 1934 1941 Ford
Mathis   Francia 1906 1945
Matra   Francia 1964 2003
McLaughlin   Canadá 1907 1918
Minerva   Bélxica 1899 1939
Monte Carlo Automobile (MCA)   Mónaco 1990 1992
Moretti   Italia 1925 1989
Morris   Reino Unido 1913 1983 British Motor Corporation
Motori Bernardi, Miari, Giusti & C   Italia 1896 1898
MG Rover   Reino Unido 2000 2005 NAC
Monteverdi   Suíza 1967 1982
Mors   Francia 1896 1925
Moskvitch   Rusia 1947 2001
Napier   Reino Unido 1900 1924
Nash   Estados Unidos 1917 1957 American Motors
Nazzaro   Italia 1911 1915
NSU   Alemaña 1884 1969 Audi
Ogle   Reino Unido 1960 1972
OM   Italia 1918 1934
OSCA   Italia 1947 1966
OSI   Italia 1960 1968
Oldsmobile   Estados Unidos 1897 2004 General Motors
Oltcit   Romanía 1977 1994 Daewoo
Packard   Estados Unidos 1899 1958 Studebaker
Panhard   Francia 1890 1967 PSA Peugeot Citroën
Panther Westwinds Ltd   Reino Unido 1972 1990 SsangYong Motor Company
Peerless   Estados Unidos 1900 1933
Pic Pic   Suíza 1904 1924
Plymouth   Estados Unidos 1928 2001
Rambler   Estados Unidos 1958 1968 American Motors
Rayton Fissore   Italia 1984 1994
Reliant   Reino Unido 1952 2002
Rhode   Reino Unido 1921 1931
Riley   Reino Unido 1907 1969 BMW
Rover   Reino Unido 1902 2005 British Leyland
Rumpler   Alemaña 1921 1925
Russell   Canadá 1905 1915
Russo-Baltique   Rusia 1909 1915
SAL Esperia   Italia 1905 1913
Salmson   Francia 1908 1957
Sandford   Francia 1922 1939
Saurer   Suíza 1896 2002
SCAT   Italia 1906 1940 SPA
Schuppan   Australia 1992 1994
Scioneri   Italia 1943 1979
Selve   Alemaña 1919 1929
SIATA   Italia 1926 1970
Simca   Francia 1935 1980 PSA Peugeot Citroën
Singer   Reino Unido 1905 1970 Rootes
Siva   Italia 1967 1969
Società Italiana Bernardi   Italia 1898 1901
SPA   Italia 1906 1947
STAR   Italia 1904 1918 SPA
Studebaker   Estados Unidos 1897 1966
Sunbeam   Reino Unido 1899 1976 PSA Peugeot Citroën
Talbot   Francia 1902 1988 PSA Peugeot Citroën
Thomas   Estados Unidos 1903 1918
Trevisan   Italia 18996 1902
Triumph   Reino Unido 1923 1984
Tucker   Estados Unidos 1948 1949
UMM   Portugal 1978 1995
Unic   Francia 1904 1939
Vanden Plas   Reino Unido 1870 1946 Austin Motor Company
Veritas   Alemaña 1947 1953
Voisin   Francia 1919 1958
Wartburg   Alemaña 1956 1990
Wolseley   Reino Unido 1896 1975 Morris Motor Company
Xedos   Xapón 1992 2000 Mazda
Z   República Checa 1924 1936
Zaschka   Alemaña 1929 1929
ZAZ   Ucraína 1960 1998 Daewoo
Züst   Italia 1905 1917 O.M.
Daewoo Motors   Korea 1971 2011