Lista de filmes en galego con maior recadación

A continuación detállase unha lista dos filmes en galego con maior recadación da historia do cinema de Galicia.

Lista de filmes

editar

     * O sombreado en verde sinala os filmes que aínda están en proxección nas salas de cinema

Filmes en galego con maior recadación
Posto Ano Título Recadación Espectadores
1 2022 As bestas 7.019.991,82 € 1.111.324[1]
2 2019 O que arde 565.214,33 € 104.540[2]
3 2023 O corno 411.366,79 € 71.692[3]
4 2021 Cuñados 318.542,37 € 58.293[4]
5 2014 A esmorga 277.652,06 € 47.866[5]
6 2023 Matria 221.901,31 € 40.286[6]
7 2002 Días de voda 172.471,60 € 38.579[7]
8 2008 Pradolongo 153.745,30 € 33.463[8]
9 2011 Engurras 153.521,32 € 30.411[9]
10 2012 Vilamor 145.595,90 € 42.459[10]
11 1989 Sempre Xonxa 138.638,32 € 62.203[11]
12 2000 Era outra vez 104.234,28€ 27.007[12]
13 2021 Valentina 84.634,10 € 17.903[13]
14 2016 Sicixia 68.507,12 € 12.158[14]
15 2012 O Apóstolo 62.162,88 € 10.038[15]
16 2011 Crebinsky 48.198,90 € 7.825[16]
17 2023 Sica 36.392,36 € 6.474[17]
18 2020 Ons 32.808,46 € 5.973[18]
19 1989 Urxa 26.514,02 € 18.899[19]
20 2017 Dhogs 25.791,40 € 4.727[20]
21 2022 O corpo aberto 23.400,51 € 4.270[21]
22 2019 Longa noite 21.718,10 € 4.083[22]
23 2020 Nación 19.834,38 € 3.925[23]
24 2017 Trinta lumes 17.264,59 € 3.387[24]
25 2020 Lúa vermella 15.447,08 € 2.923[25]
26 2022 O home e o can 15.439,01 € 2.683[26]
27 2013 Costa da Morte 15.308,90 € 3.313[27]
28 2020 Reboiras. Acción e corazón 14.494,10 € 2.572[28]
29 2019 Eroski Paraíso 12.318,30 € 2.338[29]
30 2020 María Solinha 9.532,52 € 1.654[30]
31 2018 Trote 9.315,05 € 1.742[31]
32 2000 Blanca Madison 7.994,80 € 1.855[32]
33 2019 Arima 6.622,72 € 1.259[33]
34 2012 Arraianos 5.194,28 € 993[34]
35 2012 Doentes 5.098,60 € 893[35]
36 2017 A estación violenta 4.869,45 € 861[36]
37 2013 O ouro do tempo 4.549,30 € 910[37]
38 2011 Tralas luces 4.437,10 € 697[38]
39 2011 A metade da vida 4.176,43 € 1.583[39]
40 2021 Eles transportan a morte 4.038,77 € 924[40]
41 2011 Sinbad 1.632,70 € 840[41]
42 2013 9 ondas 1.334,30 € 302[42]
43 2018 Tódalas mulleres que coñezo 1.100,00 € 424[43]
44 2013 Encallados 756,00 € 149[44]
45 2007 Eloxio da distancia 503,47 € 90[45]
46 2007 O quinto evanxeo de Gaspar Hauser 140,00 € 46[46]
47 2008 A casa da luz 40,00 € 10[47]
48 2024 +Cuñados [48]
49 2024 As Neves [49]
  1. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de As bestas". Consultado o 20 de abril de 2024. 
  2. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de O que arde". Consultado o 13 de outubro de 2023. 
  3. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de O corno". Consultado o 20 de abril de 2024. 
  4. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Cuñados". Consultado o 13 de febreiro de 2024. 
  5. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de A esmorga". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  6. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Matria". Consultado o 13 de febreiro de 2024. 
  7. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Días de voda". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  8. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Pradolongo". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  9. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Engurras". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  10. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Vilamor". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  11. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Sempre Xonxa". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  12. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Era outra vez". Arquivado dende o orixinal o 27 de maio de 2021. Consultado o 26 de xaneiro de 2020. 
  13. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Valentina". Arquivado dende o orixinal o 01 de xaneiro de 2022. Consultado o 13 de outubro de 2023. 
  14. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Sicixia". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  15. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de O Apóstolo". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  16. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Crebinsky". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  17. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Sica". Consultado o 13 de febreiro de 2024. 
  18. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Ons". Arquivado dende o orixinal o 07 de xaneiro de 2021. Consultado o 9 de abril de 2021. 
  19. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Urxa". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  20. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Urxa". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  21. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de O corpo aberto". Arquivado dende o orixinal o 20 de decembro de 2022. Consultado o 13 de setembro de 2023. 
  22. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Longa Noite". Consultado o 27 de maio de 2020. 
  23. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Nación". Consultado o 26 de outubro de 2022. 
  24. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Trinta lumes". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  25. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Lúa vermella". Arquivado dende o orixinal o 07 de abril de 2023. Consultado o 4 de novembro de 2021. 
  26. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de O home e o can". Consultado o 13 de febreiro de 2024. 
  27. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Costa da Morte". Consultado o 22 de xaneiro de 2019. 
  28. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Reboiras.Acción e Corazón". Arquivado dende o orixinal o 19 de febreiro de 2021. Consultado o 15 de febreiro de 2021. 
  29. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Eroski Paraíso". Consultado o 28 de febreiro de 2020. 
  30. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de María Solinha". Arquivado dende o orixinal o 10 de decembro de 2021. Consultado o 12 de maio de 2022. 
  31. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Trote". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  32. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Blanca Madison". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  33. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Arima". Consultado o 28 de xuño de 2021. 
  34. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Arraianos". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  35. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Doentes". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  36. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de A estación violenta". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  37. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de "O ouro do tempo"". Consultado o 30 de xuño de 2021. 
  38. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Tralas luces". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  39. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de A metade da vida". Consultado o 9 de abril de 2021. 
  40. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Eles transportan a morte". Consultado o 13 de outubro de 2023. 
  41. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Sinbad". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  42. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de 9 ondas". Consultado o 17 de febreiro de 2020. 
  43. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Tódalas mulleres que coñezo". Consultado o 28 de xuño de 2021. 
  44. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Encallados". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  45. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de Eloxio da distancia". Consultado o 2 de novembro de 2019. 
  46. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de O quinto evanxeo de Gaspar Hauser". Consultado o 22 de xaneiro de 2020. 
  47. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de A casa da luz". Consultado o 17 de febreiro de 2020. 
  48. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de +Cuñados". Consultado o 20 de abril de 2024. 
  49. Catálogo ICAA (ed.). "Ficha da ICAA de As Neves". Consultado o 11 de maio de 2024. 

Véxase tamén

editar

Outros artigos

editar