Lista de filmes con versión en galego/O

artigo de listas da Wikimedia

OEditar

Título galego Título orixinal Ano Dirección Versión
Ó caer a noite The Badge 2002 Robby Henson Dobrada
Ao caer o día Sundown 1941 Henry Hathaway Dobrada
Ó fío do abismo[1] Gleaming the Cube 1989 Graeme Clifford Dobrada
Ó leste do Edén[2] East of Eden 1955 Elia Kazan
Ao límite Edge of Darkness 2010 Martin Campbell Dobrada
Ó límite da sospeita[3] Jagged Edge 1985 Richard Marquand
O que queda do día[4] The Remains of the Day 1993 James Ivory
Ó sol[5] Sunny Side 1919 Charlie Chaplin Subtitulado
Obxectivo mortal[6] Wrong Is Right 1982 Richard Brooks
Obxectivo X[7] Yesterday's Target 1996 Barry Samson
Ocean's Eleven Ocean's Eleven 2001 Steven Soderbergh Dobrada
Ocean's Twelve Ocean's Twelve 2004 Steven Soderbergh Dobrada
Ocean's Thirteen Ocean's Thirteen 2007 Steven Soderbergh Dobrada
Odessa[8] The Odessa File 1974 Ronald Neame
A Odisea The Odyssey 1997 Andrei Konchalovsky Dobrada
O oeste da fronteira[9] West of the Divide 1934 Robert N. Bradbury
A ofensa[10] The Offence 1972 Sidney Lumet Subtitulada
Un oficial e un cabaleiro An Officer and a Gentleman 1982 Taylor Hackford Dobrada
Oito cabezas[11] 8 Heads in a Duffel Bag 1997 Tom Schulman
Oito millóns de maneiras de morrer[12] 8 Million Ways to Die 1986 Hal Ashby
Oliver Twist Oliver Twist 2005 Roman Polanski Dobrada
O ollo Gin gwai 2002 Oxide Pang Chun, Danny Pang Dobrada
O ollo da agulla[13] Eye of the Needle 1981 Richard Marquand Dobrada
Os once de Ocean[14] Ocean's Eleven 1960 Lewis Milestone Dobrada
Once in a Blue Moon* Once in a Blue Moon 1995 Philip Spink Dobrada
Onde van os cartos[15] Where the Money Is 1955 Marek Kanievska
Onde viven os monstros Where the Wild Things Are 2009 Spike Jonze Dobrada
Ondine. A lenda do mar Ondine 2009 Neil Jordan Dobrado
Open Range Open Range 2003 Kevin Costner Dobrada
Operación alborada[16] Operation: Daybreak 1975 Lewis Gilbert
Operación Baile Tolo[17] Operation Mad Ball 1957 Richard Quine
Operación costeleta de vitela[18] L’opération corned beef 1991 Jean-Marie Poiré Dobrado
Operación especial[19] Real Men 1987 Dennis Feldman
Operación secreta O.K. Connery 1967 Alberto De Martino Dobrado
Operación Swordfish Swordfish 2001 Dominic Sena Dobrada
Operación Trono Thunderball 1965 Terence Young Dobrada
Orfa Orphan 2009 Jaume Collet-Serra Dobrada
Orfeo negro[20] Orfeu Negro 1959 Marcel Camus
Orgullo de estirpe The Horsemen 1971 John Frankenheimer Dobrada
O orgullo dos Yankees[21] The Pride of the Yankees 1942 Sam Wood Subtitulado
Orgullo e paixón[22] The Pride and the Passion 1957 Stanley Kramer
Orixe[23] Inception 2010 Christopher Nolan
Orly Olry 2010 Angela Schanelec Subtitulado
O oso Yogi[24] Yogi Bear 2010 Eric Brevig
O osiño polar Der Kleine Eisbär 2001 Piet De Rycker, Thilo Rothkirch Dobrada
O ouro de Mackenna[25] Mackenna’s Gold 1969 J. Lee Thompson
O ouro de ninguén Catlow 1971 Sam Wanamaker Dobrada
Ouro maldito[26] Si sei vivo spara 1967 Giulio Questi
Ouro nas rúas[27] Gold in the Streets 1997 Elizabeth Gill
Outeiros ardentes[28] / Outeiro de lume[29] The Burning Hills 1956 Stuart Heisler Dobrado
Outono en Nova York Autumn in New York 2000 Joan Chen Dobrada
Outono tardío[30] Akibiyori 1960 Yasujirō Ozu Subtitulada
Outra clase de amor[31] Snakes and Ladders 1996 Trish McAdam
Outra terapia perigosa[32] Analyze That 2002 Harold Ramis Dobrado
O outro gardacostas The Hitman's Bodyguard 2017 Patrick Hughes Dobrado
Ouveos[33] The Breed 2006 Dick Mastandrea Dobrado
Ouveos[34] The Howling 1981 Joe Dante

Notas

  1. [1]
  2. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 22 de novembro de 2016. Consultado o 21 de novembro de 2016. 
  3. La Voz de Galicia, 21 de setembro de 1993. Páx. 79
  4. La Voz de Galicia, 16 de outubro de 1996. Páx. 87
  5. La Voz de Galicia, 8 de xullo de 2006. Páx. 55
  6. La Voz de Galicia, 2 de novembro de 1994. Páx. 71
  7. La Voz de Galicia, 16 de xaneiro de 2002. Páx. 62
  8. [2]
  9. La Voz de Galicia, 12 de agosto de 1991. Páx. 47
  10. [3][Ligazón morta]
  11. [4]
  12. La Voz de Galicia, 11 de novembro de 1993. Páx. 78
  13. [5]
  14. [6]
  15. [7]
  16. [8]
  17. [9]
  18. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 26 de setembro de 2015. Consultado o 21 de novembro de 2016. 
  19. [10]
  20. La Voz de Galicia, 29 de agosto de 1986. Páx. 55
  21. La Voz de Galicia, 23 de setembro de 1995. Páx. 75
  22. La Voz de Galicia, 4 de febreiro de 1996. Páx. 79
  23. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 22 de novembro de 2016. Consultado o 18 de xaneiro de 2021. 
  24. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 22 de novembro de 2016. Consultado o 21 de novembro de 2016. 
  25. La Voz de Galicia, 24 de xullo de 1992. Páx. 71
  26. [11]
  27. [12]
  28. [13][Ligazón morta]
  29. [14]
  30. "TVG dedica su ciclo “Butaca Especial” al director Yasujiro Ozu". 20 de febreiro de 2004. Arquivado dende o orixinal o 07 de abril de 2014. Consultado o 4 de abril de 2014. 
  31. [15]
  32. [16][Ligazón morta]
  33. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 25 de setembro de 2015. Consultado o 21 de novembro de 2016. 
  34. La Voz de Galicia, 1 de xullo de 1991. Páx. 47