Lista de filmes con versión en galego/B

BEditar

Título galego Título orixinal Ano Dirección Versión
Baby, ti vales moito[1] Baby Boom 1987 Charles Shyer
Bad Santa Bad Santa 2003 Terry Zwigoff Dobrada
Bágoas do sol Tears of the Sun 2003 Antoine Fuqua Dobrada
Bailar cun estraño[2] Dance with a Stranger 1985 Mike Newell
O baile da colleita[3] Square Dance 1987 Daniel Petrie
O baile dos malditos[4] The Young Lions 1958 Edward Dmytryk Subtitulado
Baixo a lei do terror[5] Blast 1997 Albert Pyun
Baixo o peso da lei Down by Law 1986 Jim Jarmusch Subtitulada
Baixo o signo de Roma[6] Nel segno di Roma 1959 Guido Brignone
Baixo o signo de scorpio[7] Sotto il segno dello scorpione 1969 Irmáns Taviani
Baixo sospeita Under Suspicion 2000 Stephen Hopkins Dobrada
Unha bala no camiño[8] A Bullet Is Waiting 1954 John Farrow
A balada de Cable Hogue The Ballad of Cable Hogue 1970 Sam Peckinpah Dobrada
A balada dos Dalton La ballade des Dalton 1978 René Goscinny, Henri Gruel, Morris, Pierre Watrin Dobrada
Balas sobre Broadway[9] Bullets Over Broadway 1994 Woody Allen
A bamba[10] La Bamba 1987 Luis Valdez
Bandeira pirata[11] Captain Pirate 1952 Ralph Murphy
Bandeiras de nosos pais Flags of Our Fathers 2006 Clint Eastwood Dobrada
Bandidos de lenda[12] The Long Riders 1980 Walter Hill
Bandoleiro Bandolero! 1968 Andrew V. McLaglen Dobrada
O bárbaro e a gueixa[13] The Barbarian and the Geishar 1958 John Huston
Barbarroxa[14] Akahige 1965 Akira Kurosawa
Barco fantasma[15] Ghost Ship 2002 Steve Beck Dobrado
O Barón Vermello[16] Von Richthofen and Brown 1971 Roger Corman
Barrabás Barabba 1961 Richard Fleischer Dobrada
Os barqueiros do Volga[17] I battellieri del Volga 1996 Viktor Tourjansky
A batalla das Ardenas[18] Battle of the Bulge 1965 Ken Annakin
A batalla de Anzio[19] Lo sbarco di Anzio 1968 Edward Dmytryk, Duilio Coletti
A batalla de Endor[20] Ewoks: The Battle for Endor 1985 Jim Wheat, Ken Wheat
A batalla de Inglaterra[21] Battle of Britain 1969 Guy Hamilton
A batalla dos deuses Doragon bôru Z - Kami to Kami 2013 Masahiro Hosoda Dobrada
Batman Batman 1989 Tim Burton Dobrada
Batman e Robin Batman & Robin 1997 Joel Schumacher Dobrada
Batman empeza Batman Begins 2005 Christopher Nolan Dobrada
Batman Forever Batman Forever 1995 Joel Schumacher Dobrada
Batman volve Batman Returns 1992 Tim Burton Dobrada
Batman: A máscara do Fantasma Batman: Mask of the Phantasm 1993 Eric Radomski, Bruce W. Timm Dobrada
Batman: Baixo cero SubZero 1998 Boyd Kirkland Dobrada
Batman: O regreso de Joker Batman Beyond: Return of the Joker 2000 Curt Geda Dobrada
A bela cativa[22] La belle captive 1983 Alain Robbe-Grillet
A bela dormente do castelo do demo Doragon bôru: Majinjô no nemuri hime 1987 Daisuke Nishio Dobrada
Beleza mortal[23] Fatal Beauty 1987 Tom Holland
Beleza oculta[24] Collateral Beauty 2016 David Frankel
Beleza terrible[25] A Terrible Beauty 1960 Tay Garnett
Ben-Hur Ben-Hur 1959 William Wyler Dobrada
Bendicide as bestas e os nenos[26] Bless the Beasts & Children 1971 Stanley Kramer
Beowulf Beowulf 2007 Robert Zemeckis Dobrada
Beowulf e Grendel Beowulf & Grendel 2005 Sturla Gunnarsson Dobrada
Berlín Express[27] Berlin Express 1948 Jacques Tourneur Subtitulado
A besta da guerra[28] The Beast of War 1988 Kevin Reynolds
A besta do reino[29] Jabberwocky 1977 Terry Gilliam
A besta humana[30] La bête humaine 1938 Jean Renoir Subtitulado
A Biblia[31] The Bible: In the Beginning… 1966 John Huston
A biblioteca da iguana A biblioteca da iguana 2006 Antón Dobao Orixinal
Bícame, tonto[32] / Bícame, estúpido[33] Kiss Me, Stupid 1964 Billy Wilder
Os bicivoadores[34] BMX Bandits 1983 Brian Trenchard-Smith
O bico do asasino[35] Killer’s Kiss 1955 Stanley Kubrick
O bico mortal[36] Kiss Me Deadly 1955 Robert Aldrich
Big Big 2003 Penny Marshall Dobrada
Big Fish Big Fish 2003 Tim Burton Dobrada
Bigfoot[37] Harry and the Hendersons 1987 William Dear
Bikini Beach Bikini Beach 1964 Willian Asher Dobrada
Billy o neno Billy the Kid 1941 David Miller Dobrada
Black Dog Black Dog 1998 Kevin Hooks Dobrada
Blácula, Drácula negro[38] Blacula 1972 William Crain
Blade Blade 1998 Stephen Norrington Dobrada
Blade Runner Blade Runner 1982 Ridley Scott Dobrada
Bloodsport, a man de ferro[39] Bloodsport 2 1996 Alan Mehrez
Blueberry, a experiencia secreta[40] Blueberry 2004 Jan Kounen Dobrado
Os Blues Brothers[41] The Blues Brothers 1980 John Landis
O bo alemán[42] The Good German 2006 Steven Soderbergh Subtitulada
Bo día[43] Ohayo 1959 Yasujirō Ozu Subtitulada
O bo fillo The Good Son 1993 Joseph Ruben Dobrada
Un bo home[44] Un buen hombre 2009 Juan Martínez Moreno
Bo Nadal, Mr. Lawrence[45] Merry Christmas, Mr. Lawrence 1983 Nagisa Ōshima
O bo, o feo e o malo Il buono, il brutto, il cattivo 1966 Sergio Leone Dobrada
Bob e Carol, Ted e Alice[46] Bob & Carol & Ted & Alice 1969 Paul Mazursky
Boiling Point 3-4 x jûgatsu 1990 Takeshi Kitano Dobrada
Bóla de fogo[47] Ball of fire 1941 Howard Hawks
Bóla de lume[48] The Fireball 1950 Tay Garnett
Bonnie e Clyde Bonnie and Clyde 1967 Arthur Penn Dobrada
Bos días Babilonia[49] Good morning Babilonia 1987 Paolo e Vittorio Taviani Subtitulada
Bos días tristeza[50] Bonjour tristesse 1958 Otto Preminger
O bosque animado El bosque animado 1987 José Luis Cuerda Dobrada
O bosque animado El bosque animado 2001 Ángel de la Cruz, Manolo Gómez Dobrada
Un botín de 500.000 dólares[51] / Thunderbolt e Lightfoot[52][53] Thunderbolt and Lightfoot 1974 Michael Cimino
Brannigan Brannigan 1975 Douglas Hickox Dobrada
Breve encontro[54] Brief Encounter 1945 David Lean
A brigada do demo[55] The Devil’s Brigade 1968 Andrew V. McLaglen
Bruno Bruno 2000 Shirley MacLaine Dobrada
Buchanan cabalga de novo[56] Buchanan Rides Alone 1966 Budd Boetticher
Os búfalos de Durham Bull Durham 1988 Ron Shelton Dobrada
Bule, isto é Nova York New York Minute 2004 Dennie Gordon Dobrada
Bullitt Bullitt 1968 Peter Yates Dobrada
A burla do demo[57] Beat the Devil 1953 John Huston Subtitulado
Buscando a Susan desesperadamente[58] Desperately Seeking Susan 1985 Susan Seidelman
Buscando xustiza Out for Justice 1991 John Flynn Dobrada
Búscanse fulmontis Se buscan fulmontis 1999 Álex Calvo-Sotelo Dobrada
O buscavidas[59] The Hustler 1961 Robert Rossen
Buster, o roubo do século[60] Buster 1988 David Green
Butterfield oito[61] Butterfield 8 1960 Daniel Mann

Notas

  1. [1]
  2. [2]
  3. La Voz de Galicia, 31 de xullo de 1989. Páx. 54
  4. [3]
  5. [4]
  6. [5]
  7. La Voz de Galicia, 25 de setembro de 1993. Páx. 83
  8. [6]
  9. "Anuncios 1998 TVG". 
  10. La Voz de Galicia, 7 de novembro de 1992. Páx. 79
  11. [7]
  12. [8]
  13. [9]
  14. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 22 de marzo de 2016. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  15. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 25 de setembro de 2015. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  16. La Voz de Galicia, 2 de xaneiro de 1994. Páx. 63
  17. [10]
  18. [11]
  19. [12]
  20. [13]
  21. La Voz de Galicia, 7 de agosto de 1992. Páx. 63
  22. [14]
  23. [15]
  24. [16]
  25. [17]
  26. [18]
  27. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 14 de abril de 2016. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  28. La Voz de Galicia, 21 de xuño de 1997. Páx. 87
  29. [19]
  30. [20]
  31. [21]
  32. [22]
  33. La Voz de Galicia, 9 de abril de 1994. Páxina 83
  34. La Voz de Galicia, 27 de xaneiro de 1990. Páx. 63
  35. La Voz de Galicia, 17 de xaneiro de 1998. Páx. 79
  36. La Voz de Galicia, 28 de marzo de 1998. Páx. 79
  37. [23]
  38. [24]
  39. [25]
  40. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 25 de setembro de 2015. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  41. La Voz de Galicia, 6 de febreiro de 1988. Páx. 63
  42. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 23 de setembro de 2015. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  43. "TVG dedica su ciclo “Butaca Especial” al director Yasujiro Ozu". 20 de febreiro de 2004. Arquivado dende o orixinal o 07 de abril de 2014. Consultado o 4 de abril de 2014. 
  44. "Copia arquivada". Arquivado dende o orixinal o 05 de marzo de 2016. Consultado o 20 de novembro de 2016. 
  45. La Voz de Galicia, 28 de decembro de 1991. Páx. 63
  46. [26]
  47. [27]
  48. La Voz de Galicia, 19 de marzo de 1988. Páx. 63
  49. [28]
  50. [29]
  51. [30]
  52. La Voz de Galicia, 16 de decembro de 1987. Páx. 71
  53. La Voz de Galicia, 17 de setembro de 1988. Páx. 79
  54. [31]
  55. [32]
  56. [33]
  57. La Voz de Galicia, 2 de xullo de 1994. Páx. 83
  58. [34]
  59. [35]
  60. [36]
  61. [37]