Abrir o menú principal

Terence Young

director de cinema británico

Stewart Terence Herbert Young, nado o 20 de xuño de 1915 en Shanghai, China, e finado o 7 de setembro de 1994, foi un director de cine do Reino Unido, coñecido por dirixir tres filmes da serie de James Bond: 007 contra o doutor No, Desde Rusia con amor e Operación Trono.

Terence Young
Nacemento20 de xuño de 1915
 Shanghai
Falecemento7 de setembro de 1994
 Cannes
CausaInfarto agudo de miocardio
NacionalidadeReino Unido
Alma máterSt Catharine's College, Cambridge
Ocupacióndirector de cine, guionista e Soldado
CónxuxeSabine Sun e Dorothea Bennett
PremiosGolden Raspberry Award for Worst Director
editar datos en Wikidata ]

FilmografíaEditar

  • 1946 Men of Arnhem
  • 1948 Corridor of mirrors
  • 1948 One Night with You
  • 1949 Woman hater
  • 1950 They Were Not Divided
  • 1951 Valley of eagles
  • 1953 The Red Beret
  • 1955 That Lady
  • 1955 Storm over the Nile
  • 1956 Safari
  • 1956 Zarka Khan
  • 1957 Action of the tiger
  • 1958 No time to die
  • 1959 Serious charge
  • 1960 Too hot to handle
  • 1962 007 contra o doutor No (James Bond 007)
  • 1963 Desde Rusia con amor (James Bond 007)
  • 1965 Operación trono (James Bond 007)
  • 1965 The amorous adventures of Moll Flanders
  • 1965 Guerre secrète (episodio)
  • 1966 The poppy is also a flower
  • 1967 L'aventuriero
  • 1967 Triple xogo
  • 1967 Wait until dark (con Audrey Hepburn)
  • 1968 Mayerling
  • 1969 L'arbre de noel
  • 1970 De la part des copains
  • 1971 Le soleil rouge
  • 1972 Carteggio Valachi
  • 1974 Guerriere dal seno nudo
  • 1974 O home do clan
  • 1977 Foxbat
  • 1979 Blood line
  • 1981 Inchon
  • 1982 The jigsaw-man
  • 1988 Run for your Life