Christopher Nolan

Director de cinema, guionista e produtor de nacionalidade inglés-estadounidense

Christopher Nolan, nado en Westminster o 30 de xullo de 1970, é un director de cinema, guionista e produtor de nacionalidade inglés-estadounidense.

Christopher Nolan
Nome completoChristopher Edward Nolan
Nacemento30 de xullo de 1970
Lugar de nacementoLondres
NacionalidadeReino Unido e Estados Unidos de América
Alma máterUniversity College de Londres e Haileybury and Imperial Service College
Ocupacióndirector de cinema, guionista, produtor de cinema, actor, escritor, cámara, actor de cinema, produtor delegado, montador, director de fotografía e realizador
CónxuxeEmma Thomas
FillosRory Nolan, Flora Nolan e Magnus Nolan
IrmánsJonathan Nolan
PremiosIndiana Film Journalists Association Award for Best Director, Prémio Edgar, Comandante da Orde do Imperio Británico, Premios Saturn, Waldo Salt Screenwriting Award, Hugo Award for Best Dramatic Presentation, Long Form e Globo de Ouro ó mellor director
Na rede
IMDB: nm0634240 Allocine: 30367 Rottentomatoes: celebrity/christopher_nolan Allmovie: p240025 TCM: 520494 Metacritic: person/christopher-nolan TV.com: people/christopher-nolan
Musicbrainz: 166b9184-9a0d-4249-8be6-fc3cd70730c8 Discogs: 1230091 Genius: Christopher-nolan Editar o valor em Wikidata
editar datos en Wikidata ]

Traxectoria editar

A súa obra está caracterizada por tratar os principais temas da psicoloxía, como a memoria en Memento ou os soños en Orixe; en obras como O cabaleiro escuro trata temas máis específicos, como a decisión.

 
Nolan.

Filmografía editar

Filmes dirixidos
Ano Título Distribuidor
1998 Following Momentum Pictures
2000 Memento Newmarket Films
2002 Insomnia Warner Bros.
2005 Batman empeza
2006 O prestixio Buena Vista Pictures / Warner Bros.
2008 O cabaleiro escuro Warner Bros.
2010 Orixe
2012 O cabaleiro escuro: a lenda renace
2014 Interstellar Paramount Pictures / Warner Bros.
2017 Dunkerque Warner Bros.
2020 Tenet

Curtametraxes editar

Ano Filme Acreditado como
Director Produtor Guionista
1989 Tarantella Si Si Si
1996 Larceny Si Si Si
1997 Doodlebug Si Si Si

Véxase tamén editar

Ligazóns externas editar