Christopher Nolan

Director de cinema, guionista e produtor de nacionalidade inglés-estadounidense

Christopher Nolan, nado en Westminster o 30 de xullo de 1970, é un director de cinema, guionista e produtor de nacionalidade inglés-estadounidense. A súa obra está caracterizada por tratar os principais temas da psicoloxía, como a memoria en Memento ou os soños en Orixe; en obras como O cabaleiro escuro trata temas máis específicos, como a decisión.

Christopher Nolan

Christopher Nolan, London, 2013 (crop).jpg
Nolan no 2013

Información persoal
Nacionalidade Inglaterra Inglaterra
Estados Unidos de América Estados Unidos
Data de nacemento 30 de xullo de 1970
Lugar de nacemento Westminster,
Londres, Inglaterra
Filmografía
Películas dirixidas
Películas guionizadas
Películas producidas

Ficha en IMDb
Nolan.

FilmografíaEditar

Filmes dirixidos
Ano Título Distribuidor
1998 Following Momentum Pictures
2000 Memento Newmarket Films
2002 Insomnia Warner Bros.
2005 Batman empeza
2006 O prestixio Buena Vista Pictures / Warner Bros.
2008 O cabaleiro escuro Warner Bros.
2010 Orixe
2012 O cabaleiro escuro: a lenda renace
2014 Interstellar Paramount Pictures / Warner Bros.
2017 Dunkerque Warner Bros.
2020 Tenet

CurtametraxesEditar

Ano Filme Creditado como
Director Produtor Guionista
1989 Tarantella Si Si Si
1996 Larceny Si Si Si
1997 Doodlebug Si Si Si

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar