Abrir o menú principal

Christopher Nolan

Director de cinema, guionista e produtor de nacionalidade inglés-estadounidense

Christopher Nolan, nado en Westminster o 30 de xullo de 1970, é un director de cinema, guionista e produtor de nacionalidade inglés-estadounidense. . A súa obra está caracterizada por tratar os principais temas da psicoloxía, como a memoria en Memento ou os soños en Orixe; en obras como O cabaleiro escuro trata temas máis específicos, como a decisión.

Christopher Nolan

Christopher Nolan, London, 2013 (crop).jpg
Nolan no 2013

Información persoal
Nacionalidade Inglaterra Inglaterra
Estados Unidos de América Estados Unidos
Data de nacemento 30 de xullo de 1970
Lugar de nacemento Westminster,
Londres, Inglaterra
Filmografía
Películas dirixidas
Películas guionizadas
Películas producidas

Ficha en IMDb
Nolan.

FilmografíaEditar

Ano Filme Creditado como Estudio Recadación mundial
Director Produtor Guionista Outros
1998 Following Si Si Fotografía
Editor
Momentum Pictures $48,482
2000 Memento Si Si Momentum Pictures $39,723,096
2002 Insomnia Si Warner Bros. $113,714,830
2005 Batman empeza Si Si $372,710,015
2006 O prestixio Si Si Si Touchstone Pictures
Warner Bros.
$109,676,311
2008 O cabaleiro escuro Si Si Si Warner Bros. $1,001,921,825
2010 Orixe Si Si Si $825,532,764
2012 O cabaleiro escuro: a lenda renace Si Si Si
2012 O home de aceiro Si Si

CurtametraxesEditar

Ano Filme Creditado como
Director Produtor Guionista
1989 Tarantella Si Si Si
1996 Larceny Si Si Si
1997 Doodlebug Si Si Si

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar