Abrir o menú principal

Lista de centrais térmicas de España

artigo de listas da Wikimedia
As centrais térmicas en España.
Produción de enerxía das centrais eléctricas en España en comparación con outras fontes de enerxía:      Centrais térmicas      Centrais hidroeléctricas      Centrais nucleares      Fontes renovables

As centrais térmicas en España producen aproximadamente a metade da xeración española de enerxía eléctrica. O seguinte lista contén as centráis termoeléctricas en activo segundo datos de Red Eléctrica Española, a empresa distribuidora de electricidade.[1]

Andalucía AndalucíaEditar

Centrais térmicas en Andalucía
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica Litoral de Almería Carboneras Almería carbón 1.159 MW Endesa
  Central térmica Bahía de Algeciras San Roque Cádiz gas 800 MW E.ON
Central térmica de Arcos Arcos de la Frontera Cádiz gas 1.613MW Iberdrola[2]
  Central de ciclo combinado de San Roque San Roque Cádiz gas 800 MW Endesa Gas Natural Fenosa
  Central térmica Campo de Gibraltar San Roque Cádiz gas 789 MW Gas Natural Fenosa / CEPSA
  Central térmica de Los Barrios Los Barrios Cádiz carbón 567 MW E.ON[3]
  Central térmica de Puente Nuevo Espiel Córdoba carbón 324 MW E.ON[4]
  Central térmica Cristóbal Colón Huelva Huelva gas 400 MW Endesa
C. T. de Palos de la Frontera Palos de la Frontera Huelva gas 1.200 MW Gas Natural Fenosa[5]
Central térmica de Campanillas Málaga Málaga gas 400 MW Gas Natural Fenosa[6]

Aragón AragónEditar

Centrais térmicas en Aragón
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica de Andorra Andorra Teruel carbón 1100 MW Endesa
  Central térmica de Castelnou Energía Castelnou Teruel gas 790 MW Electrabel[7]
Central térmica de Escucha Escucha Teruel gas 804 E.On[8]
  Central térmica de Escatrón Escatrón Zaragoza gas 285 MW E.On[8]

Principado de Asturias AsturiasEditar

Centrais térmicas en Asturias
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica de Aboño Carreño Asturias carbón 921 MW Hidrocantábrico[9]
  Central térmica de Lada Langreu Asturias carbón 515 MW Iberdrola
  Central térmica La Pereda Mieres Asturias leito fluído 50 MW Hunosa[10]
  Central térmica Narcea Tineo Asturias carbón 586 MW Gas Natural Fenosa
  Central térmica de Soto de Ribera Ribera de Arriba Asturias carbón gas 1481 MW HC Energía

Illas Baleares Illas BalearesEditar

Centrais térmicas en las Islas Baleares
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica de Alcúdia (Es Murterar) Alcúdia (Mallorca) Baleares carbón 510 MW GESA-Endesa[11]
  Central térmica de Cas Tresorer Palma (Mallorca) Baleares gas 477 MW GESA-Endesa[12]
Central térmica de Son Reus Palma (Mallorca) Baleares gas 611 MW GESA-Endesa
Central térmica de Maó Maó (Menorca) Baleares carbón 270 MW GESA-Endesa[13]
Central térmica de Eivissa Eivissa Baleares carbón 292 MW GESA-Endesa[14]

Illas Canarias Illas CanariasEditar

Castela e León Castela e LeónEditar

Centrais térmicas en Castela e León
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica de Anllares Páramo del Sil León convencional 365 MW Gas Natural Fenosa, Endesa
  Central térmica de Compostilla II Cubillos del Sil León convencional 1199 MW Endesa
  Central térmica de La Robla La Robla León convencional 655 MW Gas Natural Fenosa
  Central térmica de Velilla Velilla del Río Carrión Palencia convencional 515 MW Iberdrola[18]

Castela-A Mancha Castela-A ManchaEditar

Centrais térmicas en Castela-A Mancha
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica de Elcogas Puertollano Ciudad Real carbón gas 335 MW Elcogas[19]
  Central térmica de Puertollano Puertollano Ciudad Real convencional 221 MW E.ON
  Central térmica de Aceca Villaseca de la Sagra Toledo mixta 1430 MW Iberdrola e Gas Natural Fenosa[20]

Cataluña CataluñaEditar

Centrais térmicas en Cataluña
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica del Puerto de Barcelona Barcelona Barcelona gas 850 MW Gas Natura Fenosa
  Central térmica del Besòs V Sant Adrià de Besòs Barcelona gas 873 MW Endesa[21]
  Central de ciclo combinado del Besós Sant Adrià de Besòs Barcelona gas 800 MW Gas Natural Fenosa/Endesa
  Central térmica de Foix Cubelles Barcelona convencional 520 MW Endesa
  Central térmica de Cercs[22] Cercs Barcelona convencional 160 MW ENEL[23]
  Central térmica de Tarragona Tarragona Tarragona gas 410 MW E.ON[3]
  Central térmica Tarragona Power Tarragona Tarragona gas 424 MW Iberdrola
  Central térmica de Vandellòs Vandellòs Tarragona gas 800 MW Gas Natural[24]

Flag Ceuta.svg CeutaEditar

Centrais térmicas en Ceuta
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica de Ceuta Ceuta Cidade autónoma de Ceuta Fuel 100 MW Sevillana-Endesa

Galicia GaliciaEditar

Centrais térmicas en Galicia
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica de Meirama Cerceda A Coruña Carbón 563 MW Gas Natural Fenosa
  Central térmica das Pontes As Pontes de García Rodríguez A Coruña Carbón
Gas
1400 MW
800 MW
Endesa
  Central térmica de Sabón Arteixo A Coruña Fuel
Gas
480 MW
400MW
Gas Natural Fenosa

Flag of Melilla.svg MelillaEditar

Centrais térmicas en Melilla
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica de Melilla Melilla Cidade autónoma de Melilla Fuel 84 MW Endesa

Murcia Rexión de MurciaEditar

Centrais térmicas en la Región de Murcia
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica AES Cartagena Cartagena Murcia gas 1200 MW AES, Gaz de France[25]
  Central térmica de Escombreras Cartagena Murcia gas 831 MW Iberdrola
  Central térmica El Fangal Cartagena Murcia gas 1200 MW Repsol YPF, BP[26]

Navarra NavarraEditar

Centrais térmicas en Navarra
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica Castejón 1 Castejón Navarra gas 842 MW HC Energía
  Central térmica Castejón 2 Castejón Navarra gas 386 MW Iberdrola

País Vasco País VascoEditar

Centrais térmicas no País Vasco
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica Bahía de Bizkaia Electricidad Zierbena Biscaia gas 795 MW Iberdrola, EVE, Repsol, BP
  Central térmica de Boroa Amorebieta Biscaia gas 755 MW ESB Co., Osaka Gas[27]
  Central térmica de Santurtzi Santurtzi Biscaia gas 402 MW Iberdrola

A Rioxa A RioxaEditar

Centrais térmicas na Rioja
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica de Arrúbal Arrúbal A Rioxa gas 800 MW Gas Natural

Comunidade Valenciana Comunidade ValencianaEditar

Centrais térmicas na Comunidade Valenciana
Imaxe Nome Localidade Provincia Combustible Potencia Propietario
  Central térmica de Castelló El Grau Castelló gas 1650 MW Iberdrola
  Central térmica de Sagunt Sagunt Valencia gas 1200MW Gas Natural Fenosa[28]

NotasEditar

  1. Red Eléctrica Española. El sistema eléctrico español. Arquivado 23 de xuño de 2010 en Wayback Machine. (en castelán)
  2. Dialnet: Central térmica de ciclo combinado de Arcos de la Frontera (Cádiz), de Iberdrola. (en castelán)
  3. 3,0 3,1 Diario Sur: E.ON compra las centrales de Los Barrios y Tarragona por 769 millones de euros. (en castelán)
  4. Diario de Córdoba: Intoxicadas doce personas en un incendio en Puente Nuevo.[Ligazón morta] (en castelán)
  5. Protesa: Central de ciclo combinado de Palos de la Frontera.[Ligazón morta] (en castelán)
  6. Diario Sur. "La instalación eléctrica de Campanillas ya funciona a pleno rendimiento". Consultado o 28 de abril de 2012. 
  7. Electrabel: Castelnou Energía. Arquivado 24 de decembro de 2009 en Wayback Machine. (en castelán)
  8. 8,0 8,1 El Periódico de Aragón: El grupo Enel proyecta una planta de ciclo combinado en Escatrón. Arquivado 20 de decembro de 2004 en Wayback Machine. (en castelán)
  9. El Comercio Digital: La térmica de Aboño quemará sólo carbón de importación a partir de 2008. (en castelán)
  10. La Nueva España: La Pereda, central de ensayos.[Ligazón morta] (en castelán)
  11. Desarrollo Inteligente: Endesa pone en marcha el proyecto de desulfuración de gases de combustión de la central térmica de Alcúdia con una inversión de 8,2 millones de euros. Arquivado 25 de xullo de 2011 en Wayback Machine. (en castelán)
  12. Lukor: La central térmica de Cas Tresorer aumentará un 12% la capacidad de producción energética en Mallorca. (en castelán)
  13. Acceso: La central de Mahón, propiedad de ENDESA, recibe el certificado internacional de gestión medioambiental ISO 14001.[Ligazón morta] (en castelán)
  14. Diario de Ibiza: GESA Graba un vídeo didáctico sobre la central térmica de Eivissa. (en castelán)
  15. 15,0 15,1 15,2 15,3 Universidad de Las Palmas: CARACTERIZACIÓN Y CUANTIFICACIÓN DE LA CONTAMINACIÓN PRODUCIDA POR HIDROCARBUROS EN EL ENTORNO DE LAS CENTRALES TÉRMICAS DE LA PROVINCIA DE LAS PALMAS. (en castelán)
  16. Europa Press: Centrales de Arona y Guía de Isora (Tenerife). (en castelán)
  17. El Día: El montaje del ciclo combinado de la central térmica se reanudará en mayo. (en castelán)
  18. Terra: Iberdrola contrata con Izar mantenimiento central térmica Velilla. (en castelán)
  19. CSIC: Las escorias de la central térmica GICC ELCOGAS como materia prima. (en castelán)
  20. JCCM: Visita a la central térmica de ciclo combinado de Aceca (Toledo). (en castelán)
  21. La Rioja.com: La Generalitat ratifica la multa de 21 millones a Endesa y REE por el apagón de hace un año. (en castelán)
  22. Peche previsto nos próximos anos.
  23. Hoteltur: Las agencias de viajes venden turismo industrial. Arquivado 29 de agosto de 2008 en Wayback Machine. (en castelán)
  24. El País: Gas Natural conecta en fase de pruebas su central térmica de Vandellòs. (en castelán)
  25. La Verdad: La planta de AES en Escombreras genera electricidad para iluminar 300.000 casas. (en castelán)
  26. Derecho.com: Autorización central térmica El Fangal.[Ligazón morta] (en castelán)
  27. ADN: Boroa produce ya el 20% de la electricidad del País Vasco. Arquivado 24 de agosto de 2011 en Wayback Machine. (en castelán)
  28. Derecho.com: Autorización línea alta tensión Unión Fenosa.[Ligazón morta] (en castelán)

Véxase taménEditar

Outros artigosEditar