Tacho González

actor galego

César González Somoza, nado en Vilagarcía de Arousa en 1961, é un actor galego máis coñecido como Tacho González.

Tacho González
Tacho González.jpg
Nome completoCésar González Somoza
Nacemento1961
LugarVilagarcía de Arousa Galicia
NacionalidadeEspaña
ProfesiónActor, presentador, director de dobraxe
editar datos en Wikidata ]

Ten traballado como actor en filmes e series de televisión, e como actor de dobraxe e director de dobraxe dende 1987. Ademais foi presentador de varios programas na Televisión de Galicia, como A repanocha, Mar a mar ou A gran verbena.[1]

FilmografíaEditar

Filmes
Ano Título Papel Notas
1987 Divinas palabras
1999 Os Vixilantes do Camiño Voz
2002 Sant'Antonio di Padova Telefilme
2004 Romasanta. A caza da besta Oficial de policía Creditado como Taxo González
2005 La canción de Fémerlin Cantero Curtametraxe
2006 The Kovak Box Fred
El partido Antón Telefilme
2010 Birdboy Voz Curta de animación
2011 Engurras Voz Filme de animación
2012 Morti Voz Curta de animación
2012 Adiviña quen vén comer mañá Euxenio Curtametraxe
2013 Canillejas Stewart Lyndon Curtametraxe
2017 Fumando espero Pepón Curtametraxe
2017 A historia dun satélite Capitán Hanson
Televisión
Ano Título Papel Notas
2000 Os vixilantes do camiño Voz
2000-2001 Queen of Swords Don Gaspar Hidalgo 11 episodios
2002 Cazatesouros Rei Carlos IV de España 1 episodio: "Faux Fox"
2003 Pratos combinados 2 episodios
2004 Rías Baixas Pepe Pumares Candidato a mellor actor nos Premios Mestre Mateo 2004
2006 Hospital Central Carmelo 1 episodio: "Si aquello no hubiera ocurrido"
2008 Os Atlánticos Lisardo 1 episodio: "Sorpresa"
2008-2015 Padre Casares Sindo
2009 Gondar 5 episodios
2011 Piratas Tres episodios: "El tesoro de Yáñez", "Mujeres de armas tomar" e "¡Ron, ron, ron, la botella de ron!"
2014 Serramoura Camilo Currás
2015 Hotel Almirante Teleno
2017 O final do camiño 1 episodio: "Rebelión"
2017 El ministerio del tiempo Anthony Peel 1 episodio: "Tiempo de esplendor"
2018 La catedral del mar Rey Pedro
2018 Ella es tu padre 1 episodio: "Mundos para lelos"
2018 Vivir sin permiso 1 episodio: "¡Llamadme Nemo!"
2020 Néboa
2020 Auga seca Saúl

Galardóns e nomeamentosEditar

Premios Mestre MateoEditar

Ano Categoría Filme Resultado
2004 Mellor actor Rías Baixas Nomeado
Mellor comunicador Gran Verbena Nomeado
2012 Mellor actor secundario Padre Casares Nomeado

NotasEditar

  1. "CV de Tacho González" (PDF). Asociación de actores e actrices de Galicia. Consultado o 28 de febreiro de 2020. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar