Concha Velasco

actriz, cantante, bailarina e presentadora de televisión española

Concepción Velasco Varona, coñecida como Concha ou Conchita Velasco, nada en Valladolid o 29 de novembro de 1939 e finada en Majadahonda o 2 de decembro de 2023, foi unha actriz, cantante, bailarina e presentadora de televisión española.

Concha Velasco
Nome completoConcepción Velasco Varona
Nacemento29 de novembro de 1939
Lugar de nacementoValladolid
Falecemento2 de decembro de 2023
Lugar de falecementoMajadahonda
CausaLinfoma
NacionalidadeEspaña
Relixióncatolicismo
Ocupaciónactriz, presentadora de televisión, cantante, actriz de teatro, actriz de cinema e bailarina
CónxuxePaco Marsó
PremiosGran Cruz de Afonso X o Sabio, Premio Goya de honra, Premio Nacional de Teatro, Medalla de outo de Valladolid, Medalla de Ouro ó Merito no Traballo, Medalla de Ouro ao Mérito nas Belas Artes, Gold Medal of Madrid, Max Honor Award e FAD Sebastià Gasch Award
Na rede
IMDB: nm0892260 Allocine: 11943 Allmovie: p73218 TCM: 1521276
Musicbrainz: 43f627d1-0b90-49f5-995a-e872220ad51c Discogs: 985963 Editar o valor em Wikidata
editar datos en Wikidata ]

Estudou Danza Clásica e Española en Madrid e no Conservatorio Nacional dos 10 a 20 anos. Estréase como bailarina no Corpo de Baile da Ópera da Coruña e na compañía de Manolo Caracol como bailaora flamenca. Posteriormente debuta como vicetiple na de Celia Gámez. É tía da tamén actriz, Manuela Velasco e sobriña do pintor artístico Carmelo Varona García de Mardones. Concha Velasco é unha das artistas máis respectadas e queridas de España, ademais de posuír unha das carreiras máis prolíficas e brillantes do seu país. Casou con Paco Marsó, do que se divorciou en maio de 2010, poucos meses antes do falecemento deste.

Entre xaneiro de 2011 e setembro de 2020 presentou o programa de TVE Cine de barrio en substitución de Carmen Sevilla. En 2013 recibiu o Premio Goya de honra.

Traxectoria editar

Filmografía editar

  • El Love Feroz o cuando los hijos juegan al amor (1973)
  • El amor empieza a medianoche (1973)
  • Venta por pisos (1972)
  • No encontré rosas para mi madre (1972)
  • En la red de mi canción (1971)
  • Préstame quince días (1971)
  • Me debes un muerto (1971)
  • En un lugar de La Manga (1970)
  • Después de los nueve meses (1970)
  • La decente (1970)
  • Juicio de faldas (1969)
  • Matrimonios separados (1969)
  • Cuatro noches de boda (1969)
  • Susana (1969)
  • Los que tocan el piano (1968)
  • Relaciones casi públicas (1968)
  • Una vez al año, ser hippy no hace daño (1968)
  • Las que tienen que servir (1967)
  • María y la otra (1967)
  • Pero... ¿en qué país vivimos? (1967)
  • El arte de casarse (1966)
  • Hoy como ayer (1966)
  • El arte de no casarse (1966)
  • Viaje de novios a la italiana (1965)
  • Historias de la televisión (1965)
  • Casi un caballero (1964)
  • La verbena de la Paloma (1963)
  • La boda era a las doce (1963)
  • Sabían demasiado (1962)
  • Martes y trece (1961)
  • Trampa para Catalina (1961)
  • La paz empieza nunca (1960)
  • Julia y el celacanto (1960)
  • Amor bajo cero (1960)
  • Vida sin risas (1959)
  • Crimen para recién casados (1959)
  • Los tramposos (1959)
  • El día de los enamorados (1959)
  • Las chicas de la Cruz Roja (1958)
  • Muchachas de vacaciones (1957)
  • Mensajeros de paz (1957)
  • Los maridos no cenan en casa (1956)
  • Dos novias para un torero (1956)
  • La fierecilla domada (1956)
  • El bandido generoso (1954)
  • La reina mora (1954)
 
Concha Velasco en 1962.

Teatro editar

Televisión editar

 
Concha Velasco en la Seminci 2013.

Discografía editar

  • La chica ye-ye (1965) CHART nº4 en España
  • Mamá quiero ser artista (1986)

Recoñecementos editar