Abrir o menú principal

Pablo Carbonell, nado en Cádiz o 28 de xullo de 1962, é un artista andaluz.

Pablo Carbonell
Nome completoPablo Carbonell Sánchez-Gijón
Nacemento28 de xullo de 1962 e 28 de agosto de 1962
LugarCádiz
NacionalidadeEspaña
Profesiónpresentador de televisión, cantautor e actor
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Criouse na cidade de Huelva. A principios dos anos 80 formou un dúo xunto con Pedro Reyes en Madrid. Ambos os dous participaron no programa La Bola de Cristal.

No ano 1985 formou o grupo de música Los Toreros Muertos (con Many Moure e Guillermo Piccolini) ata o ano 1992, con cancións tan coñecidas como "Mi agüita amarilla".

Despois desta época comeza a colaborar con El Gran Wyoming en programas de televisión como La noche se mueve, El peor programa de la semana, ou o popular Caiga quien caiga, no que facía de reporteiro saíndo á rúa e poñendo ós políticos sempre en difíciles encrucilladas cas súas inoportunas preguntas.

Tamén compaxinou estas tarefas con outras como actor en distintas películas do cine español. Foi sido director dunha película: Atún y chocolate.

Coescribiu xunto con Eva Salmerón a novela Sinsáhara. Participou como reporteiro no programa de rankings da cadea Cuatro U.V.E.. Participou como reporteiro de investigación humorístico no programa Buenafuente, de Antena 3.

Forma parte da discográfica 18 Chulos Records xunto con Javier Krahe, Javier Ruibal, O Gran Wyoming, Pepin Tri, Faemino e Santiago Segura. Interpreta tres dos 18 Boleros chulos que editaron en 2003.

É curmán da tamén actriz Aitana Sánchez-Gijón.

DiscografíaEditar

Toreros MuertosEditar

  • 30 Años De Éxitos (1986)
  • Por Biafra (1987)
  • Mundo Caracol (1989)
  • Cantan En Español (1992)
  • Los Toreros Muertos (2007)

En solitarioEditar

  • Aceitunas y Estrellas (2000)
  • Rock and roll alimaña (2004)

Con outros artistasEditar

  • 18 Boleros chulos (2003): El huerfanito, Yo te diré y Permítame
  • Y todo es vanidad: Homenaxe a Javier Krahe (2004): Si lo llego a saber
  • "El Kalimotxo de Mamá" (2007) de Kukuxumusu

FilmografíaEditar

TeatroEditar

Como actorEditar

  • La curva de la felicidad (como Quino)