Pedro Reyes Rodríguez, nado en Tánxer o 8 de maio de 1961 e finado en Valencia o 25 de marzo de 2015,[1] foi un humorista, escritor e actor de cinema e televisión andaluz.

Infotaula de personaPedro Reyes

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento8 de maio de 1961 Editar o valor em Wikidata
Tánxer, Marrocos Editar o valor em Wikidata
Morte25 de marzo de 2015 Editar o valor em Wikidata (53 anos)
Valencia, España Editar o valor em Wikidata
Causa da morteinfarto agudo de miocardio Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeEspaña Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónhumorista , presentador de televisión , actor Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1982 Editar o valor em Wikidata - 2015 Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua castelá Editar o valor em Wikidata

IMDB: nm0721386 BNE: XX1593486 Discogs: 3443975 Editar o valor em Wikidata

Traxectoria

editar

Desde moi pequeno viviu en Huelva, de onde era orixinaria a súa familia. Escribiu desde os doce anos, actividade que compaxinou coa actuación. Con 18 anos creou o grupo Centuria, e pouco despois creou con Pablo Carbonell o dúo Pedro y Pablo. Nos seus últimos tempos actuou en solitario, destacando polo seu humor absurdo.[2]

Televisión

editar

Filmografía

editar
  • Los invitados (1986)
  • El año de las luces (1986)
  • Blancos ser buenos (1987)
  • Pasodoble (1988)
  • Makinavaja, el último choriso (1990)
  • La duquesa roja (1996)
  • Ja me maaten (2000)
  • Ángeles de negro (2002)
  • Atraco a las tres y media (2002)
  • Atún y chocolate (2004)
  1. El humorista Pedro Reyes muere a los 53 años
  2. El Mundo, ed. (25 de marzo de 2015). "Muere el humorista Pedro Reyes, grande, raro y absurdo" (en castelán). Consultado o 30 de marzo de 2015.