Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham-Fiennes, nado en Suffolk (Inglaterra) o 22 de decembro de 1962 é un actor británico.

Infotaula de personaRalph Fiennes

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(en) Ralph Nathaniel Fiennes Editar o valor em Wikidata
22 de decembro de 1962 Editar o valor em Wikidata (61 anos)
Ipswich, Reino Unido (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Embaixador de boa vontade de UNICEF
Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeSerbia (2017–)
Reino Unido Editar o valor em Wikidata
EducaciónRoyal Academy of Dramatic Art - Actuación (–1985)
Chelsea College of Art and Design (en) Traducir
Newtown School, Waterford (en) Traducir
St Kieran's College (en) Traducir
Bishop Wordsworth's Church of England Grammar School (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Altura180 cm Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónactor de cinema , actor de teatro , actor , produtor de cinema , actor de xénero , director de cinema , actor de dobraxe , actor de televisión Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1990 Editar o valor em Wikidata -
EmpregadorUNICEF Editar o valor em Wikidata
Xénero artísticoComedia shakespeariana Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
Familia
CónxuxeAlex Kingston (1993–1997), divorcio
ParellaFrancesca Annibali (en) Traducir (1995–2006) Editar o valor em Wikidata
PaisMark Fiennes (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata  e Jennifer Lash (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
IrmánsSophie Fiennes (en) Traducir, Martha Fiennes (pt) Traducir, Joseph Fiennes e Magnus Fiennes (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
ParentesHero Fiennes-Tiffin (sobriño) Editar o valor em Wikidata
Premios

IMDB: nm0000146 Allocine: 15280 Rottentomatoes: celebrity/ralph_fiennes Allmovie: p23390 TCM: 61627 Metacritic: person/ralph-fiennes TV.com: people/ralph-fiennes IBDB: 70980
BNE: XX1176910 Musicbrainz: 568f32cb-b0f3-49eb-8328-1a277d3b4525 Discogs: 617505 Allmusic: mn0000867258 WikiTree: Fiennes-155 Genius: Ralph-fiennes Editar o valor em Wikidata

Apareceu en filmes como O paciente inglés, In Bruges, The Constant Gardener, Strange Days ou Sucedeu en Manhattan e foi nomeado dúas veces ao Oscar.

Traxectoria editar

Fillo do fotógrafo e agricultor Mark Fiennes (1933-2004) e da escritora Jennifer Lash (1938-1993), Ralph é o máis vello dun total de seis fillos do matrimonio. Entre eles están o actor Joseph Fiennes e a directora Martha Fiennes, que dirixiu unha película baseada na novela do ruso Aleksandr Pushkin na que actuou o propio Ralph e que se titulou Onegin.

 
Fiennes en 2006.

Filmografía editar

Ano Título Papel Notas
1990 A Dangerous Man: Lawrence After Arabia T. E. Lawrence Telefilme
1991 Prime Suspect Michael Telefilme
1992 Emily Brontë's Wuthering Heights Heathcliff
1993 The Baby of Mâcon O fillo do bispo
1993 A lista de Schindler Amon Göth
1994 Quiz Show Charles Van Doren
1995 Strange Days Lenny Nero
1996 O paciente inglés Conde László de Almássy
1997 Oscar and Lucinda Oscar Hopkins
1998 Os vingadores John Steed
1998 The Prince of Egypt Ramsés II
1999 Sunshine Ignatz Sonnenschein
Adam Sors
Ivan Sors
1999 Onegin Evgeny Onegin Tamén produtor executivo
1999 The End of the Affair Maurice Bendrix
2000 The Miracle Maker Xesucristo
2002 Spider Dennis "Spider" Cleg
2002 The Good Thief Tony Angel
2002 Red Dragon Francis Dolarhyde
2002 Sucedeu en Manhattan Christopher Marshall
2005 The Chumscrubber Mayor Michael Ebbs
2005 Chromophobia Stephen Tulloch
2005 The Constant Gardener Justin Quayle
2005 Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit Lord Victor Quartermaine
2005 A condesa rusa Todd Jackson
2005 Harry Potter e o Cáliz de fogo Lord Voldemort
2006 Land of the Blind Joe
2007 Harry Potter e a Orde do Fénix Lord Voldemort
2007 Bernard and Doris Bernard Lafferty
2008 In Bruges Harry Waters
2008 The Duchess William Cavendish
2008 The Reader Older Michael Berg
2009 En terra hostil Líder do equipo extraviado
2010 Cemetery Junction Mr Kendrick
2010 Furia de titáns Hades
2010 Nanny McPhee and the Big Bang Lord Gray
2010 Harry Potter e as reliquias da morte (1ª parte) Lord Voldemort
2010 The Wildest Dream George Mallory
2011 Harry Potter e as reliquias da morte (2ª parte) Lord Voldemort
2011 Page Eight Alec Beasley
2011 Rev. Bispo de Londres Serie de televisión
2011 Coriolanus Coriolanus Tamén director e produtor
2012 Ira de titáns Hades
2012 Skyfall Gareth Mallory
2012 Great Expectations Magwitch
2013 The Invisible Woman Charles Dickens
2014 The Grand Budapest Hotel M. Gustave
2014 Turks & Caicos
2014 Salting the Battlefield

Véxase tamén editar

Ligazóns externas editar