Lista de presidentes da Arxentina

artigo de listas da Wikimedia

O presidente da Nación Arxentina é o xefe de estado e tamén xefe de goberno da Arxentina. Bernardino Rivadavia recibiu o título de presidente das Provincias Unidas do Río da Prata, título creado por lei o 1826. Justo José de Urquiza gobernou co título presidente da Confederación Arxentina, segundo a constitución de 1853. Despois de 1860 o título tornouse Presidente da Nación Arxentina.

Bandeira da Presidencia da Arxentina.

Hoxe o presidente é elixido pola poboación por un período de 4 anos, e pódese reelixir unha vez no período subsequinte. Esta é a lista dos presidentes da Arxentina despois de 1826.

Período de goberno Presidente Partido político
1826 - 1827 Bernardino Rivadavia UNITARIO
1827 - 1827 Vicente López y Planes INDEPENDENTE
1827 - 1854 Gobernadores da Provincia de Buenos Aires en exercicio do Poder Executivo Nacional
1854 - 1860 Justo José de Urquiza FEDERAL
1860 - 1861 Santiago Derqui FEDERAL
1861 Juan Esteban Pedernera FEDERAL
1861 - 1862 Bartolomé Mitre PN
1862 - 1868 Bartolomé Mitre PN
1868 - 1874 Domingo Faustino Sarmiento INDEPENDENTE
1874 - 1880 Nicolás Avellaneda PAN
1880 - 1886 Julio Argentino Roca PAN
1886 - 1890 Miguel Juárez Celman PAN
1890 - 1892 Carlos Pellegrini PAN
1892 - 1895 Luis Sáenz Peña PAN
1895 - 1898 José Evaristo de Uriburu PAN
1898 - 1904 Julio Argentino Roca PAN
1904 - 1906 Manuel Quintana PAN
1906 - 1910 José Figueroa Alcorta PAN
1910 - 1914 Roque Sáenz Peña PAN
1914 - 1916 Victorino de la Plaza PAN
1916 - 1922 Hipólito Yrigoyen UCR
1922 - 1928 Marcelo Torcuato de Alvear UCR
1928 - 1930 Hipólito Yrigoyen UCR
1930 - 1932 José Félix Uriburu (de facto) MILITAR
1932 - 1938 Agustín Pedro Justo CONCORDANCIA
1938 - 1942 Roberto Marcelino Ortiz CONCORDANCIA
1942 - 1943 Ramón S. Castillo CONCORDANCIA
1943 - 1944 Pedro Pablo Ramírez (de facto) MILITAR
1944 - 1946 Edelmiro Julián Farrel (de facto) MILITAR
1946 - 1952 Juan Domingo Perón PJ
1952 - 1955 Juan Domingo Perón PJ
1955 Eduardo Lonardi (de facto) MILITAR
1955 - 1958 Pedro Eugenio Aramburu (de facto) MILITAR
1958 - 1962 Arturo Frondizi UCR
1962 - 1963 José María Guido UCR
1963 - 1966 Arturo Umberto Illia UCR
1966 - 1970 Juan Carlos Onganía (de facto) MILITAR
1970 - 1971 Roberto Marcelo Levingston (de facto) MILITAR
1971 - 1973 Alejandro Agustín Lanusse (de facto) MILITAR
1973 Héctor José Cámpora PJ
1973 Raúl Alberto Lastiri PJ
1973 - 1974 Juan Domingo Perón PJ
1974 - 1976 María Estela Martínez de Perón PJ
1976 - 1981 Jorge Rafael Videla (de facto) MILITAR
1981 Roberto Eduardo Viola (de facto) MILITAR
1981 - 1982 Leopoldo Fortunato Galtieri (de facto) MILITAR
1982 - 1983 Reynaldo Benito Bignone (de facto) MILITAR
1983 - 1989 Raúl Ricardo Alfonsín UCR
1989 - 1995 Carlos Saúl Menem PJ
1995 - 1999 Carlos Saúl Menem PJ
1999 - 2001 Fernando de la Rúa UCR
2001 Adolfo Rodríguez Saá PJ
2002 - 2003 Eduardo Duhalde PJ
2003 - 2007 Néstor Kirchner PJ
2007 - 2011 Cristina Fernández de Kirchner PJ
2011 - 2015 Cristina Fernández de Kirchner PJ
2015 - 2019 Mauricio Macri PRO
2019 - Alberto Fernández PJ