Djimon Hounsou

Djimon Gaston Hounsou,[1] nado o 24 de abril de 1964[2] en Cotonou, Benín, é un actor, modelo e bailarín nacionalizado en Estados Unidos. Foi nomeado dúas veces ó premio Oscar.[3]

Djimon Hounsou
Djimon Hounsou by Gage Skidmore 2.jpg
Hounsou no 2016
Nome completoDjimon Gaston Hounsou
Nacemento24 de abril de 1964 (56 anos)
LugarCotonou, Benín Benín
NacionalidadeEstados Unidos de América e Benín
Cónxuxe(s)Kimora Lee Simmons (2007-2012)
Fillos1
ProfesiónActor e modelo
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Djimon Hounsou naceu en Cotonou, Benín, en 1964, e é fillo de lbertine e Pierre Hounsou, que era cociñeiro. Emigrou a Lión, en Francia, á idade de trece anos xunto co seu irmán, Edmond. Durante un tempo viviu na rúa ata que foi descuberto polo deseñador de moda Thierry Mugler en 1987, establecendo a súa carreira en París. En 1990 trasladouse a Estados Unidos. Un ano antes da obtención do seu graduado escolar, deixou os estudos sen rematar. A partir da súa viaxe a Estados Unidos comezou a traballar no cine.

FilmografíaEditar

Ano Título Papel Director Notas
1990 Without You I’m Nothing Ex-mozo John S. Boskovich
1992 Unlawful Entry Prisioneiro Jonathan Kaplan
1993 Killing Zoe Moïse (voz) Roger Avary
1994 Stargate Horus Roland Emmerich
1997 Ill Gotten Gains Fyah Joel B. Marsden
Amistad Joseph Cinqué Steven Spielberg
1998 Deep Rising Vivo Stephen Sommers
2000 Gladiator Juba Ridley Scott
2002 A andrómena Detective Youssouf Alain Berbérian
The Four Feathers Abou Fatma Shekhar Kapur
2003 In America Mateo Jim Sheridan
Biker Boyz Motherland Reggie Rock Bythewood
Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life Kosa Jan de Bont
2004 Blueberry, a experiencia secreta Woodhead Jan Kounen
2005 Constantine Papa Midnite Francis Lawrence
Beauty Shop Joe Bille Woodruff
A illa Albert Laurent Michael Bay
2006 Diamante de sangue Solomon Vandy Edward Zwick
Eragon Ajihad Stefen Fangmeier
2008 Never Back Down Jean Roqua Jeff Wadlow
2009 Push Henry Carver Paul McGuigan
2010 The Tempest Caliban Julie Taymor
2011 Elephant White Curtie Church Prachya Pinkaew
Forces spéciales Kovax Stéphane Rybojad
2013 Baggage Claim Quinton Jamison David E. Talbert
2014 How to Train Your Dragon 2 Drago Bludvist (voz) Dean DeBlois
Guardians of the Galaxy Korath the Pursuer James Gunn
Seventh Son Radu Sergei Bodrov
2015 Furious 7 Mose Jakande James Wan
The Vatican Tapes Vicar Imani Mark Neveldine
Air Cartwright Christian Cantamessa
2016 The Legend of Tarzan Chief Mbonga David Yates
2017 King Arthur: Legend of the Sword Bedivere Guy Ritchie
Same Kind of Different as Me Denver Michael Carney
2018 Aquaman Fisherman King Ricou James Wan
In Search of Voodoo: Roots to Heaven Narrador Djimon Hounsou Tamén guionista
Documental
2019 Serenity Duke Steven Knight
Captain Marvel Korath the Pursuer Anna Boden and Ryan Fleck
Shazam! The Wizard David F. Sandberg
Charlie's Angels Edgar "Bosley" Dessange Elizabeth Banks
2021 The King's Man Shola Matthew Vaughn
A Quiet Place Part II Man On Island John Krasinski
Blazing Samurai Sumo (voz) Chris Bailey

TelevisiónEditar

Ano Título Papel Notas
1990 Beverly Hills, 90210 Doorman Episodio: "Class of Beverly Hills"
1999 ER Mobalage Ikabo 6 episodios
2000 The Wild Thornberrys Villager
(voz)
Episodio: "Luck Be an Aye-Aye"
2001 Soul Food Victor Onuka Episodio: "Games People Play"
2003–04 Alias Kazari Bomani 3 episodio
2010 Black Panther T'Challa / Black Panther
(voz)
2016 Wayward Pines CJ Mitchum
2018 DreamWorks Dragons Drago Bludvist (voz) Episodio: "King of Dragons" pt 2
2019 The Longest Day in Chang'an Master Ge
2021 What If...? Korath the Pursuer (voz)

NotasEditar

  1. Hounsou, Djimon (26 de maio de 2016). "Tonight at 9/8c on #foxtv #waywardpines". Instagram. 
  2. TV Guide (ed.). "Djimon Hounsou: Biography". Consultado o 22 de novembro de 2012. 
  3. Djimon Hounsou: The Push Interview Kam Williams. KamWilliams.com. 30 de xaneiro de 2009

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar