Lista de seleccións de rugby

artigo de listas da Wikimedia

Esta é unha lista de seleccións de rugby.

SelecciónsEditar

Antes de 2008, o principal corpo gobernante do rugby, a International Rugby Board, organizaba aos seus membros en "tiers" (niveis).

Nivel 1Editar

Incluía aos participantes do Torneo das Seis Nacións e do Tri Nations.

Nivel 1.5Editar

Nivel 2Editar

Nivel 3Editar

Outras seleccións que compiten internacionalmente de xeito oficialEditar

Combinados internacionaisEditar

Combinación de Escocia, Gales, Inglaterra e Irlanda.

Combinación de Fidxi, Samoa e Tonga. Teñen aportado tamén xogadores ao combinado as Illas Cook e Niue.

Foron unha combinación de xogadores de Arxentina, Chile e Uruguai que xogou entre 1980 e 1984 contra os Springboks.

Son un equipo de desenvolvemento formado por xogadores de tódolos países pertencentes á Confederation of African Rugby, máximo organismo do deporte do rugby en África.

Selección que competirá internacionalmente en competicións oficiais até 2010, ano no que se dividirá nos diferentes equipos que a forman:

    •   Arabia Saudí
    •   Bahréin
    •   Emiratos Árabes Unidos
    •   Kuwait
    •   Omán

Tamén están asociados:

    •   Exipto
    •   Líbano
    •   Xordania
  •   Comunidade de Estados Independientes (CEI)

Competiu durante os anos 90 do século XX. Esta Comunidade está formada actualmente por estados da antiga Unión Soviética:

    •   Acerbaixán
    •   Armenia
    •   Belarús
    •   Casaquistán
    •   Quirguicistán
    •   Rusia
    •   Taxiquistán
    •   Turcomenistán
    •   Ucraína
    •   Uzbequistán
    •   Xeorxia

A raíz do tsunami que provocou unha gran catástrofe en Asia a IRB organizou un partido entre as seleccións do Hemisferio Norte e do Hemisferio Sur. Tamén existe unha selección cos mellores xogadores do mundo, o World XV.

Seleccións desaparecidasEditar

Nova clasificación da IRBEditar

A partir de 2008, a IRB trocou a un sistema de catro bandas, no que as federacións e, por extensión, os equipos clasifícanse sobre a base do "seu estado de desenvolvemento na escena internacional". A nova estrutura é a seguinte:

High Performance (Alto Rendemento)Editar

Os equipos dos vellos Nivel 1 e Nivel 2 excepto:

PerformanceEditar

Estes equipos están destinados a poder formar parte nun futuro dos equipos de Alto Rendemento. A IRB non ofreceu a lista completa destas federacións, mais ten nomeado as seguintes:

TargetedEditar

De novo a IRB non facilitou ninguna lista de federacións pertencentes a esta categoría, máis ten nomeado algunhas:

Developmental (Desenvolvemento)Editar

O resto de federacións.