Lista de rañaceos en Galicia

(Redirixido desde "Lista de rañaceos en Galiza")

Esta é unha lista dos dezaseis rañaceos máis altos de Galicia:

Torre Hercón, na Coruña. Cos seus 119 metros é dende 1975 o edificio máis alto de Galiza.
Posto Imaxe Edificio Altura Número de
plantas
Ano de
inauguración
Cidade Arquitecto
1 A Coruña - Torre Costa Rica (Torre Hercón) 03.JPG Torre Costa Rica 119 m 31 1975 A Coruña José Antonio Franco Taboada[1]
2 A Coruña - Torre Galicia 6.JPG Torre Galicia 80 m[2] 23 1968[3] A Coruña Manuel Gallego Jorreto[1]
3 A Coruña - Edificio Torres y Sáez 2.JPG Edificio Torres y Sáez 78 m 25 1974 A Coruña Santiago Rey Pedreira, Juan González Cebrián[1]
4 Edificio A Torre Ourense 2019.jpg Edificio A Torre 76 m 19 1968 Ourense Antonio Alés[4]
5 Cidade da Xustiza de Vigo 75 m 20 1955 (reformado entre 2017 e 2019) Vigo Martín José Marcide (reforma de Alfonso Penela)
6 A Coruña - Edificio Trébol 2.JPG Edificio Trébol 75 m 24 1975 A Coruña Carlos Meijide[1]
7 A Coruña - Torre Golpe 3.JPG Torre Golpe 75 m 24 1955 A Coruña Santiago Rey Pedreira, Juan González Cebrián[1]
8 A Coruña - Torre Dorada.JPG Torre Dorada 74 m[5] 22 - A Coruña Milagros Rey Hombre[1]
9 Vigo - Torres de Ifer 2.JPG Torre de Ífer I 72 m 22 1999 Vigo
9 Vigo - Torres de Ifer 2.JPG Torre de Ífer II 72 m 22 1998 Vigo
10 Torre Riazor 70 m 20 - A Coruña Santiago Rey Pedreira, Juan González Cebrián[1]
11 Isla de Toralla - panoramio.jpg Torre Toralla 70 m 21 1970 Vigo Xosé Bar Boo[6]
12 A Coruña - Torre Esmeralda 1.JPG Torre Esmeralda 70 m[1] 21 1971 A Coruña Ramón Tenreiro Cochón[1]
13 Edificio Miracíes.JPG Edificio Miracíes 70 m[7] 20 2011 Vigo
14 A Coruña - Torre Coruña 4.JPG Torre Coruña 65 m 20 - A Coruña Santiago Rey Pedreira, Juan González Cebrián[1]
15 Sede de Intasa na Coruña.jpg Torre de Cristal[8] 65 m 18 2004 A Coruña
16 A Coruña - Edificio Efisa 4.JPG Edificio Efisa 65 m 20 - A Coruña Victoriano Martínez Vidal, Alfonso del Moral Carro,
José María Iglesias Atocha, José Ramón García Patiño[1]

NotasEditar

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 "Una ciudad en busca del cielo". La Voz de Galicia (en castelán). 1 de setembro de 2002. 
  2. "Torre Galicia, A Coruña". Emporis. 
  3. Torre Galicia
  4. La Torre de Ourense y la arquitectura
  5. "Torre Dorada, A Coruña". Emporis. 
  6. Toralla se convierte en el nuevo techo de Vigo
  7. "Vigo toca techo con el primer rascacielos del nuevo PXOM". Atlántico Diario. 
  8. "Torre de Cristal". Arquivado dende o orixinal o 29 de xaneiro de 2016. Consultado o 23 de xaneiro de 2016. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar