Abrir o menú principal

James Cameron

director de cinema canadense

James Francis Cameron, nado o 16 de agosto de 1954 en Chippawa, Ontario é un director de cine, produtor e guionista canadense. O seu traballo como gionista e director inclúe filmes como Piranha II: The Spawning (1981), Terminator (1984), Aliens (1986), The Abyss (1989), Terminator 2: O xuízo final (1991), True Lies (1994), Titanic (1997) e Avatar (2009).

James Francis Cameron

JamesCameronHWOFOct2012.jpg
Cameron en outubro de 2012

Información persoal
Nacionalidade Flag of Canada.svg Canadá
Data de nacemento 16 de agosto de 1954
Lugar de nacemento Chippawa, Ontario
Filmografía
Películas dirixidas
Películas guionizadas
Películas producidas

Ficha en IMDb

Índice

FilmografíaEditar

Ano Filme Créditos Reference
Director Guionista Produtor Outros
1978 Xenogenesis      
1979 Rock 'n' Roll High School  
1980 Battle Beyond the Stars  
1981 1997: Rescate en Nova York  
Galaxy of Terror  
Piranha II: The Spawning    
1982 Android  
1984 Terminator    
1985 Rambo: First Blood Part II  
1986 Aliens    
1989 The Abyss    
1991 Point Break  
Terminator 2: O xuízo final      
1993 O derradeiro grande heroe  
1994 True Lies      
1995 Strange Days    
1997 Titanic        
1999 The Muse  
2002 Solaris  
Expedition: Bismarck    
2003 Ghosts of the Abyss      
Volcanoes of the Deep Sea  
Terminator 3: Rise of the Machines  
2004 The Cutting Edge: The Magic of Movie Editing  
2005 Aliens of the Deep      
2006 Explorers: From the Titanic to the Moon  
2009 Terminator Salvation  
Avatar        
2011 Sanctum  
TBA Cirque du Soleil  
2019 Alita: Battle Angel  
Terminator: Dark Fate  
2021 Avatar 2      
2023 Avatar 3      
2025 Avatar 4      
2027 Avatar 5      

TelevisiónEditar

Ano Título Crédito
1998 Mad About You: "The Finale" Actor
2000 Dark Angel Produtor executivo
2001 The Alien Saga Entrevistador
2002 Expedition: Bismarck Director, produtor
2005 Entourage: "The Sundance Kids" Actor
Entourage: "The Bat Mitzvah" Actor
Entourage: "The Abyss" Actor
Tony Robinson's Titanic Adventure Participante
2006 The Exodus Decoded Produtor executivo
Entourage: "Aquamom" Actor
2007 The Lost Tomb of Jesus Produtor executivo

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar