Abrir o menú principal

Octavia Spencer

actriz estadounidense

Octavia Lenora Spencer,[1] nada en Montgomery (Alabama) o 25 de maio de 1970[2] é unha actriz estadounidense.

Octavia Spencer
Octavia Spencer.jpg
Nome completoOctavia Leonora Spencer
Alcume/outrosGeorge Kerris
Nacemento25 de maio de 1970 (49 anos)
LugarMontgomery
NacionalidadeEstados Unidos de América Estados Unidos
EtniaAfroamericano
Educada enUniversidade de Auburn
ProfesiónActriz
editar datos en Wikidata ]

Como escritora creou a personaxe de Randi Rhodes, Ninja Detective, para unha serie de libros infantís en 2013.[3]

TraxectoriaEditar

Comezou no cinema aos dezanove anos traballando de bolseira no plató de The Long Walk Home, filme protagonizado por Whoopi Goldberg.[4] Como actriz debutou interpretando unha enfermeira no filme A Time to Kill. No 2003 debutou no teatro nos Ánxeles, na obra de Del Shore The Trials and Tribulations of a Trailer Trash Housewife. Foi a súa primeira e única obra, pois dixo a Back Stage Magazine que sofre "medo escénico".[5]

En agosto de 2010 Spences uniuse a Viola Davis, Emma Stone e Bryce Dallas Howard na produción The Help, filme polo que gañou o Oscar á mellor actriz secundaria. Tras este éxito participou en filmes coma Fruitvale Station e The Divergent Series: Insurgent, da serie Divergent.[6]

FilmografíaEditar

Ano Título Personaxe Notas
1996 A Time to Kill Enfermeira de Roark
1997 The 6th Man Nativity Watson
1997 Sparkler Wanda
1999 Never Been Kissed Cynthia
1999 Being John Malkovich Muller no ascensor
1999 Blue Streak Shawna
2000 The Sky Is Falling Enfermeira nº 2
2000 Everything Put Together Enfermeira B
2000 American Virgin Agnes Large
2000 What Planet Are You From? Baby Nurse
2000 Auto Motives Rhonda
2000 Big Momma's House Twila
2000 Four Dogs Playing Poker Camareira
2001 Sol Goode Unemployment Clerk
2001 The Journeyman Black Belly
2002 Spider-Man Check-In Girl
2003 Legally Blonde 2: Red, White & Blonde Garda de seguridade
2003 S.W.A.T. Veciña en Alley
2003 Chicken Party Laqueta Mills
2003 Bad Santa Opal
2004 Win a Date with Tad Hamilton! Janine
2004 Breakin' All the Rules Estilista
2005 Coach Carter Mrs. Battle
2005 Pretty Persuasion Muller
2005 Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing and Charm School Ayisha Lebaron
2005 Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous Octavia – Bookstore
2005 Beauty Shop Big Customer
2005 Wannabe Lady Chanet Janney Jones
2006 Pulse Landlady
2007 The Nines Streetwalker
2008 Next of Kin Grace
2008 Pretty Ugly People Mary
2008 The Spleenectomy Nurse
2008 Seven Pounds Kate (Home Health Care Nurse)
2009 The First Time (Love At First Hiccup) Mrs. Hambrick
2009 Drag Me to Hell Bank Co-Worker No. 1
2009 Jesus People: The Movie Angel Angelique
2009 The Soloist Troubled Woman
2009 Just Peck Detention Room Teacher
2009 Halloween II Nurse Daniels
2009 Herpes Boy Rochelle
2009 Small Town Saturday Night Rhonda Dooley
2010 Dinner for Schmucks Madame Nora
2011 The Help Minny Jackson
2011 Peep World Allison
2011 Flypaper Madge Wiggins
2012 Smashed Jenny
2013 Fruitvale Station Wanda
2013 Snowpiercer Tanya
2013 Paradise Loray
2014 Get On Up Aunt Honey
2014 The Great Gilly Hopkins
2015 Black or White Rowena Jeffers
2015 The Divergent Series: Insurgent Johanna Reyes
2015 B.O.O.: Bureau of Otherworldly Operations Captain Book (voz)
2015 Fathers and Daughters
2016 The Divergent Series: Allegiant – Part 1
2016 The Shack
2017 The Shape of Water Zelda Delilah Fuller

NotasEditar

  1. Conner, Tametria. "Octavia Spencer before she was a star". 
  2. "Octavia Spencer's Surprising Post-Oscars Splurge". 
  3. "Octavia Spencer's first book, 'Randi Rhodes, Ninja Detective". USA Today. Xaneiro 2013. Consultado o 21 de febreiro de 2015. 
  4. Dreier, Peter (27 de febreiro de 2012). "Will The Help's Oscar Revive Interest in The Long Walk Home?". Huffington Post. Consultado o 25 de maio de 2012. 
  5. Riley, Jenelle (8 de agosto de 2011). "How Octavia Spencer Landed the Role of a Lifetime". backstage.com. Consultado o 8 de agosto de 2011. 
  6. "CASTING NEWS: Octavia Spencer To Play Johanna In ‘Insurgent’". Arquivado dende o orixinal o 13 de novembro de 2014. Consultado o 18 de setembro de 2014. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar