José Luis López Vázquez

actor español

José Luis López Vázquez de la Torre, nado en Madrid o 11 de marzo de 1922 e finado na mesma cidade o 2 de novembro de 2009[1], foi un actor español. Destacan as súas interpretacións en filmes tal que La escopeta nacional ou El Verdugo, de Luis García Berlanga. Tamén traballou para televisión, en series coma Los ladrones van a la oficina.

Infotaula de personaJosé Luis López Vázquez

(2004) Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento11 de marzo de 1922 Editar o valor em Wikidata
Madrid, España Editar o valor em Wikidata
Morte2 de novembro de 2009 Editar o valor em Wikidata (87 anos)
Madrid, España Editar o valor em Wikidata
Causa da mortedoenza Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeEspaña Editar o valor em Wikidata
Actividade
Campo de traballoActuación Editar o valor em Wikidata
Ocupaciónactor , actor de cinema Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1939 Editar o valor em Wikidata -
LinguaLingua castelá Editar o valor em Wikidata
Familia
CónxuxeAna María Ventura
Premios

IMDB: nm0007023 Allocine: 81050 Allmovie: p73101 TCM: 197767
Find a Grave: 43874944 Editar o valor em Wikidata

Filmografía editar

Teatro editar

  • El casamiento engañoso, 1943
  • La dama boba, 1951
  • Cartas credenciales, 1960
  • Los Palomos, 1964
  • Equus, 1976
  • ¡Vade Retro!, 1982
  • La muerte de un viajante, 1985
  • Un par de chiflados, 1997 (baseada en The Sunshine Boys)
  • Tres hombres y un destino, 2004.

Televisión editar

  • Palma y don Jaime (1960)
  • Tercero izquierda]] (1963)
  • La cabina (1972)
  • Este señor de negro (1975-1976)
  • La forja de un rebelde (1990)
  • El Quijote de Miguel de Cervantes (1991).
  • Los ladrones van a la oficina (1993-1996).
  • Café con leche (1998)
  • La gran familia... 30 años después (1999)
  • El botones Sacarino (2000)

Notas editar

Véxase tamén editar

Ligazóns externas editar