Abrir o menú principal

James Dalton Trumbo, nado en Montrose (Colorado) o 9 de decembro de 1905, e finado nos Ánxeles (California) o 10 de setembro de 1976, foi un guionista e novelista estadounidense.

Dalton Trumbo
Dalton and Cleo Trumbo (1947 HUAC hearings).png
Trumbo coa súa muller Cleo en 1947.
Nome completoJames Dalton Trumbo
Nacemento9 de decembro de 1905
LugarMontrose, Colorado, Estados Unidos de América Estados Unidos
Falecemento10 de setembro de 1976 (70 anos)
LugarOs Ánxeles, California, Estados Unidos de América Estados Unidos
CausaInfarto agudo de miocardio
NacionalidadeEstados Unidos de América
Educado enUniversidade do Colorado em Boulder, Universidade do Sur de California e Grand Junction High School
Cónxuxe(s)Cleo Beth Fincher
FillosChristopher Trumbo, Nikola Trumbo e Melissa Trumbo
ProfesiónGuionista e novelista
editar datos en Wikidata ]

FilmografíaEditar

Novelas, teatro e ensaioEditar

  • Eclipse, 1935
  • Washington Jitters, 1936
  • Johnny Got His Gun, 1939
  • The Remarkable Andrew, 1940
  • The Biggest Thief in Town, 1949
  • The Time Out of the Toad, 1972
  • Night of the Aurochs, 1979

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar


 
 Este artigo sobre literatura é, polo de agora, só un bosquexo. Traballa nel para axudar a contribuír a que a Galipedia mellore e medre.
 Existen igualmente outros artigos relacionados con este tema nos que tamén podes contribuír.