Tyrese Darnell Gibson, nado no barrio de Watts, nos Ánxeles (California) o 30 de decembro de 1978, é un actor, cantante de R&B, compositor, rapeiro, ex modelo e VJ de MTV estadounidense. Despois de lanzar varios álbums, pasou a facer filmes, con varios roles principais en películas de Hollywood.[1]

Infotaula de personaTyrese Gibson

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(en) Tyrese Darnell Gibson Editar o valor em Wikidata
30 de decembro de 1978 Editar o valor em Wikidata (45 anos)
Os Ánxeles, Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
Outros nomesTyrese Gibson Editar o valor em Wikidata
País de nacionalidadeEstados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
EducaciónFlorida A&M University (en) Traducir
Locke High School (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónactor , cantante , rapeiro , actor de cinema , actor de televisión , produtor de cinema Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1994 Editar o valor em Wikidata -
Xénero artísticoRhythm and blues e música hip hop Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
InstrumentoVoz Editar o valor em Wikidata
Selo discográficoJ Records
RCA Records Editar o valor em Wikidata
Familia
Cónxuxevalor descoñecido (2017–2020), divorcio
valor descoñecido (2007–2009), divorcio

Páxina webtyrese.com Editar o valor em Wikidata
IMDB: nm0879085 Allocine: 41609 Rottentomatoes: celebrity/tyrese_gibson Allmovie: p290116 TCM: 543333 Metacritic: person/tyrese-gibson TV.com: people/tyrese-gibson
Facebook: TYRESE Twitter: Tyrese Instagram: tyrese MySpace: tyrese Youtube: UCEXXypwg7Nn0GlgC7rKGM5g Spotify: 08p7B5OtcUuVblvkQIlBhJ iTunes: 179903 Musicbrainz: 975d94b4-7ca8-4eec-ae48-1aa4660995d3 Songkick: 466639 Discogs: 78349 Allmusic: mn0000807361 Editar o valor em Wikidata

Traxectoria editar

Debutou nos en cines no 2001, co filme Baby Boy dirixida por John Singleton. Participou nas bandas sonoras de Waist Deep, 2 Fast 2 Furious e Fast Five.

Discografía editar

 
Tyrese Gibson en decembro de 2008.

Álbums editar

  • Tyrese (1998)
  • 2000 Watts (2001)
  • I Wanna Go There (2002)
  • Alter Ego (2006)
  • Open Invitation (2011)

Filmografía editar

Filmes
Ano Título Personaxe Notas
2001 Baby Boy Joseph "Jody" Summers
2003 2 Fast 2 Furious Roman Pearce
2004 Flight of the Phoenix A.J.
2005 Four Brothers Angel Mercer
2006 Annapolis Cole
2006 Waist Deep O2
2007 Transformers Sarxento técnico da USAF Robert Epps
2007 The Take Adell Baldwin
2008 Death Race Joe
2009 Transformers: Revenge of the Fallen Sarxento técnico da USAF Robert Epps
2010 Legion Kyle Williams
2011 Fast Five Roman Pearce
2011 Transformers: Dark of the Moon Sarxento técnico da USAF Robert Epps
2013 Fast & Furious 6 Roman Pearce
Televisión
Ano Título Personaxe Notas
1996 Hangin' with Mr. Cooper Darrell Serie de televisión
1997 Martin Dante Serie de televisión
1998 The Parent 'Hood Coop Serie de televisión
1999 MTV Beach House Serie de televisión
2000 Love Song Mad Rage/Skip Telefilme
2000 Moesha Troy Serie de televisión
2010 That one byth wedding Serie de televisión

Notas editar

  1. Fuoco, Christina (23-06-2006). "Tyrese Biography". Musician Biographies. Consultado o 10-07-2010. 

Véxase tamén editar