Abrir o menú principal

Soulfly é unha banda estadounidense de metal formada en Phoenix, Arizona en 1997. O grupo está liderado por Max Cavalera, antigo líder de Sepultura, que formou Soulfly tras deixar o conxunto brasileiro un ano antes. Ata a data leva publicados dez álbums de estudio, un EP, 23 sinxelos e un video. O seu álbum de estrea, Soulfly, editouse o 21 de abril de 1998, mentres que o máis recente, Archangel, lanzouse o 14 de agosto de 2015.

Soulfly
Soulfly-max-2005.jpg
Max Cavalera actuando con Soulfly
OrixePhoenix, Arizona, Flag of the United States.svg
Período1997-presente
Xénero(s)groove metal, thrash metal, death metal, nu metal
Selo(s) discográfico(s)Nuclear Blast, Roadrunner Records
MembrosMax Cavalera
Marc Rizzo
Zyon Cavalera
Mike Leon
Antigos membrosMarcelo "Cello" Dias
Roy Mayorga
Lúcio Maia
Logan Mader
Mikey Doling
Joe Nunez
Bobby Burns
David Kinkade
Tony Campos
Páxina webhttp://www.soulfly.com

Soulfly incorpora moitos estilos de metal con música tribal brasileira e world music. Os seus primeiros seis álbums estreáronse nos Estados Unidos na lista Billboard 200, sendo a posición máis alta o número 32 conseguido polo seu segundo traballo, Primitive.[1] En novembro de 2005 Soulfly foi certificado ouro pola RIAA.[2] A banda pasou por diferentes cambios na súa formación, sendo Cavalera sendo o único membro constante. Nunha entrevista no ano 2015 Max revelou que o nome do grupo foi collido da canción "Headup" de Deftones, na cal colaborou.

Índice

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Soulfly 1998 Roadrunner Records
Primitive 2000 Roadrunner Records
3 2002 Roadrunner Records
Prophecy 2004 Roadrunner Records
Dark Ages 2005 Roadrunner Records
Conquer 2008 Roadrunner Records
Omen 2010 Roadrunner Records
Enslaved 2012 Roadrunner Records
Savages 2013 Nuclear Blast
Archangel 2015 Nuclear Blast

NotasEditar

  1. "The week of October 14, 2000". Billboard. Consultado o 27 de setembro de 2018. 
  2. "Sepultura's 'Roots', Soulfly's Debut Certified Gold". Blabbermouth. Consultado o 27 de setembro de 2018. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar