Lista de primeiros ministros do Camerún

artigo de listas da Wikimedia

Esta é unha lista dos primeiros ministros do Camerún dende que o país se independizou de Francia en 1960 ata o presente.

O actual primeiro ministro do Camerún é Joseph Ngute, dende o 4 de xaneiro de 2019.

LendaEditar

Partidos políticos

ListaEditar

Primeiro Ministro Foto Mandato Afiliación política Presidente(s)
Inicio Fin Tempo no cargo
República do Camerún
1 Ahmadou Ahidjo

(1924–1989)

  1 de xaneiro de 1960 15 de maio de 1960 125 días UC El mesmo
2 Charles Assalé

(1911–1999)

  15 de maio de 1960 1 de outubro de 1961 1 ano, 139 días UC Ahmadou Ahidjo
República Federal do Camerún
Camerún oriental
1 Charles Assalé

(1911–1999)

  1 de outubro de 1961 19 de xuño de 1965 3 anos, 261 días UC Ahmadou Ahidjo
2 Vincent de Paul Ahanda

(1918–1975)

  19 de xuño de 1965 20 de novembro de 1965 154 días UC Ahmadou Ahidjo
3 Simon Pierre Tchoungui

(1916–1997)

  20 de novembro de 1965 2 de xuño de 1972 6 anos, 195 días UC / UNC Ahmadou Ahidjo
Camerún occidental
1 John Ngu Foncha

(1916–1999)

  1 de outubro de 1961 13 de maio de 1965 3 anos, 224 días KNDP Ahmadou Ahidjo
2 Augustine Ngom Jua

(1929–1977)

  13 de maio de 1965 11 de xaneiro de 1968 3 anos, 182 días KNDP / UNC Ahmadou Ahidjo
3 Salomon Tandeng Muna

(1912–2002)

  11 de xaneiro de 1968 2 de xuño de 1972 4 anos, 143 días UNC Ahmadou Ahidjo
República Unida do Camerún
Cargo abolido (2 de xuño de 1972 – 30 de xuño de 1975)
1 Paul Biya

(1933–)

  30 de xuño de 1975 6 de novembro de 1982

(converteuse en presidente)

7 anos, 129 días UNC Ahmadou Ahidjo
2 Bello Bouba Maigari

(1947–)

  6 de novembro de 1982 22 de agosto de 1983 289 días UNC Paul Biya
3 Luc Ayang

(1947–)

  22 de agosto de 1983 25 de xaneiro de 1984 156 días UNC Paul Biya
República do Camerún
Cargo abolido (25 de xaneiro de 1984 – 26 de abril de 1991)
1 Sadou Hayatou

(1942–2019)

  26 de abril de 1991 9 de abril de 1992 349 días RPDC Paul Biya
2 Simon Achidi Achu

(1934–2021)

  9 de abril de 1992 19 de setembro de 1996 4 anos, 163 días RPDC Paul Biya
3 Peter Mafany Musonge

(1942–)

  19 de setembro de 1996 8 de decembro de 2004 8 anos, 80 días RPDC Paul Biya
4 Ephraïm Inoni

(1947–)

  8 de decembro de 2004 30 de xuño de 2009 4 anos, 204 días RPDC Paul Biya
5 Philémon Yang

(1947–)

  30 de xuño de 2009 4 de xaneiro de 2019 9 anos, 188 días RPDC Paul Biya
6 Joseph Ngute

(1954–)

4 de xaneiro de 2019 Presente 2 anos e 268 días RPDC Paul Biya

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar

NotasEditar