Abrir o menú principal

Leslie Howard

actor inglés

Leslie Howard, nado o 3 de abril de 1893 e finado no océano Atlántico o 1 de xuño de 1943, foi un actor de teatro e cine, director e produtor británico.

Leslie Howard
Leslie Howard in Of Human Bondage.jpg
Nacemento3 de abril de 1893
LugarLondres
Falecemento1 de xuño de 1943
LugarMar Cantábrico
NacionalidadeReino Unido e Reino Unido de Gran Bretaña e Irlanda
Educado enDulwich College
Cónxuxe(s)valor descoñecido
FillosRonald Howard
Profesióndirector teatral, director de cine, actor de teatro, actor de cinema, actor e produtor de cine
editar datos en Wikidata ]
Placa en Cedeira.

TraxectoriaEditar

 
Monumento en memoria de Howard e dos seus compañeiros en Cedeira, fronte ao lugar onde foron derribados.

O seu personaxe mais popular foi o de Ashley Wilkes en Foise co vento.

Durante a segunda guerra mundial o avión no que viaxaba foi derribado por aparatos alemáns no océano Atlántico, a uns 300 km ao norte da Coruña.

FilmografíaEditar

Ano País Título Acreditado como
Director Produtor Actor Guionista Personaxe Notas
1914 Reino Unido The Heroine of Mons Si Curtametraxe
1917 Reino Unido The Happy Warrior Si Rollo
1919 Reino Unido The Lackey and the Lady Si Tony Dunciman
1920 Reino Unido Twice Two Si Curtametraxe
1920 Reino Unido The Bump Si Curtametraxe
1920 Reino Unido Bookworms Si Si Richard Curtametraxe
1920 Reino Unido Five Pounds Reward Si Si Tony Marchmont Curtametraxe
1921 Reino Unido Two Many Cooks Si Curtametraxe
1921 Reino Unido The Temporary Lady Si Curtametraxe
1930 Estados Unidos Outward Bound SI Tom Prior
1931 Estados Unidos Never the Twain Shall Meet Si Dan Pritchard
1931 Estados Unidos A Free Soul Si Dwight Winthrop
1931 Estados Unidos Five and Ten Si Bertram "Berry" Rhodes
1931 Estados Unidos Devotion Si David Trent
1932 Reino Unido Service for Ladies Si Max Tracey
1932 Estados Unidos Smilin' Through Si Sir John Carteret
1932 Estados Unidos The Animal Kingdom Si Tom Collier
1933 Estados Unidos Secrets Si John Carlton
1933 Estados Unidos Captured! Si Captain Fred Allison
1933 Estados Unidos Berkeley Square Si Peter Standish
1934 Estados Unidos Of Human Bondage Si Philip Carey
1934 Reino Unido The Lady Is Willing Si Albert Latour
1934 Estados Unidos British Agent Si Stephen "Steve" Locke
1934 Reino Unido The Scarlet Pimpernel Si Sir Percy Blakeney
1936 Estados Unidos The Petrified Forest Si Alan Squier
1936 Estados Unidos Romeo and Juliet Si Romeo
1937 Estados Unidos It's Love I'm After Si Basil Underwood
1937 Estados Unidos Stand-In Si Atterbury Dodd
1938 Reino Unido Pygmalion Si Si Professor Henry Higgins
1939 Estados Unidos Intermezzo Si Si Holger Brandt
1939 Estados Unidos Foise co vento Si Ashley Wilkes
1940 Reino Unido Common Heritage Narrador Curtametraxe
1941 Reino Unido "Pimpernel" Smith Si Si Si Professor Horatio Smith
1941 Reino Unido 49th Parallel Si Philip Armstrong Scott
1942 Reino Unido The First of the Few Si Si Si R. J. Mitchell
1942 Reino Unido From the Four Corners Si Curtametraxe
1942 Reino Unido In Which We Serve Si Narrador Sen acreditar
1943 Reino Unido The Gentle Sex Si Si Si Narrador Última personaxe
1943 Reino Unido The Lamp Still Burns Si Última produción


Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar


 
 Este artigo sobre cinema é, polo de agora, só un bosquexo. Traballa nel para axudar a contribuír a que a Galipedia mellore e medre.
 Existen igualmente outros artigos relacionados con este tema nos que tamén podes contribuír.