Gustavo Santaolalla

compositor, músico e produtor musical arxentino

Gustavo Santaolalla, nado en El Palomar, Gran Buenos Aires, o 19 de agosto de 1951, é un compositor, músico e produtor musical arxentino gañador dúas veces do Premio Óscar.

Infotaula de personaGustavo Santaolalla

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(es) Gustavo Alfredo Santaolalla Editar o valor em Wikidata
19 de agosto de 1951 Editar o valor em Wikidata (72 anos)
El Palomar, Arxentina (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeArxentina Editar o valor em Wikidata
Actividade
Campo de traballoMúsica cinematográfica (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Lugar de traballo Os Ánxeles Editar o valor em Wikidata
Ocupacióncompositor , produtor musical , compositor de cancións , compositor de bandas sonoras Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1967 Editar o valor em Wikidata -
Membro de
Arco Iris (pt) Traducir
Soluna (en) Traducir
Bajofondo (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Xénero artísticoArgentine tango (en) Traducir e rock en castelán Editar o valor em Wikidata
Influencias
LinguaLingua castelá e lingua inglesa Editar o valor em Wikidata
InstrumentoGuitarra, Charango e baixo Editar o valor em Wikidata
Premios

IMDB: nm0763395 Allocine: 81639 Allmovie: p182053
Facebook: 100044603671874 Twitter: santaolallaok Instagram: gustavosantaolalla MySpace: gustavosantaolallamusic LinkedIn: gustavo-santaolalla-40246672 Youtube: UCa38HkuUiibKmC4LwoBO8Ag BNE: XX1598421 Bandcamp: gustavosantaolallaSouncloud: gustavosantaolalla Spotify: 4W3fa7tiXGVXl3KilbACqt iTunes: 1525595 Last fm: Gustavo+Santaolalla Musicbrainz: 3abc3eb1-7318-41d2-a52b-cbe14a14d8a0 Songkick: 324798 Discogs: 205272 Allmusic: mn0000651796 Genius: Gustavo-santaolalla Editar o valor em Wikidata

Santaolalla con frecuencia combina elementos de música rock, soul, ritmos africanos e música popular latinoamericana. Na década do 70 liderou a banda Arco Iris, unha das fundadoras do «rock nacional arxentino». Hoxe en día é un dos músicos máis populares na escena latinoamericana.

Filmografía

editar
  • She Dances Alone (1981).
  • The Insider (1999) - con su canción, «Iguazú».
  • Amores perros (2000).
  • 21 gramos (2003).
  • Salinas grandes (2004) (TV).
  • Rendezvous (2004).
  • Diarios de motocicleta (2004).
  • Brokeback Mountain (2005).
  • North Country (2005).
  • Babel (2007).
  • El búfalo en la noche (2007).
  • Linha de Passe (2008).
  • My Blueberry Nights (2008).
  • I Come with the Rain (2009).
  • The Sun Behind the Clouds: Tibet's Struggle for Freedom (2010) (Documental).
  • Nanga Parbat (2010).
  • Rolling with Stone (2010) (Documental).
  • Biutiful (2010).
  • Dhobi Ghat (Mumbai Diaries) (2010).
  • Les yeux de sa mère (2011).
  • Eva de la Argentina (2011).
  • On the Road (2012).
  • Néstor Kirchner, la película (2012).
  • August: Osage County (2013).
  • Relatos salvajes (2014).
  • El Libro de la Vida (2014).
  • Making a Murderer (2015)
  • Borrowed Time (2015)
  • Before the Flood (2016)
  • Narcos: Mexico (2018)

Discografía

editar
  1. Arco Iris (1969), con Arco Iris
  2. Blues de Dana (1970), con Arco Iris
  3. Sudamérica o el regreso a la Aurora (1972), con Arco Iris
  4. Suite Nº1 (1972) con Arco Iris
  5. Tiempo de resurrección (1972), con Arco Iris
  6. Inti-Raymi (1973), con Arco Iris
  7. Agitor Lucens V (1974), con Arco Iris
  8. Energia natural (1977), con Soluna
  9. Santaolalla, 1982
  10. GAS, 1995
  11. Ronrocco, 1998
  12. Diarios de motocicleta, 2003
  13. Cuatro Caminos produción musical,2004
  14. Brokeback Mountain, 2005
  15. Bajo fondo tango club
  16. Nanga Parbal, 2010
  17. The Last of Us, 2013
  18. Camino, 2014
  19. The Last of Us, Part 2, 2019