Abrir o menú principal

Britney Jean Spears, nada en McComb (Mississippi) o 2 de decembro de 1981, é unha cantante de pop estadounidense.

Britney Spears
Britney Spears
Spears en 2013.
Nome completoBritney Jean Spears
Nacemento12 de decembro de 1981 (37 anos)
OrixeMcComb, Mississippi Estados Unidos de América Estados Unidos
CónxuxeJason Allen Alexander e Kevin Federline
FillosSean Federline e Jayden Federline
OcupaciónCantante, bailarina e actriz
XéneroPop e dance
Instrumento(s)Voz
Selo(s) discográfico(s)Jive, RCA, Legacy
Relacionado conInnosense
Tempo en activo1992–presente
Na rede
Páxina oficial
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Comezou a súa carreira artística actuando en papeis de producións teatrais e programas de televisión na infancia antes de asinar con Jive Records, en 1997. O seu primeiro e segundo álbums de estudio, ...Baby One More Time (1999) e Oops!... I Did It Again (2000), convertéronse en éxitos internacionais, sendo o primeiro o álbum máis vendido por unha artista adolescente en solitario.[1] Os temas "...Baby One More Time" e "Oops!... I Did It Again" racharon récords internacionais de vendas. No 2001, Spears lanzou o seu terceiro álbum de estudio auto-titulado, Britney, e desempeñou o papel principal no filme Crossroads (2002). Ela asumiu o control creativo do seu cuarto álbum de estudio, In the Zone (2003), que tivo o sinxelo de éxito mundial "Toxic".

DiscografíaEditar

FilmografíaEditar

Ano Título Personaxe Notas
1993 The Mickey Mouse Club Varios personaxes Temporadas 6-7, 1993-1994
1999 The Famous Jett Jackson Ela mesma Cantou "…Baby One More Time".
Sabrina, the Teenage Witch Ela mesma Participación
Kenan and Kel Ela mesma Episodio: Aw, Here It Goes To Hollywood Part 2[2]
2000 Longshot Comisaria de Bordo Participación
The Simpsons Ela mesma Episodio: "The Mansion Family"
2002 Austin Powers in Goldmember Ela mesma Participación
Crossroads Lucy Wagner Protagonista
Robbie the Reindeer in Legend of the Lost Tribe Donner Versión estadounidense
2004 Britney & Kevin: Chaotic Ela mesma Reality Show
Seed of Chucky Ela mesma Participación
2006 Will & Grace Amber-Louise Episodio "Buy, Buy Baby"
2008 How I Met Your Mother Abby Temporada 3: 2007-2008, episodios "Ten Sessions" e "Everything Must Go"
Britney: For the Record Ela Mesma Documental
2010 Glee Ela Mesma Temporada 2: Britney/Brittany
2012 The X Factor Xurada Temporada 2

XirasEditar

NotasEditar

  1. Folkard, Claire (2003). Guinness World Records 2003. Bantam Books. p. 288. ISBN 978-0-553-58636-7.
  2. "Participações de Britney Spears em séries de TV". VIX. Consultado o 24 de setembro de 2016. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar