Abrir o menú principal

Tindersticks é unha banda de rock alternativo inglesa formada en Nottingham en 1991. O grupo publicou seis álbums de estudio antes de que o vocalista Stuart A. Staples iniciase unha carreira en solitario. A banda reuníuse brevemente en 2006 e de xeito mías permanente o ano seguinte. Ademais dos seus once álbums de estudio Tindersticks ten gravadas cinco bandas sonoras de películas do director francés Claire Denis.

Tindersticks
Tindersticks -Royal Festival Hall -3 May 2008.jpg
OrixeNottingham, Inglaterra Inglaterra
Período1991 - presente
Xénero(s)indie rock, chamber pop
MembrosStuart Staples
David Boulter
Neil Fraser
Dan McKinna
Earl Harvin
Antigos membrosDickon Hinchliffe
Al Macaulay
Mark Colwill
Thomas Belhom
David Kitt
Páxina webtindersticks.co.uk

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Tindersticks 1993 This Way Up
Tindersticks 1995 This Way Up
Curtains 1997 This Way Up
Simple Pleasure 1999 Island Records
Can Our Love... 2001 Beggars Banquet Records
Waiting for the Moon 2003 Beggars Banquet Records
The Hungry Saw 2008 Beggars Banquet Records
Falling Down a Mountain 2010 4AD/Constellation
The Something Rain 2012 Lucky Dog/City Slang/Constellation
Across Six Leap Years 2013 Lucky Dog/City Slang/Constellation
The Waiting Room 2016 Lucky Dog/City Slang

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar


 
 Este artigo sobre música é, polo de agora, só un bosquexo. Traballa nel para axudar a contribuír a que a Galipedia mellore e medre.
 Existen igualmente outros artigos relacionados con este tema nos que tamén podes contribuír.