The Raveonettes

The Raveonettes é unha banda danesa de rock alternativo fundada en Copenhaguen no ano 2001. Está composta por Sune Rose Wagner e Sharin Foo e a súa música caracterízase polas harmonías das dúas voces inspiradas por The Everly Brothers, e as guitarras afiadas con boas doses de ruído, moi semellantes ás de The Jesus and Mary Chain. Os seus temas unen a simplicidade de acordes e estruturas do rock dos 50 e 60 coa intensa instrumentación eléctrica, os ritmos, e acotío as letras escuras semellantes a outra das influencias da banda, The Velvet Underground.

The Raveonettes
The Raveonettes no Cultura Quente 2010.jpg
A banda no festival Cultura Quente de Caldas de Reis
OrixeCopenhaguen, Dinamarca Dinamarca
Período2001 - presente
Xénero(s)rock alternativo, shoegaze, surf rock, indie rock, noise pop, garage rock
Selo(s) discográfico(s)Sony Records, Fierce Panda Records, Vice Records
MembrosSune Rose Wagner
Sharin Foo
Antigos membrosManoj Ramdas
Jakob Hoyer
Anders Christiensen
Na rede
theraveonettes.com
IMDB: nm1516078 Facebook: theraveonettes Twitter: theraveonettes Instagram: theraveonettes Tumblr: theraveonettes MySpace: theraveonettes Youtube: UCIbBmczSCWVbqsj5gtqlb1Q Souncloud: theraveonettes Spotify: 3LTXHU3DhiYzGIgF2PP8Q8 iTunes: 654568 Last fm: The+Raveonettes Musicbrainz: 79255a50-40df-447f-9612-2cf669080196 Songkick: 412456 Discogs: 200321 Allmusic: mn0000416537 Deezer: 4378 Editar o valor em Wikidata

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo Observacións
Chain Gang of Love 2003 Columbia Records
Pretty in Black 2005 Columbia Records
Lust Lust Lust 2007 Vice Records
In and Out of Control 2009 Vice Records
Raven in the Grave 2011 Vice Records
Observator 2012 Vice Records
Pe'ahi 2014 Beat Dies Records
2016 Atomized 2017 Beat Dies Records

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar