Abrir o menú principal

The Apples in Stereo é unha banda estadounidense de indie rock asociada ao The Elephant Six Collective, un grupo de bandas onde tamén están incluídos Neutral Milk Hotel e The Olivia Tremor Control.

The Apples in Stereo
Apples-in-Stereo-Primavera-Festival-(edit).jpg
OrixeDenver, Colorado, Flag of the United States.svg
Período1992 - presente
Xénero(s)indie pop, indie rock, neopsicodelia, garage rock, powerpop
Selo(s) discográfico(s)Elephant 6, SpinART Records, Simian Records, Yep Roc Records
MembrosRobert Schneider
John Hill
Eric Allen
Bill Doss
John Dufilho
John Ferguson
Antigos membrosHilarie Sidney
Chris McDuffie
Jim McIntyre
Chris Parfitt
Páxina webhttp://applesinstereo.com/

A banda é en grande parte produto do vocalista e guitarrista Robert Schneider, que compón a meirande parte da música e as letras do grupo. Na actualidade, The Apples in Stereo está composta por John Hill (guitarra), Eric Allen (baixo), Bill Doss (teclados), John Dufilho (batería) e John Ferguson (teclados), ademais de Schneider. A súa música ten grandes doses de rock psicodélico semellante ao que facían os Beatles ou The Beach Boys durante os anos 60.

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Fun Trick Noisemaker 1995 SpinART Records, Elephant 6
Tone Soul Evolution 1997 SpinART Records, Elephant 6
Her Wallpaper Reverie 1999 SpinART Records, Elephant 6
The Discovery of a World Inside the Moone SpinART Records, Elephant 6
Velocity of Sound 2002 SpinART Records, Elephant 6
New Magnetic Wonder 2007 Simian Records, Elephant 6, Yep Roc Records
Travellers in Space and Time 2010 Simian Records, Elephant 6, Yep Roc Records

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar