Abrir o menú principal

Primus é unha banda estadounidense de rock alternativo formado en 1984 en El Sobrante (California). Na actualidade está composta polo vocalista e baixista Les Claypool, o guitarrista Larry "Ler" LaLonde e o batería Jay Lane. Primus orixinalmente formárono Claypool, Todd Huth e Lane, deixando a banda os dous últimos despois do álbum de estrea, Suck on This, sendo substituídos polo batería Tim "Herb" Alexander e o guitarrista Larry LaLonde. Con esta formación o grupo lanzou catro álbums de estudio: Frizzle Fry, Sailing the Seas of Cheese, Pork Soda e Tales from the Punchbowl. En 1996, Alexander deixou Primus e foi substituído por Bryan "Brain" Mantia, co cal editarían Brown Album e Antipop antes de que a banda entrase en hiato no ano 2000. O grupo é coñecido por crear o tema principal da serie de animación South Park en 1997.

Primus
Primus copenhagen 1998.jpg
OrixeEl Sobrante (California), Flag of the United States.svg
Período1984 - 2000
2003 - actualidade
Xénero(s)rock alternativo, funk metal, funk rock, rock experimental
Selo(s) discográfico(s)Caroline, Interscope, Prawn Song
MembrosLes Claypool
Larry LaLonde
Jay Lane
Antigos membrosTim Alexander
Todd Huth
Bryan "Brain" Mantia
Páxina webhttp://www.primusville.com/

No ano 2003, Claypool e LaLonde reunironse con Tim Alexander e editaron un DVD/EP, Animals Should Not Try to Act Like People, antes de xirar entre os anos 2003 e 2004. No 2010 anunciaron que Jay Lane, o seu batería orixinal, reunírase con eles para unha xira, e que posteriormente editarían dixitalmente o EP June 2010 Rehearsal de balde.

Primus caracterízase pola súa aproximación á música irreverente e acotío "pouco seria". Moitos dos seus álbums foron editados polo selo de Claypool, Prawn Song Records, cuxo nome é unha parodia do selo de Led Zeppelin, Swan Song.

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Suck on This 1989 Prawn Song Records/Caroline Records
Frizzle Fry 1990 Caroline Records
Sailing the Seas of Cheese 1991 Interscope Records
Pork Soda 1993 Interscope
Tales from the Punchbowl 1995 Interscope
Brown Album 1997 Interscope
Antipop 1999 Interscope, Prawn Song
Green Naugahyde 2011 ATO, Prawn Song
Primus & the Chocolate Factory with the Fungi Ensemble 2014 ATO, Prawn Song
The Desaturating Seven 2017 ATO, Prawn Song

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar