Abrir o menú principal

Mariano Eusebio González García, coñecido artisticamente como Luis Mariano, nado en Irún (Guipúscoa) o 13 de agosto de 1914 e falecido en París o 15 de xullo de 1970, foi un cantante de orixe vasca. Acadou gran notoriedade como tenor e cantante de operetas e filmes musicais durante das décadas de 1950 e 1960, especialmente en Francia, onde se exiliara coa familia durante a guerra civil española.

Luis Mariano
Luismariano.jpg
Nacemento13 de agosto de 1914 e 12 de agosto de 1914
 Irún
Falecemento14 de xullo de 1970 e 15 de xullo de 1970
 París
Causahemorraxia cerebral
SoterradoArcangues
NacionalidadeEspaña e Francia
Alma máterConservatoire de Bordeaux
Ocupacióncantante e actor de cinema
editar datos en Wikidata ]

Índice

Filmografía[1]Editar

CinemaEditar

  • El Cantor de México 1956
  • Aventuras del Barbero de Sevilla 1954
  • La Bella de Cádiz 1953
  • Violetas Imperiales 1952
  • El Sueño de Andalucía 1950

TeatroEditar

  • La Caravelle d'or 1969
  • Le Prince de Madrid 1967
  • Visa Pour L'amour 1961
  • Le Secret de Marco Polo 1959
  • Le Chanteur de México 1958
  • Chevalier du cial 1955
  • Andalousie 1947
  • La Belle de Cadix 1945

NotasEditar

  1. Trátase unicamente dunha escolma

Véxase taménEditar